Federatia Internationala de Tenis (ITF) si-a dat, in sfarsit, acordul: meciul dintre Romania si Belarus, din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, se va disputa pe zgura in Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibasi" din Brasov. Chiar daca a a
Federatia Internationala de Tenis (ITF) si-a dat, in sfarsit, acordul: meciul dintre Romania si Belarus, din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, se va disputa pe zgura in Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibasi" din Brasov. Chiar daca a avut serioase obiectii, Justine Albert, supervizer-ul ITF, a dat "unda verde" pentru ca partida sa se desfasoare la poalele Tampei. "Evident, sala nu e destinata tenisului. in ea se pot organiza alte sporturi. Am discutat insa cu federalii romani si mi s-au dat asigurari ca totul va fi in regula. Asa ca si verdictul meu final va fi tot OK", a spus ea, la putine momente dupa inspectia din sala. Turul facut de reprezentantul ITF a fost unul complet. A pozat atat exteriorul, cat si interiorul salii, a masurat terenul si a vizitat vestiarele.
Temerile au fost mari, deoarece sala ar fi trebuit sa indeplineasca niste cerinte minime obligatorii. Conform reglementarilor internationale, tribunele ar trebui sa aiba o capacitate de 4.000 de locuri (in realitate nu au decat 2.000). De asemenea, sala trebuia sa fie inalta de cel putin 11 m, iar ea nu are decat 10 m. in plus, pentru cazarea sportivilor era nevoie de un hotel de 5 stele, inexistent in zona. "A fost nevoie de multa munca de lamurire. Aseara am stat pana la 1 noaptea pentru a obtine derogarile necesare. Brasovul va fi locatia unde se va desfasura partida si asta pentru ca cei de la ITF au inteles ca meciul trebuie sa se dispute in Romania", a explicat Dumitru Haradau, directorul tehnic al FRT. El a adaugat: "Le-am spus ca aici, la Brasov, avem tot sprijinul necesar, ca se va mari capacitatea salii si ca in Poiana Brasov sunt hoteluri de 4 stele foarte bune. De altfel, in Poiana ii vom si caza pe oficiali".
Romania si Belarus se vor intalni pentru calificarea in "sferturile" Cupei Davis in perioada 4-6 martie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.