Info
x
Credeti ca suntem singuri in univers ???...
|
alex19_tm 68 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 19:30
Si in legatura cu topicul, este statistic imposibil ca din miliarde si miliarde de galaxii (asta numai din ce stiim), fiecare cu miliarde si miliarde de stele, multe din ele cu planete in jurul lor, unele din ele cu conditii similare pamantului, sa nu mai existe viata. Si pana una alta cine zice ca trebuie sa fie conditii ca pe pamant pentru viata? Poate ca pe planete diferite sa fie forme de viata mult diferite, si totusi inteligente.
Cat de dovezi... de ce nu ne-au contactat ... trebuie sa fii cam stupid sa pui intrebarea asta. In primul rand, si daca nu ar fii dovezi, nu poate fii pur si simplu ca nu au dat de noi, asa cum noi nu am dat de ei? Sau si daca au dat, poate nu au cum sau nu considera eficient, sau nu au interes sa vina la noi. Dar nici macar nu e cazul. Sunt dovezi cu carul. Doar ca nu portrete si poze pe planeta lor cum vor unii. Nu. Sunt chiar sum nasul nostru dovezile ca am fost vizitati in cursul istoriei de cel putin o rasa extraterestra. Nu ma pun aici sa le insir pe toate, dau doar cateva exemple. Piramida lui Keops. Azi, cu toata tehnologia noastra, cei mai buni ingineri constructori din lume, cu buget nelimitat, nu ar putea sa o reproduca. "egiptenii" au facut-o acum mii de ani, cu scule de cupru, fara sa dispuna de scripete macar. Si nici macar nu isi asuma creditul pentru acele constructii. In nici un text egiptean nu spun ca ei au construit piramidele, ci spun ca "zeii soarelui" le-au construit. Si lista de aberatii continua, practic tot ce sustin arheologii despre piramide se paote dovedi a fii fals prin simpla ratiune. Apoi in templul osirian, sunt tot felul de sumboluri pe piloni, care nu sunt nici pictate, nici sculptate, nu ... sunt gravate cu laser, pana la o adancime de cativa centimetrii in granit (se vede asta in parti care sunt ciobite), cu precizie fenomenala. Azi, cu toata tehnologia, nu am putea face asa ceva. Si ultima chestie pe care o pomenesc, sunt tot felul de blocuri de granit imense: in templul de sub picioarele sfinx-ului, sunt blocuri de peste 400 de tone, si mai mult unele din obeliscuri, si statuia lui Ramses al nu stiu catelea sunt gintr-un singur bloc de granit si cantaresc peste 1000 de tone. Cea mai mare macara pe care o avem in zilele de azi ridica in jur de 2 sute si ceva de tone, si nu se plimba cu ele, le ia de la camion si le pune pe un vapor. Atat. Si se stie ca locul de unde vin acele blocuri de granit e departe, nu exista blocuri de granit in desert. Nu, otate vin dintr-o cariera de piatra la sute de km distanta. Toate explicatiile date de arheologi sunt absolut aberante daca ai mai mult de 2 neuroni si ii folosesti. Lista poate continua cu multe chestii prezente in istorie, dovezi concrete si masurabile, care nu au nici o explicatie cand noi in zilele de azi nu le-am putea face, nici pe aproape. Deci oameni buni... daca astea nu sunt dovezi, inseamna ca nici daca ati da mana cu un extraterestru nu ati fii convinsi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 19:44
Viata poate fi in conditii f diferite de Pamint, si sa fie tot biologica, bazata pe carbon. Deja e sigura aceasta ipoteza. Presiuni diferite, radiatii complet diferite. Diferenta intre elementele chimice decit pe Pamint.
Fiindca s-a observat aici cit de tenace a viata. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 19:45
Pe Marte sint licheni, si chiar copaci, apa.
Dina nii 70 se stie de licheni. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
virtualworld 50 mesaje Membru din: 27/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 19:58
De la: alex19_tm, la data 2010-09-05 19:30:18 Vad ca esti foarte rational si logic cand vine vorba de religii. Nota 10. Dar.... Apoi vorbesti ca un popa din evul mediu cand vine vorba desene facute cu laserul Mi se pare fascinant cum oamenii pot fi rationali pe de o parte si pe de alta parte incep sa inventeze dovezi ca niste babe care cred in horoscop. Cel mai probabil exista viata in univers. Dar nu venea nimeni sa faca desene cu laserul pe pamant! Daca vroiau sa isi faca simtita prezenta nu construiau piramide si nu faceau desene. Lasau o dovada pe care nu o putea contesta nimeni. Piramidele au fost construite de oameni care isi inchipuiau fel si fel de povesti despre cum poti "atinge" nemurirea. Asa cum faci si tu acum. Inventezi povesti. Nu e mai simplu sa acceptam ca exista viata in univers dar din anumite motive nu au lasat dovezi pe pamant? Raporteaza abuz de limbaj
Dumnezeu este ca Viitorul. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva VIITORUL si nimeni nu stie ce vrea DUMNEZEU. Dar se gasesc destui smecheri care sa pretinda ca ei stiu si fara sa munceasca se imbogatesc (de obicei idioti care afirmau ca soarele se invarte in jurul pamantului)
|
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 20:00
.........Planetele asemanatoare Pamantului ofera mici posibilitati pentru aparitia vietii inteligente, de aceea, probabilitatea ca oamenii sa fie singurele fiinte inteligente din Univers este una foarte mare, se arata intr-un raport ce are la baza un model matematic pus la punct de Universitatea East Anglia din Norwich.
�Avand in vedere timpul scurs de la aparitia vietii pe pamant, circa 4 miliarde de ani, si aparitia lui Homo Sapiens acum aproximativ 100.000 de ani, precum si timpul pe care Terra il mai are la dispozitie pana cand Soarele va distruge orice urma de viata, exista o mare probabilitate ca noi sa fim singurele fiinte inteligente din Univers�, declara Andrew Watson, coordonatorul echipei de cercetatori britanici. Studii recente au demonstrat ca posibilitatea ca omul sa descopere o alta forma inteligenta de viata in Univers este de 0,01% in urmatorii 4 miliarde de ani. Faptul ca peste acest timp, insasi viata pe Terra nu va mai exista, ii determina pe oamenii de stiinta sa fie reticenti in ceea ce priveste posibilitatea unei asa zise �intalniri de gradul III�. �Daca omul ar fi aparut mult mai devreme, am fi putut concluziona ca trecerea de la viata simpla la cea complexa poate avea loc mai rapid. Din pacate, este sigur ca Homo Sapiens a aparut intr-o perioada habitabila tarzie in istoria Pamantului�, adauga Watson, care subliniaza faptul ca biosfera Terrei este una imbatrinita si, ca urmare, zilele Pamantului sunt numarate. Chiar daca este posibil ca aceleasi conditii de pe Pamant sa existe si pe alte planete, posibilitatea ca viata sa apara si acolo este una destul de mica, sustine savantul britanic. �Viata simpla este separata de cea complexa printr-o multitudine de etape evolutionale. Este greu de crezut ca aceleasi etape vor surveni de fiecare data si in aceeasi perioada de timp. Pe langa acestea, poate cel mai important factor este durata de viata a unei planete�, concluzioneaza acesta. Sursa: Discovery
Raporteaza abuz de limbaj |
|
greudespus 2 mesaje Membru din: 1/09/2010 |
Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 22:08
Cert este ca avem doar 2 posibilitati: Da sau nu.
-Daca suntem singuri in univers, atunci suntem un accident si deci nu avem decat responsabilitatile ce decurg din legile juridice ale societatii in care convietuim. Nu exista motiv pentru morala sau toleranta (intrucat gandesc egoist pentru a asigura supravietuirea proprie), nu avem de dat socoteala nimanui , nu avem de adus multumiri sau recunostinta pentru calauzire (invataminte), nu suntem protejati de nimic, ci suntem complet vulnerabili la pericole de genul: epidemii, razboie, foamete, autodistrugere nucleara, sau cataclisme ale sistemului solar sau universale.Totul depinde de actiunile mele si ale semenilor mei, deci am doar motive de ingrijorare, intrucat suntem cu totii intr-un ocean de intrebari la care nu putem da raspunsuri obiective, lipsind capacitatea omului de a gandi sau actiona fara eroare si in timp real. Asadar ceea ce traim este tot ceea ce vom trai vreodata.Deci lipseste sensul vietii, intrucat nu are finalitate. -Daca nu suntem singuri, atunci viata apare in urma actiunii unei constiinte desavarsite (completa), care creeaza viata, si habitatul necesar intretinerii,si dezvoltarii ei. Si sunt 2 posibilitati : creeaza viata, si nu intervine in decursul ei, sau asigura si calauzire spre a ajunge la o anume finalitate urmarita.Cert este ca oamenii sunt fiinte libere in alegerile lor (nimeni nu imi impune ce sa cred, sau cum sa actionez).Chiar si in cazuri limita, cand sunt constrans de imprejurari , eu sunt responsabil de alegerile mele (puteam sa ma opun macar ).Asa ca putem accepta calauzirea sau o putem respinge.Daca exista calauzire (indrumare chiar si prin initierea anumitor ganduri aparent spontane) ,exista dar si responsabilitatea propriilor alegeri. Daca purtam o raspundere , desi nu am fost intrebati in prealabil, stim ca sunt si niste asteptari de la noi. Asadar implinim sau nu aceste asteptari. Putem dar cunoaste ce se asteapta de la fiecare dintre noi ? Este credibila (rationala) sursa de la care am dobandit cunoasterea cerintelor? Are ea elemente care sa castige increderea aceluia care analizeaza autenticitatea sursei? Personal , nu am gasit decat o invatatura (dintre atatea altele) care pretinde ca Dumnezeu este singurul creator a tot ce se vede sau nu, ca asigura calauzire, ca ne-a facut cunoscut ce asteapta de la fiecare in parte (ca personal sa facut unul ca noi, ne-a invatat si a urmat la propriu ce ne-a invatat ). A dat autenticitate scrierilor de pana la El (spunand ca scriptura nu poate fi desfiintata).Asadar , Isus ori este cine pretinde (adica Dumnezeu , sau parte din Dumnezeu cu drepturi depline ), ori nu este nimic decat un impostor. Bisericile care se autoproclama ale Lui Dumnezeu, sunt sau nu sunt ce pretind ele a fi (majoritatea nu sunt) , insa efortul lui Dumnezeu de a se face cunoscut ramane .Orice invatatura (despre invierea mortilor, judecata lor, autoritate divina etc) care contrazice biblia, nu este autentica, nu aduce cunoastere de D-zeu.Biblia are credibilitate datorita prezicerilor care le cuprinde si care sa-u implinit sau urmeaza sa se implineasca.(ex: o profetie neimplinita inca este in Ezechiel cap 38, si vorbeste despre "zilele de la urma", in care forte armate numeroase sprijinite de " strafundurile miazanoaptei", adica Rusia de azi, vor dori sa distruga Israelul, dar D-zeu se va opune, iar Israelul nu va misca un deget, si toate popoarele vor vedea ca este suveran, si merita credibilitate in tot ce afirma ) Asadar astazi oamenii stiu sa scrie si sa citeasca, au acces liber la biblie, sau orice alta carte, au si timp liber foarte mult (pe care il petrec cum doresc tv, internet, cinema, etc) deci au tot ce trebuie ca sa caute si sa gaseasca adevarul. Daca cunosc sau nu , este alegerea lor.Nu vad cum se putea face mai drept decat atat. In concluzie, nu cred ca suntem singuri in univers. Insa suntem de 2 feluri : de acord cu felul de a fi a lui Dumnezeu , sau impotriva sistemului sau de valori. Fiecare fiinta vie din univers trebuie sa -si defineasca pozitia.Iubeste sau nu iubeste caracterul la care este chemat, liber si neconditionat.Evident ca nu ambele variante sunt cu aceleasi urmari, insa nu acesta este criteriul de alegere (ce oferi ca sa te urmez ?, ci mai degraba cred sau nu cred in viabilitatea unui anume tip de comportament) Astfel ca toate fiintele vii vor fi cunoscatoare ale binelui si raului, lucru imposibil inainte de aparitia schismei intre Dumnezeu creatorul si o parte din creatia sa. La un moment dat se va pune capat acestei realitati a durerii, suferintei, disperarii, necunoasterii adevarului, si se va face o judecata, urmata de explicatii asupra verdictelor, urmate de rasplatirea lor.Cu totul intamplator pentru noi, astazi suntem foarte aproape de acest moment (cativa ani, fara legatura cu 2012 !) .Nu inteleg de ce pentru unii aceasta este o veste rea, sau inspaimantatoare, si o resping cu atata inversunare.Mie imi pare cea mai buna veste cu putinta, aceea ca toate lucrurile vor fi reinoite, si nu va mai fi nici o lacrima, durere, teama, neincredere.Cine se incadreaza va trai, iar cine nu va fi dezintegrat, exact cum un fisier este definitiv sters de pe unitatea de stocare a datelor. Asadar sunt fiinte vii (si mai intelepte, dar si din cele mai putin intelepte decat oamenii) si care sunt prezente aici, dar au alta natura (din alta dimensiune daca vreti) , ele sunt la lucru, si cultiva fiecare cate un anume tip de comportament. Fiecare om in final are comportamentul pe care si la dorit, constient sau inconstient.Raportul de forte (intre cele 2 tabere) este in dezechilibru urias, si nu se face apel la forta de distrugere , ci se doreste sa se demonstreze pe viu ca un alt fel de a fi nu este viabil pentru a intretine viata. Acest mod de a fi este trait de umanitate, si unii il aproba iar altii il detesta.Pretul este uriasa durere traita de umanitate, si nu numai.Dumnezeu insusi daca nu sufera de pe urma acesor drame, nu este iubitor si drept .Dar daca este atins de suferinta , atunci nu i se poate reprosa ca este impasibil, sau nepasator. Asadar daca omul simte durerea proprie, iar Dumnezeu simte durerea tuturora insumata, atunci omul este nepasator si nu invers.Cine accepta durerea cand are puterea reala sa o inlature ? Omul sau Dumnezeu? Amandoi. Si atunci de ce omul are de reprosat lui Dumnezeu? Invers de ce nu ar fi in ordine? Si totusi se va pune capat, dar nu prin puterea omului. |
|
Fosta membra 9am.ro 1257 mesaje Membru din: 20/07/2010 Oras: Buzau |
Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 22:14
De la: nastasemihail, la data 2010-09-05 19:44:22Viata poate fi in conditii f diferite de Pamint, si sa fie tot biologica, bazata pe carbon. Deja e sigura aceasta ipoteza. Presiuni diferite, radiatii complet diferite. Diferenta intre elementele chimice decit pe Pamint. Sau bazata pe siliciu... Raporteaza abuz de limbaj |
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 22:37
De la: 9am188648, la data 2010-08-29 08:37:25 Universul este infinit, contine trilioane de galaxii, care contin miliarde de planete sau sateliti care permit existenta vietii, din care o parte cu siguranta au depasit stadiul microbian, iar unele au produs chiar una sau mai multe specii rationale. Asta ca sa nu mai punem la socoteala teoria multiversului, care presupune existenta unei infinitati de universuri paralele. Asadar, cu siguranta exista si alte civilizatii, unele mai evoluate, altele mai putin evoluate si altele intr-un stadiu mai mult sau mai putin identic cu civilizatia noastra. Si, daca tot discutam despre ceea ce exista dincolo de atmosfera Pamantului, este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania. Raporteaza abuz de limbaj
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
|
|
|
Postat pe: 6 Septembrie 2010, ora 03:44
De la: Gaius_Baltar, la data 2010-09-05 22:14:40De la: nastasemihail, la data 2010-09-05 19:44:22Viata poate fi in conditii f diferite de Pamint, si sa fie tot biologica, bazata pe carbon. Deja e sigura aceasta ipoteza. Presiuni diferite, radiatii complet diferite. Diferenta intre elementele chimice decit pe Pamint. Pe siliciu este sub ochii nostrii, mineralele. Cea pe C are posibilitatile care se vad. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Septembrie 2010, ora 03:48
De la: Ebony, la data 2010-09-05 20:00:54 .........Planetele asemanatoare Pamantului ofera mici posibilitati pentru aparitia vietii inteligente, de aceea, probabilitatea ca oamenii sa fie singurele fiinte inteligente din Univers este una foarte mare, se arata intr-un raport ce are la baza un model matematic pus la punct de Universitatea East Anglia din Norwich. Ipoteza, si cu probabilitate maxima sa fie gresita. Si despre toate planetele din sistemul solar se spunea ca nu au nici un fel de viata. Si pe Marte deja se vad copaci. Si Venus va avea surprize. Deci linga noi. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
gabi_sib 67 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 6 Septembrie 2010, ora 06:04
Mda, nici eu nu cred ca suntem singuri in univers. Timpul probabil ca o va dovedi, insa posibilitatile noastre de cercetare in raport cu galaxia noastra sunt limitate ... ce sa mai vorbim de univers . In aceasta etapa a dezvoltarii noastre sunt sanse mai mari sa fim gasiti noi decat sa ii gasim noi pe ei. Insa asemanarile cu noi sau macar cu ceea ce presupunem noi despre ei pot fi departe de realitate, atat dimensional cat si ca forma sau treapta a evolutiei pe care se afla.
|
alex19_tm 68 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 6 Septembrie 2010, ora 11:48
De la: virtualworld, la data 2010-09-05 19:58:20De la: alex19_tm, la data 2010-09-05 19:30:18 Nu te supara, dar cum ai presupus asa ca sunt dovezi inventate? Nu sunt nici pe departe inventate. Contesti ca exista acele simboluri gravate cu laser in templul osirian? Da, poate tu nu ai auzit pana acuma, asta pentru ca nu sunt mediatizate din simplul motiv ca nimeni nu are explicatii pentru ele (care sa nu includa tehnologie extraterestra). Deci nu o sa gasesti in nici o carte de istorie aceste informatii, DAR, templul nu e inchis, au fost facute poze de oameni care au fost acolo. Apoi, pozele din satelit arata ca varful piramidei lui Keops e la cativa inch eroare fata de centrul bazei (adica de a fii perfecta dpdv geometric). Ori piramida contine in jur de 2 milioane jumate de blocuri de granit. Daca imparti acea eroare la numarul de blocuri iese o precizie absurda (muuuult mai mica decat cele mai precise creatii facute de noi, telescoapele) cu care ar fii trebuit taiate (cu scule de cupri) si plasate acele blocuri, si nu e ca si cum ai putea zice ca au facut-o si apoi au mutat-o, si au aranjat-o sa iasa bine. Toate astea sunt FAPTE, nu sunt chestii inventate! Si nu in ultimul rand, cum poti sa crezi ca daca noi in zilele de azi nu putem (nici pe departe) sa ridicam un obiect de peste 1000 de tone, ei au putut, cand nici macar de scripete dispuneau? Nimic de aici nu e inventat si nu vad cum poti sa contesti si sa spui ca toate chestiile astea au fost realizate de oameni, cand noi azi nu le putem nici pe departe reproduce. E la mintea cocosului, e imposibil!! Problema e ca lumea e indusa in eraore de toate explicatiile date de arheologii care au descoperit acele chestii. Teorii total nedovedite, fabulate de niste oameni care nu aveau habar de inginerie si stiinta, si pentru ca aveau eu stiu cate doctorate si erau oameni renumiti, nimeni nu le-a contestat, si peste noapte au ajuns sa fie fapte, si predate in scoli. Cand zici faza cu piramidele si nemurirea, inteleg ca si tu crezi ca au fost construite de faraoni ca morminte. Total absurd si nedovedit. Motivele sunt urmatoarele (din nou, FAPTE, nu inventii...): - Nici o mumie nici o data nu a fost descoperita in vre-o piramida. Explicatia arheologilor? Jefuitorii de morminte. Serios? In multe din piramida au trebuit sa dinamiteze ca sa intre pentru ca nu au gasit nici o intrare, si in asa numitul "sarcofag" era acoperit tot timpul de un capac de granit de zeci de tone si sigilat. Adica asa zisii jefuitori de morminte au intrat nu stiu cum in piramida, au dat capacul jos, au luat tot (inclusiv mumia, cu care ce naiba faceau?), dupa care au pus capacul la loc, l-au sigilat din nou, si au iesit iara nu stiu cum din piramida. Aberant!! - Pe nici o piramida nu scria numele vre-unui faraon pentru care a fost construita. Te-ai gandi ca daca ai fii faraon si ai construi asa ceva pentru tine, ai pune acolo ca e pentru tine, ca ai trait de atunci pana atunci..... etc. - In nici o piramida nu s-a gasit nici o hieroglifa si orcine stie ca la egipteni le placea sa scrie peste tot si despre tot ce faceau. Asta contrazice si chestia pe care am zis-o initial, ca nici unde nu zic egiptenii ca ei au construit piramidele... ce... au uitat?? Ziceau pana si cum fac baie, cum fac sex, si despre niste monumente asa impresionante care ar fii necesitat un efort imens au uitat?? E absurd. Cum am mai zis, scrie intr-adevar in textele lor despre niste monumente imense, si cine zic ca le-a construit? Zeii soarelui! Tot de ei spun ca i-au invatat sa si vorbeasca, sa scrie, si multe alte chestii. Coincidenta? Trebuie sa fii incredibil de ignorant sa treci toate astea cu vederea, crezand orbeste explicatiile total nedovedite ale arheologiolor. Si cine zice ca extraterestrii au facut toate monumentele alea (monumente incredibile care nu au explicatie sunt peste tot in jurul lumii), si tot felul de "desene" ca sa isi faca simtita prezenta. In mod sigur nu asta a fost scopul. Toate alea au avut niste functii, serveau la ceva, reprezentau teorii, tehnologii, cine stie, pe care nu le intelegem acuma. Cat despre credibilitate, daca tu poti sa contesti ca tot ce am zis eu si ca defapt au fost construite toate de oameni acum 5000 - 10000 de ani, cand noi in zilele de azi, cu toata tehnologia nu putem, chiar nu mai are rost sa zic nimica :)) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Rosalie 225 mesaje Membru din: 9/07/2009 |
Postat pe: 6 Septembrie 2010, ora 19:08
DA, si in special tu ala care intrebi!
Esti foarte singur! Deosebit de singur! Noi sunt aici ca sa te speriem!!!
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 00:07
De la: Ebony, la data 2010-09-05 20:00:54 .........Planetele asemanatoare Pamantului ofera mici posibilitati pentru aparitia vietii inteligente, de aceea, probabilitatea ca oamenii sa fie singurele fiinte inteligente din Univers este una foarte mare, se arata intr-un raport ce are la baza un model matematic pus la punct de Universitatea East Anglia din Norwich. Matematic e poate demonstra orice, iar statistica, cand nu cunosti decat un singur element, in cazul nostru o singura inteligenta, nu face doi bani. Tot pe baze matematice altii au calculat ca numarul civilizatiilor extraterestre ar trebui sa fie de ordinul miliardelor numai in galaxia noastra. Insa, pana vom descoperi viata si, mai ales, viata inteligenta si in alta parte, eu ma ghidez in problema asta dupa bunul simt. Iar bunul simt imi spune ca ceea ce s-a intamplat o data in univers, se va mai intampla de nenumarate ori. Oricat de adanc ne-am uitat in departarile spatiului si timpului (pentru ca cu cat reusesti sa observi zone mai indepartate ale universului, cobori si mai departe in trecut) am dat mereu de repetarea acelorasi lucruri si de aceleasi legi ale fizicii si chimiei... asadar, de ce ar fi biologia diferita. Evident, tot bunul simt imi spune ca niciodata nu vom da de klingonieni, adica de ceea ce practic ar fi o rasa umana exotica, cu care am putea sa procream, decat daca vom intra candva in contact cu Pamanturi din universuri paralele, in care umanitatea a evoluat altfel, sau daca un grup de oameni ar fi fost transportat cu mult timp in urma pe o alta planeta. De fapt, daca vreodata vom intalni humanoizi provenind de pe alte planete, acelea vor fi cel mai probabil cazuri de evolutie convergenta (adica acel fenomen prin care animale care nu au nimic in comun, supuse acelorasi conditii de mediu, isi dezvolta insusiri similare: de exemplu cazul delfinilor si al ihtiozaurilor, fiinte cu o morfologie si anatomie foarte asemanatoare, dar unii fiind mamifere, iar ceilalti reptile, asadar creaturi foarte diferite). Este cert ca anatomia umana prezinta o serie de avantaje pentru o specie capabila sa dezvolte o tehnologie: doua membre complet eliberate de functia locomotorie, servind ca unelte naturale universale si permitand folosirea uneltelor artificiale, creierul mare si complex, incapsulat in multiple straturi protective cu rol de izolare mecanica si termica formate din mucoase, lichid, os, piele, par, cu principalele organe de simt (ochii, urechile, nasul, limba) situate in imediata sa apropiere, si asezat in partea superioara, mai putin expusa, a corpului, durata relativ lunga a vietii, care ofera timpul necesar urmaririi unor obiective cronofage, fertilitatea pe tot timpul anului, care evita perioadele demaxima tensiune sociala prin care trec alte animale in perioadele de imperechere si care compenseaza perioada lunga a cresterii puilor (necesara si ea pentru o educatie mult mai complexa decat la alte animale) etc. Asadar, este probabil sa intalnim alieni cu un design relativ apropiat de al nostru, dar care la nivel genetic, fiind produsul vietii de pe alte planete, vor fi mai putin inruditi cu noi decat stejarii sau gandacii de bucatarie. Acum, ca daca pornim de la ceea ce stim despre istoria vietii pe Pamant, este probabil ca pe cele mai multe planete pe care a aparut, viata nu a depasit stadiul unicelular, iar pe cele pe care a depasit acest stadiu, in majoritatea cazurilor nu exista viata rationala, este foarte probabil. Cele mai vechi urme de viata bacteriana pe Pamant cunoscute pana in prezent dateaza de acum 3,5 miliarde de ani (iar specialistii situeaza momentul efectiv al aparitiei vietii undeva catre 4 miliarde de ani in urma), dar primele forme pluricelulare apar in depozitele fosile acum maxim 625 de milioane de ani, asadar dupa vreo 3 miliarde de ani de la aparitia vietii. Viata pluricelulara a devenit treptat tot mai complexa, dar cele mai vechi unelte de piatra create de stramosi ai omului au doar 2,5 milioane de ani (ma rog, studii mai recente indica folosirea uneltelor la procesarea cadavrelor de animale acum 3 milioane de ani), iar Homo sapiens, singura specie de care stim sigur ca este capabila de gandire simbolica, abstracta (existenta acestui tip de gandire fiind presupusa, dar si controversata, la alte specii umane tarzii, in special la omul de Neanderthal), a aparut acum cca 200 de mii de ani (atentie, nu 100 de mii!). Asadar, intre momentul aparitiei vietii si cel al aparitiei speciei care va da nastere civilizatiei, pe Pamant, au trecut intre 3,5 si 4 miliarde de ani. Cu toate acestea, universul este infinit... asadar, chiar daca pe cele mai multe corpuri ceresti pe care exista viata, aceasta este monocelulara si chiar daca in cele mai multe cazuri de viata pluricelulara nu exista nicio specie apta de progres spiritual si tehnologic, bunul simt imi spune ca este imposibil sa nu existe o multitudinede specii rationale, unele mai vechi si mai avansate decat omenirea, altele cu vechimi apropiate si nivele tehnologice identice si altele aflate in stadii istorice pe care omenirea le-a depasit deja. Raporteaza abuz de limbaj
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 01:22
Adevarul e ca e f greu sa discerni, din tot ce exista pe Pamint, ca dovezi din vechime, ce este facut de alte civilizatii terestre sau fiinte venite din cosmos.
Parerea mea, e ca alte fiinte au lasat, chiar f putine semne. E vorba aceea...alta treaba nu aveau decit sa zgiriie pietrele pe aici. Dar cind sint desene rupestre clare cu aparate de zbor, sau fiinte cu casti. Sau cum e legenda tribului dropa din China. Sau legenda sarpelui cu pene.Si mai sint, incontestabile. Deci urme ale altor fiinte, din cosmos, care au trecut pe Pamint, sint. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 01:31
Iar in privinta dovezilor, cu fiinte extraterestre contemporane, sint destule. Acea fiinta cu care dadea noroc Hitler. Ma refer la aceea cu capul mare si membre subtiri. Mai e una ce seamana clar cu un om. Hitler nu avea cum sa inventeze un umanoid ce a fost vazut dupa aceea de f multi oameni, in alte ocazii. Este umanoidul cel mai vazut. Sa nu-mi spuna cineva ca sint inventii toate. De ce nu se inventeaza in fiecare luna, povesti din astea?. Simplu, fiindca au plecat, deocamdata. Asa se spune. Cei grii. Probabil mai apar prin atmosfera, dar nu aterizeaza. Nu le prieste ceva. Zvonuri?
Cazurile, in conditiile cind sint aparate de fiilmat si foto, multe, sint practic zero. Ma refer la fiinte, clare. Cind earu aparate de filmat analogice, doar la un numar f mic de oameni, au fost filmate mai multe astfel de fiinte. Deci, acum au disparut. Dar au fost. Mai sint si alte tipuri, mult mai putini. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
CIPRIOTU 1445 mesaje Membru din: 9/11/2008 Oras: Odorheiul Secuiesc |
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 01:44
SUNT ,DAR UNII NE SUPRAVEGHEAZA,ALTII NE EXPERIMENTEAZA,BOC SI BASELEANA-S DE PE ALTE PLANETE SI FAC EXPERIENTE PE NOI.
|
9am242100 13 mesaje Membru din: 7/09/2010 |
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 04:35
De la: 9am188648, la data 2010-08-29 08:37:25 Pina la proba contrarie suntem singurii din Univers,restul sunt speculatii,pentru deturnari de fonduri ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 04:39
De la: nastasemihail, la data 2010-09-07 01:31:46Iar in privinta dovezilor, cu fiinte extraterestre contemporane, sint destule. Acea fiinta cu care dadea noroc Hitler. Ma refer la aceea cu capul mare si membre subtiri. Mai e una ce seamana clar cu un om. Hitler nu avea cum sa inventeze un umanoid ce a fost vazut dupa aceea de f multi oameni, in alte ocazii. Este umanoidul cel mai vazut. Sa nu-mi spuna cineva ca sint inventii toate. De ce nu se inventeaza in fiecare luna, povesti din astea?. Simplu, fiindca au plecat, deocamdata. Asa se spune. Cei grii. Probabil mai apar prin atmosfera, dar nu aterizeaza. Nu le prieste ceva. Zvonuri? Apar in functie de gradul de nebunie al celor care-i vad ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 04:43
De la: 9am242100, la data 2010-09-07 04:39:18De la: nastasemihail, la data 2010-09-07 01:31:46Iar in privinta dovezilor, cu fiinte extraterestre contemporane, sint destule. Acea fiinta cu care dadea noroc Hitler. Ma refer la aceea cu capul mare si membre subtiri. Mai e una ce seamana clar cu un om. Hitler nu avea cum sa inventeze un umanoid ce a fost vazut dupa aceea de f multi oameni, in alte ocazii. Este umanoidul cel mai vazut. Sa nu-mi spuna cineva ca sint inventii toate. De ce nu se inventeaza in fiecare luna, povesti din astea?. Simplu, fiindca au plecat, deocamdata. Asa se spune. Cei grii. Probabil mai apar prin atmosfera, dar nu aterizeaza. Nu le prieste ceva. Zvonuri? .....nebunie pe poze analogice din anii 50-60. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 04:51
De la: 9am242100, la data 2010-09-07 04:39:18De la: nastasemihail, la data 2010-09-07 01:31:46Iar in privinta dovezilor, cu fiinte extraterestre contemporane, sint destule. Acea fiinta cu care dadea noroc Hitler. Ma refer la aceea cu capul mare si membre subtiri. Mai e una ce seamana clar cu un om. Hitler nu avea cum sa inventeze un umanoid ce a fost vazut dupa aceea de f multi oameni, in alte ocazii. Este umanoidul cel mai vazut. Sa nu-mi spuna cineva ca sint inventii toate. De ce nu se inventeaza in fiecare luna, povesti din astea?. Simplu, fiindca au plecat, deocamdata. Asa se spune. Cei grii. Probabil mai apar prin atmosfera, dar nu aterizeaza. Nu le prieste ceva. Zvonuri? Mai nebuni decit cei care nu vor sa vada nici mai departe de virful nasulu, nu exista. Celor asazis sanatosi, cum se denumesc ei, daca le pui in fata si cea mai evidenta dovada din orice domeniu, daca ei nu vor sa vada nu-l vad si pace. Asta se numeste....credinta....oarba. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 04:59
Exact asa a fost scornita si snoava cu Dumnezeu ,pentru credinta....oarba !
|
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 17:12
De la: nastasemihail, la data 2010-09-07 04:51:26De la: 9am242100, la data 2010-09-07 04:39:18De la: nastasemihail, la data 2010-09-07 01:31:46Iar in privinta dovezilor, cu fiinte extraterestre contemporane, sint destule. Acea fiinta cu care dadea noroc Hitler. Ma refer la aceea cu capul mare si membre subtiri. Mai e una ce seamana clar cu un om. Hitler nu avea cum sa inventeze un umanoid ce a fost vazut dupa aceea de f multi oameni, in alte ocazii. Este umanoidul cel mai vazut. Sa nu-mi spuna cineva ca sint inventii toate. De ce nu se inventeaza in fiecare luna, povesti din astea?. Simplu, fiindca au plecat, deocamdata. Asa se spune. Cei grii. Probabil mai apar prin atmosfera, dar nu aterizeaza. Nu le prieste ceva. Zvonuri? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
anca_relu_upcmail_ro 477 mesaje Membru din: 18/12/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 18:09
De la: nastasemihail, la data 2010-09-05 19:44:22Viata poate fi in conditii f diferite de Pamint, si sa fie tot biologica, bazata pe carbon. Deja e sigura aceasta ipoteza. Presiuni diferite, radiatii complet diferite. Diferenta intre elementele chimice decit pe Pamint. NORMAL...alta clima,..alt relief...alta vegetatie,..alt regn animal...poate chiar alte forme de viata...
|
anca_relu_upcmail_ro 477 mesaje Membru din: 18/12/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2010, ora 18:13
De la: 9am242100, la data 2010-09-07 04:59:31Exact asa a fost scornita si snoava cu Dumnezeu ,pentru credinta....oarba ! Dar in existenta unei forte superioare care ne coordoneaza crezi???? Nimeni nu-ti poate impune credinta...in DUMNEZEU... E simplu...CREZI...sau ..NU CREZI
|
Fosta membra 9am.ro 329 mesaje Membru din: 14/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Septembrie 2010, ora 14:10
trist e ca suntem din ce in ce mai singuri si mai insingurati aici, pe Pamint !
Raporteaza abuz de limbaj
cind ai observat ultima data ca persoana din oglinda a uitat sa zimbeasca?
|
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Septembrie 2010, ora 14:19
De la: observa_tot, la data 2010-09-09 14:10:37trist e ca suntem din ce in ce mai singuri si mai insingurati aici, pe Pamint ! Da, si atunci forumim.
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 9 Septembrie 2010, ora 14:28
De la: Ingrid, la data 2010-09-09 14:19:15De la: observa_tot, la data 2010-09-09 14:10:37trist e ca suntem din ce in ce mai singuri si mai insingurati aici, pe Pamint ! Forumim doar cand nu ne sunt aproape cei dragi In rest, traim , relationam , iubim si muncim ca toti ceilalti... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Septembrie 2010, ora 15:36
Eu forumesc oricum. Sint viciat..
....
|
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 9 Septembrie 2010, ora 22:57
De la: nastasemihail, la data 2010-09-07 01:22:51Adevarul e ca e f greu sa discerni, din tot ce exista pe Pamint, ca dovezi din vechime, ce este facut de alte civilizatii terestre sau fiinte venite din cosmos.
GINA
|
|
|
|

Da, si atunci forumim.