Lazio a castigat derby-ul capitolin, invingand cu 3-1 AS Roma, in ultimul meci din etapa a 17-a din Serie A. 70.000 de spectatori au asistat la un meci intens, plin de violente insinuate printre momente de fotbal-spectacol. Di Canio a deschis scorul,

Lazio a castigat derby-ul capitolin, invingand cu 3-1 AS Roma, in ultimul meci din etapa a 17-a din Serie A. 70.000 de spectatori au asistat la un meci intens, plin de violente insinuate printre momente de fotbal-spectacol. Di Canio a deschis scorul, Cassano a egalat, apoi Cesar si Rocchi au consfintit victoria lazialilor. in aceeasi runda, Milan a invins Lecce cu 5-2, Parma a tinut in sah pe Juventus, 1-1, iar Inter a castigat la Livorno cu 2-0. Singurul roman care a jucat in aceasta etapa a fost Vali Nastase - titular la Bologna. in clasament conduce Juventus cu 40 puncte, urmata de AC Milan 38 p, Udinese 31 p si Inter Milano 27 p.
Daca meciul de la Roma a fost intrerupt cinci minute din cauza suporterilor care aruncau petarde si fumigene pe gazon, partida de la Parma a avut parte de incidente dupa fluierul final. La jumatate de ora dupa joc, fanii lui Juventus au rupt gardul si au patruns pe gazon. Nici suporterii Parmei nu au stat degeaba si au sarit sa-si apere "mosia". A rezultat o bataie ca-n filme, oprita cu greu de interventia in forta a carabinierilor (foto).
SERIE B. Mijlocasul Paul Codrea a evoluat pe toata durata partidei pe care echipa sa, AC Torino, a castigat-o pe teren propriu cu 2-1 in fata formatiei Ternana, in etapa a 19-a a campionatului italian, liga a doua. Codrea a primit un cartonas galben si va fi suspendat pentru etapa urmatoare. Piacenza, cu mijlocasul Bogdan Patrascu integralist, a invins acasa, cu 3-0, echipa Crotone.

Zicu: "Ne-am baricadat in vestiare"

Ianis Zicu, atacantul Parmei, a trait pe viu evenimentele de pe "Enio Tardinni". in tribuna s-a aflat si antrenorul dinamovist Ioan Andone. Libertatea: Ce s-a intamplat, Ianis?
Ianis Zicu: Eu nu am fost convocat pentru acest meci, iar dupa fluierul de final m-am dus la vestiare pentru a-mi felicita colegii. Chiar atunci s-au produs evenimentele. Ne-am baricadat la cabine. Au intrat suporterii pe teren sau au cazut, nu mi-am dat seama exact in prima faza. Se auzea un vacarm de nedescris, insa nu am vazut ceea ce s-a intamplat. Bine ca nu au venit peste noi, ca ne lua mama naibii!
Nu ai fost nici macar pe banca de rezerve. De ce?
Antrenorul trebuie sa aleaga 18 jucatori din 30. Acum nu m-am numarat printre cei "fericiti".
Ai primit vreo explicatie?
Dar cine sunt eu sa mi se dea lamuriri?! Daca ma voi antrena foarte serios, sigur ma va baga si pe mine in echipa. Poate ca a considerat ca trebuie sa ma lase liber de ziua mea (in limba machedonilor, Ianis este corespondentul lui Ion). Lasand gluma deoparte, cred ca a contat si faptul ca anul trecut am fost vreo sase luni accidentat.
De unde aceste probleme medicale?
La meciul cu Steaua, abia revenisem dupa o lunga accidentare. Atunci m-am lovit, mi s-au format cheaguri de sange si a trebuit sa ma operez din nou.
La meci a fost prezent si Ioan Andone.
Da, am vazut ca "nea Ando" a preferat sa vina la Parma in loc sa mearga la un meci al lui AC Milan. ii multumesc ca a venit aici.
Poate te vrea inapoi la Dinamo...
Asta e o gluma, nu?!
Tu esti jucatorul lui Inter Milano. Cand o sa joci acolo?
Cand o sa fiu pregatit. Atunci cand o sa ma consider un campion adevarat.
De cine iti place de la Inter?
De toti jucatorii. Adriano, Martins, Bobo Vieri. Doar le spun numele si mi se furnica pielea pe mine!
Ce-ti doresti de ziua ta?
Sa fiu sanatos si sa mi se ierte suspendarea de la echipele nationale.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.