Veterinarii au avut de lucru, la acest inceput de an, mai mult decat de obicei. Stapani de patrupede au ajuns la doctor cu animalele suferind de indigestie. Romanii si-au indopat prietenii necuvantatori, in special in noaptea de Revelion, cu sarmale,
Veterinarii au avut de lucru, la acest inceput de an, mai mult decat de obicei. Stapani de patrupede au ajuns la doctor cu animalele suferind de indigestie. Romanii si-au indopat prietenii necuvantatori, in special in noaptea de Revelion, cu sarmale, piftie, jumari si caltabos. Cainii si pisicile de companie au avut parte de un Revelion de pomina. imbiati de stapani cu fel de fel de mancaruri greoaie, animalutele pofticioase au avut de suferit serios in primele zile ale lui 2005. Indigestii, stari de voma, dureri de stomac, sunt numai cateva din urmarile exceselor culinare.
"Stapanii le-au dat carne de porc si tot felul de preparate, fara sa tina seama de faptul ca aceste alimente sunt interzise. Cei mai multi dintre pacientii nostri au avut indigestie, dar am avut si cazuri de dilatatie, insotita de torsiune gastrica, o urgenta chirurgicala care netratata la timp poate fi fatala", ne-a declarat dr. Sorin Neculai, de la Clinica Veterinara Ilioara.
Nu putine au fost cazurile in care stapanii au cerut medicilor veterinari calmante pentru cateii adusi in prag de infarct de bubuitul petardelor si al artificiilor. Potrivit medicilor, din cauza bubuiturilor asurzitoare cainii sunt foarte speriati si stresati, unele animale dand serioase semne de boli nervoase, manifestate printr-un tremurat sau salivat excesiv. Pentru a reusi sa-i calmeze, stapanii au cheltuit sume importante pe tranchilizante.
Animalutele care au trecut cu bine atat peste dezmaturile culinare cat si peste "stresul pocnitorilor" i-au "deranjat" pe medici cu simple dureri de gat.
"Am avut cazuri de pacienti necuvantatori care s-au prezentat cu afectiuni respiratorii. Cauza imbolnavirilor: mancarea direct de la frigider, ori apa prea rece de la robinet. Aceste neglijente din partea stapanilor grabiti sa fuga mai repede la petrecerea de Revelion au dus la aparitia starilor febrile insotite de tuse", a precizat medicul Sorin Neculai.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.