Relaxarea este, se pare, cuvantul de ordine al actualului cabinet Tariceanu. Dupa ce a introdus, deja, asa cum a promis in campania electorala, relaxarea fiscala, prin trecerea de la un impozit progresiv pe venit la unul proportional, noul premier a

Relaxarea este, se pare, cuvantul de ordine al actualului cabinet Tariceanu. Dupa ce a introdus, deja, asa cum a promis in campania electorala, relaxarea fiscala, prin trecerea de la un impozit progresiv pe venit la unul proportional, noul premier a decis sa convoace cea de-a doua sedinta a executivului intr-un loc mai putin obisnuit si deopotriva mai relaxant, si anume Hotelul International din Sinaia, la care este actionar deputatul liberal Dan Radu Rusanu.
Se poate spune, insa, ca aceasta sedinta de guvern a fost cea mai scumpa din istoria Romaniei, oferta obisnuita a hotelului de revelion fiind una destul de piperata, de 475 de euro de persoana pentru patru nopti de cazare. Pretul mai acoperea si bufetul suedez, masa de Revelion, cina festiva si vinul casei. Pretul platit de ministri si sotiile lor a fost insa unul mai mare, masa de Revelion fiind una fastuoasa. Stirea buna pentru buzunarele noilor membri ai executivului sau pentru bugetul statului, daca sedinta a fost platita cu bani publici, a fost ca nu toti ministrii au raspuns la apelul lui Calin Popescu Tariceanu.
La reuniunea informala, in care au fost discutate probleme de perspectiva privind actul de guvernare, au fost prezenti vicepremierii Marko Bela si George Copos, ministrul Economiei, Codrut Seres, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, ministrul Justitiei, Monica Macovei, ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, ministrul pentru Implementarea acquis-ului comunitar, Cristian David. Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca i-a invitat pe noii sai colegi din guvern pentru ca acestia sa se cunoasca mai bine, astfel incat noul executiv sa lucreze "ca o echipa unita". Premierul a precizat ca reuniunea poate fi privita ca "o intalnire originala", aratand ca, personal, el nu a mai auzit de o formula de guvernare intr-un astfel de cadru.
"Din experienta mea politica, consider ca elementul de cunoastere si de incredere reciproca este unul esential pentru o buna colaborare intre membrii unei echipe. Vreau sa ne cunoastem dincolo de cadrul formal al sedintelor de guvern. In acest fel, familiile noastre se pot imprieteni intr-un spatiu mai putin rigid", a spus Tariceanu.
El a afirmat ca scopul final al intalnirii de la Sinaia consta in formarea unei echipe de guvernare performante si eficiente.

Liberalul Aleodor Francu, sef al Cancelariei primului-ministru
Cu acest prilej, seful executivului a mai anuntat ca noul purtator de cuvant al guvernului este Oana Marinescu, fost jurnalist, iar in functia de sef al Cancelariei primului-ministru a fost numit Aleodor Francu.
Premierul a afirmat ca noul sef al Cancelariei are o experienta administrativa considerabila, fiind "un om foarte serios, cu probitate morala si profesionala dincolo de orice suspiciune".
Aleodor Francu, de profesie inginer, este membru al Partidului National Liberal din 1997 si a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, in perioada 1997-2000. In acest an, a fost numit membru al Biroului Permanent al PNL filiala sector 6. Aleodor Francu are varsta de 47 ani si este casatorit.

Oana Marinescu, noul purtator de cuvant al guvernului
In schimb, noul purtator de cuvant al guvernului va fi fosta jurnalista Oana Marinescu, pana in prezent consilier al Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti.
Tariceanu a prezentat-o pe Oana Marinescu ca pe o persoana cu "experienta jurnalistica si om de comunicare". Oana Marinescu, in varsta de 28 de ani, si-a inceput cariera ca jurnalist de politica interna, iar, ulterior, s-a specializat in relatii publice, comunicare si analiza politica. A activat la Ziua si Ziarul Financiar.
Intre 1 noiembrie 2000 si 31 mai 2004 a fost consilier in cadrul Ambasadei britanice la Bucuresti.
Initial, a fost consilier politic si de relatii publice pe probleme privind Republica Moldova si Romania.
In 2002, dupa deschiderea Ambasadei britanice de la Chisinau, a devenit consilier politic si de presa exclusiv pe Romania.
In aceasta pozitie, o buna parte a activitatii sale a constat in gestionarea comunicarii Ambasadei britanice cu presa. De altfel, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, s-a declarat deosebit de incantat pentru faptul ca Oana Marinescu, fosta sefa a Biroului de presa al Ambasadei Marii Britanii in Romania, a fost numita purtatorul de cuvant al noului guvern al Romaniei.
"Oana Marinescu a lucrat la Ambasada Marii Britanii la Bucuresti mai bune de trei ani si in functia sa a facut o treaba deosebita, deoarece este o persoana foarte talentata in domeniul comunicarii si sunt convins ca vom colabora cu ea la fel de bine in noua sa calitate, precum si cu noul guvern al Romaniei", a spus ambasadorul Marii Britanii in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.