Chiar daca sarbatorile au insemnat odihna si relaxare, infractorii nu si-au luat concediu. Desi au sperat sa scape macar in aceste zile de supravegherea politistilor, s-au inselat amarnic. Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidro
Chiar daca sarbatorile au insemnat odihna si relaxare, infractorii nu si-au luat concediu. Desi au sperat sa scape macar in aceste zile de supravegherea politistilor, s-au inselat amarnic. Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (DGCCOA), a actionat
in forta pentru capturarea traficantilor de stupefiante.
Dupa mai multe luni de filaj, politistii antidrog de la Centrul Zonal Cluj si cei de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Maramures au reusit capturarea si punerea sub urmarire penala a lui Vladut P., de 22 de ani.
Ancheta in acest caz i-a condus pe oamenii legii si la complicii tanarului, stabilindu-se faptul ca fratele sau era cel care intermedia vanzarile de droguri. Asupra lui Vladut P. s-au gasit zece comprimate de ecstasy cu logo-ul "LOVE" si 115 pastile de MDMA, avand aceeasi inscriptie. cei doi au fost prinsi in flagrant, in momentul in care cautau posibli amatori pentru tabletele "miraculoase". Florin P. a fost depistat pe str. Miron Costin, din Baia-Mare, langa un autoturism marca Citroen, iar in apropierea masinii a fost gasita o punga din plastic avand 4.409 de comprimate ecstasy cu logo-ul "ARMANI". Fratele sau, Vladut, a fost prins intr-o statie de benzina, situata la iesirea din municipiul Baia-Mare spre Cluj-Napoca. Tribunalul Maramures a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, fiind acuzati de trafic de droguri de mare risc. Si Remus B., de 23 de ani, tot din Baia-Mare, a fost depistat de autoritati, cand incerca sa vanda, in schimbul a patru euro bucata, cantitatea de 989 comprimate ecstasy, avand logo-ul "BUTTERFLY". Cu ocazia perchezitiei efectuate la domiciliul acestuia au mai fost ridicate alte 25 comprimate de ecstasy. In baza probelor administrate in cauza, barbatul a fost retinut, sub acuzatia de trafic si consum de droguri, iar instanta de judecata i-a emis mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

"Prafuri" expediate din Spania, pentru bacauani
O grupare mafiota de traficanti de droguri care actiona pe raza judetului Bacau, intrata in atentia anchetatorilor de mai multa vreme, a fost anihilata, la sfarsitul anului trecut, chiar in ajunul Craciunului. Principalul suspect in acest caz, Cristian C., de 26 ani, fara ocupatie si cu antecedente penale, avea acasa 12 grame de hasis, doua pliculete cu cocaina in greutate de aproximativ 1,2 grame si o suta de grame de canabis. Luat la intrebari, tanarul a declarat despre marfa respectiva ca i-a fost expediata din Spania printr-un colet.
Cercetarile efectuate pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de traficul si consumul de droguri, au dat la iveala faptul ca o cantitate insemnata din marfa primita prin posta fusese deja distribuita. Gabriel C., de 24 de ani, Suraj D., de 29 de ani, Teodor C., de 24 de ani, si Haralambie C., de 20 de ani, toti fara ocupatie, cumparasera "prafuri" pentru consum propriu. cristian c. a fost arestat pentru 29 de zile, ceilalti fiind cercetati in stare de libertate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.