Inca din debut, anul 2005 se anunta promitator pentru pescarii de crap. Mai ales pentru cei grei, de competitie. Deja se fac pregatiri pentru marea intalnire din 11-15 mai, atunci cand, o data cu deschiderea Lacului Darvari, Clubul de Pescuit Pelican
Inca din debut, anul 2005 se anunta promitator pentru pescarii de crap. Mai ales pentru cei grei, de competitie. Deja se fac pregatiri pentru marea intalnire din 11-15 mai, atunci cand, o data cu deschiderea Lacului Darvari, Clubul de Pescuit Pelicanul anunta primul concurs de pescuit la crap. Concurenta este acerba.
Dupa cum ne-a informat, ieri, Victor Oana, organizatorul competitiei, in concurs erau inscrise 36 de echipe din Romania si 10 din strainatate, ceea ce inseamna ca mai sunt disponibile locuri pentru doar 4 echipe, formate din 2-3 pescari. Taxa de participare a fost fixata la 15 milioane de lei de echipa, premiile fiind pe masura. Pentru primul loc premiul este 350 de milioane de lei, iar cel mai mare crap capturat va fi recompensat cu 150 de milioane de lei. La acestea se mai adauga premiile sponsorilor de sector si cate 300 de euro pentru castigatorii probelor speciale, lansare la punct fix si lansare cu cobra la punct fix.
Regulamentul este destul de strict. Echipele vor fi formate din 2 sau 3 concurenti (un mergator). Mergatorul are voie sa aprovizioneze standul, sa culeaga informatii, sa ajute pescarii la treburile gospodaresti, dar ii este interzis sa ajute la scosul pestelui, sa puna mana pe minciog, pe lansete, sa nadeasca - informeaza crap.ro. Echipele care sunt formate din 3 pescari vor plati suplimentar 2 milioane de lei.
La fiecare cantarire participa si semneaza obligatoriu cei 2 vecini si cei 2 arbitri. Se pescuieste cu 4 lansete indiferent de lungime. Se pot tine in stand 2 lansete gata de atac, incarcate, dar separate de celelalte. Vor fi folosite maximum 2 markere de echipa. Nada vie este acceptata, dar nu se poate folosi ca momeala in ac. Este obligatoriu pescuitul cu fir atasat acului, fiind punctate numai exemplarele de crap comun, oblinda si amur. Se pescuieste obligatoriu cu montura culisanta sau plumb pierdut, folosindu-se inaintas de cel mult 8 metri si nu mai rezistent de 25 lbs. Pestele sau pestii care la cantar sunt raniti sau morti nu se cantaresc, iar echipa va fi depunctata cu 5 kilograme pentru fiecare peste. Concurentii sunt obligati sa fie dotati cu saci pentru crap, saltele de primire, minciog cu plasa fina, fiind interzis iluminatul standului pe timpul noptii, cu exceptia luminii de cap si a luminii de cort.
Cantarirea se face cu un singur cantar pentru fiecare sector. In caz de egalitate la gramaj, castiga echipa care a prins cei mai multi pesti. Echipa castigatoare nu poate castiga (daca a prins) si premiul pentru cea mai mare captura, acesta revenindu-i urmatorului pescar care are o astfel de captura.
Daca exista egalitate la captura, premiul se imparte. Eventualele contestatii vor fi aduse la cunostinta arbitrului sau organizatorului doar in scris si in cel mult o ora. Nu vor fi acceptate contestatii decat in timpul concursului sau cel mult pana la inceperea festivitatii de premiere. Contestatiile nu se platesc.
Fir intins!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.