Ieri au fost date publicitatii primele imagini ale lui Rizal Sapura , de 23 de ani, indonezianul salvat de pe mare la opt zile de la seism. Barbatul, care a supravietuit in principal cu apa de ploaie, e slabit si socat, dar medicii care il ingrijesc

Ieri au fost date publicitatii primele imagini ale lui Rizal Sapura , de 23 de ani, indonezianul salvat de pe mare la opt zile de la seism. Barbatul, care a supravietuit in principal cu apa de ploaie, e slabit si socat, dar medicii care il ingrijesc sustin ca el se va insanatosi. Dupa ce a fost luat de tsunami in larg, Sapura a plutit pe o "ambarcatiune" improvizata din ramuri de copac .

Copii orfani furati de traficanti

Copiii care au ramas orfani sau fara adapost in provincia indoneziana Aceh, dupa valurile seismice care au devastat mai multe tari din Asia, incep sa fie vizati de traficantii de fiinte umane, a avertizat UNICEF.
"E posibil ca 300 de orfani din Aceh, cu varste cuprinse intre trei si zece ani, sa fi fost vanduti. Exista macar o retea prin care sunt identificati copiii carora nimeni nu le-ar simti lipsa", a declarat purtatorul de cuvant pentru Indonezia al UNICEF, John Budd.
Guvernul indonezian a incercat sa previna dezvoltarea traficului cu copii, interzicand tinerilor cu varste sub 16 ani sa paraseasca Aceh fara parintii lor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.