Cei pe care pasii i-au purtat, ieri la pranz, pe strada Maresal Constantin Prezan, din Capitala, au putut vedea un tanar cazut in iarba din fata imobilului de la numarul 4. Nimic spectaculos, s-ar putea spune. insa bietul om, lovit la cap, zacea
Cei pe care pasii i-au purtat, ieri la pranz, pe strada Maresal Constantin Prezan, din Capitala, au putut vedea un tanar cazut in iarba din fata imobilului de la numarul 4. Nimic spectaculos, s-ar putea spune. insa bietul om, lovit la cap, zacea chiar in dreptul unui obiectiv de altfel strasnic pazit de SPP-isi si de jandarmi: casa in care locuiesc Nastase si Vacaroiu, doi dintre cei mai puternici oameni politici din stat. Nici lumea care s-a strans in jurul tanarului care avea nevoie evidenta de ajutor nu i-a induplecat pe cerberii de la SPP, aflati in spatele portii metalice a curtii blocului demnitarilor, sa iasa in strada sa vada macar ce se intampla. De jandarmi, nici urma. Toate acestea in conditiile in care situatia putea fi scapata de sub control in cazul unei diversiuni sau putea imbraca forme caraghioase daca Nastase, de exemplu, invita acasa un oficial strain.
Oficiali ai Jandarmeriei au motivat aceasta situatie spunand ca ei nu sunt obligati sa ridice oamenii cazuti pe strada, ci doar sa anunte Salvarea. De la SPP ni s-a spus: "Strada nu este a noastra, ci a jandarmilor".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.