PASSY, BLOCAT LA POL. Ministrul bulgar de Externe, Solomon Passy, era cat pe ce sa-si petreaca tot sfarsitul de saptamana la Polul Sud. Noroc cu un vas militar argentinian, chemat de urgenta sa sparga blocurile uriase de gheata care se formasera in
PASSY, BLOCAT LA POL. Ministrul bulgar de Externe, Solomon Passy, era cat pe ce sa-si petreaca tot sfarsitul de saptamana la Polul Sud. Noroc cu un vas militar argentinian, chemat de urgenta sa sparga blocurile uriase de gheata care se formasera in jurul bazei bulgare de la St. Kliment Ohridtki, de pe Insula Livingston, unde Passy, aflat
intr-o vizita oficiala, a fost nevoit sa ramana circa 48 de ore. Sambata dimineata, ministrul si delegatia sa au parasit insula cu destinatia baza polara chiliana de pe Insula King George.
DECES IN FAMILIA KENNEDY. Rosemary Kennedy, sora cea mica a fostului presedinte american John Fitzgerald Kennedy, a decedat vineri, la varsta de 86 de ani. Rosemary, care la varsta de 23 de ani a suferit o operatie de lobotomie (pe creier), si-a petrecut mare parte din viata intr-o institutie specializata din statul american Wisconsin. Americanii si lumea-ntreaga isi vor aminti de Rosemary ca fiind sursa de inspiratie pentru una dintre surorile sale, Eunice Kennedy Shriver, care a fondat Jocurile Olimpice dedicate atletilor cu handicap.
EUROPA, LOVITA DIN AER. La doua saptamani dupa catastrofa din Asia de Sud-Est, Pamantul continua sa tremure, avertizeaza expertii internationali. ""Rasuna intocmai unui clopot"", au anuntat ieri specialistii australieni, dupa calcule intense efectuate la Observatorul din Canberra. Profesorul Herb McQueen sustine ca Terra parca s-a miscat pe verticala cu un milimetru. Efectele cutremurului si ale valurilor tsunami care au zguduit sud-estul Asiei la 26 decembrie le resimte si Europa. Danemarca, Suedia, Olanda, nordul Germaniei si Marea Britanie au fost maturate, la sfarsitul saptamanii, de furtuni si rafale de vant puternice. In Scotia, vantul a atins o viteza de 140 de kilometri la ora, iar in Danemarca furtunile puternice au doborat zeci de copaci si stalpi de tensiune. Cel putin 14 persoane si-au pierdut viata in intemperii si s-au inregistrat numeroase pagube materiale.

Grupaj realizat de Anca Aldea


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.