Politia britanica a interogat un barbat de 40 de ani in cadrul anchetei privind e-mail-urile trimise de la o falsa adresa a guvernului britanic unor familii in care se anunta moartea unor persoane disparute in tragedia din Asia. Christopher Pierson a
Politia britanica a interogat un barbat de 40 de ani in cadrul anchetei privind e-mail-urile trimise de la o falsa adresa a guvernului britanic unor familii in care se anunta moartea unor persoane disparute in tragedia din Asia. Christopher Pierson a fost arestat prima data vinerea trecuta in Lincolnshire, apoi eliberat pe cautiune, si din nou interpelat sambata seara. Cele 35 de mesaje electronice incriminate au fost trimise unor persoane care lansasera apeluri despre cei apropiati disparuti in tragedia din Asia, printr-un portal internet al canalului de televiziune Sky News. Mesajele anonime proveneau toate de la o adresa electronica falsa a guvernului britanic si aveau un antet al "Biroului Foreign Office-ului" din Thailanda. Toate afirmau ca a fost confirmata moartea persoanelor cautate.
Guvernul britanic nu utilizeaza niciodata e-mail-uri pentru a informa o persoana ca unul din parintii sau apropiatii sai a incetat din viata.
Bilantul provizoriu al victimelor din Asia ajunsese ieri la 156.000 de morti.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.