Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii Universitatii din Zagreb, Croatia, mierea de albine si propolisul pot fi utilizate ca tratament alternativ pentru cancer. Acestea opresc dezvoltarea si inmultirea tumorilor, dar trebuie administrate in pa
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii Universitatii din Zagreb, Croatia, mierea de albine si propolisul pot fi utilizate ca tratament alternativ pentru cancer. Acestea opresc dezvoltarea si inmultirea tumorilor, dar trebuie administrate in paralel cu chimioterapia. Pentru a vedea care sunt exact efectele mierii si propolisului, cercetatorii au introdus in hrana cobailor, care au fost in prealabil injectati cu celule cancerigene, aceste produse. in urma testului s-a constatat ca celulele nu s-au mai dezvoltat. "Nu putem spune exact care este efectul produselor apicole asupra celulelor cancerigene. Fie ca acestea duc la ceea ce noi numim autodistrugerea celulei, fie au un efect direct, care este toxic pentru celule, ajutand la cresterea imunitatii organismului si a puterii acestuia de a lupta impotriva tumorilor", a declarat dr. Nada Orsolic, seful echipei de cercetare a Universitatii din Zagreb.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.