Potrivit specialistilor, acizii grasi si untura de peste protejeaza sistemul vascular si au un rol important in dezvoltarea si regenerarea celulelor nervoase.
"Persoanele in varsta care consuma cel putin o data pe saptamana peste sau fructe de mare nu prezinta riscul de a dezvolta dementa, inclusiv sindromul Alzheimer", a declarat Pascale Barberger-Gateau, coordonatorul studiului.
Totusi, efectele consumului dezordonat de peste pot dauna sanatatii. Harriet Millward, seful unuia din cele mai importante Centre de studiere a sindromului Alzheimer din lume, a declarat pentru BBC ca "japonezii care emigreaza in tari in care consumul de peste este foarte redus, sunt cei mai vulnerabili, avand cea mai mare rata de dementa din lume".
Despre autor:
Sursa: Libertatea
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
GALERIE FOTO | Cum arată Hotel Cișmigiu și ce așteptări au cei care-l conduc...
Sursa: wall-street.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Vista Bank finanțează un parc eolian al grupului Premer Energy
Sursa: futurebanking.ro
-
Nici nu a născut, dar și-a ales deja bona filipineză. Ana Baniciu va naște în...
Sursa: kudika.ro