Vitamina B6 este una dintre cele mai importante din complexul B-urilor, fiind necesara in special functiilor vitale ale organismului.
B6, care se mai numeste si piridoxina, este foarte sensibila la lumina, dar rezista destul de bine la caldur
Vitamina B6 este una dintre cele mai importante din complexul B-urilor, fiind necesara in special functiilor vitale ale organismului.
B6, care se mai numeste si piridoxina, este foarte sensibila la lumina, dar rezista destul de bine la caldura si la procesul de oxidare.
Ajuta la transformarea proteinelor, lipidelor si glucidelor si intervine in formarea globulelor rosii, fiind un antioxidant foarte puternic, care ajuta organismul sa elimine toxinele.
De asemenea, are grija de buna functionare a creierului, fiind implicata in producerea mesagerilor chimici ai acestuia (dopamina, serotonina etc.), foarte importanti pentru formarea gandurilor si declansarea emotiilor.
Favorizeaza formarea anticorpilor si creste rezistenta la infectii, combate tulburarile nervoase si previne spasmele musculare, trateaza sindromul premenstrual, diminueaza riscul aparitiei calculilor renali, reduce numarul si intensitatea crizelor la astmatici.
In cazul in care in organism exista deficiente de vitamina B6, putem suferi de depresie, nervozitate, insomnie, scaderea imunitatii, modificari ale pielii si ale mucoaselor.
Printre cele mai importante surse de vitamina B6 se afla: soia, drojdia, bananele, nucile, cartofii, orezul, polenul, spanacul, germenii de cereale, ficatul de vita, pestele.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.