Vedetele sportului mondial s-au aliat pentru ajutorarea victimelor catastrofei produse in urma cu zece zile in Asia de Sud-Est. Fie ca au donat bani, fie ca au sustinut meciuri caritabile sau au scos la licitatie diferite obiecte personale, toti au v
Vedetele sportului mondial s-au aliat pentru ajutorarea victimelor catastrofei produse in urma cu zece zile in Asia de Sud-Est. Fie ca au donat bani, fie ca au sustinut meciuri caritabile sau au scos la licitatie diferite obiecte personale, toti au vrut sa aline intr-un fel suferinta celor loviti de tsunami. Cea mai mare donatie a facut-o, de departe, germanul Michael Schumacher. Aflat in vacanta la vila sa din Norvegia, sextuplul campion al Formulei 1 a decis sa contribuie cu suma de 10 milioane de dolari la ajutorarea sinistratilor. Michael a facut donatia prin intermediul managerului sau, Willi Weber, care a facut publica stirea in cadrul unul teleton organizat de una din televiziunile germane, marti seara. in final, la respectiva emisiune s-au strans peste 50 milioane $. "Este absolut oribil ce au patit acei oameni. Nu putem ramane indiferenti si trebuie sa-i ajutam asa cum putem noi", a comentat Schumacher, care luni a implinit 36 de ani, pe pagina sa de Internet.
Alte donatii de bani au apartinut FIFA, care a anuntat ca va investi pentru refacerea sau innoirea infrastructurii din tarile afectate doua milioane de dolari, la care se adauga, in acelasi scop, un milion din partea Confederatiei asiatice. De asemenea, la initiativa antrenorului Glenn Hoddle, federatia engleza a si adunat si trimis in zona 1,7 milioane de euro, federatia germana si liga germana au dat 1,5 milioane de euro, iar clubul Bayern MUnchen s-a implicat cu 300.000 de euro pentru ajutorarea fotbalului din Sri Lanka. CIO a donat, la randu-i, un milion de dolari, suplimentand, totodata, cotele prevazute pentru Sri Lanka, Thailanda, India, Maldive, Bangladesh, Indonezia, Malaysia si Birmania in programul anual Solidaritatea Olimpica.
Interesant este ca prima care s-a gandit sa doneze bani a fost campioana de la Wimbledon, rusoaica Maria sarapova. Aceasta a trimis 10.000 $ chiar a doua zi dupa dezastru, cand nu se cunosteau exact proportiile catastrofei. Apoi, ea a evoluat intr-un lucrativ meci demonstrativ cu americanca Venus Williams, cu 4.000 de spectatori, veniturile luand, de asemenea, calea Asiei de sud-est. Alti jucatori de tenis, precum liderul mondial masculin, Roger Federer, si-au donat rachetele cu autograf, puse apoi la licitatie pe Internet, altii si-au donat premiile obtinute la turneele la care participa in luna ianuarie - cazul suedezului Bjorkmann la Madras - sau vor ajuta cu sume rezultate din veritabile pariuri cu ei insisi, cum se intampla cu germanul Nicolas Kiefer, care va dona 100 de dolari pentru fiecare as reusit in toate turneele din luna ianuarie, disputate pe terenuri rapide, in Australia.
Cu angajamente asemanatoare au aparut si baschetbalistii americani, sapte la numar, care au decis sa indrepte spre tarile lovite de tragedie cate 1.000 $ pentru fiecare punct inscris in aceasta saptamana in meciurile NBA. Initiativa ii apartine lui Kobe Bryant, de la Los Angeles Lakers, care la ultimul meci pentru campionatul nord-american a realizat 55 de puncte.

* In ajutorul victimelor au sarit si vedetele din showbiz-ul de peste Ocean. Astfel, dupa ce actrita Sandra Bullock a anuntat deja donarea unui milion $, ieri a venit randul regizorului american Steven Spielberg, care va contribui cu suma de 1,5 milioane $.

* Cunoscutul realizator american de talk-show-uri Jay Leno isi va scoate la licitatie, in cadrul unui teleton, motocicleta Harley Davidson. Aceasta are pe ea autografele lui Nicole Kidman si Matt LeBlanc.

* Actorul Leonardo DiCaprio si fotbalistul englez David Beckham ar putea ajuta zona afectata de tsunami printr-o metoda originala. Adevarate "icoane" pentru locuitori, cei doi intentioneaza sa viziteze tarile asiatice afectate, cu scopul de a ridica moralul persoanelor din zona respectiva.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.