Presedintele PD Emil Boc pastreaza aceeasi linie ca si seful statului, doar cu mici nuantari. "Alegerile anticipate nu sunt o solutie imediata, dar poate deveni atunci cand programul nostru de guvernare nu se aplica", a declarat Boc.
in schim
Presedintele PD Emil Boc pastreaza aceeasi linie ca si seful statului, doar cu mici nuantari. "Alegerile anticipate nu sunt o solutie imediata, dar poate deveni atunci cand programul nostru de guvernare nu se aplica", a declarat Boc.
in schimb o preocupare mult mai importanta a devenit, cel putin pentru PD si PNL, schimbarea celor doi sefi ai Senatului si Camerei Deputatilor, respectiv Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase. "Trebuie schimbata conducerea Parlamentului. La Camera Deputatilor se poate face acest lucru prin regulament. Avem nevoie de votul a jumatate plus unu din numarul deputatilor dupa ce se face solicitarea catre Biroul Permanent din partea a trei partide reprezentate in Camera. Solicitarea trebuie sa vina din partea a o treime din numarul deputatilor. La Senat situatia este putin diferita. Trebuie facut regulamentul acestei Camere la fel ca cel de la deputati", a mai spus Boc, care a completat ca dupa inceperea activitatii parlamentare vor aparea si motivele pentru care vor arata de ce trebuie schimbati. "Ne intereseaza coerenta actiunii guvernamentale. Acest lucru trebuie sa se faca si la Parlament si in administratiile locale. Or noi avem o problema la Senat si la Camera". Presedintele interimar la PD a precizat ca "am constatat ca exista o stare de nemultumire in filiale cu privire la aceasta constructie politica, iar noi trebuie sa gasim o solutie de rezolvare a acestei ambiguitati sau bizarerii politice", spune Boc. Cat priveste fuziunea dintre PNL si PD, Boc spune ca va fi cu siguranta o fuziune de succes, dar ca nu se va face prin inghitirea unui partid de catre altul. La Congresele celor doua partide se vor pune primele "jaloane importante" in acest proces, mai spune Boc.
Aceeasi pozitie a avut-o si liderul PNL, premierul Tariceanu. El a declarat ca se va ajunge la alegerile anticipate doar daca programul de guvernare nu va putea fi realizat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.