Generalul (r) Gheorghe Florica a primit despagubiri de 25.000 de euro din partea statului roman pentru arestarea lui abuziva in celebrul caz de contrabanda "Tigareta 2". Autoritatile de la Bucuresti ascund insa acest fapt, in tentativa lor de a vari
Generalul (r) Gheorghe Florica a primit despagubiri de 25.000 de euro din partea statului roman pentru arestarea lui abuziva in celebrul caz de contrabanda "Tigareta 2". Autoritatile de la Bucuresti ascund insa acest fapt, in tentativa lor de a vari sub pres mizeria din Justitie. in iulie '99, fostul sef al Garzii Financiare a reclamat Curtii Europene a Drepturilor Omului ca procurorul militar Arthur Dumitrescu (azi avocat) a ordonat nejustificat, cu avizul magistratului Mihail Popov, incatusarea sa pe o perioada de 73 de zile. Ulterior arestarii, anchetatorii au stabilit ca Florica e nevinovat si i-au prezentat scuze oficiale. in 2004, CEDO a recomandat Romaniei sa incerce o solutionare a litigiului pe cale amiabila. Drept urmare, generalul a primit deja de la bugetul public daune de 25.000 de euro. Agentul guvernamental Roxana Rizoiu a confirmat ca a avut loc o intelegere, dar nu a vrut sa dezvaluie cuantumul despagubirilor.
Generalul Florica ne-a aratat ca negocierile au durat doua zile si cere ca procurorii care l-au arestat abuziv sa plateasca personal: "Cred ca a venit momentul cand si ei trebuie sa raspunda pentru slugarniciile lor".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.