Info
x
Vaclav havel, eroul anti-comunist, a murit
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Decembrie 2011, ora 14:16
Vaclav Havel, eroul anti-comunist, a murit Fostul presedinte ceh Vaclav Havel a murit duminica in casa lui de vacanta, la varsta de 75 de ani. Asistenta fostului presedinte, Sabina Dancecova este cea care a anuntat media. Vaclav Havel s-a stins din viata in casa lui de vacanta din nordul Republicii Cehe, relateaza Associated Press. Vaclav Havel a folosit dramaturgia pentru a provoca o revolutie pasnica in Cehoslovacia. El a fost primul presedinte ales prin vot popular dupa "Revolutia de Catifea". In calitate de presedinte, a administrat tranzitia tarii sale de la comunism la democratie si la economia de piata. In 1993, a fost de fata pentru despartirea pasnica dintre Republica Ceha si Slovacia. Odata iesit din functia de presedinte, a continuat sa fie o figura proeminenta in politica si societatea ceha. In 2010, Vaclav Havel a obtinut, la Praga, premiul international pentru literatura Franz Kafka pentru piesele si pentru eseurile sale. Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Decembrie 2011, ora 15:44
Siena
Avatarul lui Siena 80 mesaje Membru din: 15/05/2009 Oras: BUCURESTI Postat pe: 20 Decembrie 2011, ora 10:25 Citeaza Raspunde De la: gabigabi2, la data 2011-12-19 07:42:46 De la: Siena, la data 2011-12-19 00:00:45Ca-ntotdeauna, ai dreptate, Gabi. Argumentele reticentelor tale, nu-mi sunt straine. Acelasi entuziasm mi-a luminat si mie zilele de atunci, aceleasi zile si nopti prin Pietele pline de "Golanii" ale marilor orase (pentru mine, Bucuresti si Constanta), aceleasi lacrimi pentru cei ce nu mai sunt, din acele zile, aceleasi rezerve de a face un pas in fata, pe scena politica, socotind, ca menirea o au cei care se-ncumeta barbateste sa infaptuiasca marile noastre asteptari. Cine erau acestia si-ncotro ne-au dus?! -sustinuti neghiobeste, ani in sir, de oameni vanduti pentru te-miri-ce ... Iata, vedem limpede -nu de azi de ieri-, hoarde ce devasteaza hulpavi Tara si sufletele noastre ... Eu, chiar nu mai cred, ca mai este posibila revenirea noastre la normalitate ... O spun cu mare tristete, cu mare durere ... Maine insa, incepe "Saptamana Craciunului" ... Strege, te rog, aceste randuri si socoate, ca am trimis doar un gand luminat de aceasta mare Sarbatoare ... sa-ti fie casa si mintea si inima LUMINATE ! iti multumesc ! Iti intorc inzecit urarile, Gabriela! ... p.s. te ajuta sa ma descoperi in amintirile tale, daca-ti spun, ca am mai scris cate ceva (rareori, ce-i drept), sub numele de "noravi"? Am disparut, din lehamite, din lipsa de speranta, pentru ca "raul" ne-a incleiat coplesitor, tocmai pentru ca a migrat de la varful piramidei, spre (prea) mare parte dintre noi toti ... Asa fiind, in plan majoritar, avem desigur, "conducatorii" pe care ni-ii meritam. Asta ma face, ca mai ales in aceste zile, sa ma gandesc cu atata admiratie si respect la Cehi, la VASLAV HAVEL ... In 1968, pe 20 August, ma aflam pe strazile Pragai ... asa ca, stiu prea bine ce spun ... Merg acum, la Ambasada Cehiei, cu o floare si o lumanare ... . Raporteaza abuz de limbaj ... ganduri scrise pe frunze de mesteacan ... gabigabi2 Avatarul lui gabigabi2 1305 mesaje Membru din: 13/10/2011 Postat pe: 20 Decembrie 2011, ora 15:37 Citeaza Raspunde De la: Siena, la data 2011-12-20 10:25:17 De la: gabigabi2, la data 2011-12-19 07:42:46 De la: Siena, la data 2011-12-19 00:00:45Ca-ntotdeauna, ai dreptate, Gabi. Argumentele reticentelor tale, nu-mi sunt straine. Acelasi entuziasm mi-a luminat si mie zilele de atunci, aceleasi zile si nopti prin Pietele pline de "Golanii" ale marilor orase (pentru mine, Bucuresti si Constanta), aceleasi lacrimi pentru cei ce nu mai sunt, din acele zile, aceleasi rezerve de a face un pas in fata, pe scena politica, socotind, ca menirea o au cei care se-ncumeta barbateste sa infaptuiasca marile noastre asteptari. Cine erau acestia si-ncotro ne-au dus?! -sustinuti neghiobeste, ani in sir, de oameni vanduti pentru te-miri-ce ... Iata, vedem limpede -nu de azi de ieri-, hoarde ce devasteaza hulpavi Tara si sufletele noastre ... Eu, chiar nu mai cred, ca mai este posibila revenirea noastre la normalitate ... O spun cu mare tristete, cu mare durere ... Maine insa, incepe "Saptamana Craciunului" ... Strege, te rog, aceste randuri si socoate, ca am trimis doar un gand luminat de aceasta mare Sarbatoare ... sa-ti fie casa si mintea si inima LUMINATE ! iti multumesc ! Iti intorc inzecit urarile, Gabriela! ... p.s. te ajuta sa ma descoperi in amintirile tale, daca-ti spun, ca am mai scris cate ceva (rareori, ce-i drept), sub numele de "noravi"? Am disparut, din lehamite, din lipsa de speranta, pentru ca "raul" ne-a incleiat coplesitor, tocmai pentru ca a migrat de la varful piramidei, spre (prea) mare parte dintre noi toti ... Asa fiind, in plan majoritar, avem desigur, "conducatorii" pe care ni-ii meritam. Asta ma face, ca mai ales in aceste zile, sa ma gandesc cu atata admiratie si respect la Cehi, la VASLAV HAVEL ... In 1968, pe 20 August, ma aflam pe strazile Pragai ... asa ca, stiu prea bine ce spun ... Merg acum, la Ambasada Cehiei, cu o floare si o lumanare ... . daaaaa, imi aduc aminte de @noravi uimitor este ca dintre toti participantii la discutii pe forum, ti-aduci aminte de mine.....e adevarat, din toti citi eram atunci, putini au ramas pe baricade ....si ei s-au retras , probabil ,din aceeasi lehamite si durere , ca si tine ! deci : iti multumesc ! esti o persoana deosebita si atentia ta ma onoreaza ! Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|