Am vazut ca noul guvern s-a apucat de treaba. La nivel central s-au redus impozitele pe profit si pe salarii, dar au crescut impozitele pentru IMM-uri, au crescut impozitele pe chirii si probabil vor mai creste si alte taxe. Masura poate parea judici
Am vazut ca noul guvern s-a apucat de treaba. La nivel central s-au redus impozitele pe profit si pe salarii, dar au crescut impozitele pentru IMM-uri, au crescut impozitele pe chirii si probabil vor mai creste si alte taxe. Masura poate parea judicioasa la un moment dat, daca ar fi intervenit intr-un moment de maxima crestere economica, un moment in care investitiile straine ar sta la granita si nu s-ar varsa in economie din cauza barierelor fiscale. De acord ca scaderea cotei de impunere ar putea sa atraga viitoare investitii. Numai ca nimeni nu poate garanta ca acestea vor veni. Pana atunci, cotele scazute de impozitare se vor reflecta in scaderea bugetelor pentru sanatate, cultura si invatamant.
Guvernantii promit ca vor compensa scaderile de la buget cu o mai severa urmarire a evazionistilor. insa acest lucru l-a promis orice guvern pana a constatat ca are in curtea proprie o gramada de evazionisti si mari debitori. Reducerea impozitelor, pana la urma, e un test pentru guvernul Tariceanu. Daca nu va reusi sa umple golul creat prin orice alta metoda neinflationista, acest Executiv se va putea lauda ca a picat, paradoxal, pentru ca a respectat rapid o promisiune electorala. Dar, pana la urma, orice promisiune facuta in pripa costa: fie ca o indeplinesti, fie ca nu. Timpul ne va confirma daca Alianta a facut promisiuni fara acoperire. Spre binele lor, dar si al nostru in primul rand, sa speram ca au stiut ce au vorbit.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.