Compania Airbus SAS, cel mai mare constructor de aeronave din lume, a intrecut rivala Boeing in ceea ce priveste aparatele livrate anul trecut, consemnand un numar de 320 de avioane, transmite portalul Newratings. Compania americana Boeing a anuntat,
Compania Airbus SAS, cel mai mare constructor de aeronave din lume, a intrecut rivala Boeing in ceea ce priveste aparatele livrate anul trecut, consemnand un numar de 320 de avioane, transmite portalul Newratings. Compania americana Boeing a anuntat, saptamana aceasta, ca anul trecut a livrat 285 de avioane. Grupul EADS detine o participatie de 80 de procente in cadrul constructorului Airbus, in timp ce britanicii de la BAE Systems detin restul de 20 la suta din actiuni. Noel Forgeard, directorul executiv al Airbus, le-a transmis angajatilor sai, intr-un memoriu, ca a fost depasit obiectivul privind numarul de aparate livrate, pentru al doilea an consecutiv. In octombrie, anul trecut, Airbus isi anunta obiectivul de a livra intre 315 si 320 de aparate de zbor. Compania va anunta, la 12 ianuarie, detaliile legate de volumul vanzarilor, in cadrul unei conferinte de presa.
In 2003, Airbus si-a depasit pentru prima data rivalii de la Boeing, devenind liderul industriei de profil cu 305 aparate livrate, comparativ cu 281, livrate de compania americana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.