Info
x
Credeti ca suntem singuri in univers ???...
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 18:41
Domnule Denis si d-l Alex mi-a placut expunerea dvs.Chiar mi-a prins bine am mai invatat si eu cate ceva.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 19:59
De la: alex19_tm, la data 2010-09-17 18:22:38 Dar atata timp cat numai bateti campii cu "ratiune", "istorie" si "logica", nu rezolvati nimica. Asa este ,aveti dreptate.Chiar nu rezolv nimic. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am242321 4 mesaje Membru din: 17/09/2010 |
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 20:07
De la: sailorjupiter, la data 2010-09-14 19:51:10LOOOOOL!!!! Daca de sus nu cade nimic ,suntem singuri ,nu da nimeni cu pietre !Dar se pot scrie povesti pe bani grei.
|
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 20:12
De la: Marin56, la data 2010-09-17 18:37:57De ce se tot repeta mesajele astea. Nea Vanea descoper in raspunsul dvs o usoara intonatie spre bascalie, sau ironie. Daca nu va face placere, si va supara dialogul meu cu dvs , nu va mai supar.Numai bine! , si cand beti o bere , va ganditi si la mine, ca eu nu mai am voie sa beau. Domnule Marin,evident ca ati descoperit adevarul (spre deosebire de piramide). Daca va deranjeaza usoara ironie(bascalie nu a fost din punctul meu de vedere ) sa-mi spuneti, deoarece pot sa renunt la ea in cazul dumneavoastra. De suparat nu m-ati suparat dumneavoastra absolut deloc, iar ironiile obisnuiesc sa le folosesc si cu prietenii si in familie si nu le consider ceva daunator comunicarii.(si sufletesti si intelectuale).Imi dau insa seama ca nu toti oamenii gandesc ca mine, iar daca va deranjeaza ironiile sa-mi spuneti si voi evita pe viitor cu dumneavoastra, orice mica tentativa de ironie.Imi pareti un om cu mult bun simt si nu imi doresc chiar deloc sa va deranjez cumva. Raporteaza abuz de limbaj |
|
_ioana_dark_ 167 mesaje Membru din: 11/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 20:17
De la: alex19_tm, la data 2010-09-17 18:22:38De la: vaneamarin, la data 2010-09-17 13:30:04De la: Marin56, la data 2010-09-17 13:03:15Cine te-a suparat nea Vanea? Herodot nu-si da cu presupusul. Spune ca stie de la preotii egipteni.
|
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 20:58
Domnule Vanea cred ca sunteti mai tanar decat mine si va acept scuzele.Poate nu le-ati facut cu intentie.Va destanuiesc ca de mic mi-a placut romanele sf,cele cu extraterestri romanele lui Jules verne etc. De abia acum , cu ajutorul calc si a internetului am inceput sa mai invat mai multe. Recunosc unele nu le stiam si le-am aflat acu.Asa ca unele lucruri nu le stiu.Nu trebuie sa va luati dupa poza. Am pus si eu una cand eram mai tanar. Originala e aceea de pe celellalte topicuri. oricum , daca sunteti dispus sa mai schimbam parei cu draga inima.O seara buna.
|
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 22:19
De la: alex19_tm, la data 2010-09-17 18:34:45P.S. Sunt chestii care nu au cum fii explicate daca nu luam in considerare nimica "SF". Pe langa piramide, tot in egipt sunt blocuri de granit de peste o mie de tone in greutate (statuia lu Ramses al nu stiu catuia, in jurul carua e construit Muzeul Ramses, si cateva din obeliscuri. 1000 de tone este de 5 ori mai mult decat ce putem noi ridica in zilele de azi cu cea mai mare macara terestra, si care nu poate sa se mute, ia numai containere din camioane, le pune pe vapor, si invers. Ori oamenii din acea vreme nici macar de scripete nu dispuneau, si nici de granit in lucul unde erau plasate acele monumente, granitul era adus de la o cariera de piatra la sute de mile in susul nilului. Nici macar nu trebuie sa crezi in teorii conspirationale sau povesti "SF" ca sa realizezi ca e imposibil ca oamenii din vremea aia sa fii facut asa ceva. Statui ale lui Ramses al II lea , exista in tot egiptul de la Abu Simbel pana in Alexandria .Mari si mici ca doua randunici ,insa nu au 1000 de tone decat pe site-uri de rahat romanesti in care probabil au tastat gresit .Astept cu mult interes sa fiti mai clar si sa imi spuneti unde este acea statuie de 1000 de tone a lui Ramses .Nici de un muzeu al lui Ramses nu stiu sa existe, dar probabil aveti mai multe informatii decat mine. Si despre acest muzeu astept informatii de la dumneavoastra.Greutatea maxima a unui obelisc este de 350 tone din cate stiu eu. (stiu ca exista maculatura care prezinta obeliscuri de peste 1000 de tone, dar asa ceva nu exista decat la obeliscul NETERMINAT din Aswan,practic o stanca in munte, care s-a fisurat tocmai din cauza dimensiunilor exagerate). Cum un om poate ridica 50 Kg ,vedeti dumneavoastra de cati oameni era nevoie sa transporte acest obelisc.Va scutesc de calcule -7000 ca sa-l ridice cu franghii, iar faraonul la asa ceva avea de fapt mult mai multi .La 1000 de tone cum vreti dumneavoastra(ca nu sunt rau) inmultiti ca inginer ce sunteti 7000 cu 3 si aflati rezultatul.Adunati inca 5000 deoarece fac eu cinste banuind ca faraonul nu se lacomea la oameni care sa munceasca pentru el. Calculele astea sunt varianta cea mai trista ,facuta in cazul in care erau cretini si nu utilizau busteni si sistemul "sanie",altfel nu mai erau necesari atat de multi oameni. Se pare insa ca EI nu erau cretini ....PS: Mai tin si sa va anunt ca macarale care sa ridice 1000 de tone exista in prezent si nu de curand au fost facute.... |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 00:52
Cind va ginditi cine a construit marea piramida, ginditi-va si la faptul ca un personaj, polonez, a construit in 2 ani, parca, niste ceva , ca un castel. !200 de tone. Unele pietre nu avea cum a le ridice in nici un fel singur. A folosit ceva antigraviattional. Nimeni nui l-a vazut ridicind ceva. Noaptea lucra. Spunea ceva de un principiu pe care l-au folosit egiptenii.
Si a mai fost acel personaj, Toth. Care se spune ca a influentat oamenii sa ridice, acele pietre prin concentrare mentala. levitatie. Nu el le-a ridicat, ci i-a influentat pe constructori sa foloseasca aceste capacitati. De nici un alt aspect nu se tine cont, decit de metodele impins tras. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|
|
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 08:20
De la: nastasemihail, la data 2010-09-18 00:52:58Cind va ginditi cine a construit marea piramida, ginditi-va si la faptul ca un personaj, polonez, a construit in 2 ani, parca, niste ceva , ca un castel. !200 de tone. Unele pietre nu avea cum a le ridice in nici un fel singur. A folosit ceva antigraviattional. Nimeni nui l-a vazut ridicind ceva. Noaptea lucra. Spunea ceva de un principiu pe care l-au folosit egiptenii. A construit "niste ceva" utilizant alt "niste ceva" gravitational,nu ? Ce polonez,ce castel si cine avea 200 de tone? 200 de tone au cele mai multe case banale cu etaj .Drept este ca nu sunt facute noaptea (probabil nu avea autorizatie de construire) si nici cu sisteme antigravitationale .PS:De unde dracu le scoti mai Mihail ?.... PPS:Daca unele pietre nu avea cum sa le ridice singur poate ca,lucrand noaptea, nu i-ai vazut tu din cauza intunericului si pe ceilalti care il ajutau... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 08:36
De la: Marin56, la data 2010-09-17 20:58:58Domnule Vanea cred ca sunteti mai tanar decat mine si va acept scuzele.Poate nu le-ati facut cu intentie.Va destanuiesc ca de mic mi-a placut romanele sf,cele cu extraterestri romanele lui Jules verne etc. De abia acum , cu ajutorul calc si a internetului am inceput sa mai invat mai multe. Recunosc unele nu le stiam si le-am aflat acu.Asa ca unele lucruri nu le stiu.Nu trebuie sa va luati dupa poza. Am pus si eu una cand eram mai tanar. Originala e aceea de pe celellalte topicuri. oricum , daca sunteti dispus sa mai schimbam parei cu draga inima.O seara buna. Stiti domnu' Marin,ma bucur mult ca mi-ati acceptat scuzele pe care insa,eu nu le-am cerut niciodata,deoarece nu consider ca am gresit cu ceva fata de dumneavoastra.Se pare ca dumneavoastra aveti tendinta sa acceptati multe lucruri care nu exista .... De dicutat,daca nu va deranjeaza modul meu de discutie,putem discuta fericiti pana la adanci batraneti. .Mie personal imi sunteti simpatic si nu trebuie obligatoriu sa ne dam dreptate in chestiile legate de piramide ca sa ne intelegem bine si sa discutam pe forum.
|
Fosta membra 9am.ro 149 mesaje Membru din: 9/09/2010 |
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 08:46
In universul uman suntem singuri .Altfel Cosmosul este populat cu tot felul de entitati .
Despre piramide ....exista si o explicatie mai simpla dar mai apropiata de realitate . Constructorii egipteni aveau ceva experienta ! Construiau o rampa ce putea suporta greutatea iar acele pietre erau trase de animale gen mamuti ce mai existau in acel timp. Sa nu utam ca egiptenii aveau un caine ciudat ce-l foloseau in razboie si mai exista si acel Sfinx . |
|
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 10:42
Si experenta de unde au luat-o, chiar , nu i-au ajutat nimeni.Ca sa construiesti asa ceva necesita destule calcule precise , pe care nu stiu cum in vremea aia le aveau- de unde? Si de la cine?
|
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 10:58
De unde stim ca toti oamenii de stinta din trecut : ca Pitagora ,Tales si multi alti astronomi si oameni de stiinta, ai antichitatii, nu erau straini , de palaneta noastra. Ei au fost `profesorii` in acele timpuri. Sau poate au venit de pe o planeta aflata intre noi si Marte si care poate a explodat din cine stie ce motive ,ulterior. Sau din alta parte. Asa s-ar explica centura de asteroizi dintre noi si Marte. Eu nu pot sa cred ca toate acele `minuni` au fost facute de oameni simpli.Si aici ma refer la proiectarea lor nu la mana de lucru.Sigur i-a invatat si pe ei cineva. spunet-mi si mie de unde au aparut dinozaurii pe ei cine ia-u adus , sau mai bine zis oule lor.Ca nu lea priit clima dupa aia si au murit, asta e alceva.
|
alex19_tm 68 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 12:11
De la: vaneamarin, la data 2010-09-17 22:19:26De la: alex19_tm, la data 2010-09-17 18:34:45P.S. Sunt chestii care nu au cum fii explicate daca nu luam in considerare nimica "SF". Pe langa piramide, tot in egipt sunt blocuri de granit de peste o mie de tone in greutate (statuia lu Ramses al nu stiu catuia, in jurul carua e construit Muzeul Ramses, si cateva din obeliscuri. 1000 de tone este de 5 ori mai mult decat ce putem noi ridica in zilele de azi cu cea mai mare macara terestra, si care nu poate sa se mute, ia numai containere din camioane, le pune pe vapor, si invers. Ori oamenii din acea vreme nici macar de scripete nu dispuneau, si nici de granit in lucul unde erau plasate acele monumente, granitul era adus de la o cariera de piatra la sute de mile in susul nilului. Nici macar nu trebuie sa crezi in teorii conspirationale sau povesti "SF" ca sa realizezi ca e imposibil ca oamenii din vremea aia sa fii facut asa ceva. Revin cu informatiile cerute. Mentionez totusi ca am facut o mica greseala, statuia nu mai are in momentul de fata atata, pentru ca au fsot gasite doar fragmente. Dar original avea peste 1000 de tone. Articolul il gasiti aici: en.wikipedia.org/wiki/Ramesseum Macarale care sa ridice asa de mult, da, am vazut ca exista in zilele de azi. Eu nu m-am mai interesat de asta foarte recent si am ramas cu informatiile care le stiam de acum cativa ani. Dar asta nu face nici o diferenta, pentru ca tot aceeasi chestie sa crede despre piramide ca si acum cativa ani. Iar daca asa judecati, numarand de cati oameni e nevoie, atunci practic se paote spune ca 1 milion de oameni pot ridica 50 de mii de tone. Asa ca cifre pusca. Dar problema e, ca si in cazul dumneavoastra, cum utilizezi acea putere astfel incat sa fie exercitata simultan. Plus ca de exemplu, la ridicarea unui obiect inalt care obligatoriu era culcat cand a fost construit, e nevoie de mult ami mult decat cantareste sa il ridice, datorita directiei de actiune a fortei. Daca ar fii putut sa il traga de sus, ar fii fost altceva, nu ar fii avut nevoie decat de forta necesara pentru greutatea lui. Dar cum nu puteau sa il traga decat de pe verticala, chiar si un pic inclinat, mare parte din forta de tragere se pierde in reactiunea in punctul de sprijin, astfel ca componenta utila a fortei e foarte mica. Deci o data aveai nevoie de enorm de multi oameni strict pe forta de ridicare, pe care nu imi imaginezi cum ii puneai sa traga impreuna in aceeasi directie, apoi aveai nevoie de iara multi oameni sa echilibreze de-o parte si de alta sa nu se rastoarne cand e ridicat, si mai aveai neboie de inca foarte multi oameni sa tina contra cand se apropie de verticala sa il franeze si sa il opreasca in loc. Am facut asa un scurt calcul folosind datele statuii lui Ramses, care a avut 19m si peste 1000t. Eu am considerat cazul cel mai favorabil, adica greutatea de 1000t, inaltime de 19m, statuia deja inclinata la 10 grade sa ajute, considerand ca cumva au reusit sa traga pe orizontala (ceea ce nu e cazul in realitate, nu aveau cum sa traga decat de mai jos, ceea ce ar fii mult mai greu), si considerand ca intreaga forta de tragere a putut fii aplicata de capatul statuii (ceea ce iara nu e cazul, mai ales ca asa, capul statuii nu ar putea sa tina restul greutatii si s-ar rupe). Cu toate astea, mi-a iesit ca forta necesara de tragere e aprox dubla, si sa nu mai zic ca punctul de sprijin trebuie sa suporte cumva o reactiune de peste 2000t (atat suprafata de sprijin cat si baza statuii, ambele sfaramandu-se mai mult ca sigur sub asa presiune). Daca cineva se pricepe la inginerie si vrea sa imi verifice calculul il pun undeva cu cea mai mare placere. Altfel explicati sitautia... ca e absurda. Chiar si pentru chestii mult ami mic e absurd... |
|
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 12:17
Pardon ... inclinatia am considerat-o 15 grade, nu 10. asta ca sa consideram ca poate au reusit sa o urce pe o rampa inainte sa o ridice. 10 grade nu e deloc putin sa urci asa o greutate, si aia in sine ar fii extrem de greu de explicat.
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 14:47
De la: vaneamarin, la data 2010-09-17 15:45:28De la: gabigabi, la data 2010-09-17 15:38:44De la: vaneamarin, la data 2010-09-17 13:30:04De la: Marin56, la data 2010-09-17 13:03:15Cine te-a suparat nea Vanea? ciudat raspuns m-ai dat, vanea....chiar ciudat, intrucit tocmai ai citat ce-am spus : "unii au imbinat atit de bine visarea cu practica, incit azi calatorim...." ! tot ce mintea omeneasca si- a inchipuit si a visat, mai devreme sau mai tirziu, o alta minte " visatoare" a pus in practica....citi copiii nu s-au incintat de calatoriile lui Jules Verne si, unora poate chiar le-a hotarit destinul , ei punindu-si intrebarea : da' de ce NU ? ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 04:49
Despre teoriile paleoastronautice- adica astea cu extraterestrii care au venit in trecutul omenirii si au influentat dezvoltarea civilizatie umane- am citit foarte mult, intrucat in copilarie le luam chiar foarte in serios. Teoretic ele sunt posibile (ma rog, pana la partea aia cu extraterestrii care procreaza cu femele hominide dand nastere umanitatii actuale, intrucat toate sansele sunt ca noi sa fim mai inruditi genetic cu meduzele sau cu begoniile, decat cu niste fiinte care au aparut si evoluat pe alte planete, sunt coplesitoare). Practic insa, nu exista dovezi.
Argumentul cel mai des folosit, ala cu anticii nu puteau sa faca aia sau ailalta, pleaca de la premisa ca oamenii de acum cateva mii de ani erau prosti. Cu totul gresit, iar dupa ce se fac noi descoperiri, argumentele paleoastronautice se cam prabusesc. De exemplu, piramidele din Egipt, de fapt cele trei mari, stim acum destul de bine cum au fost construite si, mai ales, de catre cine, multumita arheologilor care au dat peste satul, cantinele, cimitirul si alte facilitati care ii deserveau pe constructorii piramidelor. Cate rauri de cerneala a facut sa curga basorelieful de pe sarcofagul regelui mayas Pacal cel Mare din Palenque, in care unii vedeau un pilot la bordul unei aeronave. Asta pana cand a fost descifrat codul scrierii maya, si am aflat si cine a fost Pacal, si ce reprezentau de fapt simbolurile de pa sarcofag. Mult discutatele picturi rupestre cu asa-zisi astronauti pot reprezenta, de fapt, orice. Ir exemplele pot continua. Realitatea este insa ca oamenii de acum 2000, 5000, 10000 sau chiar 60000 de ani nu erau mai prosti decat noi si ca, de asemenea, apa calda a fost inventata de mai multe ori. S-au gasit pile electrice rudimentare in Babilon, indienii din zona Nazca, Peru, inalta baloane cu aer cald de sute de ani (candva au avut poate chiar echipaj uman), s-a descoperit o catarama de aluminiu intr-un mormand chinezesc medieval (aluminiul fiind un metal greu de obtinut, lucru reusit, in principiu, de-abia in secolul 19), dar toate astea nu dovedesc interventia extraterestrilor, ci doar ca omul e inteligent si inventiv, dar unele din inventiile sale vor fi uitate pana cand societatea va evolua suficient ca sa le gaseasca cu adevarat utile. In alta ordine de idei, este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania. Raporteaza abuz de limbaj
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 04:58
Am auzit ca acum 20000-26000 de ani, o civilizatie asemanatoare cu a noastra a parasit definitiv Pamintul. O parte din fiintele vazute prin jurul Terrei, provin din acei oameni.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 09:04
Poate sa-mi spuna si mie cineva , de unde au avut materie prima sa sape sau sa ciopleasca acele blocuri de piatra si apoi cu ce le-au transportat pana acolo.Cred ca in ritmul ala le-a trebuit zeci de ani sa termine piramidele , asta daca nu i-a ajutat nimeni.
|
Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 09:07
probabil au agatat acele blocuri cu franghi sa zicem , de niste navete care sau ridicat in aer si leau mutat unde au vrut muschii lor.:)
|
VINTURI 15 mesaje Membru din: 19/09/2010 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 09:25
De la: 9am188648, la data 2010-08-29 08:37:25 Necazul ,asta este ,suntem singuri si ne luptam cu imaginatia proprie ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 10:43
CORECT ESTE : `UNIVERSUL` ESTE COMPUS DINTR-O INFINITATE DE GALAXI , STELE ,SORI SI ALTE PLANETE SI DESEURI....
|
Fosta membra 9am.ro 834 mesaje Membru din: 13/04/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 11:06
Istoria interzisa - Piramidele si Sfinxul din Egipt
,,In caz ca nu stiti, exista o tara in sudul Marii Mediterane, nord-estul Africii, care se cheama Egipt. Ce e asa special la beduinii astia? Ei bine, Egiptul este unul din locurile unde civilizatia umana s-a nascut si apoi s-a propagat... foarte neinteresant... Exista nenumarate mistere despre Egipt, dar probabil cel mai mister este legat de piramidele si Sfinxul de pe platoul de la Giza... .........i intai piramidele... Acestea sunt 3 la numar, construite de 3 faraoni, din A Patra Dinastie: Khufu (sau Keops), Khefren si Menkaure. Cea mai mare dintre ele este cea a lui Keops, cunoscuta ca Marea Piramida, singura dintre cele 7 minuni ale lumii antice care a supravietuit. Este cea mai mare constructie de piatra si a fost cea mai inalta cladire din lume timp de 3.800 de ani, pana la constuirea Catedralei Lincoln (circa 1.300), avand o inaltime de 146,478 metri si o greutate de 6.400.000 de tone. Constructia a durat vreo 20 si ceva de ani, egiptenii trebuind sa plaseze in fiecare an 100.000 blocuri de piatra, cantarind fiecare aproximativ 2 tone si jumate. Care e problema? Ei bine, pe atunci nu existau macarale si nici obezi sau fortosi care sa traga 2 camioane dupa ei, iar toate metodele propuse s-au dovedit neaplicabile. Apoi, nimeni nu stie cum de-au reusit egiptenii sa ciopleasca blocurile de piatra astfel incat sa fie perfect drepte, uneltele lor fiind primitive. De asemenea, si metoda prin care s-a lipit un bloc de altul este necunoscut fiindca ele nu au o deschizatura intre ele decat de 0,5 milimetri... constructorii de azi viseaza la astfel de reusite. Mai mult, priamida indica nordul magnetic, avand o eroare de doar 12 secunde de arc... nici macar un grad... Apoi, nu stiu ce prostii invati voi la scoala, dar mie mi s-a spus ca au fost construite de sclavi... busllshit... Exista dovezi arheologice, cum ar fi case sau morminte, care demonstreaza ca la construire au ajutat oameni liberi, platiti in natura... cu mancare si bautura, nu sex :))... poate si cu sex, dar nu exista dovezi clare :))... Nici motivul pentru care a fost ridicata Marea Piramida nu se stie. Teoria cea mai des mentionata de egiptologi este ca era, la fel ca celelalte piramide, un mormant pentru faraon si sotia sa... faraoana :)... Altii cred ca Egiptenii aveau cunostiinte avansate in astrologie, iar tot complexul de pe Giza este defapt o oglindire pe Pamant a constelatiei Centura lui Orion, asta fiind zeul mortilor si al lumii de dincolo. Sunt unii care cred ca egiptenii au fost ajutati de extraterestri, daca nu direct, macar indirect. Cei care au construit piramidele stiau de electricitate si nu mergeau prin ele cu torete ci cu becuri electrice... O demonstreaza desenele de pe pereti... Forma de piramida a fost adoptata pentru ca egiptenii incercau sa-l multumeasca pe cel mai puternic zeu al lor, Amon-Ra, zeul soare. Ei credeau ca forma de piramida imita razele solare spre Pamant si astfel se credea ca forma ajuta la trecerea faraonului spre lumea mortilor. Altii cred ca pirmidele au aceasta forma pentru ca pot canaliza energii cosmice, existand chiar cazul unui arheolog care a vrut sa bea dintr-o sticla de vin si s-a curentat... Ciudat este ca forma adoptata de egipteni a fost imitata de multe culturi cu care n-au avut niciun contact oficial: aztecii, chinezii si nord-americanii. Mai mult, in multe morminte ale faraonilor s-au gasit urme de tutun si cartof, plante care nu cresteau decat in America. Urme ale aztecilor s-au descoperit si in insulele Canare, aflate la vest de Maroc... Sper ca nu e nevoie sa reamintesc ca Lumea Noua a fost descoperita oficial prin 1492 de Columb... Sfinx... Ei bine, Sfinxul este o constructie foarte dragutza... Este mai mult o statuie, un monolit jumate trup de leu, jumate cap de barbat... sau femeie. Este inalt de 20 de metri, lung de 73 si chipul are o expresie mistica, care parca priveste spre infinit, dincolo de marginea lumii... :D... Multi cred ca a fost construit de Khefren in aproximativ 2.500 i.Hr., sau de mai putin-cunoscutul Djedefre... Egiptologul John A. West a propus insa contrariul, sustinand ca Sfinxul este mult mai vechi decat orice civilizatie cunoscuta. Teoria sa a fost demonstrata in 1991 de geologul Robert Schoch, profesor la Universitatea din Boston, desi multi inca neaga adevarul istoric... El a descoperit urme de eroziune care nu era porvocata de vant sau furtuni de nisip, ci de ploi... Ori Egiptul este de mii de ani un desert, cu exceptia zonelor din jurul Nilului sau de langa coasta de nord... Ploi nu au mai existat de aproximativ 10.500 de ani... Ce-i drept, capul este disproportionat fata de restul trupului. Unii sustin ca inainte era cap de leu, dar, fiind expus mult timp la soare, iar Tutmoses al IV-lea l-a transformat in 1.400 i.Hr. in cap de om, placand totul cu granit slab... Incaperile din SFINX... Nimeni nu stie ce s-ar gasi in ele sau unde ar duce... Exista o incapere la 7 metri sub Sfinx, unde s-ar afla ramasitele civilizatiei antice care a l-a construit. Autoritatile egiptene sunt foarte reticente cand e vorba de explorari noi, ele multumindu-se cu veniturile care vin din turism. Cam singura tentativa de explorare a tunelelor a avut loc in 1993, cand egiptologul german Rudolph Gantenbrink a anuntat descoperirea unei usi mici la capatul unui put ingust din Marea Piramida. Insa, de atunci, i s-a interzis alte expeditii arheologice, pretextul fiind ca prin dezvaluirea acestei descoperiri a incalcat o regula principala a arheologiei... :|... bullshit... .............. multi considera complexul de la Giza ca fiind asemanator cu Cydonia, o zona de pe Marte. Acolo s-au gasit mai multe piramide si chiar si un chip de om... un Sfinx... N.A.S.A. insa nu vrea sa exploreze zona, sustinand ca Sfinxul de pe Marte nu este decat o iluzie optica, desi a fost fotografiat din 2 unghiuri diferite... Deh, aceeasi poveste si cu rachetele care intra in World Trade Center 2, inainte ca avionul sa loveasca... Mai exista si niste piramide, care sunt pozitionate la fel ca si cele din Giza. N.A.S.A. considera ca insa sunt provocate de vant... ..........daca veti vizita candva complexul de la Giza, nu veti gasi nici jumate din ceea ce era acolo acum cateva mii de ani. In primul rand, Marea Piramida era placata cu un strat de granit care facea ca toata constructia sa straluceasca la amiaza... Acest strat a fost insa furat de musulmanii care si-au facut moschee... tot ce a ramas e in varf... De asemenea, unele blocuri de piatra au fost desprinse in urma unui cutremur puternic din 1.300... ele au fost apoi transportate de populatia care incepuse afaceri imobiliare :)... gen Videanu... De asemenea, foarte multe comori au fost furate din piramide dupa ce nimeni nu a mai vrut sa le pazeasca. Mai exista si la Sfinx o problema. Barba a fost data jos de Muhammad Sa'im al-Dahr, suparat ca multi egipteni se inchinau Sfinxului si nu lui Alah. Nasul a avut si el de suferit. Unii sustin ca un o ghiulea expediata de trupele lui Napoleon l-au retezat, dar exista desene realizate de Dane Frederic Louis Norden in 1737 si publicate in 1755 care aratau Sfinxul deja fara nas... Nu mai e nevoie sa spun ca piramida cu un ochi in mijloc este principalul simbol masonic...'' |
|
Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 11:51
De la: alex19_tm, la data 2010-09-18 12:11:40De la: vaneamarin, la data 2010-09-17 22:19:26De la: alex19_tm, la data 2010-09-17 18:34:45P.S. Sunt chestii care nu au cum fii explicate daca nu luam in considerare nimica "SF". Pe langa piramide, tot in egipt sunt blocuri de granit de peste o mie de tone in greutate (statuia lu Ramses al nu stiu catuia, in jurul carua e construit Muzeul Ramses, si cateva din obeliscuri. 1000 de tone este de 5 ori mai mult decat ce putem noi ridica in zilele de azi cu cea mai mare macara terestra, si care nu poate sa se mute, ia numai containere din camioane, le pune pe vapor, si invers. Ori oamenii din acea vreme nici macar de scripete nu dispuneau, si nici de granit in lucul unde erau plasate acele monumente, granitul era adus de la o cariera de piatra la sute de mile in susul nilului. Nici macar nu trebuie sa crezi in teorii conspirationale sau povesti "SF" ca sa realizezi ca e imposibil ca oamenii din vremea aia sa fii facut asa ceva. In primul rand trebuie sa va spun ca imi place discutia cu dumneavoastra deoarece este limpede ca v-ati gandit si la metodele posibile de realizare de catre oameni a unor astfel de lucruri, si v-ati gandit la un mod atent si inteligent. Mai mult ,se vede ca sunteti lipsit de incrancenarea aceea care in general distruge un dialog . Problemele puse de dumneavoastra sunt corecte.Teoretic 1milion de oameni pot ridica 50000tone, dar DOAR daca au acces la acea greutate simultan si pe o directie convenabila a fortei,lucru evident destul de greu de realizat pentru valorile intentionat exagerate in scop explicativ de catre dumneavoastra.Numarul de oameni insa este mai mic (si greutatile fiind mai mici ,de aproximativ 1000tone) .In plus am spus ca utilizau si "sanii",platforme,busteni pentru micsorarea frecarii ,planuri inclinate etc.In privinta directiei de ridicare nu vad ce ii impiedica sa construiasca taluzuri adiacente statuii care sa modifice aceasta directie si sa o faca cat mai convenabila. Oricum,haideti sa ne gandim fara patima ce dovezi exista despre mutarea unor blocuri cu greutate de aproximativ o tona .Dovezi ca extraterestrii au facut acest lucru nu exista ,acestea fiind doar simple speculatii.Exista insa dovezi ca oamenii au facut acest lcuru si ca el era perfect posibil cu tehnologia de atunci.Spre exemplu in mormantul lui Djehutiotep (Djehuti-Hetep or Djehuty-hotep) din Deir El Bersheh (El Bersha) este pictata o astfel de scena care reprezinta transportul unei astfel de statui .La fel si in Niniveh (Assyria) exista o pictura care arata tot acest lucru.Herodot descrie si el mutarea unei statui de 580 tone in timpul lui Nectanebo II spunand ca a fost nevoie de trei ani si 2000 de oameni (Istorie, 2.175).Si Plinius cel Batran descrie transportul unui obelisc in timpul lui Ptolemeu II in "Naturalis Historia".Exista deci atat de multe dovezi ,sunt pictate pe pereti,sunt descrise in carti insa ...din pacate nu satisfac setea noastra de senzational. Si romanii au realizat multarea unor astfel de obiecte fara ajutorul extrarerestrilor mutand o piatra de aprox 800 tone, din cariera pana la Templul lui Jupiter din Baalbek in primul secol dupa Hristos cand nu cred ca mai pretinde cineva ca au fost ajutati de extraterestrii in aceasta treaba.In Roma (Vatican,Piata san Givanni di Laterano ,etc ) sunt cateva zeci de obeliscuri depsre care se stie si exosta dovezi ca au fost transportate din Egipt in Roma antica de catre romani. Ce anume ne face sa ignoram toate aceste dovezi si aceste lucruri nu stiu .Poate este setea de senzatonal,poate este tendinta de a ignora stiinta (istoria) si de a prefera pseudo-stiinta,poate pur si simplu este dorinta de a ne crede ca specie mult mai incapabili decat am fost ,poate este pur si simplu plictiseala... PS:Va anexez imaginile din mormantul lui Djehutiotep si de la Niniveh 2.bp.blogspot.com/_3B0oK4QNyoM/S51BLGNqA7I/AAAAAAAAAGY/icsgdH5Me... www.catchpenny.org/movebig.html |
|
Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 16:24
De la: vaneamarin, la data 2010-09-19 11:51:34De la: alex19_tm, la data 2010-09-18 12:11:40De la: vaneamarin, la data 2010-09-17 22:19:26De la: alex19_tm, la data 2010-09-17 18:34:45P.S. Sunt chestii care nu au cum fii explicate daca nu luam in considerare nimica "SF". Pe langa piramide, tot in egipt sunt blocuri de granit de peste o mie de tone in greutate (statuia lu Ramses al nu stiu catuia, in jurul carua e construit Muzeul Ramses, si cateva din obeliscuri. 1000 de tone este de 5 ori mai mult decat ce putem noi ridica in zilele de azi cu cea mai mare macara terestra, si care nu poate sa se mute, ia numai containere din camioane, le pune pe vapor, si invers. Ori oamenii din acea vreme nici macar de scripete nu dispuneau, si nici de granit in lucul unde erau plasate acele monumente, granitul era adus de la o cariera de piatra la sute de mile in susul nilului. Nici macar nu trebuie sa crezi in teorii conspirationale sau povesti "SF" ca sa realizezi ca e imposibil ca oamenii din vremea aia sa fii facut asa ceva. |
|
Fosta membra 9am.ro 149 mesaje Membru din: 9/09/2010 |
Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 17:17
Civillizatia antica e clar ca a avut un fel de cunostere magica si ceva relatii la cel de sus .Plus ca noi privim realizarile anticilor cu optica omului modern ce a construit apartamentul de bloc .
Moise ,,a despartit Marea Rosie ,scapand poporul evreu de sclavie ;deasemenea vorbea cu Dumnezeu . Oare nu e o realzare la fel de mareta ca si piramidele ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 00:26
De la: Marin56, la data 2010-09-19 09:04:10Poate sa-mi spuna si mie cineva , de unde au avut materie prima sa sape sau sa ciopleasca acele blocuri de piatra si apoi cu ce le-au transportat pana acolo.Cred ca in ritmul ala le-a trebuit zeci de ani sa termine piramidele , asta daca nu i-a ajutat nimeni. Cam douazeci de ani de bucata. Munceau cu spatele, si asta se vede din scheletele lor, dar erau foarte bine organizati si bine ingrijiti, pentru acea vreme. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 00:31
De la: Denis, la data 2010-09-19 11:06:17Istoria interzisa - Piramidele si Sfinxul din Egipt Povestea cu Sfinxul de pe Marte s-a dezumflat in ultimii ani cand au fost facute mai multe poze, mai de aproape si din alte unghiuri. A devenit clar ca e vorba de o formatiune naturala care, de la o anumita distanta si privita sub anumite unghiuri creeaza o iluzie asemanatoare celei create de Sfinxul din Bucegi. Insa, de la distante mai mici si din alte unghiuri nu mai arata deloc a fata umana.
|
|
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 00:32
Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.
|
|
PACIFISTA 299 mesaje Membru din: 12/03/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 00:34
Deocamdata ,singura planeta din sistemul solar,foarte tinar,este Pamintul care a dobindit viata,restul Universului este mort si rece,peste mai putin de 5 milioane de ani ,omul va reusi sa populeze si Universul !
Romanii ,trebuiesc sa inteleaga ca sunt pe cont propriu,iar politicienii traiesc din contributiile ,taxele si impozitele platite de romani. Mergeti la vot si holbati bine ochii pe cine puneti stampila,nu va hazardati !
Revoluționari,eliminați din rindul vostru impostorii,asa cum a fost și BLAGA care deținea Certificat de revoluționat ilegal.
|
|
|
|

,insa nu au 1000 de tone decat pe site-uri de rahat romanesti in care probabil au tastat gresit .Astept cu mult interes sa fiti mai clar si sa imi spuneti unde este acea statuie de 1000 de tone a lui Ramses .Nici de un muzeu al lui Ramses nu stiu sa existe, dar probabil aveti mai multe informatii decat mine. Si despre acest muzeu astept informatii de la dumneavoastra.
Ce polonez,ce castel si cine avea 200 de tone? 200 de tone au cele mai multe case banale cu etaj .Drept este ca nu sunt facute noaptea (probabil nu avea autorizatie de construire) si nici cu sisteme antigravitationale .
P. S. aaaa, de altfel, eu ii consider pe marii scriitori de S.F. un fel de Cassandra a vremurilor moderne !