back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este basescu ?

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 22:35

De la: Silver9AM, la data 2010-10-25 21:55:20
De la: 9am178165, la data 2010-10-25 21:44:06
De la: 9am178165, la data 2010-10-25 19:46:18
De la: Silver9AM, la data 2010-10-25 15:57:15
De la: 9am178165, la data 2010-10-25 13:49:27
De la: 9am186292, la data 2010-10-24 20:32:27 Pentru Silver9AM : nu pot sa-i spun decat trei cuvinte: NU MANCA RAHAT! (c...t). Daca 85% din populatie, este inpotriva lui basescu, ce vei face cand infractorul nu v-a mai fi? La fel si ceausescu si gasca lui se credeau puternici cum declara base si unde au ajuns? Cum de noua nu ne sare mustarul cand ne amenintati , ne jigniti , ne injurati , ne furati, cum sa ne adresam hotilor ce sunteti si infractorilor, ce castig l-a determinat pe base sa-i dea fabricile lui Omar Haysam innapoi, alt infractor cu miliarde datorii la stat, si apoi sa-l scoata din temnita si sa-i puna la dispozitie avion sa fuga din tara? Daca erau vandute toate locatiile lui Omar Haysam platea base toate datoriile tarii.Eu zic ceva; trebuie sa inlocuim antimateria cenusie din capetele clanului basescian, cu ceva mai colorat, haite de lupi ce dezradacinati poporul.

Perfect prietene, dar uiti un lucru: securistii lui base mananca si k...t la greeeeu, DACA SE PLATESTE BINE!!!!!!!!!

VUVUZELA,VREI TRUSOU ? VEZI LA PODUL GRANT,DAR TRE. SA STAI LA COADA...............

BLACK + SILVER+APEX + IALOMITEANU + BOC + BASESCU = POPONARI

BLACK + SILVER +APEX+ IALOMITEANU + BOC + BASESCU = POPONARI

BLACK + SILVER + APEX+ IALOMITEANU + BOC + BASESCU = POPONARI

BLACK + SILVER + APEX+IALOMITEANU + BOC + BASESCU = POPONARI

BLACK + SILVER + IALOMITEANU + BOC + BASESCU = POPONARI

Sa continui? V-ati calmat otrepelor??????

Da- mi place ca te simti mai SPP-istule Siver, si nu mai incerci sa negi evidenta: faptul ca mananci k...t la greu!!!! Pofta buna!!

SCRIE ROMANESTE,MILOAGO,CERE LA CAPRA PODULUI NU CERSI IN VAZUL EUROPEI........" SILVU PLE MESIU " CATEA ORDINARA,CARE FACI COPII IN SPERANTA CA STATUL ITI VA PLATI IPOTECILE SI RATELE............SCARBA ORDINARA CE ESTI !!!!!!!!!!!

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 22:38

De la: 9am186292, la data 2010-10-24 20:32:27 Pentru Silver9AM : nu pot sa-i spun decat trei cuvinte: NU MANCA RAHAT! (c...t). Daca 85% din populatie, este inpotriva lui basescu, ce vei face cand infractorul nu v-a mai fi? La fel si ceausescu si gasca lui se credeau puternici cum declara base si unde au ajuns? Cum de noua nu ne sare mustarul cand ne amenintati , ne jigniti , ne injurati , ne furati, cum sa ne adresam hotilor ce sunteti si infractorilor, ce castig l-a determinat pe base sa-i dea fabricile lui Omar Haysam innapoi, alt infractor cu miliarde datorii la stat, si apoi sa-l scoata din temnita si sa-i puna la dispozitie avion sa fuga din tara? Daca erau vandute toate locatiile lui Omar Haysam platea base toate datoriile tarii.Eu zic ceva; trebuie sa inlocuim antimateria cenusie din capetele clanului basescian, cu ceva mai colorat, haite de lupi ce dezradacinati poporul.

Perfect prietene, dar uiti un lucru: securistii lui base mananca si k...t la greeeeu, DACA SE PLATESTE BINE!!!!!!!!!

VUVUZELA,VREI TRUSOU ? VEZI LA PODUL GRANT,DAR TRE. SA STAI LA COADA...............

Da- mi place ca te simti mai SPP-istule Siver, si nu mai incerci sa negi evidenta: faptul ca mananci k...t la greu!!!! Pofta buna!!

SCRIE ROMANESTE,MILOAGO,CERE LA CAPRA PODULUI NU CERSI IN VAZUL EUROPEI........" SILVU PLE MESIU " CATEA ORDINARA,CARE FACI COPII IN SPERANTA CA STATUL ITI VA PLATI IPOTECILE SI RATELE............SCARBA ORDINARA CE ESTI !!!!!!!!!!!

Ti l-ai pupat pe fraudulos in seara asta?? Tu vorbesti femeie pentru basescu ca si boc, daca femeie de felul tau prefera?????? Tuuuuu vorbesti lingaule care i-ai schimba si pampersul lui base daca ti-ar mari salariul!!!!!!!!!!!!!!
Linge ma la basescu, ia ma` de la basescu, scanceste ma` sa-ti mai dea un gologan in plus, trepideaza ma` ca piftia in fata lui sa cumva sa-l superi, pupati-l ma` pupati-l, ca-i e greata omului cand vede ce fapturi umile si lipsite de demnitate sunteti!!!!!!!!!!!!!

zeco

159 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2010, ora 22:47

De la: vaneamarin, la data 2010-10-25 14:48:19
De la: 9am150593, la data 2010-10-25 14:26:59Am sa va spun o poveste.Eu nu tin neaparat cu Basescu dar vreau sa aduc aminte un lucru : A.I. Cuza cand a fost ales ,ma rog dupa unire, a gasit tara cam tot asa cum a gasit-o Basescu , poate mai rau. Daca ne amintim bine ca si A.I.Cuza purta uniforma ca si Basescu si vreau sa subliniez pentru cine nu stie ca oamenii care poarta uniforma sunt disciplinati si au o inclinatie de a conduce, sunt buni lideri.
Cuza a focut reforma si astazi este scris in manualele de istorie despre el. Foarte multi s-au temut de el fiindca era hotarit si ducea lucrurile la bun sfirsit.Din aceasta cauza a sfirsit prin a fii exilat si a murit departe de tara. Haideti sa nu repetam aceiasi gresala. Sa lasam sa fie facuta reforma si sa-i cerem cont dupa aceia. Liderii politici de acum nu sunt in stare de asa ceva .Sunt niste plangaciosi care se ascund in spatele multimii usor de manipulat. Nu vad nici unul in stare sa-l infrunte pe Basescu. Sii mai am un lucru de spus: Basescu nu a devenit presedinte sa fure din bugetul de stat.

Daca reusim sa trecem putin de nivelul manualului de istorie de clasa V-a si sa ne dam seama ca lucrurile,mai ales in politica ,sunt ceva mai complicate decat sa afirmi pur si simplu ca Stefan era sfant,Mihai Viteazu patriot unificator iar Cuza un tip care lacrama si dadea ochii peste cap cand vedea tarani amarati, am putea sa incercam sa facem o paralela NU intre Cuza si Basescu (m-ar da in judacata urmasii lui Cuza) ci intre situatiile de atunci si cea de acum. Facem abstractie de betiile lui Cuza si de amantele sale si ne concentram doar pe evenimentele istorice....

Cum a ajuns Cuza la putere? Simplu,a ajuns prin sprijinul boerimii pasoptiste care intelegea necesitatea evolutiei istorice a Romaniei, foarte multi dintre acesti boieri avand studii in Franta,fiind influentati de ideile luminate ale vremii,de idealurile de atunci. Curentele masonice au exercitat o influenta foarte mare, si au contribuit si ele la tendintele generale de modernizare dorite si aplicate in acea vreme.Ca urmare Cuza a ajuns prin dubla alegere domn .Pana aici totul este perfect ,din necesitatea de modernizare a tarii ,a venit la putere un domn numit Cuza...

Problemele cele mari insa au inceput cand chiar Cuza a inceput sa manifeste tendinte autoritariste opunandu-se astfel chiar curentului care l-a adus pe el la putere. Apelul la popor ,si retorica sa,erau fix cea care l-a adus si pe Basescu a doua oara la putere. Poporul il iubea pe Cuza dar il iubea asa cum in romanele cu rombulet roz sau in telenovelele siropoase, dama sa indragoste de barbatul crud care desi o inseala si ii da palme ,are din cand in cand lacrimi in ochi de dragul ei,o mai mangaie pe obraz si ii spune vorbe mestesugite.

Ce a facut Cuza pentru taranul roman? Pai a lacramat mult in primul rand.Apoi le-a facut o reforma agrara. Ce nu se spune insa in majoritatea manualelor de istorie este ca de fapt aceasta masura a avut ca scop in primul rand atacarea conservatorilor lui Catargiu si nu dragostea de tarani,si ca taranii erau de fapt pusi sa cumpere pamanturile de la proprietari. Cu alte cuvinte Mos Ion Roata s-a ales cu pamantul platind toata viata rate care l-au cocosat.

Ca tot l-a pocnit pe Cuza dragostea de popor, a facut si o reforma electorala .Cica poporul nu se poate sa nu voteze .Poporul s-a bucurat si a luat de fapt o mare teapa, ca mai mereu cand se bucura prea mult la discursuri sforaitoare.Taranii aveau nevoie de un numar urias de voturi pentru a desemna un reprezentatnt ,care la randul lui acorda un vot unui deputat. Pe scurt taranii votau degeaba dar deh,se bucurau si ei saracii. Nici aceasta reforma electorala nu a fost facuta de dragul taranilor,ca sa le dea jucarie noua,ci deoarece a reusit Cuza sa impuna niste mecanisme care il avantajau electoral foarte mult .Mecanismele electorale , sistemul de vot impus si criteriile reprezentative ii conveneau de minune domnitorului. Poate ca suna cunoscut cumva un text recent ,legat de necesitatea schimbarii sistemului de vot in vederea reprezentarii mai bune a populatiei si reformarii clasei politice bla bla bla,idee la care nu acum mult timp poporul era extaziat.Rezultatul se vede acum.

Ca si acum,iubitorul asta de popor avea si un partid care il asculta orbeste,un partid de servitori care erau cand cu unii cand cu altii,care strigau cand la unii cand la altii in functie de ce le spunea Seful.Aveau si un Boc in persoana lui Kogalniceanu (asemanarile sunt chiar si fizice) si existau ca partid doar ca sa il slujeasca pe Cuza. Se poate spune ca partidul lui Kogalniceanu reprezinta primul partid populist din istoria tarii
,partid care la spusele sefului plange pe langa tarani, durandu-l de fapt drept in cot de ei.

Ce mai facea Cuza plictisindu-se intre betii,femei si dragostea de taranul roman? Pai intai l-au apucat dracii pe parlamentul de atunci si l-a dizolvat .Ca si Base, si-a dat seama ca are nevoie de o constitutie si ca tendintele astea noi pe atunci,democratice, il deranjeaza rau de tot .Constitu�ia promulgat� de el �n 1864, dup� dizolvarea Adunarii Constituante, era expresia celei mai evidente dictaturi personale. Domnul era singurul care avea drept de initiativa legislativa �i drept de veto nelimitat la orice decizie a noii Adunari. I-au venit si alte idei ca spre exemplu sa devina monarh absolut ,sa-si faca si el o dinastie ,sa conduca singur si sa se opuna de fapt idelior care IL ADUSESERA LA PUTERE,sa se opuna inceputului de democratie,atat cat era el atunci.

Cele doua forte ale elitei societatii romanesti ,liberalii si conservatorii care il adusesera pe Cuza la putere tocmai pentru a asigura un drum nou Romaniei ,s-au vazut in situatia de a esua in proiectul lor de democratizare si de modernizare a tarii. S-au unit ca urmare, si l-au trimis pe Cuza la plimbare, un lucru care a fost excelent pentru Romania .Niste baieti carora ar trebui sa le multumim ,consecventi drumului ales pentru Romania si plini de bun-simt istoric ,i-au facut o vizita cu sabiile la brau si l-au intrebat daca nu cumva vrea sa abdice.Cuza s-a gandit bine si si-a dat seama ca de fapt asta era si dorinta sa,nu a facut mofturi,si a plecat in Austria unde a murit la 53 de ani intr-un hotel. Unii tarani au plans, convinsi ca ii iubea la nebunie Cuza .Vor plange unii si la Basescu,au plans chiar si la Stalin,asa plang prostii ,cand NU TREBUIE. Important este ca in acea vreme, s-au gasit barbati care au stiut sa actioneze pentru binele Romaniei ,refuzand sa-si puna inteligenta si curajul in slujba unui singur om,refuzand sa reintre iar pe drumul unei Romanii conduse de un "voievod" care facea cam ce dorea el,si preferand sa salveze o tara si sa o aduca pe drumul modernizarii.

Vania fanatismul indiferent de care o fi religios , politic ... nu a facut bine nimanui, dar ca o curiozitate; de rascoala de la 1907 ce imi poti spune?

Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 00:46

=

Raporteaza abuz de limbaj
banceanuvasile

105 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 08:38

UN BISNITAR ALCOOLIC < AJUNS DIN EROARE < presedintele -jucator-dictator al ROMANIEI.Este reprezentantul de seama al retelelor SECURITATII NOCIVE a lui CEAUSESCU.Incapacitatea politicienilor de a profita de avantajele unice pe care le are Rom�nia de a ie�i din recesiune �i procentul ridicol de mic pe care l-a atras din fondurile europene nerambursabile au fost criticate dur de directorul general al grupului austriac Erste Bank, Andreas Treichl. �n opinia sa, politicienii din Rom�nia au �ansa s� aduc� statul printre principalele ��ri din Europa Central� �i de Est, dar o risipesc �n stil mare. "Cred c� pre�edintele �i Guvernul ar trebui s� se asigure c� lucreaz� �mpreun� �i c� reu�esc �n sf�r�it s� le arate rom�nilor c� au �ara sub control �i s� nu mai dea vina pe oficiali c� nu sunt profesioni�ti", a afirmat �eful grupului austriac, care de�ine cea mai mare banc� rom�neasc�, BCR, �ntr-o conferin�� de pres� sus�inut� la Viena. El consider� c� Rom�nia este una dintre pu�inele state din Europa care au "o asemenea �ans�" s� ias� din recesiune mai repede �i mai bine dec�t orice alt stat. "Nu v�d nicio �ar� din Europa care �i face treaba at�t de prost �n a profita de avantajele pe care le are. �i iubesc Rom�nia, iubesc poporul rom�n, iubesc banca mea de acolo �i pur �i simplu nu �n�eleg ce se �nt�mpl�", a spus Treichl. Politicienii "nu sunt pro�ti, nu sunt t�mpi�i", dar nu fac nimic Bancherul s-a ar�tat revoltat de faptul c�, de�i politicienii au �ansa s� aduc� Rom�nia �n topul statelor din Europa Central� �i de Est, nu fac nimic �n acest sens. "Nu �tiu care cred politicienii c� este responsabilitatea lor. Ei au acum au �ansa s� aduc� Rom�nia �n v�rful Europei Centrale �i de Est �i o risipesc �n stil mare. �i nu am nici cel mai mic indiciu de ce. Nu sunt pro�ti, nu sunt t�mpi�i. Sunt foarte inteligen�i, cunosc ceea ce trebuie s� fac�, sunt bine educa�i, exist� mult mai mul�i oameni de afaceri �n Guvern dec�t �n alte state �i nu am niciun indiciu de ce nu fac nimic", a spus Treichl. Dup� ce pre�edintele Traian B�sescu �i apoi reprezentan�ii FMI se ar�taser� �ngrijora�i de gradul redus de absorb�ie a fondurilor europene, aceea�i �ngrijorare a fost exprimat� �i de bancherul austriac. Atragerea a doar 38 de milioane de euro din fondurile europene nerambursabile disponibile, de ordinul miliardelor de euro, reprezint� "o ru�ine dramatic�", a spus Treichl. El a ar�tat c� Rom�nia trebuie s� dezvolte infrastructura de transporturi prin investi�ii �n drumuri �i c�i ferate. "Sunt 35 de miliarde de euro care stau �n Bruxelles pentru a fi investi�i �n Rom�nia. Suma de 35 de miliarde de euro ar putea face Rom�nia una dintre cele mai interesante state din Europa. Cu 35 de miliarde ar putea fi create milioane de locuri de munc� �n Rom�nia �i, astfel, s� fie ajuta�i oamenii s� lupte contra �omajului", a spus Treichl. Paradoxul fondurilor europene: n-avem bani s� lu�m bani Potrivit �efului Erste, toate b�ncile din Rom�nia, BERD �i companiile prezente �n Rom�nia "ar face orice" s� ajute Guvernul s� mi�te lucrurile �n domeniul fondurilor europene. "Toat� lumea este preg�tit�. Directorul general din Rom�nia (Dominic Bruynseels, �eful BCR - n.r. ) a petrecut foarte mult timp cu colegii lui pentru a lucra la un plan despre cum s� aduc� din nou investi�iile �n Rom�nia. Despre cum s� atrag� fondurile de la UE. Nimic nu se �nt�mpl�!", a exclamat Treichl. La �nceputul lunii iulie, pre�edintele Traian B�sescu a declarat c� Ministerul Transporturilor nu a atras nicio finan�are european� din cauza incompeten�ei angaja�ilor "arhiselec�iona�i" �i c� el, dac� ar fi fost �n locul ministrului Radu Berceanu, i-ar fi dat afar� pe to�i care gestioneaz� proiectele. Berceanu a explicat �ns� c�, pentru accesa fonduri europene pentru infrastructur�, este necesar� nu numai asigurarea cofinan��rii, ci �i a sumelor necesare pentru cheltuielile neeligibile, cum ar fi exproprierile �i mut�rile de utilit��i. Pentru un proiect de 100 milioane de euro finan�at prin Programul Opera�ional Sectorial de Transport (POST-T), UE aloc� Rom�niei 85 milioane de euro (85%), iar statul trebuie s� suporte de la buget 15 milioane de euro. Dac� �ns� ad�ug�m �i exproprierile �i mut�rile de utilit��i, suma pe care trebuie s-o asigure statul cre�te �a 60-70 milioane de euro. Chiar dac� organisme financiare interna�ionale, cum ar fi BIRD, BERD sau BEI, sunt dispuse s� crediteze Rom�nia pentru acoperirea cofinan��rii �i a cheltuielilor neeligibile, nu se poate recurge nici la aceast� solu�ie, pentru c� se dep�e�te deficitul bugetar impus de FMI. Recent, profesorul Daniel D�ianu, fost ministru de Finan�e �i fost economist �ef al BNR, a avansat propunerea ca sumele utilizate pentru cofinan�area proiectelor europene s� nu fie incluse �n deficit.

9am186292

53 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 09:56

Au dreptate cei care scriu ca basistii care-l apara pe infractor , primesc bani , la fel ca Nasul, ca Turcescu, Cristoiu ,nu se poate explica faptul cum de un om in facultatile mentale normale nu observa gravele hotii si fraude comise pe buzunarele poporului a mafiei basasciene, de ce la bulgari parlamentarii pot sa mearga la serviciu cu bicicletele, iar la noi numai cu jeepuri de ultima generatie? Ce au facut liberalii lui basescu in 1933? Au tras in grevisti ,au executat pe strabunicii nostri iar acum ne omoara prin infometare,asa ca largesc mentinerea celor trei cuvinte pentru toti basistii.

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 10:44

De la: 9am186292, la data 2010-10-26 09:56:44 Au dreptate cei care scriu ca basistii care-l apara pe infractor , primesc bani , la fel ca Nasul, ca Turcescu, Cristoiu ,nu se poate explica faptul cum de un om in facultatile mentale normale nu observa gravele hotii si fraude comise pe buzunarele poporului a mafiei basasciene, de ce la bulgari parlamentarii pot sa mearga la serviciu cu bicicletele, iar la noi numai cu jeepuri de ultima generatie? Ce au facut liberalii lui basescu in 1933? Au tras in grevisti ,au executat pe strabunicii nostri iar acum ne omoara prin infometare,asa ca largesc mentinerea celor trei cuvinte pentru toti basistii.

LIBERALI ??????? CUI ????????? BAI CE AR FI SA FACI TU GREVA SI SA NU MAI POSTEZI ..TAMPENIILE ASTE..........TE RAD SI CURCILE !!!!!!!!!!!

� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 10:49

De la: banceanuvasile, la data 2010-10-26 08:38:35UN BISNITAR ALCOOLIC < AJUNS DIN EROARE < presedintele -jucator-dictator al ROMANIEI.Este reprezentantul de seama al retelelor SECURITATII NOCIVE a lui CEAUSESCU.Incapacitatea politicienilor de a profita de avantajele unice pe care le are Rom�nia de a ie�i din recesiune �i procentul ridicol de mic pe care l-a atras din fondurile europene nerambursabile au fost criticate dur de directorul general al grupului austriac Erste Bank, Andreas Treichl. �n opinia sa, politicienii din Rom�nia au �ansa s� aduc� statul printre principalele ��ri din Europa Central� �i de Est, dar o risipesc �n stil mare. "Cred c� pre�edintele �i Guvernul ar trebui s� se asigure c� lucreaz� �mpreun� �i c� reu�esc �n sf�r�it s� le arate rom�nilor c� au �ara sub control �i s� nu mai dea vina pe oficiali c� nu sunt profesioni�ti", a afirmat �eful grupului austriac, care de�ine cea mai mare banc� rom�neasc�, BCR, �ntr-o conferin�� de pres� sus�inut� la Viena. El consider� c� Rom�nia este una dintre pu�inele state din Europa care au "o asemenea �ans�" s� ias� din recesiune mai repede �i mai bine dec�t orice alt stat. "Nu v�d nicio �ar� din Europa care �i face treaba at�t de prost �n a profita de avantajele pe care le are. �i iubesc Rom�nia, iubesc poporul rom�n, iubesc banca mea de acolo �i pur �i simplu nu �n�eleg ce se �nt�mpl�", a spus Treichl. Politicienii "nu sunt pro�ti, nu sunt t�mpi�i", dar nu fac nimic Bancherul s-a ar�tat revoltat de faptul c�, de�i politicienii au �ansa s� aduc� Rom�nia �n topul statelor din Europa Central� �i de Est, nu fac nimic �n acest sens. "Nu �tiu care cred politicienii c� este responsabilitatea lor. Ei au acum au �ansa s� aduc� Rom�nia �n v�rful Europei Centrale �i de Est �i o risipesc �n stil mare. �i nu am nici cel mai mic indiciu de ce. Nu sunt pro�ti, nu sunt t�mpi�i. Sunt foarte inteligen�i, cunosc ceea ce trebuie s� fac�, sunt bine educa�i, exist� mult mai mul�i oameni de afaceri �n Guvern dec�t �n alte state �i nu am niciun indiciu de ce nu fac nimic", a spus Treichl. Dup� ce pre�edintele Traian B�sescu �i apoi reprezentan�ii FMI se ar�taser� �ngrijora�i de gradul redus de absorb�ie a fondurilor europene, aceea�i �ngrijorare a fost exprimat� �i de bancherul austriac. Atragerea a doar 38 de milioane de euro din fondurile europene nerambursabile disponibile, de ordinul miliardelor de euro, reprezint� "o ru�ine dramatic�", a spus Treichl. El a ar�tat c� Rom�nia trebuie s� dezvolte infrastructura de transporturi prin investi�ii �n drumuri �i c�i ferate. "Sunt 35 de miliarde de euro care stau �n Bruxelles pentru a fi investi�i �n Rom�nia. Suma de 35 de miliarde de euro ar putea face Rom�nia una dintre cele mai interesante state din Europa. Cu 35 de miliarde ar putea fi create milioane de locuri de munc� �n Rom�nia �i, astfel, s� fie ajuta�i oamenii s� lupte contra �omajului", a spus Treichl. Paradoxul fondurilor europene: n-avem bani s� lu�m bani Potrivit �efului Erste, toate b�ncile din Rom�nia, BERD �i companiile prezente �n Rom�nia "ar face orice" s� ajute Guvernul s� mi�te lucrurile �n domeniul fondurilor europene. "Toat� lumea este preg�tit�. Directorul general din Rom�nia (Dominic Bruynseels, �eful BCR - n.r. ) a petrecut foarte mult timp cu colegii lui pentru a lucra la un plan despre cum s� aduc� din nou investi�iile �n Rom�nia. Despre cum s� atrag� fondurile de la UE. Nimic nu se �nt�mpl�!", a exclamat Treichl. La �nceputul lunii iulie, pre�edintele Traian B�sescu a declarat c� Ministerul Transporturilor nu a atras nicio finan�are european� din cauza incompeten�ei angaja�ilor "arhiselec�iona�i" �i c� el, dac� ar fi fost �n locul ministrului Radu Berceanu, i-ar fi dat afar� pe to�i care gestioneaz� proiectele. Berceanu a explicat �ns� c�, pentru accesa fonduri europene pentru infrastructur�, este necesar� nu numai asigurarea cofinan��rii, ci �i a sumelor necesare pentru cheltuielile neeligibile, cum ar fi exproprierile �i mut�rile de utilit��i. Pentru un proiect de 100 milioane de euro finan�at prin Programul Opera�ional Sectorial de Transport (POST-T), UE aloc� Rom�niei 85 milioane de euro (85%), iar statul trebuie s� suporte de la buget 15 milioane de euro. Dac� �ns� ad�ug�m �i exproprierile �i mut�rile de utilit��i, suma pe care trebuie s-o asigure statul cre�te �a 60-70 milioane de euro. Chiar dac� organisme financiare interna�ionale, cum ar fi BIRD, BERD sau BEI, sunt dispuse s� crediteze Rom�nia pentru acoperirea cofinan��rii �i a cheltuielilor neeligibile, nu se poate recurge nici la aceast� solu�ie, pentru c� se dep�e�te deficitul bugetar impus de FMI. Recent, profesorul Daniel D�ianu, fost ministru de Finan�e �i fost economist �ef al BNR, a avansat propunerea ca sumele utilizate pentru cofinan�area proiectelor europene s� nu fie incluse �n deficit.

BEI,CE DESTEPT E FIUL PARINTILOR TAI..........AI MULTI FRATI ???

� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 10:52

De la: 9am178165, la data 2010-10-25 22:38:22

Ti l-ai pupat pe fraudulos in seara asta?? Tu vorbesti femeie pentru basescu ca si boc, daca femeie de felul tau prefera?????? Tuuuuu vorbesti lingaule care i-ai schimba si pampersul lui base daca ti-ar mari salariul!!!!!!!!!!!!!!
Linge ma la basescu, ia ma` de la basescu, scanceste ma` sa-ti mai dea un gologan in plus, trepideaza ma` ca piftia in fata lui sa cumva sa-l superi, pupati-l ma` pupati-l, ca-i e greata omului cand vede ce fapturi umile si lipsite de demnitate sunteti!!!!!!!!!!!!!

Apropo!ai scapat de pampers?

rugio

13 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 12:26

@9am243044
@9am23024
Bravo! Ai veleitati de puscarias. Ti-ai ales drept user numarul de la puscarie. Marea ta capodopera este cuvantul "pocitanie". Este posibil ca, venind de la tine, cuvantul acesta este o lauda. Pentru ca te ascunzi dupa anonimat este de asemenea posibil ca tu sa fii ceva mai mult, adica o "POCITANIE" (cu toate literele mari). Ai auzit ce-i aia "argument"?! Pentru ca, de asemenea, este foarte probabil ca tu sa te pricepi doar la injurii si abjectie. Un JEG. Asta esti, ca multi altii rataciti bezmetici prin mocirla cea mai puturoasa a Internetului... Unii dintre voi sunt asa de cretini incat nu-si vad nici propriul interes, dar sa se mai gandeasca la binele colectiv, obstesc, al cetatii!

pilot1974

10 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 13:11

este un presedinte care sfideaza legile tarii si constitutia in loc sa fie garantul lor.Exemplul milioanele de euro care noi toti le suportam dandule celor care castiga la CEDO .

claudia397

54 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 14:00

Cum a ajuns nasul hotilor ministru de interne al Romaniei?

Actualmente ministrul Vasile Blaga controleaza Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Directia Generala a Vamilor, Politia de Frontiera, Directia Generala Anticoruptie, AVAS-ul, Transgazul si Parchetul General. Pe langa ca este dublu ministru, Vasile Blaga este secretarul general si eminenta cenusie a PDL, partid unic de guvernamant, amicul de sprit si sfetnicul de taina al presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si posibil candidat de prim-ministru al Romaniei. I se spune Buldogul, la fel cum era poreclit ultimul ministru de interne al ultimului dictator al Romaniei, Tudor Postelnicu, intrat in istorie cu celebra cugetare �Am fost un dobitoc�. Vasile Blaga nu este insa un dobitoc, ci doar un catelus al celui ce se vrea noul dictator al Romaniei.

Blaga rimeaza cu spaga

Actualul ministru de interne si secretar general al PDL este originar din comuna Petrileni judetul Bihor. A absolvit Facultatea de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Timisoara si a fost repartizat ca inginer la Uzina Mecanica din orasul Stei (fost Petru Groza) din judetul Bihor, la care a ajuns director comercial. S-a casatorit cu o colega de facultate de naționalitate maghiara din municipiul Satu Mare, Nevezi Violett Margareta, si are o fiica majora, recent casatorita. In timpul evenimentelor din decembrie 1989 a fost ales presedinte al Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN) Stei, iar ulterior vicepresedinte al CFSN Bihor. In 1990 a fost ales deputat FSN, iar in perioada 1991 � 1993 a exercitat functia de prefect al judetului Bihor din partea FSN. Dupa iesirea de la guvernare a PD (FSN), a detinut functia de director al Directiei Regionale Vamale Oradea (1993-1996), care avea arondate judetele Bihor, Satu Mare si Maramures, situate la frontiera cu Ungaria si Ucraina.

In perioada cat a fost sef al Directiei Regionale Vamale Oradea a fost o sluga credincioasa a fostului presedinte al PD, Petre Roman, laudandu-se ca avea sarcina sa procure bani de cosnita pentru familia acestuia si bani negri pentru partid. In timpul directoratului sau era de notorietate ca se lua spaga de mii de marci sau dolari la angajarea vamesilor, carora li se pretindea ulterior o contributie lunara, motiv pentru care in zona au aparut și s-au raspandit versurile: �Ma numesc Vasile Blaga, dar numele meu adevarat e spaga�. De exemplu, Vasile Blaga venea frecvent la Satu Mare, unde intr-un apartament (nr.30) din blocul 55 din cartierul Micro 16 (situat la iesirea spre Oradea) i se aduceau pungi cu bani si tinere animatoare pentru partidele de poker pe care le incingea si nu numai.

Colector de bani negri pentru partid

In perioada 1996-2000, Vasile Blaga a fost senator PD de Bihor, dar si-a mentinut controlul asupra Directiei Regionale Vamale Oradea prin promovarea in fruntea acesteia a fostului sau adjunct Calin Vesa. In anul 2001, dupa ce Traian Basescu l-a rasturnat pe Petre Roman din fruntea PD, Vasile Blaga a trecut de partea lui Basescu, care, fiind si primar general al Capitalei, l-a adus la Bucuresti si l-a facut presedinte al organizatiei municipale Bucuresti a PD, iar apoi l-a promovat secretar general al PD, trasandu-i ca sarcina principala colectarea de bani negri pentru partid din lucrarile angajate si prestarile de servicii realizate de Primaria municipiului Bucuresti (asfaltari, salubrizare, igienizare sau renovare scoli, intretinere parcuri si lacuri, inchirieri de spatii comerciale s.a). In aceeasi perioada a fost angajat expert parlamentar, precum si consilier al directorului general de la Luxten, care-l platea cu 700 euro lunar. In noiembrie 2004, Vasile Blaga a fost ales senator PD de Bucuresti, iar in decembrie a fost numit consilier prezidential pe probleme de aparare, securitate si siguranta nationala, dupa care a fost investit ministru al Administratiei si Internelor in guvernul Aliantei DA PNL-PD, exercitand aceasta functie pana in aprilie 2007. In noiembrie 2008 a fost reales senator PD-L de Bucuresti, iar in decembrie 2008 a fost investit ministru al Dezvoltarii Regionale in guvernul PDL-PSD. In data de 30 septembrie 2009, in urma revocarii ministrului Dan Nica, a fost desemnat vicepremier si ministru interimar al Administratiei si Internelor.

Nasul unor afaceristi penali

In perioada cat a fost prefect, director al Directiei Regionale Vamale Oradea, senator, ministru, presedintele organizatiei municipale Bucuresti si secretar general al PD, Vasile Blaga a intrat in relatii de afaceri cu numerosi afaceristi dubiosi din Oradea, Satu Mare si Bucuresti, unii cu antecedente penale, care au fost cu totii cercetati penal pentru evaziune fiscala, contrabanda sau alte infractiuni. Cu concursul lui Blaga, au reusit insa sa scape de tragerea la raspundere penala, desii unii dintre ei au fost arestati. Pentru a salva aparentele, Blaga a aplicat cu toti acesti afaceristi metoda nasitului, devenindu-le nas de casatorie ori nas de botez la copii. In acest fel a relizat afaceri si profituri substantiale cu afaceristii Radu Pentie, Mircea Sumalan si Coriolan Pop -Bruchental din Oradea si cu afaceristii Viorel Cardos si Dumitru Pop din Satu Mare.

Finii nasului Blaga au derulat afaceri banoase cu alcool, bere vrac, ulei alimentar, produse petroliere si lucrari finantate cu bani publici. Cu totii au fost anchetati pentru evaziune fiscala, contrabanda sau alte infractiuni (fals si uz de fals), doi dintre ei fiind si arestati (Coriolan Pop-Bruchental si Dumitru Pop). Trei dintre ei (Mircea Sumalan, Coriolan Pop-Bruchental si Viorel Cardos) au derulat afaceri petroliere cu sprijinul nasului Vasile Blaga, care era actionar semnificativ (detine 374.000 actiuni, in valoare de 10 miliarde lei vechi, reprezentand 1,7% din capitalul social) la Societatea comerciala Petrolsub SA din Suplacu de Barcau, judetul Bihor, care a fost cea mai importanta societate de forare, extractie si prelucrare de petrol din Transilvania, pana ce a fost falimentata cu cativa ani in urma. Totodata, Vasile Blaga a fost prieten bun (inclusiv de sprit si de poker) cu directorul general Tudor Cladovan de la SC Petrosub. Concret, celor trei fini le-au fost livrate produse petroliere in valoare de zeci de miliarde de lei vechi, pe care nu le-au mai platit furnizorului si, de multe ori, nu le-au inregistrat in gestiunea firmelor lor.

Un ministru santajat si santajabil

Astfel, unul dintre prietenii si finii sai, Radu Pentie, patronul grupului de firme Perami din Oradea, s-a ocupat cu afaceri cu alcool si bere vrac de import, fiind unul din cei mai mari importatori din nord-vestul Romaniei si sponsor important al campaniilor electorale ale PD. In anul 1996, ca sef al Directiei Regionale Vamale Oradea, Vasile Blaga a favorizat firma Perami SA Oradea, semnand o dispozitie catre Vama Oradea ca importurile efectuate de aceasta firma sa fie vamuite la valoarea de factura, nu conform prevederilor Hotararii de Guvern nr. 864/1995. A fost singura firma care a beneficiat de acest tratament. Un alt fin, Mircea Sumalan, patronul SC SMG Total Group SRL Oradea, s-a ocupat cu afaceri cu produse petroliere (petrol, gazolina, benzina), indeosebi cu SC Petrolsub Suplacu de Barcau. Finii Pentie si Sumalan au avut dosare penale pentru infractiuni de contrabanda si evaziune fiscala, cu prejudicii de zeci de miliarde de lei, comise in perioada in care Vasile Blaga a fost seful Directiei Regionale Vamale Oradea si parlamentar de Bihor. Desi Politia a propus trimiterea lor in judecata, cu concursul lui Blaga, care avea prieteni la parchetele din judetul Bihor, dosarele lui Pentie si Sumalan au fost musamalizate, dispunandu-se scoaterea lor de sub urmarire penala. In cursul anului 2004, dosarele Pentie si Sumalan au fost redeschise insa de Parchetul General.

In luna decembrie 2004, intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, cand s-a vehiculat ca Vasile Blaga ar putea deveni ministru de interne daca guvernul va fi constituit de Alianta DA PNL-PD, comisarul Remus Span, fost sef al SIPI Satu Mare, pe atunci sef al Departamentului Politiei Judiciare a PNA, a facut copii de pe dosarele lui Pentie si Sumalan, in care era vizat si Blaga, si le-a predat chestorului Virgil Ardelean, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor. Blaga a fost santajat cu dosarele respective, intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, cand era seful de campanie a lui Traian Basescu, incat a promis ca dupa ce Basescu va pierde, cum estimau toate sondajele, va aduce tot PD-ul in PSD, unde venisera deja o parte din liderii care au facut parte din echipa lui Petre Roman. Traian Basescu a castigat insa Presedintia Romaniei, iar Vasile Blaga a devenit ministru de interne. El a fost insa santajat si este santajabil in continuare cu dosarele Pentie si Sumalan, chiar daca au fost inchise din nou, dupa ce procuror general al Romaniei a devenit Laura Codruta Kovesi, la promovarea careia in aceasta funcție a avut o contribuție esențiala.

Eliberat din arest ca sa nu vorbeasca despre Blaga

Un alt fin, Coriolan Pop-Bruchental din Oradea, patronul firmei S.C. Coriolan S.R.L., a carui sotie, Ionela Pop-Bruchental, a fost consateana si este una din apropiatele lui Blaga, devenind deputat PD in legislatura 2004-2008, a fost implicat in afaceri cu ulei alimentar de import si produse petroliere cu SC Petrolsub Suplacu de Barcau. Coriolan Pop-Bruchental a fost condamnat la 22 februarie 2006 de Curtea de Apel Pitesti la 4 ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru contrabanda, evaziune fiscala si fals material in inscrisuri oficiale, intrucat a introdus in tara, fara a achita taxe vamale, zeci de transporturi de ulei alimentar in numele unor firme apartinand unor cetateni arabi plecati din Romania. Dupa condamnarea definitiva a reusit sa se sustraga de la executarea pedepsei o perioada, in timp ce nasul Blaga era ministru de interne. Pana la urma a fost incarcerat, dar, dupa ce a amenintat in arest ca va spune totul despre implicarea nasului Blaga, a fost pus in libertate intr-un mod mai mult decat curios.

Afaceri Hard cu petrol si uzine

Un alt fin al ministrului Blaga este afaceristul Viorel Cardos din comuna Bixad, judetul Satu Mare, care a fost patronul firmelor SC Hard SRL si SC Hard CVI SRL, de cativa ani in procedura de faliment. In cursul anului 1998, cu sprijinul nasului Vasile Blaga, pe atunci senator, si a ministrului Industriilor, Radu Berceanu, finul Viorel Cardos a vandut SC Petrom SA, prin firma SC Hard SRL, o benzinarie neprofitabila, situata in localitatea Iojib din judetul Satu Mare, in care a investit aproximativ un miliard de lei vechi si pentru care a incasat circa 21 de miliarde de lei vechi. In contractul de vanzare-cumparare s-a consemnat ca aceasta statie de benzina includea si un motel cu restaurant si un atelier de reparatii auto, dar in realitate acestea nu existau decat ca proiect, fiind sapate doar fundatiile la data incheierii tranzactiei. SC Hard SRL Bixad a mai facut afaceri profitabile, prin intermediul nasului Blaga, cu SC Petrolsub SRL Suplacu de Barcau, de la care a preluat produse petroliere in valoare de zeci de miliarde de lei vechi, din care o mare parte nu au fost achitate niciodata furnizorului. SC Hard Bixad figureaza și printre principalii furnizori de servicii pentru Petrolsub: saparea de santuri, curatarea de santuri infectate, dezafectarea sondelor, ecologizarea perimetrelor petroliere si redarea terenurilor catre agricultura, lucrari a caror autenticitate era greu de verificat si in plus erau suprafacturate.

O alta afacere nasita de Vasile Blaga si Viorel Cardos a fost cumpararea SC Multimec SA Marghita din judetul Bihor, o uzina mecanica tehnologizata in ultimii ani ai regimului comunist, la un pret mult subevaluat. Cu ajutorul judecatorului sindic Maria Rosca de la Tribunalul Bihor, SC Hard SRL a cumparat activele SC Multimec SA la pretul de 4,75 miliarde de lei vechi, desi o firma romano-germana facuse o oferta de 20 de miliarde de lei vechi. Pentru aceasta afacere, judecatorul sindic Maria Rosca a fost arestata si trimisa in judecata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea pentru infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fiind condamnata definitiv la 10 ani de inchisoare. In mod dubios, afaceristul Viorel Cardos nu a fost audiat si propus de parchet, prin rechizitoriu, ca martor al acuzarii, iar instantele de judecata nu l-au citat si audiat ca martor, desi ar fi trebuit cercetat si trimis in judecata cel putin pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Ulterior, afaceristul Viorel Cardos a transferat activele SC Multimec de pe SC Hard SRL pe numele sau si le-a vandut ca persoana fizica cu bucata, obtinand aproximativ 40 de miliarde de lei vechi (un milion de euro la data respectiva).

In cursul lunii septembrie 2004, Directia Generala a Finantelor Publice Satu Mare a constatat, in urma unui control fiscal, ca afaceristul Viorel Cardos a comis, prin operatiuni frauduloase cu firmele sale SC Hard SRL si SC Hard CVI SRL, o evaziune fiscala cifrata la 40,2 miliarde lei vechi, cea mai mare parte a prejudiciului fiind cauzata prin operatiuni fictive cu mijloace fixe din patrimoniul SC Multimec Marghita. Directia Generala a Finantelor Publice a sesizat Inspectoratul Judetean de Politie Satu Mare, care a inceput urmarirea penala si a trimis dosarul la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea, unde a fost musamalizat. Finul Viorel Cardos a parasit de cativa ani judetul Satu Mare pentru a se sustrage urmaririi penale si lichidarii judiciare declanșata de Ministerul Finantelor impotriva firmelor sale SC Hard SRL si SC Hard CVI SRL, stabilindu-se in municipiul Ploiesti, unde a intrat in afaceri cu tatal actualei presedinte a Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, fost director la societatea petroliera �1 Mai� Ploiesti. In anii 2000, Viorel Cardos s-a laudat unor apropiati ca ar construi case de vacanta pentru el si pentru Vasile Blaga intr-o localitate din jurul Bucurestiului, se pare ca la Mogosoaia.

Prins in ofsaid cu un hotel de patru stele la Viena

Ultimul fin cunoscut al ministrului Vasile Blaga este afaceristul Dumitru Pop din Satu Mare, poreclit Mitica Ofsaid, caruia i-a nasit recent un copil din a doua casatorie. Dumitru Pop este cunoscut ca un individ cu antecedente penale si afaceri dubioase. In anul 1989 a fost arestat de Procuratura Judeteana Satu Mare pentru complicitate la trecerea frauduloasa a frontierei, intrucat a fost prins in timp ce incerca sa treaca in Ungaria, pe raza judetului Satu Mare, un grup de circa 20 de cetateni de nationalitate germana din zona Banatului, carora le-a perceput cate 20-30.000 lei/ persoana si le-a confectionat pasapoarte false pe domicilii fictive din judetul Satu Mare, cu concursul unor sefi din Militia Judeteana Satu Mare. A fost eliberat insa dupa evenimentele din decembrie 1989 intrucat trecerea frauduloasa a frontierei a fost dezincriminata. In anul 2003, a fost arestat de Serviciul Teritorial al DNA pentru trafic de influenta intrucat i-a promis directorului SC Florisal SA (firma care s-a ocupat de salubrizarea municipiului Satu Mare), care era invinuit in dosarul fostului primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, ce fusese arestat de DNA pentru fapte de coruptie si abuz in serviciu, ca va rezolva cu procurorul de caz sa nu fie si el arestat, daca-i cesioneaza gratis pachetul majoritar de actiuni ce-l detinea la SC Florisal.

Dumitru Pop s-a cunoscut cu Traian Basescu si cu Vasile Blaga dupa ce primul a devenit primar general al capitalei (in 2000), iar al doilea a preluat sefia organizatiei municipale Bucuresti a PD si distribuirea lucrarilor publice din capitala. Amandoi l-au ajutat ca firma sa SC Bella Consulting Construction SRL sa primeasca lucrari publice de milioane de euro in fiecare an: igienizari de scoli, care se rezumau la simple spoieli, decolmatari de lacuri, care erau putin vizibile, intretinere parcuri, lucrari de canalizare s.a. Dupa ce Traian Basescu a ajuns presedintele Romaniei, iar Vasile Blaga ministru de interne, Dumitru Pop a fost pus in libertate in dosarul in care fusese trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta. La scurt timp, Dumitru Pop i-a vizitat la Bucuresti, fiind dus in aceeasi zi de un taximetrist (Marian R.) la Ministerul Administratiei si Internelor si la Palatul Cotroceni. Taximetrul a facut o escala si la Primaria Generala a Capitalei, unde Dumitru Pop s-a intalnit cu viceprimarul Razvan Murgeanu, fostul subaltern al lui Traian Basescu si mana dreapta a acestuia in afacerile de la Primaria Capitalei, care a primit sarcina sa-i ofere noi lucrari publice in Bucuresti. Astfel ca in perioada 2005-2008, firma Bella Consulting Construction a beneficiat anual de lucrari publice de milioane de euro finantate de Primaria Generala a Capitalei. Mai mult, dupa inundatiile din 2005 firma lui Dumitru Pop a primit, prin incredintare directa de la Ministerul Mediului, condus de Sulfina Barbu, lucrari pentru inlaturarea efectelor inundatiilor in Banat si in Moldova, in valoare de circa 10 milioane de euro, desi firma acestuia nu avea niciun utilaj si niciun angajat de specialitate.

Dupa ce Vasile Blaga i-a nasit ultimul copil din actuala casnicie, Dumitru Pop a cumparat un hotel de patru stele in centrul Vienei (Reither, din lantul Best Western), la care se vehiculeaza ca ar avea o cota si nasul Blaga. Pe langa ca i-a prosperat firma, in actualul mandat prezidential al lui Traian Basescu a scapat si de problemele penale, fiind achitat in procesul pentru trafic de influenta de catre instantele judecatoresti din judetul Mures, unde a fost stramutata cauza. In ultimii ani, finul ministrului Vasile Blaga si amicul presedintelui Basescu a proferat amenintari cu moartea, transmitandu-i ca va angaja ucraineni care sa-i taie gatul, la adresa unui fost prefect al judetului Satu Mare, actualmente deputat PSD, caruia i-a reprosat implicarea in arestarea sa de catre DNA pentru trafic de influența.

Control total prin nepotism si afacerism

In 2005, dupa ce Vasile Blaga a devenit ministru de interne, sotia sa a fost angajata sefa a Directiei Juridice si de Control din Ministerul Educatiei, desi nu avea pregatire juridica. In cursul acestui an, dupa ce a revenit la putere, ca ministru al Dezvoltarii Regionale din 22 decembrie 2008 si ca ministru al Administratiei si Internelor din 1 octombrie 2009, Vasile Blaga si-a implantat o serie de apropiati (rudenii, afini, prieteni, fosti subalterni) in fruntea unor institutii cheie ale statului roman. In prima parte a anului si-a instalat doi fosti subalterni din Oradea in fruntea Directiei Generale a Vamilor, respectiv pe Radu Marginean ca director si pe Dan Pulbere ca director adjunct. Pe fostul sau adjunct Calin Vesa l-a pus director al Directiei Vamale Regionale Cluj, care cuprinde toate judetele din nord-vestul Romaniei (Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj, Bistrita si Cluj). Pe consateana si fina sa Ionela Bruchental, care si-a pierdut deputatia, a facut-o director adjunct la Garda Nationala de Mediu.

In ultimele doua saptamani, dupa ce a redevenit ministru de interne, Vasile Blaga l-a numit sef al Inspectoratului National al Politiei de Frontiera pe chestorul Ioan Buda, fost sef al Directiei Politiei de Frontiera Oradea si bun amic de-al sau din vremea in care era director al Directiei Regionale Vamale Oradea. In fruntea Directiei Generale Anticoruptie l-a numit pe comisarul sef Liviu Popa, care-i este nepot si pe care tot el l-a promovat sef al Inspectoratului Judetean de Politie Bihor in 2005. Fina si consateana sa Ionela Pop Bruchental a devenit saptamana trecuta vicepresedintele Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).

Cireasa de pe tort este insa numirea recenta in postul de director general al Transgaz Medias a celui declarat ca fiind cel mai bun prieten al sau, Florin Muntean, fost coleg de armata si de facultate si mai recent nas de cununie al fiicei sale. Presedinte al organizatiei municipale Medias a PD-L, Florin Muntean a fost director general la Baza Auto Transport Medias pana in 2004, cand a fost ales deputat la alegerile parlamentare. In anul urmator s-a retras din Parlament pentru functia de director general la Transgaz, pe care a detinut-o pana in 2007, cand a fost inlocuit dupa ce PD a iesit de la guvernare. In perioada in care a fost director general al Transgaz, Florin Muntean a ramas actionar la Baza Auto Transport Medias, la care director general a fost numit un alt prieten al lui Vasile Blaga, Valer Crisan. In perioada respectiva, intre Transgaz si Baza Auto Transport Medias au fost incheiate contracte profitabile de sute de mii de euro. Tot in perioada respectiva, mai exact in 2007, Vasile Blaga a primit, conform declaratiei sale de avere, un imprumut de 500.000 RON (138.000 euro), pe termen de 10 ani, de la bunul sau prieten Valer Crisan. Florin Muntean si Valer Crisan au fost sponsori importanti ai campaniei prezidentiale a lui Traian Basescu din 2004, cand seful campaniei acestuia a fost amicul lor Vasile Blaga.

Florin Muntean si Valer Crisan sunt prieteni buni si cu Ioan Lascu, prim-procurorul Parchetului Medias de circa 30 de ani. Ioan Lascu este tatal Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, numita in aceasta functie de presedintele Traian Basescu in 2005. Aceasta este filiera pe care o procuroare necunoscuta din Sibiu a devenit peste noapte sefa tuturor procurorilor din Romania si sluga credincioasa a presedintelui Traian Basescu si a ministrului de interne Vasile Blaga. Sa fie justitie pentru Vasile Blaga si prietenii sai!

Unul dintre imbogatitii politicii postdecembriste

Un vechi proverb glasuieste: �Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti�. Cred ca nu mai e nevoie de comentarii in cazul politicianului postdecembrist Vasile Blaga. Cu asemenea prieteni fini de afaceri, Vasile Blaga a facut nu numai cariera politica, ci si o avere pe masura. Vasile Blaga este unul din cei mai instariti politicieni din Romania, detinand case si terenuri in Oradea si in Bucuresti, masini de lux, sute de mii de euro in conturi si actiuni de peste un milion de euro.

Conform declaratiilor de avere din ultimii ani, ministrul Vasile Blaga detine o vila de 346 mp in Oradea, un apartament de 200 mp in Bucuresti (Aleea Alexandru), cumparat de la senatorul UDMR Verestoy Attila la pretul de 860.000 de euro, un teren de 378 mp in Oradea si un teren de 3 hectare in comuna Cihei-Sanmartin din judetul Bihor. In 1991, cand era prefect al judetului Bihor, Blaga a primit in concesiune un teren intravilan pe care si-a construit vila din Oradea (strada Closca nr. 33), in conditiile in care terenul era revendicat de un localnic (Ioan Aurel Radu), caruia ii fusese confiscat abuziv in 1951. Cu toate acestea, Vasile Blaga a reusit sa devina proprietarul terenului cu sprijinul justitiei bihorene. In 2002, printr-o hotarare a Consiliului Local Oradea, lui Vasile Blaga i-a fost atribuit un teren intravilan de 500 mp, in baza Legii nr.42 /1990 privind drepturile luptatorilor din Revolutia din Decembrie 1989, fiind incadrat �luptator remarcat prin fapte deosebite� si detinand certificatul de revolutionar nr.664, deși la Ștei a fost liniște totala in decembrie 1989. Acordarea acestui teren in baza Legii nr.42/1990 este cel putin dubioasa in conditiile in care Vasile Blaga avea o locuinta in proprietate in Oradea, iar motivul acordarii acestui teren nu putea fi altul decat pentru constructia unei locuinte. De altfel, in Legea nr. 341/2004, care a inlocuit Legea nr.42/1990, se prevede in mod expres ca atribuirea unui teren intravilan se face doar daca beneficiarul nu dispune de o locuinta proprietate personala. In ce priveste domeniul auto, Vasile Blaga a detinut in ultimii ani un autoturism BMW, un jeep Freelander si o motocicleta Honda.

In ce priveste participatiile la diverse societati comerciale, Vasile Blaga si sotia sa detin actiuni, polite de asigurare si conturi la SC Petrolsub SA (374.000 actiuni), Banca Transilvania (280.870 actiuni), SC Broker SA (8.406 actiuni), SIF Banat-Crisana (8.000 actiuni), SC Romania Combi SA (692 actiuni), Banca Romexterra (248 actiuni), SC Mobila Alfa SA, SC Hiperion SA, SC UAMT SA, BRD, Bancpost, Raiffeissen Bank, Banca Ion Tiriac, BCR, ING, Nederlanden. In data de 27 septembrie 2005, Vasile Blaga si-a cesionat pachetul de 44% actiuni detinut la SC Mobimod SA Oradea, in valoare de 308.000 euro, firmei SC Master SA Oradea, la care era administrator controversatul afacerist Gheorghe Mudura, care a fost cercetat si arestat ulterior de DNA pentru spalare de bani si evaziune fiscala.

In ultimii ani, Vasile Blaga a detinut in conturi sute de mii de euro si sute de mii de lei (RON). In declaratiile de avere ale lui Vasile Blaga figureaza doua imprumuturi dubioase, unul de 600.000 RON de la Doina Stoina si unul de 500.000 RON de la Valer Crisan, pe care sustine ca le-a contractat, fara dobanda, pe termen de 10 ani, in data de 12 iunie 2007. Blaga n-a vrut sa furnizeze presei niciun fel de date despre cei doi creditori, rezumandu-se sa spuna doar ca sunt �doi prieteni�. El a motivat ca din cele doua imprumuturi, totalizand 330.000 euro la cursul de la data respectiva, a achitat restanta la locuinta cumparata de la senatorul UDMR Verestoy Attila cu 860.000 de euro. Luarea acestor imprumuturi este cel putin ciudata, in conditiile in care, conform unei estimari a valorii veniturilor declarate de Vasile Blaga, aceasta s-ar fi cifrat, la data de 14 iunie 2007, la peste un milion de euro. La fel de ciudata este inscrierea de catre Vasile Blaga in declaratia sa de avere a vanzarii unui apartament fiicei sale Agathe Cristina contra sumei de un miliard de lei, desi in Ardeal si la romani obiceiul este ca parintii sa le cumpere nu sa le vanda locuinte copiilor.

9am181151

17 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 14:51

MAI,DAR ESTI BOLNAV! PE CE LUME TRAIESTI?CAND BASESCU A FOST REALES NU INCEPUSE
CRIZA ECONOMICA MONDIALA.CEEA CE TU NU INTELEGI ESTE CA BASESCU ESTE PRESE-
DINTELE TARII PE CARE NOI TOTI TREBUIE SA-L RESPECTAM.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 15:02

De la: 9am181151, la data 2010-10-26 14:51:34

MAI,DAR ESTI BOLNAV! PE CE LUME TRAIESTI?CAND BASESCU A FOST REALES NU INCEPUSE
CRIZA ECONOMICA MONDIALA.CEEA CE TU NU INTELEGI ESTE CA BASESCU ESTE PRESE-
DINTELE TARII PE CARE NOI TOTI TREBUIE SA-L RESPECTAM.

Sa-l respecti tu bai papagal portocaliu ce esti. Sa-i pui poza pe perete si sa te inchini la el .

PS:L-ai respectat si pe Iliescu bai ciudatule ?Dar pe Ceausescu ?...Daca il respectam toti pe Ceausescu, si acum era la putere bai, portocala mecanica aiurita ce esti...

rugio

13 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 15:20

CINE ESTE BASESCU? (Pe tema unui forum de pe website-ul Realitatii TV)
Eu am avut numai pierderi de cand Basescu este presedinte. Si nu pot sune ca o duc bine. Dar nu sunt asa de prost (ca majoritatea dintre voi acestia, care aici arunca injurii fara argumente) incat sa-l consider pe Basescu vinovatul principal. Basescu, nu este si nu a fost perfect in cei 6 ani de "domnie". Dar n-a dormit 10 ani ca lliescu si nu s-a vaietat 4 ani ca Emil Constantinescu! Daca dorim la presedintie un om perfect, va trebui sa-i acordam cetatenie romana lui Iisus Cristos si sa asteptam cu rabdare (mare!) reintoarcerea lui pe Pamant.
In ceea ce ma priveste consider ca Basescu este (sau putea fi) cea mai buna solutie pentru aceasta etapa din istoria Romaniei. Puterile presedintelui Romaniei sunt extrem de limitate de Constitutie. Pentru cei care nu inteleg limitarile constitutionale ale presedintelui Romaniei (oricare ar fi el) ar trebui sa-si aminteasca perioada 2007-2008 cand Tariceanu a dat afara din guvern reprezentantii PDL si a "colaborat" foarte strans cu PSD. Daca Basescu ar fi avut prerogativele necesare se indoieste cineva ca nu l-ar fi inlaturat imediat si fara menajamente pe Tariceanu?!
DE CE zic ca Basescu este (putea fi) solutia optima pentru Romania?
In conditiile limitarilor constitutionale impuse presedintelui Romaniei era (este) nevoie sa se foloseasca macar "inaltimea" functiei. Dintr-un post asa de "vizibil" vorbele se aud mai bine, ajung la mai multi oameni din toata tara. Mustrarea, critica si simpla opinie plecate de la presedinte nu pot opri, dar pot tempera excesele coruptibililor si potentialilor corupatori. Asta-i singurul aspect care poate da presedintelui trasatura de "jucator".
CE a reusit pana acum Basescu?
- A reusit SA PUNA IN DISCUTIE: *)erorile politice facute de toate guvernarile din motive populiste electorale, *)privilegiile neconstitutionale, *)jafurile care se fac de "baietii destepti" din buzunarul consumatorului roman, *)coruptia din justitie si din administratie, *)gravele derapaje de la dreptatea sociala, *)reforma statului bolnav de obezitate birocratica si multe altele asemenea.
DE CE este Basescu atacat cu atata furie (de multe ori, oarba)?
- Pentru ca nu si-a luat parteneri puternici din punct de vedere financiar (ultraimbogatitii constituind chiar una din tintele programului de lupta politica al lui)
- Pentru ca nu este membru intr-o "gashca" puternica economic.
- Pentru ca este idealist (naiv, revolutionar romantic)
- Pentru ca este (prea!) intransigent.
- Pentru ca a pornit lupta cu toti "dusmanii" deodata (simultan); trebuia sa-i ia pe rand.
DE CE eu il cred bine intentionat pe Basescu?
- Pentru ca ajungand intamplator presedinte al Romaniei a inteles ca are ocazia (pe care nu are oricine si niciodata de doua ori!) de a ramane in istorie. Si, nefiind deloc prost, a ales ca pentru aceasata obiectivul sau trebuie sa fie dreptatea sociala violata grosolan de catre toate guvernarile din Romania "postrevolutionara". Doua din episoadele cele mai tipice ale batjocurii la care au fost supuse Romania si masele ei populare de catre adversarii lui Basescu sunt prezente chiar acum in mass-media: stenogramele lui S.O. Vantu (despre caractatita oligarhiei politico-financiare-jurnalistice) si reportajul-ancheta al ProTV (despre jefuirea enormei averi a sindicatelor din Romania acumulta din 1907 pana in 1989).
- Si mai pot spune ca Basescu nu e lacom. Trebuie sa fii prea naiv sa crezi ca la suspendarea din 2007 si in campania electorala din 2009 adversarii lui n-ar fi folosit dovezi si informatii care l-ar fi putut aduce pe Basescu in� tagma lor, a jefuitorilor. Amintesc ca mai sus ca spus ceva despre omul perfect, si deci nici Basescu nu-i perfect, dar�
De ce Basescu nu a reusit pana acum?
Pentru ca problemele social-politice (vechi acum de 21 de ani) s-au suprapus peste criza economica mondiala si nationala.
Pentru ca a fost tradat de Tariceanu. Daca ei doi ar fi continuat sa colaboreze (ceea ce nu era totusi de asteptat din cauza dependentei lui Tariceanu fata de Patriciu) toate reformele se puteau �naste� mai repede si fara prea mari dureri sociale.
Pentru ca la noi democratia este confundata cu anarhia, cu bunul plac, cu arbitrariul, cu �dreptatea� pentru infractori.
Pentru ca populatia Romaniei este prea saraca si nu trebuia sa se treaca imediat dupa revolutie la politici liberale. O social-democratie moderna (nu cea �aplicata� de baronii PSD!) trebuia sa ridice pana acum poporul roman din ingenuncherea impusa de saracie siacum s-ar fi putut trece la politici economice liberale. Am pierdut 21 de ani! Si tare ma tem ca nu-i vom putea recupera vreodata din cauza indarjirii cu care imbogatitii (fara munca si fara merite) se opun dreptatii sociale. Sunt infectate de putreziciunea lacomiei toate cele 5 puteri din statul roman: legislativa, executiva, judecatoreasca, politica si jurnalistica. Singurele solutii prin care vad salvarea tarii sunt o noua revolutie (adevarata) si/sau dictatura unui �principe strain� sub controlul si garantia marilor puteri ale lumii!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 15:34

Rugio,stiam ca pe forumul Realitatea s-au strans cei mai mari tampiti basescieni din Romania .Esti si tu de pe acel forum?...

rugio

13 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 15:48

Am facut cateva corecturi si am postat din nou:
CINE ESTE BASESCU? Eu am avut numai pierderi de cand Basescu este presedinte. Si nu pot spune ca o duc bine. Dar nu sunt asa de prost (ca majoritatea dintre voi acestia, care aici arunca injurii fara argumente) incat sa-l consider pe Basescu vinovatul principal. Basescu, nu este si nu a fost perfect in cei 6 ani de "domnie". Dar n-a dormit 10 ani ca lliescu si nu s-a vaietat 4 ani ca Emil Constantinescu! Daca dorim la presedintie un om perfect, va trebui sa-i acordam cetatenie romana lui Iisus Cristos si sa asteptam cu rabdare (mare!) reintoarcerea lui pe Pamant.
In ceea ce ma priveste consider ca Basescu este (sau putea fi) cea mai buna solutie pentru aceasta etapa din istoria Romaniei. Puterile presedintelui Romaniei sunt extrem de limitate de Constitutie. Cei care nu inteleg limitarile constitutionale ale presedintelui Romaniei (oricare ar fi el) ar trebui sa-si aminteasca perioada 2007-2008 cand Tariceanu a dat afara din guvern reprezentantii PDL si a "colaborat" foarte strans cu PSD. Daca Basescu ar fi avut prerogativele necesare, se indoieste cineva ca nu l-ar fi inlaturat imediat si fara menajamente pe Tariceanu?!
DE CE zic ca Basescu este (putea fi) solutia optima pentru Romania?
In conditiile limitarilor constitutionale impuse presedintelui Romaniei era (este) nevoie sa se foloseasca macar "inaltimea" functiei. Dintr-un post asa de "vizibil" vorbele se aud mai bine, ajung la mai multi oameni din toata tara. Mustrarea, critica si simpla opinie plecate de la presedinte nu pot opri, dar pot tempera excesele coruptibililor si potentialilor corupatori. Asta-i singurul aspect care poate da presedintelui trasatura de "jucator".
CE a reusit pana acum Basescu?
- A reusit SA PUNA IN DISCUTIE: *)erorile politice facute de toate guvernarile din motive populiste electorale, *)privilegiile neconstitutionale, *)jafurile care se fac de "baietii destepti" din buzunarul consumatorului roman, *)coruptia din justitie si din administratie, *)gravele derapaje de la dreptatea sociala, *)reforma statului bolnav de obezitate birocratica si multe altele asemenea.
DE CE este Basescu atacat cu atata furie (de multe ori, oarba)?
- Pentru ca nu si-a luat parteneri puternici din punct de vedere financiar (ultraimbogatitii constituind chiar una din tintele programului de lupta politica al lui)
- Pentru ca nu este membru intr-o "gashca" puternica economic.
- Pentru ca este idealist (naiv, revolutionar romantic)
- Pentru ca este (prea!) intransigent.
- Pentru ca a pornit lupta cu toti "dusmanii" deodata (simultan); trebuia sa-i ia pe rand.
DE CE eu il cred bine intentionat pe Basescu?
- Pentru ca ajungand intamplator presedinte al Romaniei a inteles ca are ocazia (pe care nu o are oricine si niciodata de doua ori!) de a ramane in istorie. Si, nefiind deloc prost, a hotarat ca pentru atingerea acestui scop, obiectivul sau principal trebuie sa fie dreptatea sociala, violata frecvent si grosolan de catre toate guvernarile din Romania "postrevolutionara". Doua din episoadele cele mai tipice ale batjocurii la care au fost supuse Romania si masele ei populare de catre adversarii lui Basescu sunt prezente chiar acum in mass-media: stenogramele lui S.O. Vantu (despre caractatita oligarhiei politico-financiare-jurnalistice) si reportajul-ancheta al ProTV (despre jefuirea enormei averi a sindicatelor din Romania acumulta in perioada 1907-1989).
- Si mai pot spune ca Basescu nu e lacom. Trebuie sa fii prea naiv sa crezi ca la suspendarea din 2007 si in campania electorala din 2009 adversarii lui n-ar fi folosit dovezi si informatii care l-ar fi putut aduce pe Basescu in� tagma lor, a jefuitorilor. Amintesc ca mai sus eu am spus ceva despre omul perfect, si deci nici Basescu nu-i perfect, dar�
De ce Basescu nu a reusit pana acum?
- Pentru ca problemele social-politice (vechi acum de 21 de ani) s-au suprapus peste criza economica mondiala si nationala.
- Pentru ca a fost tradat de Tariceanu. Daca ei doi ar fi continuat sa colaboreze (ceea ce nu era totusi de asteptat din cauza dependentei lui Tariceanu fata de Patriciu) toate reformele se puteau �naste� mai repede si fara prea mari dureri sociale.
- Pentru ca la noi democratia este confundata cu anarhia, cu bunul plac, cu arbitrariul, cu �dreptatea� pentru infractori.
- Pentru ca populatia Romaniei este prea saraca si nu trebuia sa se treaca imediat dupa revolutie la politici liberale. O social-democratie moderna (nu cea �aplicata� de baronii PSD!) trebuia sa ridice pana acum poporul roman din ingenuncherea impusa de saracie si abia acum s-ar fi putut trece la politici economice liberale.
Am pierdut 21 de ani! Si tare ma tem ca nu-i vom putea recupera vreodata din cauza indarjirii cu care imbogatitii (fara munca si fara merite) se opun dreptatii sociale. Sunt infectate de putreziciunea lacomiei toate cele 5 puteri din statul roman: legislativa, executiva, judecatoreasca, politica si jurnalistica. Si colac peste pupaza: incercarea comunistilor de a crea �omul nou� le-a reusit de minune �capitalistilor� salbatici prin crearea �omului� rau� fara nici un fel de repere morale si fara frica de lege!
Singurele solutii prin care vad acum salvarea tarii sunt o noua revolutie (adevarata) si/sau dictatura (luminata!) a unui �principe strain� sub controlul si garantia marilor puteri ale lumii!
Amin!
@vaneamarin Cred ca n-ai citit tot si atent sau poate nu stii sa citesti! Poate umbli mereu in doi, ca militienii: unul stia sa scrie, celalalt stia sa citeasca...

Iisus

250 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 15:52

rugio ,daca ma preferi pe mine ,cauta sa scapi mai intai de Basecu si gloata de impeltzati care au adus Romania in HAOS si INFERN

Pe Pamint,excrocii prostesc norodul cu promisiuni desarte pina reusesc sa le puna jugul,apoi le cinta sa joace in functie de chef !In decursul timpului popoarele au uitat ca cei pe care i-au angajat sa le reprezinte interesele sau transformat in asupritorii lor,au acumulat averi imense si au constituit o masina de represiune impotriva angajatorilor,a poporului care i-au angajat Lenesii,lichelele,incapabilii si bolnavii mintal,sunt primii care acorda girul excrocilor pentru a le deveni sefi. On Earth, thieves foolish with empty promises until the people manage to put the yoke, then sing them to play depending on the mood! In time people have forgotten that those who agreed to represent the interests or turned their oppressors, have accumulated fortunes, and set a car repression against employers, the people who committed Lazy, illiterate, sloths and dementia, are the first to grant them the endorsement of these thieves to become bosses. Sulla Terra, i ladri stupidi con promesse vuote fino a quando le persone riescono a mettere il giogo, poi cantare a giocare a seconda dell'umore! Nel tempo le persone hanno dimenticato che chi ha accettato di rappresentare gli interessi o trasformato i loro oppressori, hanno accumulato fortune, e impostare una repressione auto contro i datori di lavoro, le persone che hanno commesso Lazy, analfabeta, bradipi e demenza, sono i primi a concedere loro l'approvazione di questi ladri di diventare boss. Tel�fono/Fax (01662) 289 30 00
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 15:59

De la: rugio, la data 2010-10-26 15:48:06
@vaneamarin Cred ca n-ai citit tot si atent sau poate nu stii sa citesti! Poate umbli mereu in doi, ca militienii: unul stia sa scrie, celalalt stia sa citeasca...

Rugio,am citit mai omule si inteleg foarte bine.Esti un kknar portocaliu basescian,nu-i asa ? .Sa nu incepi si tu sa faci pe independentul fate de Baselu ,ca deja mai este un dobitoc la fel de jenant pe aici si ii faci concurenta (unul Corcodel) .Te-am intrebat daca esti de pe forumul Realitatea, insa sau ai tacut rusinat de apartenenta ta la acel forum de doi bani ,sau nu stii sa citesti . .La gradul tau de inteligenta,tinand cont ce tampenie de text postezi ,sunt aproape sigur ca habar nu ai sa citesti ,nici sa scrii ,ci doar sa... "IEI DE LA BASESCU"...

PS:Aveti alarma pentru motiunea de maine ?

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 16:12

Rugio,desi postarea ta nu merita un comentariu,trebuie sa iti spun (ca sa nu mori prost ) ca cea mai infectata,cangrenata ,pervertita putere din Romania, este executivul.Basescu in special ,ca parte a executivului ,reprezentand presdentia(vai de capul Romaniei cu asa un reprezentant),este cea mai jalnica figura care a condus Romania dupa 1989. Pe masura ce pune laba sa lacoma pe Romania,fireste ca se extinde cangrena portocaliu-basesciana si la alte institutii, asa cum spre exemplu se intampla cu puterea din parlament, care fura pur si simplu din voturi sau ridica mana fara sa aiba habar ce voteaza de fapt .Intelegi ,din cauza asta merge tara prost .Baselu nu a avut niciodata intentii de reforme ,modernizari sau alte tampenii pe care le cred handicapatii lui si dau ochii pe spate extaziati. A fost si este doar un golan de Constanta care vrea sa puna mana pe cat mai multe putere si il doare fix in "lupa" de tara .Canta-ti aria pe blogul lui Nutzi Udrea bai Rugio sau pe forumul Realitatea,poate acolo gasesti tampiti care sa aplaude imbecilitatea asta de postare a ta.Eu pot doar sa ii trag o flegma virtuala...

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 16:28

De la: vaneamarin, la data 2010-10-26 16:12:36Rugio,desi postarea ta nu merita un comentariu,trebuie sa iti spun (ca sa nu mori prost ) ca cea mai infectata,cangrenata ,pervertita putere din Romania, este executivul.Basescu in special ,ca parte a executivului ,reprezentand presdentia(vai de capul Romaniei cu asa un reprezentant),este cea mai jalnica figura care a condus Romania dupa 1989. Pe masura ce pune laba sa lacoma pe Romania,fireste ca se extinde cangrena portocaliu-basesciana si la alte institutii, asa cum spre exemplu se intampla cu puterea din parlament, care fura pur si simplu din voturi sau ridica mana fara sa aiba habar ce voteaza de fapt .Intelegi ,din cauza asta merge tara prost .Baselu nu a avut niciodata intentii de reforme ,modernizari sau alte tampenii pe care le cred handicapatii lui si dau ochii pe spate extaziati. A fost si este doar un golan de Constanta care vrea sa puna mana pe cat mai multe putere si il doare fix in "lupa" de tara .Canta-ti aria pe blogul lui Nutzi Udrea bai Rugio sau pe forumul Realitatea,poate acolo gasesti tampiti care sa aplaude imbecilitatea asta de postare a ta.Eu pot doar sa ii trag o flegma virtuala...

VANIA,DE CE ESTI RAU ??? DE CE CREZI TU CA TOTI PORTOCALII PUPA ASA CUM PUPATI VOI PE PAPUSA CEAKY ? DE CE CERTI OMUL ? VAD CA TOTI CEI CE NU ADUC OSANALE PNL,SUNT ,CEL PUTIN CERTATI DE TINE..........PAI SE POATE ?

rugio

13 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 16:42

1. In sistemul zecimal este o diferenta de un ordin de marime intre limbajul si argumentarile (lipsa totala la tine!) tale si ale mele
2. Deja, din motivul de mai sus, te banuiesc ca ai furat poza altcuiva ca macar in poza sa pari destept! (Substituirea de identitate se pedepseste sever de lege. Atentie!)
3. Aproape sigur ca mintea si educatia ta nu-ti permit sa intelegi cum se duce civilizat o dezbatere. Totusi pune-l pe cel care stie sa citeasca si sa-ti explice ca injuriile, invectivele nu sunt si nu au fost niciodata considerate argumente.
4. Cei de la www.9am.ro au avut o idee excelenta cu numararea postarilor celor "abonati". Daca nici tu esti un "postac" atunci cine, doamne iarta-ma, este slugoi cu simbrie daca nu tu cu miile tale de interventii?!
5. Si ca sa vezi cat de... destept TE-ai facut singur (pentru ca nu din nastere esti asa!), afla ca nu-l iubesc pe Basescu si nu l-am votat niciodata, dar eu merg prin viata cu ochii deschisi, pe cand tu porti ochelari de cal si lantzul dependentei de parerile vanturate de simbriasii din presa ai celor imbogatiti prin hotii (hotii, chiar daca de multe ori sunt"legale")
6. Te las in plata Domnului pentru ca nu-i greu de presupus ca ori se vorbeste cu tine, ori se vorbeste cu peretele, tot aia-i! M-am ostenit sa scriu mai mult pentru altii, decat pentru tine. Pentru cei care nu-s pierduti pentru totdeauna.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 16:50

De la: rugio, la data 2010-10-26 16:42:56
5. Si ca sa vezi cat de... destept TE-ai facut singur (pentru ca nu din nastere esti asa!), afla ca nu-l iubesc pe Basescu si nu l-am votat niciodata, dar eu merg prin viata cu ochii deschisi, pe cand tu porti ochelari de cal si lantzul dependentei de parerile vanturate de simbriasii din presa ai celor imbogatiti prin hotii (hotii, chiar daca de multe ori sunt"legale"

Bla bla bla Basescian .Bai Rugio ,nu ti-am spus ca mai este un tampit pe aici care face pe independentul desi ii pupa kkrul lui Base cat este ziua de lunga ? Ce dracu instructie v-au facut astia bai nene ? Nu v-au spus sa va raspanduti pe mai multe forumuri ?Doi tampiti de genul asta pe un singur forum este deja prea mult ...

PS:Esti si tu esti monarhist basescian ? ....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 17:36

De la: rugio, la data 2010-10-26 16:42:561. In sistemul zecimal este o diferenta de un ordin de marime intre limbajul si argumentarile (lipsa totala la tine!) tale si ale mele
2. Deja, din motivul de mai sus, te banuiesc ca ai furat poza altcuiva ca macar in poza sa pari destept! (Substituirea de identitate se pedepseste sever de lege. Atentie!)
3. Aproape sigur ca mintea si educatia ta nu-ti permit sa intelegi cum se duce civilizat o dezbatere. Totusi pune-l pe cel care stie sa citeasca si sa-ti explice ca injuriile, invectivele nu sunt si nu au fost niciodata considerate argumente.
4. Cei de la www.9am.ro au avut o idee excelenta cu numararea postarilor celor "abonati". Daca nici tu esti un "postac" atunci cine, doamne iarta-ma, este slugoi cu simbrie daca nu tu cu miile tale de interventii?!
5. Si ca sa vezi cat de... destept TE-ai facut singur (pentru ca nu din nastere esti asa!), afla ca nu-l iubesc pe Basescu si nu l-am votat niciodata, dar eu merg prin viata cu ochii deschisi, pe cand tu porti ochelari de cal si lantzul dependentei de parerile vanturate de simbriasii din presa ai celor imbogatiti prin hotii (hotii, chiar daca de multe ori sunt"legale")
6. Te las in plata Domnului pentru ca nu-i greu de presupus ca ori se vorbeste cu tine, ori se vorbeste cu peretele, tot aia-i! M-am ostenit sa scriu mai mult pentru altii, decat pentru tine. Pentru cei care nu-s pierduti pentru totdeauna.

Uluitor textul tau si, bine ca ne-ai spus aici ca NU l-ai votat pe bas' ca puteam sa jur, altfel, ca esti vreun "COtoi " sau Avramescu sau un alt " intelectual " pdl.ist !
Despre ce faci tu vorbire ? ca vrea Dreptate Sociala ? d'aia i s-a pus pata pe pensiile , INDIFERENT de valoarea lor ,ce trebuie sa fi impozitate ? ca de altfel si ajutorul de somaj, de invaliditate ....asta in timp ce dl. Ionut Popescu e remunerat la Fondul Proprietatea cu 20.000 euro ? cica s-a simtit jenat ca-i criza si n-a acceptat decit 10.000 de eu
ce mai ziceti dvs ? ca " A AJUNS INTIMPLATOR PRESEDINTE " pe ce lume traiti, domnul meu ? INTIMPLATOR ? hahaha ! si tot intimplator l-a indepartat in ultimele clipe, plingindu-i la cap , pe "draga Stolo " si a cistigat alegerile ?si a doua oara, tot intimplator s-a dus imediat la Chisinau si si-a platit datoria "morala" fata de moldovenii din " diaspora " care au inclinat balanta in favoarea sa , de o 100 mil .de eu , in contul REALEGERII sale ?
daca Tariceanu nu rezista eroic 4 ani, intram in "Criza" in care suntem din primul an de mandat ....nu ca azi n-am fi , dar criza mondiala e una si i-a venit manusa dlui presedinte ca sa aibe pe cine da vina cind termina cu mogulii, mostenirea trecutului, bubulii, masmedia, Tariceanu, baietii destepti, comunistii, incheind lamentabil cu : " sa-ti fie rusine Dinu Patriciu ! " stii dumneata ? omul e stilul si, adevarul este ca e LAMENTABIL !

PDL

981 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 18:20

Fenomenul LUMPEN in politica romaneasca

Am citit cateva articole in care era implicat asa numitul lumpen-capitalism de
tip Becali sau Tariceanu si am admirat spiritul analitic al autorilor.
Singurul lucru care este de reprosat autorilor este doar intrebarea, daca
fenomenul lumpen este specific doar lui Becali,Gusa,Tariceanu sau, el se afla in
toata politica romaneasca si mai ales prezenta sa se remarca in sanul celui mai
titrat si doctrinat partid din Romania care este,indiscutabil, PNL.
Asaltul lumpenului in politica PNL s-a intensificat,odata cu degringolada
ideologica a grupului oligarh,care,in lipsa de alte sustineri,in lipsa
posibilitatii de a convige cetatenii, apeleaza la acest lumpen si, chiar il
promoveaza.
Cred ca studierea chiar a forumurilor ne poate arata aceasta invazie a lupenului
si lipsa de reactie a celor pe care aceasta categorie ii injoseste.
Am fost tentat chiar sa exemplific ,dar m-am jenat de a atenta la moralitatea
publica si, mai ales la cititorii de forumuri adolescenti sau tineri.
Dar sa lasam emanatiile acestui lumpen forumist,din motive de vulgaritate,
pentru ca este un fenomen relativ benign, in timp ce alti autodeclarati liberali
rasati merg chiar mai departe.
Poate fi politica unui partid liberal bazata doar pe insultarea si denigrarea
celor pe care ii considera adversari (de fapt dusmani) politici.Se poate baza
PNL doar pe un continuu scandal politic,pe nerespectarea constitutiei si a
institutiilor statului?
Oare dl.Campeanu cand spune ca dl.Stolojan este bolnav psihic sau dl.Atanasiu
care cere excluderea moldovenilor din organele conducatoare ale PNL ,nu imping
lumpenul lipsit de imaginatie si creativitate spre folosirea invectivelor,a
sudalmei.
Sa mai vorbim de Dl.Orban a carui discurs scabros a devenit proverbial sau
despre un parlamentar roman ca dl.Crin Antonescu care nu are alte tematici in
discursul sau decat insultarea Presedintelui Tarii si a partidului partener la
guvernare.
Se pare ca in PNL petroliberal se naste acum un nou curent
ideologic,lumpen-liberalismul,liberalismul agresiv,fara argumente,un liberalism
de taverna,cu invective si cu indivizi scosi din lumea obscura a inculturii,ce
cultiva trivialitatea si insulta.
Oare Bratenii nu se invartesc in morminte can vad cine duce mai departe ideile
nobile a liberalismului si in ce maniera.Oare trebuie lasat liberalismul pe mana
unor asemenea politicieni?
Sa ne mai miram ca platformistii au spus-o raspicat ca rabdarea lor a ajuns
aproape de final si ca au fost nevoiti sa se desparta ideologic de aceasta
grupare lumpen? Ce se poate opune acestui lumpen-liberalism incitat de grupul
petroliberal si in care s-au adunat toti aceea care inlocuiesc talentul politic
al conducerii societatii cu afaceristi verosi,indivizi subculturali inclinati
doar spre a beneficia de avantaje materiale si in ultima instanta de a cultiva
subcultura lumpenului,care fie vorba intre noi sunt gata a servi orice formatie
politica,in timp ce fostii liberali erau si mari oameni de cultura.

Bietul Becali apare doar ca o figura palida a lumpen-capitalistilor. Are si
scuze pe care nu le ascunde.
Dar sa ajunga PNL-ul Bratenilor sa cultive lumpen-liberalismul,
lumpen-capitalismul ,mi se pare o mare profanare a societatii romanesti,care nu
mai poate fi tolerata.
Iata stenogramele PNL, menite parca sa ateste lipsa de decizie,oscilarea
pemanenta, incapacitatea manageriala.

Si pentru a pune capac iata criteriile de evaluare a performantei ministrilor
liberali,asa cum reiese din stenograme (vezi Cotidianul):
-Plata cotizatiei catre sediul central
-implicarea in conflicte si scandaluri sau anchete penale
-vechime,traseism etc.
-Cel mai important ne apare prevederea in care ministrii trebuie sa specifice
cum au decurs relatiile cu premierul (excelent, bine, satisfacator sau total
nesatisfacator
Testul final este din partea membrilor Delegatiei Permanente care ar trebui sa
spuna cum au colaborat ministrii cu filialele si liderii PNL.

Cer scuze,oare Bratenii aveau asemenea chestionare pentru ministri lor sau, aici
,este vorba doar de un lumpenliberalism si nu de liberalismul adevarat.
Aroganta de prost gust cu care sfideaza Institutia Prezidentiala, obsesia
anti-prezidentiala,sindromul luciferic de a-si considera rangul mai presus decat
presedintele care i-a adus la guvernare ne arata lipsa de vocatie politica a
grupului petro-liberal.
Rabdarea Excelentei Sale ,Dl.Presedinte desi proverbiala se apropie de
sfarsit,si odata cu aceasta si lamentabila retragere in neant al promotorilor
unui sistem de anti-politica cu care ne-a plictisit grupul guvernamerntal de
peste 3 ani.

PDL

981 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 18:21

LENIN(LA NOI PSD):CAPITALISTII NE VOR FURNIZA SI FUNIA CU CARE SA-I SPANZURAM
Acesta este de fapt telul PSD si a nomenclaturistului Comunist,Dl.Iliescu.
Daca pentru dl.Iliescu si ai lui,capitalismul este,asa cum se spunea inainte de
1989, un sistem muribund si murdar,prietenii din actualul PNL le-a dat o mana de
ajutor,confirmand spusele ideologului comunist si murdarind imaginea
capitalismului romanesc si adeverind inca odata ceea ce spunea Lenin.
Naivul Geoana a spus-o fara acoperis:PNL,l-am fortat daca dorea puterea,sa faca
politica de stanga a PSD,noi am daramat alianta DA si am mentinut PNL la
Guvernare pentru a ne servi interesele si a compromite dreapta romaneasca.Din
doua rele(PNL sau Basescu am ales raul cel mai mic).
Sa vedem deci fata murdara a sistemului oligarhic si compromiterea ideei de
capitalism.
Pana la venirea la putere a PNL(2005) romanii traiau o mare speranta,motiv
pentru care nu se impotriveau capitalismului(daca excludem totusi o mica
proportie de nostalgici)
Capitalismul este un sistem economic si social bazat pe proprietatea privata a
mijloacelor de productie si de schimburi libere de produse si idei.
Forta motrica a sistemului capitalist este profitul,initiativa
privata,concurenta,in contrast cu societatea socialismului real care nu putea
oferi decat elanul muncitoresc si centralizarea si conducerea centralizata a
societatii
Din pacate,partea vizibila a capitalismului romanesc,atat inainte de 2005,cat si
dupa a constat in : coruptia, sistemul juridic si administrativ corupt, formarea
unui complex politico-economic sub forma unui sistem oligarhic care ucide tocmai
principiile de baza ale capitalismului.
Acest fenomen,a fost numit in Romania, - fenomenul de capitalismului salbatic -a
carui sfarsit nu se poate inca intrevedea,gratie sistemului oligarhic instituit
de catre acele partide care s-au autointitulat partide de dreapta.
Din pacate,in acest context concluzia ca democratia=capitalism risca sa cada in
derizoriu,iar aparitia opozitiei fata de capitalismul grupurilor oligarhic a
declansat deja contestatii acerbe.
Aici nu trebuie implicata mentalitatea romanilor care au trait 45 ani sub
comunism,cat mai ales maniera de tranzitie din Romania,care a permis clasei
politice un adevarat jaf al economiei nationale.
Chiar neo-liberalismul este tot mai mult contestat,practica atestand ca numerosi
neoliberali, si mai ales la noi, tind spre dictaura si uneori (cazul Patriciu)
chiar spre un totalitarism de stanga prin colaborare si stimulare a PSD.
Societatea romaneasca a fost martora falimentarilor provocate a societatilor
economice(declansate chiar de directorii lor),SRL-urile capusa, cind numeroase
suprafete de pamint si constructii au fost luate cu japca de catre imbogatitii
de peste noapte, cind privatizarile nu au fost facute la vedere,desi avem o lege
a licitatiilor publice,cand s-a realizat ca si investitorii straini sunt autorii
unor tunuri, nu a fost gru a identifica jaful cu politica de dreapta,capitalista
si coruptia ca maniera admisa de grupurile oligarhice de a face tipul lor de
economie de piata.
Acest lucru cu atat mai mult cu cat aici au fost implicati oameni politici de
prima marime,partide considerate istorice (vezi cazul PNL),care au sfidat legea
pentru a se imbogati,in fata unei impotente sociale si juridice.
Exemple de smecherii, gen oligarhul sef din PNL dar si din PSD care s-au
imbogatit din contracte grele facute cu statul.
Sub regimul oligarhic, marii "ingineri financiari" (adica escroci), cu sau fara
staif politic, dar intotdeauna sustinuti politic, isi vor vedea nestingheriti de
lucrul lor murdar.
Aceasta a dus la impresia ca numai fraierii nu se pot imbogati,in timp ce
ziaristii personali ai oligarhilor prezentau succesul acestora drept un miracol
al liberalismului si capitalismului.
In acest fel,mai ales dupa institutionalizarea sistemului oligarhic(in partide
de dreapta sau stanga) au aparut ca un fenomen normal si nerusinat patroni fara
lege,intreprinderi fara lege,politicieni fara lege.
Trebuie sa citez totusi pe un ideolog socialist:voi oligarhilor,prin ceea ce
faceti,ati introdus imoralitatea in popor.
Caci oamenii vor vedea acum greseala dar nu vor vedea pedeapsa si vor vedea
pedeapsa acolo unde nu este greseala.
Aceasta este influenta de neigena sociala a oligarhilor.
Orbirea actuala a intelectualitatii pretins liberale,mai ales ziaristii, seamana
foarte mult cu orbirea intelectualitatii stangiste din anii 30-50, din
judecatile lor dispar probleme fundamentale ale unei societati democrate cum ar
fi-drepturile omului,injustitia la toate nivelurile,coruptia,inegalitatea de
sanse (doar 1% din copi i de la sate pot face liceul)-.
A identifica in prezent sistemul democratic cu capitalismul grupurilor
oligarhice in Romania este o mare greseala.
Politicianul de dreapta sau de stanga apare ca un individ veros,un afacerist
necinstit iar cei care au saracit in sistemul oligarhic,si de fapt marea
majoritate a poporului ,pun semn de egalitate intre politica si necinste(cititi
sondajele de opinie publica).
Daca acest sistem oligarhic va persista increderea intr-un viitor capitalist,in
care sa se poata trai decent va dispare.
Daca schimbarea comunismului din Romania inseamna doar o minoritate de
imbogatiti si o majoritate de saraci ,nostalgicii si extremistii vor avea
terenul pregatit.
Intr-o asemenea stare este fireasca reactia multor oameni de a se intreba: la ce
bun capitalismul,la ce bun partide ca PNL care se declara ca duc tara spre
capitalism?
De aceea mi se pare ca nu este o cerinta retorica asanarea morala a clasei
politice,cale pe care s-au indreptat reformatorii din PNL,si a carui succes pare
fulminant (peste 10 judete cu comitete de initiativa in mai putin de 10 zile),si
mai ales dupa constituirea PD-L.
Continuarea fugii politicienilor nostri numai dupa putere si proprie capatuiala
configureaza la orizont un mare pericol.
Asa cum sublinia un autor,romanii nu sint potrivnici capitalismului, ci resping
doar fata murdara a unui capitalism autohton, pe care politicienii l-au machiat
dupa placul lor si nu dupa interesele populatiei tarii.

Mascarada pomenilor electorale la care recurg azi partidele la putere(PSD si
PNL) ne arata cat de jos a coborat speranta de a avea un capitalism real in
Romania.caci cum oare se va putea crea capitalismul romanesc cu un partid care
isi spune de dreapta dar executa ordinile dlui Hrebenciuc si Geoana ca sa nu mai
vorbesc de dl.Iliescu.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 18:49

aloooooo CENZURA ! ce faci 9AM ? de ce ma cenzurezi ? oare cuvintele gaozar, tiganca imputita si zoaiele n-au intrat in legenda datorita dl. presedinte ? n-am voie sa-l intreb pe @906 daca dumnealui e PNL.ist ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 18:53

Basescu e unul din candidatii cu sanse mari la a intra in lada de gunoi a istoriei ...alaturi de confratele sau iliescu...zis minerul.....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 18:55

De la: 9am129906, la data 2010-10-26 18:20:15Fenomenul LUMPEN in politica romaneasca

Am citit cateva articole in care era implicat asa numitul lumpen-capitalism de
tip Becali sau Tariceanu si am admirat spiritul analitic al autorilor.
Singurul lucru care este de reprosat autorilor este doar intrebarea, daca
fenomenul lumpen este specific doar lui Becali,Gusa,Tariceanu sau, el se afla in
toata politica romaneasca si mai ales prezenta sa se remarca in sanul celui mai
titrat si doctrinat partid din Romania care este,indiscutabil, PNL.
Asaltul lumpenului in politica PNL s-a intensificat,odata cu degringolada
ideologica a grupului oligarh,care,in lipsa de alte sustineri,in lipsa
posibilitatii de a convige cetatenii, apeleaza la acest lumpen si, chiar il
promoveaza.
Cred ca studierea chiar a forumurilor ne poate arata aceasta invazie a lupenului
si lipsa de reactie a celor pe care aceasta categorie ii injoseste.
Am fost tentat chiar sa exemplific ,dar m-am jenat de a atenta la moralitatea
publica si, mai ales la cititorii de forumuri adolescenti sau tineri.
Dar sa lasam emanatiile acestui lumpen forumist,din motive de vulgaritate,
pentru ca este un fenomen relativ benign, in timp ce alti autodeclarati liberali
rasati merg chiar mai departe.
Poate fi politica unui partid liberal bazata doar pe insultarea si denigrarea
celor pe care ii considera adversari (de fapt dusmani) politici.Se poate baza
PNL doar pe un continuu scandal politic,pe nerespectarea constitutiei si a
institutiilor statului?
Oare dl.Campeanu cand spune ca dl.Stolojan este bolnav psihic sau dl.Atanasiu
care cere excluderea moldovenilor din organele conducatoare ale PNL ,nu imping
lumpenul lipsit de imaginatie si creativitate spre folosirea invectivelor,a
sudalmei.
Sa mai vorbim de Dl.Orban a carui discurs scabros a devenit proverbial sau
despre un parlamentar roman ca dl.Crin Antonescu care nu are alte tematici in
discursul sau decat insultarea Presedintelui Tarii si a partidului partener la
guvernare.
Se pare ca in PNL petroliberal se naste acum un nou curent
ideologic,lumpen-liberalismul,liberalismul agresiv,fara argumente,un liberalism
de taverna,cu invective si cu indivizi scosi din lumea obscura a inculturii,ce
cultiva trivialitatea si insulta.
Oare Bratenii nu se invartesc in morminte can vad cine duce mai departe ideile
nobile a liberalismului si in ce maniera.Oare trebuie lasat liberalismul pe mana
unor asemenea politicieni?
Sa ne mai miram ca platformistii au spus-o raspicat ca rabdarea lor a ajuns
aproape de final si ca au fost nevoiti sa se desparta ideologic de aceasta
grupare lumpen? Ce se poate opune acestui lumpen-liberalism incitat de grupul
petroliberal si in care s-au adunat toti aceea care inlocuiesc talentul politic
al conducerii societatii cu afaceristi verosi,indivizi subculturali inclinati
doar spre a beneficia de avantaje materiale si in ultima instanta de a cultiva
subcultura lumpenului,care fie vorba intre noi sunt gata a servi orice formatie
politica,in timp ce fostii liberali erau si mari oameni de cultura.

Bietul Becali apare doar ca o figura palida a lumpen-capitalistilor. Are si
scuze pe care nu le ascunde.
Dar sa ajunga PNL-ul Bratenilor sa cultive lumpen-liberalismul,
lumpen-capitalismul ,mi se pare o mare profanare a societatii romanesti,care nu
mai poate fi tolerata.
Iata stenogramele PNL, menite parca sa ateste lipsa de decizie,oscilarea
pemanenta, incapacitatea manageriala.

Si pentru a pune capac iata criteriile de evaluare a performantei ministrilor
liberali,asa cum reiese din stenograme (vezi Cotidianul):
-Plata cotizatiei catre sediul central
-implicarea in conflicte si scandaluri sau anchete penale
-vechime,traseism etc.
-Cel mai important ne apare prevederea in care ministrii trebuie sa specifice
cum au decurs relatiile cu premierul (excelent, bine, satisfacator sau total
nesatisfacator
Testul final este din partea membrilor Delegatiei Permanente care ar trebui sa
spuna cum au colaborat ministrii cu filialele si liderii PNL.

Cer scuze,oare Bratenii aveau asemenea chestionare pentru ministri lor sau, aici
,este vorba doar de un lumpenliberalism si nu de liberalismul adevarat.
Aroganta de prost gust cu care sfideaza Institutia Prezidentiala, obsesia
anti-prezidentiala,sindromul luciferic de a-si considera rangul mai presus decat
presedintele care i-a adus la guvernare ne arata lipsa de vocatie politica a
grupului petro-liberal.
Rabdarea Excelentei Sale ,Dl.Presedinte desi proverbiala se apropie de
sfarsit,si odata cu aceasta si lamentabila retragere in neant al promotorilor
unui sistem de anti-politica cu care ne-a plictisit grupul guvernamerntal de
peste 3 ani.

dumneata te pretinzi a fi o persoana morala ? un intelectual ? sa-l fereasca Dumnezeu cind Rabdarea proverbiala a poporului roman se va sfirsi , ca nu-i va ajunge lui si camarilei portocalii un singur Elicopter sa fuga !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2010, ora 19:18

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CINE ESTE BASESCU ?
Mergi la: