Am vazut iar, dintr-un soi de masochism pe care nu pot sa mi-l inteleg, emisiunea aia de pe Prima teve, cu niste vanatori care, practic, vaneaza, ucigand, practic, ani-male salbatice, practic. Care este. Si era acolo un nene care incerca sa demonstre

Am vazut iar, dintr-un soi de masochism pe care nu pot sa mi-l inteleg, emisiunea aia de pe Prima teve, cu niste vanatori care, practic, vaneaza, ucigand, practic, ani-male salbatice, practic. Care este. Si era acolo un nene care incerca sa demonstreze lumii intregi cum vanatoarea este un sport, nu este, chiar asa, practica de a ucide animale in natura. Deci, e sambata, e frumos afara, iti iei prietenii de-o aripa si-i tarasti dupa tine prin natura frumoasa, care, iata, a revenit la viata, dupa iarna cea grea si friguroasa.
Dupa ce-ti incarci frumos arma, te-apuci si tragi pe sus, pe jos sau pe unde-ti vine, ca-n desene animate. Prietenii vanatorii spun ca asta e de-a dreptua€™ un sport. Deci, e un sport, da? Deci, da? Deci, da?

De la vanatoare faci muschi, ca, na, dupa ce iei rata flasca de pe pamant, trebuie sa te-apuci sa-i iei penele de pe ea. Deci, asta ar insemna, practic, o miscare repetata a mainii. Daca esti dreptaci, cu dreapta, daca esti stangaci, logic, cu stanga. Si da-i si lupta, si lupta si da-i... pachet de muschi, nu alta!
Pe urma, imaginati-va, doamnelor si domnilor, ce greu e s-apesi pe tragaci! Cine-si imagina ca apasatua€™ pe tragaci se face-asa, oricum, era un narod care traia din carti. Adica, nu, stati sa va bag o metafora d-aia misto, care ""isi lua seva din carti"".

O alta miscare care defineste vanatoarea ca sport e aia cand te-apleci dupa animalul insangerat. Aplecatua€™ e o chestie care actioneaza grupe importante de muschi. D-aia, cand te-apleci faci muschi, iar daca faci chestia asta in mod repetat, iti dai seama ca te transformi intr-un si mai pachet de muschi!

Imi imaginez cum vanatorii iau lectii de vanatoare de pe casete video, in care vanatori antrenati, cu ani buni de experienta, le arata novicilor cum se duce la gura, intr-un mod profesionist-vanatoresc, furculita, cum se mesteca, profesionist-vanatoresc, cum se ragaie la sfarsitua€™ mesei intr-un mod profesionist-vanatoresc, pardon, cum se eructeaza si cum se face siesta de dupa. La sfarsit, micilor si amatorilor vanatori li se recomanda, pentru detoxifierea organismului, o sesiune de sauna care consta in bagatua€™ capului in cazanul cu ciorba fierbinte, statul cat mai mult timp acolo, transpiratul de dupa, adica atunci cand te recunosti invins.

Acum ati inteles si dumneavoastra ce efort considerabil presupune dusul la gura al furculitei, mestecatul, inghititul si dusul la gura al paharului cu vin... Unu-doi si unu si doi, inc-o data, haideti, baietii, unu, doi... asa, bravo, haideti c-am terminat pe ziua de azi. V-astept data aviatoare cu un nou set de exercitii. V-am pupat! Mac-mac!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.