Un recent sondaj efectuat in randurile amatorilor de sport chinezi a relevat faptul ca acestia ar dori ca mascota Jocurilor Olimpice de vara, care vor fi organizate de Beijing, in 2012, sa il reprezinte pe ursuletul Panda (in foto). Acesta este unul
Un recent sondaj efectuat in randurile amatorilor de sport chinezi a relevat faptul ca acestia ar dori ca mascota Jocurilor Olimpice de vara, care vor fi organizate de Beijing, in 2012, sa il reprezinte pe ursuletul Panda (in foto). Acesta este unul din cele mai populare animale din China, alegerea lui fiind sustinuta de mai multe asociatii de studenti din tara.
Chiar si asa, organizatorii au instituit o preselectie de idei pentru conceperea mascotei JO. in perioada indicata, 5 august - 1 decembrie 2004, pe adresa Comitetului de Organizare s-au primit mii de schite si desene, din toate colturile lumii. Alegerea finala va fi anuntata in luna iunie 2005. Conform declaratiilor responsabililor Comitetului Olimpic Chinez, proiectul ales va trebui sa cuprinda caracteristici chineze, sa exprime spiritul olimpic si sa fie o chemare catre jocurile de la Beijing pentru oamenii din intreaga lume.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.