Info
x
Un sfat..
|
Fosta membra 9am.ro 30 mesaje Membru din: 11/05/2009 |
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 10:24
fetelor..cum stapiniti voi copilasii vostri cind nu vor sa ramina la gradi??ce masuri ati luat??eu am un baietel de 5 anisori care imi face nazuri"..merge de 8 zile la o gradi noua si tot cauta motive:ca e somn ,ca il doare capul..etc.luni l-am intors acasa ,am crezut ca e chiar racit
dar m-am lasat pacalita azi si-a uitat ceasul acasa si iar cir si mir..doamna mi-a zis ca-i trece..i-am zis ca daca nu merg la lucru mincam de la gunoaie ca un pusti ce la vazut el pe la pubele voi ce masuri ati luat??noi pe la 8;30 ajungem acolo..ce sa zici de cei de la cresa de la parinti
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 458 mesaje Membru din: 6/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 11:12
De la: lucyaneya, la data 2010-09-29 10:24:39fetelor..cum stapiniti voi copilasii vostri cind nu vor sa ramina la gradi??ce masuri ati luat??eu am un baietel de 5 anisori care imi face nazuri"..merge de 8 zile la o gradi noua si tot cauta motive:ca e somn ,ca il doare capul..etc.luni l-am intors acasa ,am crezut ca e chiar racit In primul rand trebuie sa fii foarte atenta in ce fel te vei purta de acum incolo, avand in vedere ca se termina "ciclul cu cei sapte/sase ani de acasa"! Felul cum se poarta acum e raspunsul la educatia primita, lasata in urma. De ce trebuie sa aiba ceas la cinci ani? Am crescut si educat doi copii dar si doi nepoti (cu intermitente), insa nici unul nu s-a dat cu fundul de pamant cand a vrut ceva si nu am fost de acord; totdeauna am explicat pe intelesul lor de ce nu sunt de acord. Cand m-a intrebat ce inseamna un cuvant, ca sa inteleaga ceea ce ii explic, uneori am apelat la dictionare. Eu iti scriu acestea toate ca sa cuprinzi cateva exemple din ele. Era sa uit: Orice initiativa care o iei, stiind ca esti hotarata si ca acea initiativa e necesara, trebuie sa fii ferma, sa intreprinzi imediat ce ai hotarit, ca el sa nu mai aiba ragazul sa inventeze ceva a fi impotriva. Acum, ca sa indrepti ceva, zic si eu, il scoli la ora care presupune ca ai timp suficient sa te ocupi de el pana iesiti pe usa, nemaidandu-i tot felul de explicatii iar atunci cand argumenteaza sau face nazuri, mergi cu hotarirea pana la capat. Sper ca nu ai inteles altceva decat doar ideea ca ti-am explicat cum am procedat eu. Succes!
Raporteaza abuz de limbaj
Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
|
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 19:43
Copiii sunt foarte atenti la comportamentul adultilor. si nu la ceea ce spun ei.
Trebuie sa "simta", ca adultul este stapan pe situatie,hotarat sa-l lase la gradinita chiar daca va face circ.Insa fara amenintari! Ii putem povesti cum a fost cand ne-am dus noi la gradinita, cum si cu ce jucarii ne-am jucat.( in timp ce ne ducem spre gradinita). Ne luam ramas bun si ii amintim , ca dupa masa vom avea amandoi de povestit cum a trecut ziua( nu uitam acest lucru! Il intrebam zilnic despre ce a facut, despre prieteni, colegi) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 19:48
Sa nu-l mintim niciodata. daca il lasam la gradinita este bine sa-i spunem.ca va ramane acolo chiar daca va plange.Ii spunem: la ora....voi veni dupa tine! Va invata ca poate sa aiba incredere in noi, il lasam o perioada apoi se intoarce cu noi acasa. Mare grija , sa respectam promisiunea. Cei care sunt "uitati" la gradinita plang chiar si la 7 ani!
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 01:44
De la: lucyaneya, la data 2010-09-29 10:24:39fetelor..cum stapiniti voi copilasii vostri cind nu vor sa ramina la gradi??ce masuri ati luat??eu am un baietel de 5 anisori care imi face nazuri"..merge de 8 zile la o gradi noua si tot cauta motive:ca e somn ,ca il doare capul..etc.luni l-am intors acasa ,am crezut ca e chiar racit Unii sunt mai sensibili...trebuie sa fii atenta sa nu-l traumatizezi....Eu am fost pe la vreo 5 gradinite ....dar nu am stat per total mai mult de 3 luni....Uneori nu le convenea alor mei ...alteori nu-mi convenea mie....Erau destul de impresionati de modul in care ma manifestam si-mi faceau pe plac....sacrificandu-se pe ei....
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 03:40
De la: _KARPOV, la data 2010-09-30 01:44:16Acum te-ai obisnuit?De la: lucyaneya, la data 2010-09-29 10:24:39fetelor..cum stapiniti voi copilasii vostri cind nu vor sa ramina la gradi??ce masuri ati luat??eu am un baietel de 5 anisori care imi face nazuri"..merge de 8 zile la o gradi noua si tot cauta motive:ca e somn ,ca il doare capul..etc.luni l-am intors acasa ,am crezut ca e chiar racit
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 03:43
De la: july, la data 2010-09-29 19:48:03Sa nu-l mintim niciodata. daca il lasam la gradinita este bine sa-i spunem.ca va ramane acolo chiar daca va plange.Ii spunem: la ora....voi veni dupa tine! Va invata ca poate sa aiba incredere in noi, il lasam o perioada apoi se intoarce cu noi acasa. Mare grija , sa respectam promisiunea. Cei care sunt "uitati" la gradinita plang chiar si la 7 ani!Sa-i spui unui copil adevarul? Si tie iti lipseste ceva? Explica-i atunci si cum e cu bomba atomica. Mult in urma tocmai spuneam ca se doarme antiia pe minciuni. Astia sintem. Adevarul, mai deloc, daca vrem sa nani. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 03:50
Copiii mici, dar si cei mai mari simt daca tu nu esti hotarit sau esti hotarit sa faci un lucru. Si atunci si el prinde incredere. Dar cu adevarul, mai usor.
|
|
|
|
|
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 10:21
va multumesc fetelor..ma intreba alina :de ce are ceas la 5 ani?sa stii ca incep la gradi sa invete orele,l-a primit de ziua lui si i-am explicat ca atunci cind e sageata mica la 3 vine tati dupa el..deaceea vroia sa vina acasa dupa el ..ca se mai uita pe ceas,nu stie ca e si 10..20..etc.dar stie cind e si jumatate si numara orele corect,am zis ca nu e o greseala sa-l aibe la minuta daca asa crede el ca e chiar curios sa invete ceasul(nu e cu afisaj electronic)..astazi i l-am pus si totul a fost ok.m-a intrbat si i-am zis ca la 3 vine taty
mm-a intrbat cind e ceasul aici mami??deci nu cred ca e o greseala..luni am muscat-o dar chiar credeam ca e inceput de raceala..asta e MERSI PENTRU SFATURI
|
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 10:34
LA 5 ANI E USOR SA-L STAPINESTI SI SA-TI INPUI STATUTUL DE ADULT
DAR CE POT SA-I EXPLICI UNUI PUSTI DE 2 ANISORI AI PRIETENEI MELE CARE PLINGE INTRUNA LA CRESA SI E SINGURUL DIN TOTI COPII CHIAR ERA DISTRUSA ERI CA I-A ZIS DOAMNA CA NU-L POATE LASA PINA LA 3 CA TRZESTE RESTUL COPIILOR NU STIE SA SPUNA DACA NU-I CONVINE CEVA CA E MIC...E TRAUMATIZAT DIMINEATA SI II SPUNE:NU COPII MAMI,NU COPII CRED CA DEPINDE SI DE INGRIJITOARE MODUL CUM SE COMPORTA CU EI..NU STIU CE SFAT SA II DAU,SINCER E DISRTUSA
|
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 20:58
De la: nastasemihail, la data 2010-09-30 03:43:07De la: july, la data 2010-09-29 19:48:03Sa nu-l mintim niciodata. daca il lasam la gradinita este bine sa-i spunem.ca va ramane acolo chiar daca va plange.Ii spunem: la ora....voi veni dupa tine! Va invata ca poate sa aiba incredere in noi, il lasam o perioada apoi se intoarce cu noi acasa. Mare grija , sa respectam promisiunea. Cei care sunt "uitati" la gradinita plang chiar si la 7 ani!Sa-i spui unui copil adevarul? Si tie iti lipseste ceva? Mihai, era vorba sa nu-l mintim in legatura cu gradinita! Multi parinti ii spun copilului ca se duc pana la toaleta, la magazin, in curte etc, apoi dispar desigur. Copiii nu au notiunea timpului, pt ei pare o vesnicie pana se intoarce parintele. daca este mintit ii va fi si mai greu si va pierde increderea in cei mari. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Octombrie 2010, ora 04:21
De la: july, la data 2010-09-30 20:58:39De la: nastasemihail, la data 2010-09-30 03:43:07De la: july, la data 2010-09-29 19:48:03Sa nu-l mintim niciodata. daca il lasam la gradinita este bine sa-i spunem.ca va ramane acolo chiar daca va plange.Ii spunem: la ora....voi veni dupa tine! Va invata ca poate sa aiba incredere in noi, il lasam o perioada apoi se intoarce cu noi acasa. Mare grija , sa respectam promisiunea. Cei care sunt "uitati" la gradinita plang chiar si la 7 ani!Sa-i spui unui copil adevarul? Si tie iti lipseste ceva? Nu trebuie sa-si dea seama. Eu o faceam pe fata mea sa uite cind vroia sa faca ceva periculos, si ce vroia. Dar numai atunci. La intrebari ii raspundeam corect. dar cind e in interesul lui, trebuie ....convins....cu argumente. Ca e bine sa stea fara parinti. Iti dai seama ca e o minciuna. Un copil daca e posibil sa-l tii agatat, ca o maimutica de tine pin la 7 ani. Dar societatea moderna, nu ne lasa. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2010, ora 04:22
De la: july, la data 2010-09-30 20:58:39De la: nastasemihail, la data 2010-09-30 03:43:07De la: july, la data 2010-09-29 19:48:03Sa nu-l mintim niciodata. daca il lasam la gradinita este bine sa-i spunem.ca va ramane acolo chiar daca va plange.Ii spunem: la ora....voi veni dupa tine! Va invata ca poate sa aiba incredere in noi, il lasam o perioada apoi se intoarce cu noi acasa. Mare grija , sa respectam promisiunea. Cei care sunt "uitati" la gradinita plang chiar si la 7 ani!Sa-i spui unui copil adevarul? Si tie iti lipseste ceva? Nu trebuie sa-si dea seama. Eu o faceam pe fata mea sa uite cind vroia sa faca ceva periculos, si ce vroia. Dar numai atunci. La intrebari ii raspundeam corect. Dar cind e in interesul lui, trebuie ....convins....cu argumente. Ca e bine sa stea fara parinti. Iti dai seama ca e o minciuna. Un copil daca e posibil sa-l tii agatat, ca o maimutica de tine pin la 7 ani. Dar societatea moderna, nu ne lasa. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Octombrie 2010, ora 05:54
Un sfat : sculati voi oropsiti ai vietii.....
|
Postat pe: 1 Octombrie 2010, ora 14:39
De la: nastasemihail, la data 2010-10-01 04:22:49De la: july, la data 2010-09-30 20:58:39De la: nastasemihail, la data 2010-09-30 03:43:07De la: july, la data 2010-09-29 19:48:03Sa nu-l mintim niciodata. daca il lasam la gradinita este bine sa-i spunem.ca va ramane acolo chiar daca va plange.Ii spunem: la ora....voi veni dupa tine! Va invata ca poate sa aiba incredere in noi, il lasam o perioada apoi se intoarce cu noi acasa. Mare grija , sa respectam promisiunea. Cei care sunt "uitati" la gradinita plang chiar si la 7 ani!Sa-i spui unui copil adevarul? Si tie iti lipseste ceva? Sunt de acord. Daca ar fi sa mai am un copil l-as tine langa mine pana la 5-6 ani ( grupa pregatitoare fiind obligatorie, cu toate ca mi se pare o tampenie) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Octombrie 2010, ora 17:15
e bine si o minciunica..dar spusa cu cap"
apoi sigur sa te tii de promisiune..daca nu poti nu-i promite! puneti-va voi o clipa in locul lor ..cei ce au trecut prin asta stiu cum e sa fii mintit..!!!mama imi zicea mereu ca ne vom juca acasa si vom face rochite la papusi dar nu o facea si sufeream..in schimb tata se tinea de promisiune:ne ducea pe mine si fratele meu la pescuit si cu cortul..ne distram de minune eu ii zic pustiului meu ca il duc in parc..las toata treaba si ma tin de promisiune..
|
Postat pe: 1 Octombrie 2010, ora 17:23
si inca ceva..nu consider gradinita ca o necesitate..unii ii ducem doar pentru ca nu avem cu cine sa-i lasam acasa.(.asa cum zicea iuly..l-as duce doar la grupa pregatitoare)..cerintele sint mari..fel de fel de caiete si o duzina de bani..
sotul meu nu a fost la gradinita a invatat totul la scoala si cei 7 ani de acasa "i-a petrecut cu bunicii..e inginer..iar eu care am fost la gr adi sint tehnician calitate.. deci cred ca si istetimea copiilor conteaza
|
Postat pe: 1 Octombrie 2010, ora 22:53
De la: lucyaneya, la data 2010-10-01 17:23:52si inca ceva..nu consider gradinita ca o necesitate..unii ii ducem doar pentru ca nu avem cu cine sa-i lasam acasa.(.asa cum zicea iuly..l-as duce doar la grupa pregatitoare)..cerintele sint mari..fel de fel de caiete si o duzina de bani.. Se poate si fara gradinita....eu am invatat singur sa citesc pe la 4 ani ....am invatat engleza pe calculator,fluent....stau in general, 10 ore pe zi pe calculator....de cand ma stiu...ma informez ....socializarea conteaza , insa nu atat de mult....nu poti agrea pe toata lumea decat daca esti superficial ....la gradinita cel mai important este ca inveti sa socializezi...Eu am socializat cu parintii mei...ei de la "inceputuri" m-au tratat ca pe un adult...suntem prieteni...asa ca nu prea am nevoie de cei de varsta mea ....sunt si au fost cu mult mai superficiali decat mine....
|
Postat pe: 2 Octombrie 2010, ora 12:36
ai dreptate KARPOV ...
copii crescuti de bunici la tara sint mult mai isteti decit altii..stiu ce inseamna respectul si multe alte lucruri..bunicii au multa rabdare si stiu cum da le explice totul..eu am o bunica care si acum ma alinta la virsta mea si am stat in vacante la ea si un an la grady acolo...citeodata nu mergeam la grady si stii de ce?pentru ca nu avea ce sa imi puna la pachetel. .piine se gasea mai greu si se dadea in sat chiar si pe pile"iar un biscuit sau o napolitana erau tari ca naiba..mai imi facea turtite"dar lucra si la colectiv saraca...vremuri comuniste
|
Postat pe: 2 Octombrie 2010, ora 12:49
ieri am fost la sedinta la piticul meu si calculul suna asa:150 fondul grupei+50 caiet special in clasa+50 alte caiete de casa +50 engleza&dansuri LUNAR+30donatie ptr.solutii bucatarie si detergenti +100 hirtie &servetele LUNAR..
..ANUL TRCUT A FOST LA SAT LA SOCRII PENTRU CA NU AVEAM ALTA SOLUTIE CU SEVICIUL SI AM PLATIT ASA:25 FONDUL GRUPEI SI CAM 50 LEI CUMPARATURI PE LISTA CE NE-A DAT-O DOAMNA ..A SI FARA ANALIZE LA ORAS ANALIZELE AU FOST 60 LEI CICA CU REDUCERE...DECI :: CE SE POATE INVATA CU 75 LEI PE AN NU?ANUL ASTA MI-A ZIS O VECINA CA AU CAIET SPECIAL SI LA SAT DAR CU 10 LEI /2 BUC SI LE SCOATE FISE PE INPRIMANTA..DECI SE POATE LA ORAS PARCA AU INEBUNIT PARINTII CACI D-NA PRESEDINTA DE GRUPA A STABILIT PRETUL..SI BINENTELES CA :TREBUIE SCHIMBAT AIA SI AIALALTA..OF,MA DOARE CAPUL DEJA
|
Postat pe: 2 Octombrie 2010, ora 12:50
AM GRESIT 10 LEI HIRTIE &SERVETELE LUNAR...
|
Postat pe: 2 Octombrie 2010, ora 12:54
DECI LUNAR 10+50 ENGLEZA +30 DETERGENTI +150MASA=240 LUNAR
...
|
9am125241 235 mesaje Membru din: 29/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Octombrie 2010, ora 22:04
De la: nastasemihail, la data 2010-10-01 04:21:51De la: july, la data 2010-09-30 20:58:39De la: nastasemihail, la data 2010-09-30 03:43:07De la: july, la data 2010-09-29 19:48:03Sa nu-l mintim niciodata. daca il lasam la gradinita este bine sa-i spunem.ca va ramane acolo chiar daca va plange.Ii spunem: la ora....voi veni dupa tine! Va invata ca poate sa aiba incredere in noi, il lasam o perioada apoi se intoarce cu noi acasa. Mare grija , sa respectam promisiunea. Cei care sunt "uitati" la gradinita plang chiar si la 7 ani!Sa-i spui unui copil adevarul? Si tie iti lipseste ceva? Si daca te intreba..., unde se duce mancarimea, cand o scarpini !? Sau.., de ce stau casele afara !? Cat de corect ii raspundeai !? Raporteaza abuz de limbaj
Vested tanar !
|
|
Fosta membra 9am.ro 78 mesaje Membru din: 18/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 00:45
De la: lucyaneya, la data 2010-10-02 12:54:33DECI LUNAR 10+50 ENGLEZA +30 DETERGENTI +150MASA=240 LUNAR d-na ceea ce ziceti d-voastra acolo nu e normal. in primul rand nu aveti nici o datorie sa suportati alaturi de ceilalti parinti cumpararea detergentilor. acesti sunt dati de catre primarii, iar obligatia conducerii institutiei este sa asigure igienizarea spatiilor. pai daca faceti un calcul 30 lei de copil X nr de copii pe grupa X nr de grupe din institutie, igienizati lunar inca 10 cantine + internate scolare. este un abuz aceste din partea gradinitei si ar trebui sa va opuneti. fondul clasei nu este obigatoriu. de fapt este interzis cu desavarsire sa se stranga bani de la parinti pt ceea ce oricum platesc primariile. ca nu le dau mereu la timp este alta problema, insa tot necesarul de materiale curente a oricarui institutii scolare, prescolare si ce-or mai fi sunt asigurate de primarie si din sponsorizarile pe care gradinita le atrage, nu fortand parintii. n-am inteles de ce platiti 50 lei pe engleza. este prea mult doamna. pai faceti iar calculul 50 lei de copil X nr de copii la grupa cat da? indiferent de cat de sus are stacheta o gradinita, suma ceruta nu se justifica. apropo, va da cineva chitanta pt banii acestia? conform legii nu au voie sa incaseze bani fara sa elibereze chitanta. insemana ca se presteaza la negru. ia faceti o intrebare pe la inspectoratul judetean unde sunteti arondata cu gradinita sa vedeti ce vi se va raspunde. ii zboara de nu se vede cu bataia asta de joc ce se face. n-am inteles de ce trebuie 150 lei la fondul clasei. nici macar prin scoli n-au avuzit de asa sume. iar caietele speciale pt gradinita, indiferent de la ce editura se iau, nu au cum sa se duca la 50 lei. este imposibil. este mare satisfactia ca ai prins un loc la o gradinita buna, dar totusi, nu-i lasati pe ceilalti luatia aiurea de elan sa-si bata joc de entuziasmul si daruirea cu care vreti sa faceti tot ce-i mai bine pt copil. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 00:58
De la: floare_de_lotus, la data 2010-10-03 00:45:00De la: lucyaneya, la data 2010-10-02 12:54:33DECI LUNAR 10+50 ENGLEZA +30 DETERGENTI +150MASA=240 LUNAR Si eu stiu o gradinita de genul asta ....VIP....pe langa parcul Ioanid .....am fost doar in vizita pe acolo acum vreo 12-13 ani ...si atunci se petreceau minuni de genul asta....era a statului insa coana directoare se comporta de parca era investitia ei proprie.... Asa ca am ramas needucat..... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 03:56
De la: 9am125241, la data 2010-10-02 22:04:35De la: nastasemihail, la data 2010-10-01 04:21:51De la: july, la data 2010-09-30 20:58:39De la: nastasemihail, la data 2010-09-30 03:43:07De la: july, la data 2010-09-29 19:48:03Sa nu-l mintim niciodata. daca il lasam la gradinita este bine sa-i spunem.ca va ramane acolo chiar daca va plange.Ii spunem: la ora....voi veni dupa tine! Va invata ca poate sa aiba incredere in noi, il lasam o perioada apoi se intoarce cu noi acasa. Mare grija , sa respectam promisiunea. Cei care sunt "uitati" la gradinita plang chiar si la 7 ani!Sa-i spui unui copil adevarul? Si tie iti lipseste ceva? Astfel de intrebari nu mi-a pus fata mea. A avut mila de mine..... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 08:01
Pt Floare de lotus
Banii pt detergenti este umflata, ai calculat tu bine, insa fondul grupei nu este mult. Chiar daca nu este obligatoriu nu te poti descurca fara ea.Statul, primaria nu te ajuta cu rechizite, cu dotari....sunt doar vorbe, promisiuni care nu se respecta niciodata. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Celina 180 mesaje Membru din: 7/09/2009 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 10:24
E GREU AZI CU EI PT, CA UNII S PREA RASFATATI, Imi amintesc din trecut cum ii taram pe la orele 4,30 dimineata semi adrmiti, la cresa -camin ca la ora 5.20 incepeam munca la fabrica sotul era pe santiere trebuia sa ma descurc, cel mic de nici 3 ani urla ,eu il lasam urland ascultam 5 minute apoi alergam la autobuz sa nu intarzii ca ne penaliza,, Cand eram sch,,II,,cand vedea gardul cresei ,urla,,,,mama n u aci,,,aci nu ,,mama,,!!! Treceam pe langa un magazin ii cumparam ceva sa taca,,asta aproape o luna pana s aobisnuit,, apoi mergea cu drag,M i se rupea inima cand il auzeam langand dar ,,trebuia, sa plec la munca sa fac bani,, Sa aveti noroc la bebey,,,,
-
|
|
Fosta membra 9am.ro 78 mesaje Membru din: 18/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 12:55
De la: july, la data 2010-10-03 08:01:28Pt Floare de lotus eu cred ca si fondul clasei este mult. care va fi destinatia acestor fonduri? material didactic? pai cat si ce se va cumpara? cate coli de xerox, hartie creponata si glasata se va lua? banuiesc ca aveti o lista de vreo 2 pagini cu rechizite obligatorii pt fiecare copil, deci practic, mare parte din necesar este deja adus de copii, au mapele lor individuale unde va trebui pe parcursul anului sa tot completati cu alte si alte rechizite. caietele speciale sunt destul de consistente ca sa nu mai necesite consumul de toner si coli de xerox pt fise suplimentare decat in situatii mai speciale de exemplu. oricum o sa aveti surpriza sa constatati ca nu a apucat sa mazgaleasca prea mult caietele acelea. fii-mea a venit la sfarsitul gradinitei cu vreo 5 caiete doar f putin scrise, chiar ma intrebam de ce naiba le-au mai cumparat. oricum in gradinitele cu orar prelungit, fondurile sunt cu totul altele, ei se administreaza mult mai bine si au baza materiala mult mai bogata, si cand zic baza materiala ma refer la tot ce exista in cladire, mobilier, materialele consumabile, iar la faza de curatenie sunt mult mai responsabili, au regulile mai stricte. da, stiu, in orice gradinita ori scoala, primul lucru pe care-l veti auzi este ca primaria nu-i sprijina, nu le da nimic. povesti doamna. le da pana la loc comanda tot ce le trebuie, doar ca intotdeauna tendinta este sa se ceara mult mai mult decat e necesarul. sunt convinsa ca toata gradinita are mobilier, nou, modern, patuturile au lenjerii noi si curate. la ore se folosesc materiale moderne. cine credeti ca au platit toate astea? parintii? daca de multe ori lipseste cate ceva vina este strict a conducerii gradinitei care fie nu stie cum sa ceara sau are ale prioritati cu fondurile primite. exemplu: intre a cumpara o trusa de geometrie la clase sau jaluzele verticale in cabinetul directoarei, hm... oare ce sa aleg? cred ca jaluzele ca soarele asta e de-a dreptul enervant ... si tot asa. dar daca contribuie parintii pt fondul gradinitei cu o suma frumoasa, atunci facem si un bust de bronz al nu stiu cui si-l punem in curtea institutiei sa fim noi mai cu mot ... nu sunt rea, astea sunt chiar se intampla. poate nu la d-voastra la gradinita, dar credeti-ma stiu destule cazuri. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 13:34
Dupa 3 ani e bine ca un copil sa fie in colectivitate , se obisnuieste cu copiii si cadrele didactice , are ce invata... ca au program de studiu ...., se obisnuiesc si cu igiena dentara .....invata cum se spala pe dinti ,.... programa este vasta.... si alimentatia corespunzatoare ..... Copiii unici sant mai greu de lamurit sa -i bagi in colectivitate..... ca acasa fac ce vreau .....si nu au un program bine planificat .Ei vor plange la inceput cand intra in colectivitate.... dar pe parcurs se obisnuiesc si vin cu placere .Eu pe langa programul meu de activitate aveam in subordine o gradinita cu orar prelungit unde le faceam triajul , sa nu intre cei bolnavi in colectivitate , ii cosultam pe cei ce aveau nevoie de asistenta medicala , iar pe cei din grupa mare le faceam teste daca sant apti sa mearga la scoala .Pana si vaccinarile se faceau in colectivitate in functie de programa inregistrata in registrul de vaccinari .Copii nu vor sa stea la program... dar trebuiesc lamuriti ca este mai bine sa se joace cu copiii de cat sa stea acasa.... si nu are cu cine se juca .
GINA
|
|
|
|

dar m-am lasat pacalita
azi si-a uitat ceasul acasa si iar cir si mir..doamna mi-a zis ca-i trece..i-am zis ca daca nu merg la lucru mincam de la gunoaie ca un pusti ce la vazut el pe la pubele
voi ce masuri ati luat??noi pe la 8;30 ajungem acolo..ce sa zici de cei de la cresa
de la parinti
mm-a intrbat cind e ceasul aici mami??deci nu cred ca e o greseala..luni am muscat-o
dar chiar credeam ca e inceput de raceala..asta e
MERSI PENTRU SFATURI
DAR CE POT SA-I EXPLICI UNUI PUSTI DE 2 ANISORI AI PRIETENEI MELE CARE PLINGE INTRUNA LA CRESA SI E SINGURUL DIN TOTI COPII
CRED CA DEPINDE SI DE INGRIJITOARE MODUL CUM SE COMPORTA CU EI..NU STIU CE SFAT SA II DAU,SINCER E DISRTUSA
apoi sigur sa te tii de promisiune..daca nu poti nu-i promite! puneti-va voi o clipa in locul lor ..cei ce au trecut prin asta stiu cum e sa fii mintit..!!!mama imi zicea mereu ca ne vom juca acasa si vom face rochite la papusi dar nu o facea
eu ii zic pustiului meu ca il duc in parc..las toata treaba si ma tin de promisiune..
PE AN NU?ANUL ASTA MI-A ZIS O VECINA CA AU CAIET SPECIAL SI LA SAT DAR CU 10 LEI /2 BUC SI LE SCOATE FISE PE INPRIMANTA..DECI SE POATE