Vasile Blaga, ministrul administratiei si internelor il primeste azi la Bucuresti pe omologul sau francez, Dominique de Villepin. Aceasta este prima vizita oficiala care marcheaza dialogul romano-francez si prima iesire in public a lui Vasile Blaga d
Vasile Blaga, ministrul administratiei si internelor il primeste azi la Bucuresti pe omologul sau francez, Dominique de Villepin. Aceasta este prima vizita oficiala care marcheaza dialogul romano-francez si prima iesire in public a lui Vasile Blaga de la numirea sa in functia de ministru.
Dominique de Villepin va face o scurta deplasare la Punctul de Contact de la Oradea si la Punctul de Frontiera Bors. Cei doi ministri vor avea o serie de discutii care se vor axa in principal pe reforma administratiei publice din Romania, dar si pe combaterea cu mai mare eficienta a criminalitatii organizate, indeosebi a migratiei ilegale si traficului de fiinte umane.
Ministrul de interne al Frantei se va intalni si cu presedintele tarii Traian Basescu, dar si cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Tot azi va avea loc, la Ministerul Administratiei si Internelor, semnarea unui protocol de cooperare ce va fi destinat intaririi masurilor specifice pentru intensificarea luptei impotriva criminalitatii, cu scopul de a asigura un grad sporit de securitate interna in Romania si Franta. Totodata, documentul vizeaza sustinerea contributiei efective la imbunatatirea capacitatii institutionale a Romaniei in domeniul administratiei si afacerilor interne, componenta esentiala a pregatirii aderarii la Uniunea Europeana, in anul 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.