OMS a anuntat aparitia primelor cazuri de boli contagioase in zonele afectate de valurile seismice

Bilantul valurilor seismice care au afectat, in urma cu opt zile, Asia de Sud si de Sud-Est s-a agravat ieri ajungand la 145.000 de mort
OMS a anuntat aparitia primelor cazuri de boli contagioase in zonele afectate de valurile seismice

Bilantul valurilor seismice care au afectat, in urma cu opt zile, Asia de Sud si de Sud-Est s-a agravat ieri ajungand la 145.000 de morti, in timp ce operatiunile pentru asigurarea securitatii milioanelor de sinistrati si pentru prevenirea epidemiilor s-au intensificat. Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat aparitia primelor cazuri de boli contagioase in zonele afectate de valurile seismice, unde circa 5.000.000 de persoane au ramas fara adapost.
ONU si majoritatea organizatiilor care desfasoara operatiuni de salvare de o amploare si complexitate fara precedent pe teritoriul mai multor state, se confrunta cu dificultati de ordin logistic, cum ar fi aeroporturile congestionate, lipsa vehiculelor si a combustibilului, podurile si drumurile distruse, care impiedica circulatia in zonele devastate.
MAE a anuntat ca mai are in evidenta sa opt romani dati disparuti in urma cutremurului. Cei opt se afla in Thailanda si nu au putut fi contactati nici de Ambasada, nici de familii. Insa, pe listele cu morti si raniti ale autoritatilor din zona nu apare nici un roman.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.