Info
x
Un sfat..
|
Fosta membra 9am.ro 30 mesaje Membru din: 11/05/2009 |
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 19:24
pentru:FLOARE DE LOTUS..magarii sint multe pe lumea asta..inca nu am platit fondul grupei (la alte drady cer si 100 lei fondul gradinitei
)a zis d-na ca pina la craciun sa-i dam pe rind cite 50lei..a fost si d-na directoare dar n-a zis nimic de nici o suma ,asta au stabilit unii parinti mai vechi pe la colturi ..v-am sris mai sus..adica la sat a putut invata cu 25 lei fondul din care d-na mai lua sapun ,hirtie si coli(erau 16 copii de toate grupelesi 1 singura d-na) iar aici trebuie 150lei ..ce sa facem fratilor??vnici nu stiu ce sa fac DE CINE SA MA IAU ???NU AM CE FACE CU EL CA LUCREZ..DAR CE SA FAC CEI CE SINT IN SITUATII SOCIALE???
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 19:28
SCUZE PENTRU UNELE GRESELI ..DAR CHIAR SINT NERVOASA...AZI MI-A CERUT SA-I DUC O CUTIE CU SERVETELE DE NAS.(.cutie,nu pahet)...sa-i inpustti pe toti
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 00:45
De la: lucyaneya, la data 2010-10-04 19:24:02pentru:FLOARE DE LOTUS..magarii sint multe pe lumea asta..inca nu am platit fondul grupei (la alte drady cer si 100 lei fondul gradinitei Bei ! Asta e o gradinita de ...capitala...trebuie sa fii pregatit...daca vine cotroceanul in vizita sau oparitul de la primaria generala ? Nu poti sa-i primesti oricum...Asta dupa parerea mea se cheama evaziune fiscala daca nu se emite factura pentru banii astia...Dar nu e nicio problema ...procuratura doarme.....
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 15:53
De la: lucyaneya, la data 2010-09-29 10:24:39fetelor..cum stapiniti voi copilasii vostri cind nu vor sa ramina la gradi??ce masuri ati luat??eu am un baietel de 5 anisori care imi face nazuri"..merge de 8 zile la o gradi noua si tot cauta motive:ca e somn ,ca il doare capul..etc.luni l-am intors acasa ,am crezut ca e chiar racit Uf saracutul omulet. Nu stiu ce ar trebui sa faceti dumnevoastra Stiu insa doar ca si eu cand nu am chef sa fac ceva, tot ca el procedez. .
|
obliografic 1094 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 19:44
De la: lucyaneya, la data 2010-10-01 17:23:52si inca ceva..nu consider gradinita ca o necesitate..unii ii ducem doar pentru ca nu avem cu cine sa-i lasam acasa.(.asa cum zicea iuly..l-as duce doar la grupa pregatitoare)..cerintele sint mari..fel de fel de caiete si o duzina de bani.. Am citit cu atentie cam tot ce ai scris, uneori gresesti foarte mult un copil trebuie lasat de mic sa se obisnuiasca cu copii sa invete sa se poarte conteaza foarte mult sa fie intrun colectiv numai asa poate sa invete foarte multe, dar foarte conteaza si modul in care tu acorzi atenie acestui copil ( in general am observat ca te tii de promisune cand promiti ceva la copil dar aici trebuie sa il faci sa inteleaga ca si el trebuie sa faca la fel ), trebuie sa ai o dicutie cu el si sai explici nu ar fi rau eu cred ca ar intelege, iar de taxe si altele ce se cer la gradinita sa stii ca se cer si afara nu te intrista ca peste tot e la fel si eu am platit si am cumparat multe la copil chiar daca era la una privata. Iar foarte mare vina o are sistmul de asta e mai greu aici cu copii. Raporteaza abuz de limbaj
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui.
Cand tu plangi, plang si eu.
Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu.
Cand tu te arunci in cap...
O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
|
|
Fosta membra 9am.ro 78 mesaje Membru din: 18/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 11:58
De la: lucyaneya, la data 2010-10-04 19:24:02pentru:FLOARE DE LOTUS..magarii sint multe pe lumea asta..inca nu am platit fondul grupei (la alte drady cer si 100 lei fondul gradinitei ... nu dau, ca nu e obligatoriu, este strict optiunea parintilor. servetele se cer, la fel si prosoape de hartie. e normal. copiii au nevoie, in mod normal ar trebuie sa aduca toti doar ca unii mai uita. pe viitor, opuneti-va cererilor absurd, trecere are de fel ala cu gura mai mare. eu imi amintesc ce sume vehiculau ceilalti parinti cand s-a pus problema sa se cumpere la comun si la fel cadoul pt serbarea de iarna, cadourile aduse de mosul. ma luase instantaneu cu dureri de cap. aveam impresia ca asist la o licitatie. fiecare dadea mai mult si mai mult din gura,erau de-o larghete fara margini, mai ales ca stiam ca pe urma or sa fuga toti si raman iar singura la alergatul dupa cumparaturi pt toti copiii din grupa. asa ca numai asa pt diversiune si amuzament ridicam stacheta, eu propuneam cea mai socanta suma. doar asa-i trezeam nitel. si da, faceam gura mare si nu-i lasam sa plece pana nu stabileam totul in cele mai mici amanunte si mai ales cine alearga cu mine dupa cadouri. ma implicam pt ca aveam timp si-mi si placea la cumparaturi . eu eram printre parintii cei mai populari si cu gura cea mai mare. asa ca fara frica, ia initiativa. |
|
9am142082 21 mesaje Membru din: 25/09/2009 |
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 22:03
Am fost educatoare 30 de ani. Am lucrat la gradinite cu program scurt (normal) si la gradinite cu program prelungit. Am avut si grupe cu copii de la 3 la 7 ani - ceea ce insemna sa lucrezi cu 3 grupe deodata. Mi-am dat demisia, pentru ca, la ultima gradinita erau probleme mari cu starea localului. Primaria nu aloca fonduri pentru o gradinita din cartier marginas, cele centrale erau importante. Nu exista apa curenta, nici potabila nu se putea obtine (adica dozatoare) toaletele erau in curte si erau folosite de oricine (asa ca era mizerie acolo totdeauna, incluzand si prezervativele) materialul didactic apartinator institutiei era cam a 10-a parte din ce aveam eu, facut sau cumparat de mine, din banii personali, si multe altele. Am renuntat sa mai accept ca parintii sa contribuie financiar la cheltuielile pentru reparatii si am facut publica starea in care era cladirea, atitudinea autoritatilor si posibilele pericole la care sunt expusi copiii si cadrele didactice. Mi-am taiat singura creanga de sub picioare, dar am primit sprijin din partea unei societati de caritate - ne-a gasit sponsori pentru zugravit, am inlocuit dusumeaua roasa, am acoperit cu mocheta, am vopsit lemnaria, am primit jucarii si materiale didactice comandate de educatoare si platite de asociatie. Dar nu am mai cerut bani parintilor. Le-am explicat ca e ilegal, care ar fi modalitatea prin care parintii pot opta sa contribuie financiar si tot ce prevede legea. Am copiii mei si nu voiam sa fiu raspunzatoare pentru ca se adunau bani si nu toti parintii au cum sa plateasca, oricat de mica ar fi suma.
Da, se cer respectate norme severe de igiena, ca sa se evite imbolnavirea copiilor, accidentarea lor.Dar, de la pachetul de batistute la cutia de servetele sunt doar mofturile/comoditatea educatoarei. Cat despre restul pretentiilor, eu va sugerez sa le obligati pe educatoare sa va prezinte motivatia legala ce le permite sa ceara/foloseasca bani adunati de la parinti, pentru care sume nu se acorda chitante. Daca va ofera explicatii pertinente/ plauzibile, aveti grija sa fie cele care precizeaza legea (imi cer scuze, nu imi amintesc numar sau titlu) Si, daca ramaneti la varianta cu contributia parintilor, cereti sa vi se prezinte periodic situatia cheltuielilor, cu bonuri, cu tot ce justifica folosirea banilor. Va atrag atentia ca nerespectarea acelei legi se pedepseste cu inchisoarea, asa ca ati putea cere sfatul unui avocat, cineva care sa va indrume ce sa faceti si cum sa puneti problema. Succes ! |
|
Fosta membra 9am.ro 834 mesaje Membru din: 13/04/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 22:12
De la: 9am142082, la data 2010-10-06 22:03:10Am fost educatoare 30 de ani. Am lucrat la gradinite cu program scurt (normal) si la gradinite cu program prelungit. Am avut si grupe cu copii de la 3 la 7 ani - ceea ce insemna sa lucrezi cu 3 grupe deodata. Mi-am dat demisia, pentru ca, la ultima gradinita erau probleme mari cu starea localului. Primaria nu aloca fonduri pentru o gradinita din cartier marginas, cele centrale erau importante. Nu exista apa curenta, nici potabila nu se putea obtine (adica dozatoare) toaletele erau in curte si erau folosite de oricine (asa ca era mizerie acolo totdeauna, incluzand si prezervativele) materialul didactic apartinator institutiei era cam a 10-a parte din ce aveam eu, facut sau cumparat de mine, din banii personali, si multe altele. Am renuntat sa mai accept ca parintii sa contribuie financiar la cheltuielile pentru reparatii si am facut publica starea in care era cladirea, atitudinea autoritatilor si posibilele pericole la care sunt expusi copiii si cadrele didactice. Mi-am taiat singura creanga de sub picioare, dar am primit sprijin din partea unei societati de caritate - ne-a gasit sponsori pentru zugravit, am inlocuit dusumeaua roasa, am acoperit cu mocheta, am vopsit lemnaria, am primit jucarii si materiale didactice comandate de educatoare si platite de asociatie. Dar nu am mai cerut bani parintilor. Le-am explicat ca e ilegal, care ar fi modalitatea prin care parintii pot opta sa contribuie financiar si tot ce prevede legea. Am copiii mei si nu voiam sa fiu raspunzatoare pentru ca se adunau bani si nu toti parintii au cum sa plateasca, oricat de mica ar fi suma. NU VA BUCURATI DE REUSITA! |
|
|
|
|
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 22:43
Pentru parintii copiilor care plang la gradinita - nu-i mintiti NICIODATA cand le promiteti ceva, mai bine nu promiteti nimic ! Explicatii dati doar daca vi se cer si adaptati nivelul de informatie la puterea de intelegere a copilului. O buna educatoare va sti cum sa il impace pe micut si sa-l orienteze spre activitatile din grupa. Trebuie doar sa-i pese, ca si cum ar fi copilul ei. Da, copiii simt si speculeaza starile de nesiguranta ale adultilor ! E necesar sa i se explice calm si cu bunavointa, fara exagerari sau insistente, ce se intampla la gradinita. Nu vad rostul ceasului - copilul il va cerceta adesea, ii distrage atentia de la activitati, eventual ar fi necesar un ceas mare , de perete, in grupa. Copiii nu inteleg cum se citeste ora si nu la gradinita se invata citirea numerelor scrise cu mai multe cifre. Educatoarea poate pretinde ca ii invata cine-stie-ce minunatii, dar copiii sub 6-7 ani nu sunt suficient de dezvoltati intelectual ca sa inteleaga logic ce li se preda. Invatarea mecanica duce la pierderea rapida a informatiei si copilul nu intelege ce a invatat. Ca similaritate, cum ati invata o poezie in chineza, sau un cantec in finlandeza... Tineti cont ca nu toti copiii sunt superdotati, ca ceea ce invata in plus la gradinita, si ar trebui sa invete la scoala, va duce la pierderea interesului pentru invatare in clasa I si se ajunge la esec scolar. Fiecare lucru la timpul lui ! Dati copiilor posibilitatea sa invete ceva pentru ca le starneste interesul ! Va pot da o multime de sfaturi, nu va pot obliga sa le aplicati, dar ar fi indicat sa acordati atentie copilului si sa-i lamuriti intrebarile la nivelul lui de intelegere.
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 23:12
De la: 9am142082, la data 2010-10-06 22:03:10Am fost educatoare 30 de ani. Am lucrat la gradinite cu program scurt (normal) si la gradinite cu program prelungit. Am avut si grupe cu copii de la 3 la 7 ani - ceea ce insemna sa lucrezi cu 3 grupe deodata. Mi-am dat demisia, pentru ca, la ultima gradinita erau probleme mari cu starea localului. Primaria nu aloca fonduri pentru o gradinita din cartier marginas, cele centrale erau importante. Nu exista apa curenta, nici potabila nu se putea obtine (adica dozatoare) toaletele erau in curte si erau folosite de oricine (asa ca era mizerie acolo totdeauna, incluzand si prezervativele) materialul didactic apartinator institutiei era cam a 10-a parte din ce aveam eu, facut sau cumparat de mine, din banii personali, si multe altele. Am renuntat sa mai accept ca parintii sa contribuie financiar la cheltuielile pentru reparatii si am facut publica starea in care era cladirea, atitudinea autoritatilor si posibilele pericole la care sunt expusi copiii si cadrele didactice. Mi-am taiat singura creanga de sub picioare, dar am primit sprijin din partea unei societati de caritate - ne-a gasit sponsori pentru zugravit, am inlocuit dusumeaua roasa, am acoperit cu mocheta, am vopsit lemnaria, am primit jucarii si materiale didactice comandate de educatoare si platite de asociatie. Dar nu am mai cerut bani parintilor. Le-am explicat ca e ilegal, care ar fi modalitatea prin care parintii pot opta sa contribuie financiar si tot ce prevede legea. Am copiii mei si nu voiam sa fiu raspunzatoare pentru ca se adunau bani si nu toti parintii au cum sa plateasca, oricat de mica ar fi suma. Se cam numeste evaziune fiscala ...si daca nu ma insel si cel care da banii e pasibil de pedeapsa...Daca se trezeste vreun procuror ...cu chef de munca poate sa faca dosar penal la toata lumea ....Asa ca mamicilor aveti mare grija DNA-ul e cu ochii pe voi....
|
|
Fosta membra 9am.ro 78 mesaje Membru din: 18/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 14:35
Se cam numeste evaziune fiscala ...si daca nu ma insel si cel care da banii e pasibil de pedeapsa...Daca se trezeste vreun procuror ...cu chef de munca poate sa faca dosar penal la toata lumea ....Asa ca mamicilor aveti mare grija DNA-ul e cu ochii pe voi.... [/quote]karpov, esti o figura unde se poate ajunge cu sfaturile de la un simplu vaitat si mult prea multa comoditate ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 20:32
De la: 9am142082, la data 2010-10-06 22:03:10Am fost educatoare 30 de ani. Am lucrat la gradinite cu program scurt (normal) si la gradinite cu program prelungit. Am avut si grupe cu copii de la 3 la 7 ani - ceea ce insemna sa lucrezi cu 3 grupe deodata. Mi-am dat demisia, pentru ca, la ultima gradinita erau probleme mari cu starea localului. Primaria nu aloca fonduri pentru o gradinita din cartier marginas, cele centrale erau importante. Nu exista apa curenta, nici potabila nu se putea obtine (adica dozatoare) toaletele erau in curte si erau folosite de oricine (asa ca era mizerie acolo totdeauna, incluzand si prezervativele) materialul didactic apartinator institutiei era cam a 10-a parte din ce aveam eu, facut sau cumparat de mine, din banii personali, si multe altele. Am renuntat sa mai accept ca parintii sa contribuie financiar la cheltuielile pentru reparatii si am facut publica starea in care era cladirea, atitudinea autoritatilor si posibilele pericole la care sunt expusi copiii si cadrele didactice. Mi-am taiat singura creanga de sub picioare, dar am primit sprijin din partea unei societati de caritate - ne-a gasit sponsori pentru zugravit, am inlocuit dusumeaua roasa, am acoperit cu mocheta, am vopsit lemnaria, am primit jucarii si materiale didactice comandate de educatoare si platite de asociatie. Dar nu am mai cerut bani parintilor. Le-am explicat ca e ilegal, care ar fi modalitatea prin care parintii pot opta sa contribuie financiar si tot ce prevede legea. Am copiii mei si nu voiam sa fiu raspunzatoare pentru ca se adunau bani si nu toti parintii au cum sa plateasca, oricat de mica ar fi suma. Pentru fondul grupei nu poti sa dai chitanta, totusi nu vad cum ar putea sa functioneze o grupa fara aceasta.Chiar daca legea spune ca nu este obligatoriu. Nu este obligatoriu, dar nici statul nu contribuie cu nimic. atunci ce sa faci? Eu le explicam de fiecare data parintilor pentru ce voi cumpara din fondul grupei. La intalniri ii prezentam ce s-a cumparat, pt cei doritori aveam si chitantele. Nu am avut probleme niciodata |
|
profesor2010 438 mesaje Membru din: 31/08/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 19:15
P�rin�i str�luci�i, profesori fascinan�i
Genera�ia actual� de p�rin�i a vrut cumva s� compenseze lipsurile copil�riei lor �i a �ncercat s� dea copiilor ce aveau mai bun: cele mai frumoase juc�rii, haine, plimb�ri, �coli, televizor �i calculator. Al�ii le-au umplut timpul copiilor cu multe activit��i educative ca �nv��area limbilor str�ine, informatic�, muzic�. Inten�ia este excelent�, �ns� p�rin�ii nu au �n�eles c� televizorul, juc�riile cump�rate, internetul �i excesul de activit��i blocheaz� copil�ria, �n care copilul are nevoie s� inventeze, s� �nfrunte riscuri, s� sufere decep�ii, s� aib� timp de joac� �i s� se bucure de via��. Acest lucru se �nt�mpl� pentru c� inteligen�a lor a fost blocat�, noi ne-am transformat �n ma�ini de muncit iar pe ei �i transform�m �n ma�ini de �nv��at. 1. Blocarea inteligen�ei Sistemul educa�ional actual aduce foarte mult� informa�ie, de cele mai multe ori inutil�. Copiii �i tinerii �nva�� cum s� opereze cu fapte logice, dar nu �tiu cum s� abordeze e�ecurile. �nva�� s� rezolve probleme de matematic�, dar nu �tiu s�-�i rezolve conflictele existen�iale. Sunt antrena�i s� fac� calcule f�r� s� gre�easc�, dar via�a este plin� de contradic�ii �i probleme care nu pot fi calculate. Acest lucru se �nt�mpl� pentru c� inteligen�a lor a fost blocat�, noi ne-am transformat �n ma�ini de muncit iar pe ei �i transform�m �n ma�ini de �nv��at. 2. Utilizarea gre�it� a func�iilor memoriei Prin sistemul educa�ional actual memoria copiilor este transformat� �ntr-un depozit de informa�ie inutil�, iar excesul acesteia blocheaz� inteligen�a copiilor �i bucuria lor de a tr�i. Cea mai mare parte a informa�iilor pe care le acumul�m nu vor fi folosite niciodat�. Num�rul actual de �coli este mai mare dec�t �n orice alt� epoc�, �ns� acestea nu produc persoane care g�ndesc, �i nu e de mirare c� elevii au pierdut pl�cerea de a �nv��a. Pe de alt� parte, mediile de informare �i seduc cu stimuli rapizi, gata prepara�i, care �i transport� pe tineri, f�r� ca ei s� fac� vreun efort, �n mijlocul diverselor aventuri - sportive, de r�zboi, politice sau sentimentale. Bombardamentul acesta de stimuli care vin prin televiziune �i internet ac�ioneaz� asupra subcon�tientului, m�rindu-le nevoia de pl�ceri �n via�a real�. Astfel �n timp ei nu mai g�sesc pl�cere �n micii stimuli ai rutinei zilnice �i vor c�uta stimuli tot mai puternici, trebuind s� fac� foarte multe lucruri pentru a avea pu�in� pl�cere. Toate acestea genereaz� personalit��i fluctuante, instabile �i nemul�umite. 3. Inform�m �i nu form�m Noi nu �i form�m pe tineri, ci doar �i inform�m. Ei cunosc tot mai mult despre lumea �n care se afl�, dar nu �tiu mai nimic despre lumea lor interioar�. Educa�ia este tot mai lipsit� de ingredientul emo�ional �i produce tineri care rareori �tiu s� �i cear� iertare, s� �i recunoasc� limitele sau s� se pun� �n locul celorlal�i. Care este rezultatul? O genera�ie de copii �i tineri mai bolnav� psihic dec�t oricare alta din istoria umanit��ii: copii depresivi, preadolescen�i �i adolescen�i care dezvolt� obsesii, sindroame de panic�, timiditate, fobii sau agresivitate. �n plus, tot mai mul�i dintre ei caut� pl�cerea de moment �n consumul de tutun, alcool �i droguri. CE ESTE DE F�CUT? Dr. Augusto Cury ne spune c� �n ziua de azi nu ajunge s� fim p�rin�i buni, ci trebuie s� devenim p�rin�i inteligen�i. Pentru aceasta ne vorbe�te despre �apte deprinderi ale "p�rin�ilor buni" �i cum trebuie transformate ele de c�tre "p�rin�ii inteligen�i". Iat� prima dintre ele: . P�rin�ii buni dau cadouri, p�rin�ii inteligen�i d�ruiesc propria lor fiin�� P�rin�ii buni au grij� s� satisfac�, �n m�sura posibilit��ilor lor economice, dorin�ele copiilor lor. Fac petreceri pentru anivers�ri, le cump�r� pantofi, haine, produse electronice, organizeaz� excursii. P�rin�ii inteligen�i dau copiilor ceva incomparabil mai valoros. Ceva ce nu se poate cump�ra cu to�i banii din lume: fiin�a lor, povestea vie�ii lor, experien�ele lor, lacrimile lor, timpul lor. P�rin�ii care le fac �n permanen�� daruri copiilor lor sunt p�stra�i �n amintire doar pentru un moment. P�rin�ii care se preocup� s� le d�ruiasc� copiilor exemple �i povestiri din via�a lor r�m�n de neuitat. . P�rin�ii buni alimenteaz� corpul, p�rin�ii inteligen�i alimenteaz� personalitatea Ast�zi, p�rin�ii buni cresc copii zbuciuma�i, �nstr�ina�i, autoritari �i angoasa�i, pentru c� societatea s-a transformat �ntr-o fabric� de stres. P�rin�ii care nu-�i �nva�� copiii s� aib� o viziune critic� asupra publicit��ii, a emisiunilor de televiziune �i a discrimin�rii sociale �i transform� �ntr-o prad� u�oar� pentru sistemul acaparator. Pentru acest sistem, copilul vostru nu este o fiin�� uman�, ci un consumator. Preg�ti�i copilul pentru " a fi", c�ci lumea �l va preg�ti pentru " a avea". Ajuta�i-v� copiii s� nu fie sclavii problemelor lor. Alimenta�i amfiteatrul g�ndurilor �i teritoriul emo�iilor cu curaj �i �ndr�zneal�. Nu le accepta�i timiditatea �i nesiguran�a. Dac� problemele se pot rezolva, vor fi rezolvate, iar dac� nu, trebuie s� ne accept�m limitele. . P�rin�ii buni corecteaz� gre�elile, p�rin�ii inteligen�i �i �nva�� copiii cum s� g�ndeasc� Vechile corec�ii �i binecunoscutele predici nu mai func�ioneaz�. C�nd deschide�i gura s� repeta�i acela�i lucru, declan�a�i un resort din subcon�tient care deschide anumite arhive ale memoriei, ce con�in critici mai vechi. 99% din criticile �i corec�iile p�rin�ilor sunt inutile �n influen�area personalit��ii tinerilor. A-�i surprinde copilul �nseamn� a spune lucruri la care ei nu se a�teapt�. De exemplu: copilul a ridicat glasul la voi. Se a�teapt� s� �ipa�i �i s�-l pedepsi�i. Dar pute�i �ncepe prin a t�cea �i a v� relaxa, apoi pute�i spune:"Nu m� a�teptam s� m� superi �n felul acesta. �n ciuda durerii pe care mi-ai provocat-o, eu te iubesc �i te respect mult". Apoi copilul trebuie l�sat s� se g�ndeasc�. P�rin�ii buni spun: " Gre�e�ti"; p�rin�ii inteligen�i spun: "Ce p�rere ai despre comportamentul t�u?" "G�nde�te �nainte s� reac�ionezi" . P�rin�ii buni �i preg�tesc copiii pentru aplauze, p�rin�ii inteligen�i �i preg�tesc copiii pentru e�ecuri P�rin�ii buni educ� inteligen�a copiilor lor, p�rin�ii inteligen�i le educ� sensibilitatea. Stimula�i-i pe copii s� aib� obiective, s� caute succesul �n studiu, �n munc�, �n rela�iile sociale, dar nu v� opri�i aici. Ajuta�i-i s� nu le fie team� de insuccese. Nu exist� podium f�r� �nfr�ngeri. Mul�i nu str�lucesc �n munca lor pentru c� au renun�at �n fa�a primelor obstacole, pentru c� nu au avut r�bdare s� suporte un "nu", pentru c� nu au avut �ndr�zneala de a �nfrunta unele critici, nici umilin�a de a-�i recunoa�te gre�eala. Perseveren�a este la fel de important� ca �i capacit��ile intelectuale. Pentru p�rin�ii inteligen�i, a avea succes nu �nseamn� a avea o via�� f�r� gre�eli. De aceea sunt �n stare s� spun� copiilor lor: "Am gre�it", "Scuz�-m�", "Am nevoie de tine". P�rin�ii care nu-�i cer scuze nu-�i vor �nv��a copiii cum s� abordeze arogan�a. . P�rin�ii buni vorbesc, p�rin�ii inteligen�i dialogheaz� ca ni�te prieteni A sta de vorb� �nseamn� a vorbi despre lumea care ne �nconjoar�, a dialoga �nseamn� a vorbi despre lumea �n care suntem: a relata experien�e, a �mp�rt�i ceea ce se afl� ascuns �n inima fiec�ruia, a p�trunde dincolo de cortina comportamentelor. Peste 50% din p�rin�i n-au avut curajul de a dialoga cu copiii lor despre temerile, pierderile �i frustr�rile personale. Nu trebuie s� deveni�i o juc�rie �n m�na copilului, ci un prieten foarte bun. Adev�rata autoritate �i respectul solid se nasc din dialog. Dialogul este o perl� ascuns� �n inim�. Ea este scump�, pentru c� aurul �i argintul n-o pot cump�ra. . P�rin�ii buni dau informa�ii, p�rin�ii inteligen�i povestesc istorioare Capta�i-v� copiii prin inteligen�a voastr�, nu prin autoritate, bani sau putere. �ti�i care este termometrul care indic� dac� sunte�i agteabil? Imaginea pe care o au despre voi copiii �i prietenii acestora. Dac� le face pl�cere s� fie �n preajma voastr�, a�i trecut testul. Odat�, una dintre fiicele mele a fost criticat� pentru c� era o persoan� simpl�. Se sim�ea trist� �i resp�ns�.Dup� ce am auzit povestea ei, mi-am pus imagina�ia la treab� �i i-am spus urm�toarea pild�: unii prefer� un soare frumos pictat �ntr-un tablou, al�ii prefer� un soare real, chiar dac� este acoperit cu nori. Am �ntrebat-o: ce soare preferi? A ales soarele real Atunci, am ad�ugat, chiar dac� unii oameni nu cred �n soarele t�u, el str�luce�te. Tu ai lumina proprie. �ntr-o zi norii se vor risipi �i oamenii te vor vedea. S� nu-�i fie team� c� ��i pierzi lumina. P�RIN�II INTELIGEN�I ΪI STIMULEAZ� COPIII S�-�I �NVING� TEMERILE �I S� AIB� ATITUDINI BL�NDE. . P�rin�ii buni ofer� oportunit��i, p�rin�ii inteligen�i nu renun�� niciodat� P�rin�ii inteligen�i sunt sem�n�tori de idei �i nu controleaz� via�a copiilor lor. Ei seam�n� �i a�teapt� ca semin�ele s� germineze. Pe timpul a�tept�rii poate s� apar� m�hnire, dar, dac� semin�ele sunt bune, vor �ncol�i. Nimeni nu-�i ia diplom� �n misiunea de a educa. �nainte, p�rin�ii erau autoritari; ast�zi sunt copiii. �nv��a�i s� spune�i "nu" f�r� team�. Dac� ei nu aud "nu" de la d-voastr�, nu vor fi preg�ti�i s� aud� "nu" de la via��. P�rin�ii nu trebuie s� cedeze �n fa�a �antajelor �i presiunii copiilor. �n caz contrar, emo�ia copiilor va deveni un balansoar:: ast�zi sunt docili, m�ine explozivi. Trebuie stabilite clar ce aspecte pot fi negociabile. De exemplu, a merge la culcare noaptea t�rziu �n cursul s�pt�m�nii �i a se trezi devreme pentru a �nv��a este inacceptabil �i prin urmare ne-negociabil. Tr�im vremuri grele. P�rin�ii din toat� lumea se simt pierdu�i. Cucerirea planetei sufletului copiluluieste mai compex� dec�t cucerirea planetei. CELE 7 P�CATE CAPITALE ALE EDUCA�IEI 1. A corecta �n public 2. A exprima autoritatea cu agresivitate 3. A fi excesiv de critic: a obstruc�iona copil�ria celui educat 4. A pedepsi la furie �i a pune limite, f�r� a da explica�ii 5. A fi ner�bd�tor �i a renun�a s� mai faci educa�ie 6. A nu te �ine de cuv�nt 7. A distruge speran�a �i visele Dr. Augusto Cury, psihiatru �i psihoterapeut, �i-a dedicat 17 ani din via�� cercet�rii modului �n care construie�te �i se dezvolt� inteligen�a. Analiza pe care o face societ��ii contemporane ajunge la urm�toarea concluzie: singur�tatea nu a fost niciodat� at�t de intens�: p�rin�ii �i ascund sentimentele de copii, copiii �i ascund lacrimile de p�rin�i �i profesorii se refugiaz� �n autoritarism. Cantitatea de informa�ie �i cuno�tin�e disponibile este mai mare; cu toate acestea, noile genera�ii nu sunt formate pentru a g�ndi, ci pentru a repeta informa�ii. �n cartea sa, "P�rin�i str�luci�i, profesori fascinan�i", tradus� �i �n rom�n�, Dr. Augusto Cury atrage aten�ia asupra necesit��ii schimb�rii felului �n care se face educa�ia contemporan�. P�rin�i str�luci�i, profesori fascinan�i - Augusto Cury
sunt un tip timid,nu vrei s� m� cunoști,fromoaso! Au �ncercat toate nevestele mele dar....
|
|
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 20:33
De la: july, la data 2010-10-07 20:32:37De la: 9am142082, la data 2010-10-06 22:03:10Am fost educatoare 30 de ani. Am lucrat la gradinite cu program scurt (normal) si la gradinite cu program prelungit. Am avut si grupe cu copii de la 3 la 7 ani - ceea ce insemna sa lucrezi cu 3 grupe deodata. Mi-am dat demisia, pentru ca, la ultima gradinita erau probleme mari cu starea localului. Primaria nu aloca fonduri pentru o gradinita din cartier marginas, cele centrale erau importante. Nu exista apa curenta, nici potabila nu se putea obtine (adica dozatoare) toaletele erau in curte si erau folosite de oricine (asa ca era mizerie acolo totdeauna, incluzand si prezervativele) materialul didactic apartinator institutiei era cam a 10-a parte din ce aveam eu, facut sau cumparat de mine, din banii personali, si multe altele. Am renuntat sa mai accept ca parintii sa contribuie financiar la cheltuielile pentru reparatii si am facut publica starea in care era cladirea, atitudinea autoritatilor si posibilele pericole la care sunt expusi copiii si cadrele didactice. Mi-am taiat singura creanga de sub picioare, dar am primit sprijin din partea unei societati de caritate - ne-a gasit sponsori pentru zugravit, am inlocuit dusumeaua roasa, am acoperit cu mocheta, am vopsit lemnaria, am primit jucarii si materiale didactice comandate de educatoare si platite de asociatie. Dar nu am mai cerut bani parintilor. Le-am explicat ca e ilegal, care ar fi modalitatea prin care parintii pot opta sa contribuie financiar si tot ce prevede legea. Am copiii mei si nu voiam sa fiu raspunzatoare pentru ca se adunau bani si nu toti parintii au cum sa plateasca, oricat de mica ar fi suma. Fondul clasei sau grupei cum vreti sa o denumiti se plateste in ori ce tara din europa si la fel se justifica cu chitanta ori ce cheltuiala facuta ( nu va speriati ca am inventat noi aceasta metoda) eu am plait pentru copilul meu si nu a fost nici o problema oare unii nu vor sa inteleaga ca nimic nu este gratis in lumea asta, Ceausescu a murit asta este trebuie sa dam ca sa avem pretentie sa primim !
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
|
|
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 21:01
si tot n-am inteles..d-le profesor2010
sint un parinte bun sau inteligent poate te referi la copii buni si copii inteligenti oricum prea mult bla..bla ai scris si nu ne intere ce a zis doctorul x pentru ca doctorii astia au multe pretentii de la pustii lor si le strica mult copilaria am vecina doctorita si fetita ei de 4 anisori numai pe teren "este toata ziua:gradi,pian,balet ca asa vrea mamy , tenis si inot ca vrea tati UNDE ESTI TU COPILARIE CU ANII TAI CU TOT
|
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 21:09
: am vecina doctorita si fetita ei de 4 anisori numai pe teren "este toata ziua:gradi,pian,balet ca asa vrea mamy ,
tenis si inot ca vrea tati UNDE ESTI TU COPILARIE CU ANII TAI CU TOT [/quote]Nu te uita cum iti cresc altii copii crestetil cum vrei si in limita posibilitatilor pe care le ai ( nu e bine sa te uiti in gradina la altul si sai dai exemple ) fa ce poti si cat te tine puterile pentru el si o sa fie bine ai sa observi ca ai sa ai mai mult respect din partea copilului decat o sa aiba doamna doctor si ai sa fii multumita si fericita totul este sa il faci pe el sa inteleaga ca nu toata lumea este egala si nu toti au posibilitate. Raporteaza abuz de limbaj
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
|
|
Postat pe: 9 Octombrie 2010, ora 11:52
mersi OBLIOGRAFIC
sa stii ca nu ma uit in gradina d-nei doctor ..e o lauda a ei cind ne intilnim prin fata usii ..mi-e mila de a mica ca ar vrea si ea sa zburde un pic afara ..dar "nu se poate mamy..ca mergem la pian ..nu sint geloasa deloc..eu ii acord pustiului meu toata copilaria si nu il fortez sa mearga unde nu vrea..cu grady l-am convins,avem si o bulina rosie il incurajez si il felicit mereu...ii acord buline si acasa cind face fapte bune .. TOTUL E OKmamy merge la lucru ca acolo merg oamenii mari si fac bani..iar copii la grady sa se joace si sa invete sa scrie scrisori la mos craciun
|
Postat pe: 9 Octombrie 2010, ora 11:56
si pentru ca am luat bulina rosie la "membrii familiei mele"miine ne plimbam cu trenul pina la lugoj
asta e dorinta lui si vrem sa-l facem fericit nu i-am zis v-a fi surpriza..
|
Postat pe: 9 Octombrie 2010, ora 12:59
Da e un lucru foarte frumos copilul trebuie sa-i arati ca il respecti si tii la el dar nu uita ca el trebuie sa inteleaga ca voi sunteti parintii lui si trebuie sa va respecte aceste este cel mai esential lucru , eu am reusit mai greu dar am reusit sa-l faca sa inteleaga cine suntem noi , cine este el si care sunt limitele ( as fi mincinos sa spun ca este un copil super de ascultator dar se incadreaza in limita graficului si sunt multumit ), am muncit si mult si poate ca perioada de la camin a fost cea care la schimbat foarte mult, degeaba spunem noi dar la camin este cea mai decisiva perioada pentru un copil de aia trebuie avuta mare grija aici, nu incercati sa o neglijati ca o sa gresiti, cam aici sunt primii lor pasi in societate si conteaza foarte mult cum o percepe.
Raporteaza abuz de limbaj
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Octombrie 2010, ora 13:04
Da trebuie sa-l respectati. Dar sa nu-i spuneti despere matematici superioare sau altele de genul asta. Nu de alta dar s-ar putea chiar sa le priceapa....corect.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 9 Octombrie 2010, ora 13:11
Inclinatia spre o materie sau alta se observa in primii doi ani de scoala acolo se vede foarte clar daca are sau nu abilitati iar daca are trebuie fructificate la maxim pentru ai starni curiozitatea
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
|
|
deep_in_thought 158 mesaje Membru din: 9/05/2010 |
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 16:08
Pentru doamna/domnul ce a initiat topicul.E important sa mearga la gradinita pentru ca se invata in colectivitate,isi intareste sistemul imunitar,etc.Nu-l poti tine intr-un clopot de sticla.Daca merge zilnic in 2 saptamani se invata.E important cum este si cadrul didactic...
Lucrez la o gradinita noua cu program normal si prelungit.Singurele taxe pe care le plateste parintele e masa copilului pentru cei de la camin.Adica 7 lei/zi.Restul e optional.Fondul clasei exista si la noi.E 20 lei pe an pentru cine poate.Engleza 10 lei pe luna.Astea nu sunt obligatorii.Sunt activitatei optionale.Pentru altceva (detergenti,curatenie,ert) nu se percep bani.Primaria aloca fonduri pentru birotica si materiale de curatenie.Poate la gradinitele particulare dar la stat nu platesc parintii asta.Cei 20 lei pt fondul clasei nu se iau de catre educatori ci de catre comitetul de parinti.Educatoarea le spune ce nevoi are la clasa,nevoi neacoperite de centrele bugetare de care apartin(gen cd-uri pt pozele de serbari,seminte si bulbi de flori pt activitatile de primavara cand au lectie de gradinarit,huse pe scaunelele de lemn pt ca sunt reci si nu le da nimeni)Cel putin aici unde muncesc eu, au o gramada de activitati si chiar fac ceva. Raporteaza abuz de limbaj
"Intre marginile mele ,lumea mea fara de margini"
|
|
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 09:39
sistemul imunitar il intarim noi acasa cu siropuri si leacuri babesti..la grady nu se face asta.
.deci e gresit sa spui ca le intareste sistemul imunitar atunci cum de se inbolnavesc chiar dupa citeva zile de grady eu ii dau 10 zile pe luna 2 picaturi de propolis cu 2 lingurite miere se stup pe stomacul gol si e fresh cit despre colectivitate..copilul o adopta de la 1 anisor cind il poti duce in parc sa se joace la nisip cu altii copii..cei izolati de aceste lucruri chiar au fost tinuti in clopot.. ..cind pustiul meu mergea bine in picioruse se punea dupa usa si imi arata ca vrea afara..deci tot sintea nevoia de colectivitate
|
profesor2010 438 mesaje Membru din: 31/08/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 22:17
si tot n-am inteles..d-le profesor2010 sint un parinte bun sau inteligent poate te referi la copii buni si copii inteligenti oricum prea mult bla..bla ai scris si nu ne intere ce a zis doctorul x pentru ca doctorii astia au multe pretentii de la pustii lor si le strica mult copilaria am vecina doctorita si fetita ei de 4 anisori numai pe teren "este toata ziua:gradi,pian,balet ca asa vrea mamy , tenis si inot ca vrea tati UNDE ESTI TU COPILARIE CU ANII TAI CU TOT
Sincer ? L�sați copii s� decide ce le intereseaz�, dup� p�reera mea mulți p�rinți vor ca copilul lor s� fie un geniu național., cu c�t nivelul de viaț� �ntr-o comunitate este mai sc�zut� cu at�t p�rinții ar vrea ca copilul lor s� fie un geniu.... asta știți c� nu se poate...așa c� l�sați pe s�racii copii s� fac� ce vcor , dar �n asta dați tot sprijiinul. Am pe fiul meu mijlociu din Germania, care are deja șaisprezece ani. Asta �n viața lui nu a fost interesat de altceva dec�t de not. Este campion pe land și este vicecampion național la 100 de m. AȘA c� l�sați, aveți �ncredere �n copii .... Raporteaza abuz de limbaj
sunt un tip timid,nu vrei s� m� cunoști,fromoaso! Au �ncercat toate nevestele mele dar....
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 17:13
sint atit de nervoasa
azi..am fost la gradi dupa pitic si mi-a atras doamna atentia ca nu e atent deloc ,ca ar vrea numai sa se joace..ce sa fac??una imi zice ca e ok.alta ca nu e atent : nu stiu ce sa zic ,am vb. si cu alte colege si li se pare si lor dubios ca la 5 ani sa stii sa desparti in silabe si sa faci propozitii cu cuvintul dat la inceput de propozitie,la mijloc si la sfirsit ..la 5 ani??am vb.cu o doamna . invatatoare si deabia fac ei in cl.1 cam la sfirsit de an..cum sa-i explic la 5 ani ce e aia propozitie cind el nu stie sa scrie ca nu stie ce sa faca cu el..i-am zis ca sint copii inteligenti si mai putin inteligenti..nu vreau neaparat sa-l fac doctor-inginer sau mai stiu eu ce...dar pretentiile pentru un copil de 5 ani sint mari i-am zis si doamnei si ni-a raspuns ca asa e programa..ce parere aveti..ce as putea face??
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 19:50
Ce usor e sa te ascunzi dupa programa!!! Chiar daca stii ca asta dauneaza copilului.
Nu cred ca s-a schimbat programa in ultimii 3 ani, Sunt educatoare care vor sa iasa in evidenta cu preformantele lor fara sa le pese de copii.Uita, ca sunt la gradinita, nu stie ca la varsta prescolara jocul trebuie sa fie activitatea principala. Raporteaza abuz de limbaj |
|
_ioana_dark_ 167 mesaje Membru din: 11/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 22:11
De la: 9am142082, la data 2010-10-06 22:43:37Pentru parintii copiilor care plang la gradinita - nu-i mintiti NICIODATA cand le promiteti ceva, mai bine nu promiteti nimic ! Explicatii dati doar daca vi se cer si adaptati nivelul de informatie la puterea de intelegere a copilului. O buna educatoare va sti cum sa il impace pe micut si sa-l orienteze spre activitatile din grupa. Trebuie doar sa-i pese, ca si cum ar fi copilul ei. Da, copiii simt si speculeaza starile de nesiguranta ale adultilor ! E necesar sa i se explice calm si cu bunavointa, fara exagerari sau insistente, ce se intampla la gradinita. Nu vad rostul ceasului - copilul il va cerceta adesea, ii distrage atentia de la activitati, eventual ar fi necesar un ceas mare , de perete, in grupa. Copiii nu inteleg cum se citeste ora si nu la gradinita se invata citirea numerelor scrise cu mai multe cifre. Educatoarea poate pretinde ca ii invata cine-stie-ce minunatii, dar copiii sub 6-7 ani nu sunt suficient de dezvoltati intelectual ca sa inteleaga logic ce li se preda. Invatarea mecanica duce la pierderea rapida a informatiei si copilul nu intelege ce a invatat. Ca similaritate, cum ati invata o poezie in chineza, sau un cantec in finlandeza... Tineti cont ca nu toti copiii sunt superdotati, ca ceea ce invata in plus la gradinita, si ar trebui sa invete la scoala, va duce la pierderea interesului pentru invatare in clasa I si se ajunge la esec scolar. Fiecare lucru la timpul lui ! Dati copiilor posibilitatea sa invete ceva pentru ca le starneste interesul ! Va pot da o multime de sfaturi, nu va pot obliga sa le aplicati, dar ar fi indicat sa acordati atentie copilului si sa-i lamuriti intrebarile la nivelul lui de intelegere. Felicitari pentru ce ati scris aici! Sunt intru totul de acord cu dumneavoastra!
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 21:15
Am observat ca nimeni nu e interesat cum se rezolva legal problema contributiei parintilor, pe langa plata lunara ! Exista posibilitatea infiintarii unui cont la trezorerie, in care se depoziteaza banii DONATI de parinti. Platile pentru ceea ce se cumpara se fac prin trezorerie, cu toate operatiunile necesare. E dificil, se cere o anumita suma la infiintarea depozitului, ce trebuie pastrata in cont si inca alte conditii, care fac dificila operarea cu o asemenea metoda. Asa ca parintii prefera metoda simpla a banilor pastrati de un casier, ales de parintii grupei in sedinta, necesarul de materiale e stabilit de educatoare si aprobat/achizitionat de catre presedintele comitetului si de casier. Nu m-am confruntat personal cu ancheta facuta la sesizarea unor parinti ce au fost obligati sa contribuie cu o suma prea mare pentru ei, dar reactia conducerilor institutiilor de educatie din oras a fost prompta si transanta. Adica : nu exista fonduri ale parintilor/clasei/grupei, se infiinteaza urgent asociatii ale parintilor in fiecare institutie (pentru gestionarea fondurilor) care vor avea dreptul sa colecteze, sa depuna si sa foloseasca banii tuturor, iar cadrele didactice nu au nimic comun cu aceste fonduri ( parintii decid si doneaza bani, atat cat cred sau pot )Problema nu e deloc simpla, cu legea nu te joci si parintii pot reactiona neasteptat. E un risc asumat de un colectiv pe baza de incredere, dar nu se stie de unde sare cineva cu o sesizare si consecintele sunt urate.
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 21:38
Mai am ceva de subliniat : copiii, pana la 7 ani, sunt la varsta de aur a jocului ! Lasati-i sa se joace, invatati-i sa traiasca jucandu-va cu ei, amintiti-va jocurile copilariei voastre si jucati-va cu ei, fara teama de ridicol. Tineti cont ca fiecare copil se dezvolta in ritm propriu si nu e valabil pentru toti sa se priceapa la desen, muzica, balet (sau ce le mai trece parintilor prin minte) Putini vor reusi sa inteleaga si sa invete sa citeasca la 6 ani, putini simt ritmul corect ca sa poata invata sa danseze. Cel mai important e sa invete sa se comporte civilizat si sa inteleaga rostul fiecarei deprinderi . De ce ne spalam pe maini atat de des, de ce mancam cu gura inchisa, de ce salutam si cum, de ce ...?
Off, e greu sa fii parinte cu norma intreaga, iar bunicii nu pot inlocui , doar completa parintii ! Orice lacuna sau greseala in educatia copiilor se va face resimtita. Corectarea e mult mai grea decat invatarea corecta a deprinderilor. Suntem parinti, am fost copii si vrem sa le fie mai bine copiilor nostri, dar asta nu se va intampla daca ii deprindem sa le rezolvam noi problemele, daca ii scutim de traversarea unor experiente, daca ii cocolosim... Aveti mare grija cum ii cresteti, veti ajunge sa va bazati pe ei candva . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 22:31
pentru ca nu am citit tot ce s-a scris pana acum, mai vreau sa adaug ceva important : Educatoarelor li se prezinta metode noi de invatare si li se cere sa le aplice in activitatile cu copiii, sa faca proiecte si portofolii cu aceste activitati. Pe baza lor sunt punctate, ca sa se stabileasca performantele fiecareia si sa se decida cine ia salariu mai mare, pentru ca dovedeste ca are activitati deosebite, speciale, ca obtine rezultate (care - intre noi fie vorba - sunt de cele mai multe ori ajutate consistent, prin interventiile educatoarei - ex. foi cu conturul imaginilor dat " Ce frumos picteaza copiii !!! sau " trageti linie de la... la, conturati...sau colorati ..." si asa se obtin celebrele fishe, corecte toate, desi nu toti copiii au inteles ce au facut !!!!!
Nu iau apararea educatoarelor, dar sunt constranse de metodologie sa actioneze ca si cand ar avea in grupa doar superdotati. Se cere performanta, dar educatoarele inteleg ca suprasolicitarea copiilor si cerinte sofisticate duc la rezultate de top. E necesar sa se cunoasca precis nivelul de intelegere al fiecarui copil si sa se foloseasca metodele cele mai potrivite ritmului de acumulare a informatiei. Cine poate stabili care sunt parametrii corecti ? Cine decide ce metode sunt accesibile ? Educatoarele, dupa propriile standarde. Si fiecare vrea sa dovedeasca ce e capabila , plusand/fortand nivelul de predare.Ca parinti, aveti obligatia sa va asigurati ca este respectat nivelul de intelegere al copiilor, altminteri copilul nu va pricepe mare lucru, se plictiseste, sau ajunge sa protesteze in felul lui . Adultii ii vor cataloga ca obraznici, neascultatori si , de aici incep problemele... Mult succes parintilor si cadrelor didactice, copiii trebuie sa-si traiasca prin jocuri copilaria ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

)a zis d-na ca pina la craciun sa-i dam pe rind cite 50lei..a fost si d-na directoare dar n-a zis nimic de nici o suma ,asta au stabilit unii parinti mai vechi pe la colturi
..v-am sris mai sus..adica la sat a putut invata cu 25 lei fondul din care d-na mai lua sapun ,hirtie si coli(erau 16 copii de toate grupelesi 1 singura d-na) iar aici trebuie 150lei
DE CINE SA MA IAU
???NU AM CE FACE CU EL CA LUCREZ..DAR CE SA FAC CEI CE SINT IN SITUATII SOCIALE???
azi si-a uitat ceasul acasa si iar cir si mir..doamna mi-a zis ca-i trece..i-am zis ca daca nu merg la lucru mincam de la gunoaie ca un pusti ce la vazut el pe la pubele
Nu stiu ce ar trebui sa faceti dumnevoastra Stiu insa doar ca si eu cand nu am chef sa fac ceva, tot ca el procedez.
.
adi sint tehnician calitate..
deci cred ca si istetimea copiilor conteaza
am vecina doctorita si fetita ei de 4 anisori numai pe teren "este toata ziua:gradi,pian,balet ca asa vrea mamy ,
tenis si inot ca vrea tati
sa stii ca nu ma uit in gradina d-nei doctor ..e o lauda a ei cind ne intilnim prin fata usii ..mi-e mila de a mica ca ar vrea si ea sa zburde un pic afara ..dar "nu se poate mamy..ca mergem la pian
asta e dorinta lui si vrem sa-l facem fericit
azi..am fost la gradi dupa pitic si mi-a atras doamna atentia ca nu e atent deloc ,ca ar vrea numai sa se joace..ce sa fac??una imi zice ca e ok.alta ca nu e atent :