Mamele care intra in concediu maternal dupa
1 ianuarie 2005 primesc o indemnizatie de crestere a copilului de aproape opt milioane de lei, neimpozabila, exceptie facand insa femeile cadre militare, care se supun altor reguli si care primesc,
Mamele care intra in concediu maternal dupa
1 ianuarie 2005 primesc o indemnizatie de crestere a copilului de aproape opt milioane de lei, neimpozabila, exceptie facand insa femeile cadre militare, care se supun altor reguli si care primesc, in unele cazuri, o suma mai mica.
Surse din cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale au declarat, ieri, ca mamele care intra in concediu maternal anul acesta beneficiaza de o indemnizatie de 7.830.000 de lei (1,3 milioane peste cea de anul trecut). Potrivit ordonantei, valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta 85 la suta din salariul mediu brut pe economie, estimat pentru 2005 la 9.211.000 de lei, si luat in calcul si la elaborarea bugetului pentru acest an. Ordonanta prin care se instituie cota unica de impozitare prevede ca indemnizatia pentru femeile aflate in concediu prenatal sau care sunt in concediu de ingrijire a copilului nu e impozabila.
Indemnizatia de 7,8 milioane de lei va fi acordata insa numai persoanelor ale caror drepturi au fost deschise incepand cu 2005. Indemnizatiile stabilite anterior datei de
1 ianuarie 2005 vor fi achitate in continuare, insa la valorile stabilite la data la care beneficiarele au intrat in plata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.