Cine mai vorbeste azi de Constantinescu-Porcu - important fruntas liberal inainte si dupa Primul Razboi Mondial, renumit pe atunci pentru afaceri, dar pentru care nu era adus in fata justitiei? I se spunea "Porcu" nu pentru ca era gras, ci si pentru
Cine mai vorbeste azi de Constantinescu-Porcu - important fruntas liberal inainte si dupa Primul Razboi Mondial, renumit pe atunci pentru afaceri, dar pentru care nu era adus in fata justitiei? I se spunea "Porcu" nu pentru ca era gras, ci si pentru ca nu prea se jena. Unui afacerist care ii propusese un spert de un milion (pe atunci foarte mult) cu promisiunea ca nimeni nu o sa stie, el i-a dat o replica ramasa celebra: "Da-mi doua (milioane) si s-o stie toti"... In comparatie cu afacerile care (abia) acum au intrat in atentia Departamentului Anticoruptie, "Porcu" a fost insa un ingeras...
Ziarele de azi anunta inceperea urmaririi penale a vice-premierului George Copos, cel mai slab profesional din Cabinet, banuit ca a fraudat statul prin achizitionari de imobile subevaluate, revandute dupa cateva zile la un pret de cateva ori mai mare, in dauna avutului obstesc; DNA a declansat ancheta penala.
Marele scandal este insa cu una din rudele familiei Adrian Nastase; inainte de a parasi aceasta lume, ea a spalat, fara explicatie, 400 de mii de dolari din averea doamnei Nastase. Mai grav este ca dosarul de ancheta de la Oficiul de Combatere a Spalarii Banilor a disparut. A disparut acum, dar ancheta fusese stopata, cand domnul Nastase a venit la putere in legislatura trecuta... Ciudat, la conducerea Oficiului de Combatere a Spalarii Banilor, domnul Nastase a numit - cand a ajuns prim-ministru - pe un om al sau, domnul Ioan Melinescu; alta miscare interesanta a fost transferarea domnului Melinescu in vara 2004 in calitate de consilier la cabinetul primului-ministru, acelasi domn Nastase.
Sa mai spunem ca si domnul Verestoy Attila, fruntas UDMR, a invartit sume greu de justificat, milioane de euro, la bursa si milioane de forinti in strainatate, avand o avere estimata acum la 50 de milioane de dolari?
Intrebarea pe care si-o pune cetateanul obisnuit fata de aceste anti-exemple de sus este: "de ce sa nu fac si eu la fel?" Acestei intrebari trebuie Justitia sa ii dea raspuns printr-o ancheta serioasa si o judecata dreapta.
Domnul Nastase si domnul Copos cunosc miza; e vorba de cariera lor politica, dar si de imaginea partidelor respective. Unii isi pun intrebarea: ce s-ar fi intamplat daca il alegeau presedinte al statului pe candidatul Nastase cu peste un an in urma? Toate acestea in timp ce milioane de oameni cinstiti traiesc de azi pe maine. Dreptatea trebuie facuta. Acum ori niciodata!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.