back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Perle

Pagini: << 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 13:51

De la: daniela_iasi, la data 2011-07-02 23:24:08...era odata un rege care avea 4 neveste...
Cel mai mult o iubea pe cea de-a patra sotie, pe care o imbraca cu straie
din cele mai scumpe si o trata cu cele mai fine delicatese. Ii dadea tot ce era mai bun.
De asemenea o iubea si pe cea de-a treia sotie si ea era cea cu care se
mindrea cel mai mult in fata regatelor vecine. Totusi, regele traia cu teama ca aceasta sotie il va lasa intr-o zi pentru un altul.
Regele o iubea si pe cea de-a doua sotie. Ea era confidenta lui si era
intotdeauna draguta, intelegatoare si rabdatoare cu el. De cate ori regele avea o problema, putea avea incredere in ea ca il va ajuta sa treaca peste momentele grele.
Prima sotie a regelui era foarte loiala si isi adusese o mare contributie in mentinerea regatului. Totusi, regele nu o iubea pe prima sotie. Desi ea il iubea cu adevarat, el de abia o observa!
Intr-o zi, regele simti ca sfirsitul ii este aproape. Se gindi la viata lui plina si isi spuse: �Acum am 4 sotii cu mine, dar cand voi muri, voi fi singur.�
O intreba pe cea de-a patra nevasta: �Te-am iubit cel mai mult, ti-am daruit cele mai frumose haine si ti-am aratat cea mai mare grija. Acum, eu am sa mor, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?�
�Nici vorba!� replica cea de-a patra sotie, si pleca fara un alt cuvint.
Raspunsul ei strapunse inima regelui ca un cutit.
Regele o intreba si pe cea de-a treia sotie: �Te-am iubit toata viata mea.
Acum ca mor, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?�
�Nu!� veni raspunsul celei de-a treia sotii. �viata e prea buna! Cind vei muri, ma voi recasatori!�
Inima regelui se strinse de durere.
Apoi o intreba si pe cea de-a doua sotie: �Intotdeauna am gasit la tine intelegere si ajutor si mereu ai fost acolo pentru mine. Cand voi muri, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?�
�Imi pare rau, nu te pot ajuta de data aceasta!� replica cea de-a doua sotie. �Te pot doar inmormanta si veni la mormintul tau.�
Regele fu devastat si de acest raspuns.
Apoi se auzi o voce: �Eu te voi urma oriunde vei merge!� Regele se uita imprejur si vazu ca cea care rostise aceste cuvinte era prima sotie. Era atat de slaba, pentru ca suferise mult din cauza foamei si a neglijarii sale.
Adanc indurerat, regele spuse: �Trebuia sa fi avut mult mai multa grija de tine cind am avut ocazia!�
...In realitate, noi toti avem 4 sotii in viata noastra:
Cea de-a patra sotie este TRUPUL nostru. Indiferent cit timp si efort
investim in a-l face sa arate bine, el ne va lasa cind murim.
Cea de-a treia sotie este AVEREA noastra. Cind murim, merge la altii.
Cea de-a doua sotie este FAMILIA SI PRIETENII. Indiferent cat de apropiati
ne-au fost in timpul vietii, ei nu pot decit sa vina la mormintul nostru dupa ce nu mai sintem.
Prima sotie este SUFLETUL nostru. Adesea este neglijat in goana dupa averi,
bunastare si putere sau in goana dupa iluzii desarte, uitand ca iubirea curata si sincera iti face viata frumoasa si spiritul sa traiasca si dupa. Si totusi, SUFLETUL este singurul care ne va urma oriunde vom merge...
www.trilulilu.ro/tonvoisin/77fbd5cf88b67e[/quote]
Foarte frumos,chiar emotionant ! Multumesc !!!

� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
Fosta membra 9am.ro

80 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 14:24

De la: Silviu, la data 2011-07-03 13:12:14
De la: daniela_iasi, la data 2011-07-02 23:24:08...era odata un rege care avea 4 neveste...
Cel mai mult o iubea pe cea de-a patra sotie, pe care o imbraca cu straie
din cele mai scumpe si o trata cu cele mai fine delicatese. Ii dadea tot ce era mai bun.
De asemenea o iubea si pe cea de-a treia sotie si ea era cea cu care se
mindrea cel mai mult in fata regatelor vecine. Totusi, regele traia cu teama ca aceasta sotie il va lasa intr-o zi pentru un altul.
Regele o iubea si pe cea de-a doua sotie. Ea era confidenta lui si era
intotdeauna draguta, intelegatoare si rabdatoare cu el. De cate ori regele avea o problema, putea avea incredere in ea ca il va ajuta sa treaca peste momentele grele.
Prima sotie a regelui era foarte loiala si isi adusese o mare contributie in mentinerea regatului. Totusi, regele nu o iubea pe prima sotie. Desi ea il iubea cu adevarat, el de abia o observa!
Intr-o zi, regele simti ca sfirsitul ii este aproape. Se gindi la viata lui plina si isi spuse: �Acum am 4 sotii cu mine, dar cand voi muri, voi fi singur.�
O intreba pe cea de-a patra nevasta: �Te-am iubit cel mai mult, ti-am daruit cele mai frumose haine si ti-am aratat cea mai mare grija. Acum, eu am sa mor, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?�
�Nici vorba!� replica cea de-a patra sotie, si pleca fara un alt cuvint.
Raspunsul ei strapunse inima regelui ca un cutit.
Regele o intreba si pe cea de-a treia sotie: �Te-am iubit toata viata mea.
Acum ca mor, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?�
�Nu!� veni raspunsul celei de-a treia sotii. �viata e prea buna! Cind vei muri, ma voi recasatori!�
Inima regelui se strinse de durere.
Apoi o intreba si pe cea de-a doua sotie: �Intotdeauna am gasit la tine intelegere si ajutor si mereu ai fost acolo pentru mine. Cand voi muri, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?�
�Imi pare rau, nu te pot ajuta de data aceasta!� replica cea de-a doua sotie. �Te pot doar inmormanta si veni la mormintul tau.�
Regele fu devastat si de acest raspuns.
Apoi se auzi o voce: �Eu te voi urma oriunde vei merge!� Regele se uita imprejur si vazu ca cea care rostise aceste cuvinte era prima sotie. Era atat de slaba, pentru ca suferise mult din cauza foamei si a neglijarii sale.
Adanc indurerat, regele spuse: �Trebuia sa fi avut mult mai multa grija de tine cind am avut ocazia!�
...In realitate, noi toti avem 4 sotii in viata noastra:
Cea de-a patra sotie este TRUPUL nostru. Indiferent cit timp si efort
investim in a-l face sa arate bine, el ne va lasa cind murim.
Cea de-a treia sotie este AVEREA noastra. Cind murim, merge la altii.
Cea de-a doua sotie este FAMILIA SI PRIETENII. Indiferent cat de apropiati
ne-au fost in timpul vietii, ei nu pot decit sa vina la mormintul nostru dupa ce nu mai sintem.
Prima sotie este SUFLETUL nostru. Adesea este neglijat in goana dupa averi,
bunastare si putere sau in goana dupa iluzii desarte, uitand ca iubirea curata si sincera iti face viata frumoasa si spiritul sa traiasca si dupa. Si totusi, SUFLETUL este singurul care ne va urma oriunde vom merge...
www.trilulilu.ro/tonvoisin/77fbd5cf88b67e[/quote]

Foarte frumoasa pilda aceasta ...
Am fost, cat pe ce, sa ma duc dupa ea cand a murit prima mea sotie ...
Dar n-am facut-o pentru ca mi-am dat seama ca Dumnezeu a facut ca lucrurile sa fie asa, ea sa traiasca atat cat a trait ... Mie mi s-au dat mai multe zile, nu stiu cate ... si n-am decis eu asta.
Am facut pentru ea tot ce ne-a dus capul sa facem impreuna ...
Dupa ce n-a mai fost, o vreme, mi-am facut reprosuri gandindu-ma ca as fi putut face mult mai multe ...
Dar am incetat si cu reprosurile. Nu mai ajutau la nimic.

Din pilda ta reiese ca regele a fost cam prost cata vreme era sanatos.
De fapt pilda este construita de asa maniera incat explicatiile finale sa fie cu caracter de pilda; de-abia la sfarsit se arunca in discutie latura spirituala.
Si pilda are o deficienta: putem trage concluzia total gresita ca numai daca suntem flamanzi si goi putem iubi cu adevarat.
Ceea ce este, in mod evident o mare tampenie.
Dar inceteaza sa fie o tampenie cand ne gandim ca, de fapt, in viata reala, cam asa este.
De aceea pilda este de efect, de succes.
Ne pune pe ganduri.
Si totusi, nu pot sa nu mai cartesc intrebandu-ma cati dintre noi au comportamentul primei sotii dupa ce este tratat astfel de un rege neghiob.
Sper ca esti de acord cu mine ca regele era neghiob.
Cel putin pentru faptul ca avea pretentia faraonica dupa care, atunci cand moare el trebuie sa moara toti cei din jurul lui ...
Fiecare se naste si moare pentru sine.
Nimeni nu are dreptul sa aiba pretentii tembele precum cea a regelui neghiob.
Ma opresc aici cu analiza pe text pentru ca, din ce ma gandesc mai bine imi dau sema ca regele asta ... era vai de mama lui ...

Daca sunt doamne care au cazut pe spate din cauza acestei pilde sa ne spuna daca si-ar urma in mormant sotul aflat pe patul de moarte ? De-adevaratelea, nu la oha, ca asa da bine ...

Pilda e total spirituala, nici o legatura cu casatoria.
Pe patul de moarte, respectivul rege, de fapt fiecare om e regele vietii lui, total liber de-as oferi dragostea sa, chiar viata sa, placeri trupului, averii, familiei, etc , tuturor dar absolut tuturor, in afara de DUMNEZEU.
"Cine va pune pe tatal sau, pe mama sa , pe copilul sau pe primul loc inaintea mea, nu e vrednic de mine" -spune DUMNEZEU. Si noi...precum regele, asta facem mereu.

Iar la ultima intrebare daca mi-as urma sotul in mormint, sigur ca nu. Viata ne este data de DUMNEZEU si tot EL e cel ce o va lua.
Linga sotul meu mi-am ingropat doar dragostea mea.
Fiecare sintem liberi sa alegem , nimic nu-i sacrificiu daca o faci din dragoste.
Unde e sufletul acolo sintem si noi

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 14:36

Intr-adevar, interesanta poveste ne-ai spus, Daniela.
Putem analiza si diseca comportamentul si atitudinea regelui ...la ce bun??
dar daca in valtoarea acestei vieti, numai pentru o clipa ne atrage atentia asupra necesitatilor sufletului nostru, tot e un mare castig!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 14:46

Eu am despre viata, o gandire mai putin filozofica, dar mai putin practica. O cale de mijloc, nici habotnica, nici materialista. Cand se termina nu luam nimic cu noi, si nu ne gandim la cat am agonisit. Un bolnav (pe moarte, sau nu) se gandeste doar la sanatatea lui, apoi la cei dragi... apoi isi aminteste greselile care l-au adus in acea stare, dar si bucuriile ce le-a trait si ar vrea sa le mai traiasca.
Pana la urma, cu asta ramanem, cu asta plecam.... amintirile....despre cine ne-a fost drag...si ce ne-a placut sa facem.
Ca o pilda, e bine sa tinem cont mereu, ca viata se poate sfarsi oricand si ar fi bine sa adunam cat mai multi oameni dragi...si cat mai multe clipe placute. Sa nu irosim viata cu suparari, certuri conflicte, nervi... iar banii sa-i folosim pentru a ne face micile si marile bucurii. Fara insa, a face lucruri care ar supara pe cei din jur, sau ne-ar aduce candva, mustrari de constiinta.
Consider ca si asta e tot o hrana a sufletului, privita intr-un mod mai putin dogmatic.

Daniela
Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 15:45

De la: daniela_iasi, la data 2011-07-03 14:46:03Eu am despre viata, o gandire mai putin filozofica, dar mai putin practica. O cale de mijloc, nici habotnica, nici materialista. Cand se termina nu luam nimic cu noi, si nu ne gandim la cat am agonisit. Un bolnav (pe moarte, sau nu) se gandeste doar la sanatatea lui, apoi la cei dragi... apoi isi aminteste greselile care l-au adus in acea stare, dar si bucuriile ce le-a trait si ar vrea sa le mai traiasca.
Pana la urma, cu asta ramanem, cu asta plecam.... amintirile....despre cine ne-a fost drag...si ce ne-a placut sa facem.
Ca o pilda, e bine sa tinem cont mereu, ca viata se poate sfarsi oricand si ar fi bine sa adunam cat mai multi oameni dragi...si cat mai multe clipe placute. Sa nu irosim viata cu suparari, certuri conflicte, nervi... iar banii sa-i folosim pentru a ne face micile si marile bucurii. Fara insa, a face lucruri care ar supara pe cei din jur, sau ne-ar aduce candva, mustrari de constiinta.
Consider ca si asta e tot o hrana a sufletului, privita intr-un mod mai putin dogmatic.

Cam asta cred si eu ...
Aci n-am nimic de comentat.
Hrana sufletului vine, intotdeauna dupa ce s-a asigurat hrana trupului.
Asa e croita lumea asta.
Nu putem vorbi numai si numai despre hrana sufleteasca.
Este, cum ni se spunea pe vremuri la scolile in care elevii luau bacul, o legatura dialectica intre cele doua forme de hrana.
Cine face greseala sa exacerbeze rolul sufletului fara a da atentie functionarii corecte a trupului, se inseala amarnic.
Dar, povestea cu hrana spiritual da bine intotdeauna ...
desi este mereu pe planul doi.
Numai daca ai hranit trupul, numai dupa aceea poti sa mergi mai departe ... si sa vorbesti despre hrana spirituala. Si, chestia asta este foarte greu de definit...

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 16:04

Fiecare intelege fericirea in felul sau. Unii sunt fericiti ca pot vedea.... altii sunt fericiti cand se pot razbuna.... au fost exemple extreme... Dar e bine, cand avem bucurii, sa le constientizam si sa le percepem la maxim. In felul asta, sufletul nostru se incarca pozitiv...
Dimineata, eram fericita ca nu ploua... pasarile ciripeau, cocosul canta, clopotele se auzeau in departare, vantul adia printre flori, .... Tabloul unei dimineti obisnuite de vara. Dar constientizat, devenea o farama de fericire...

Daniela
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 19:49

De la: daniela_iasi, la data 2011-07-03 16:04:37Fiecare intelege fericirea in felul sau. Unii sunt fericiti ca pot vedea.... altii sunt fericiti cand se pot razbuna.... au fost exemple extreme... Dar e bine, cand avem bucurii, sa le constientizam si sa le percepem la maxim. In felul asta, sufletul nostru se incarca pozitiv...
Dimineata, eram fericita ca nu ploua... pasarile ciripeau, cocosul canta, clopotele se auzeau in departare, vantul adia printre flori, .... Tabloul unei dimineti obisnuite de vara. Dar constientizat, devenea o farama de fericire...

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 19:49

n timpurile noastre, pentru ca o femeie s� fie perfect�, trebuie s� arate ca o fat�, s� se imbrace ca un b�iat, sa gandeasc� ca un b�rbat si s� lucreze ca un cal.

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 21:47

De la: Ingrid, la data 2011-07-03 19:49:21n timpurile noastre, pentru ca o femeie s� fie perfect�, trebuie s� arate ca o fat�, s� se imbrace ca un b�iat, sa gandeasc� ca un b�rbat si s� lucreze ca un cal.

Feminista, ca de obicei ....

Dar un baiat, ca sa fie perfect ?

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 22:13

De la: Silviu, la data 2011-07-03 21:47:38
De la: Ingrid, la data 2011-07-03 19:49:21n timpurile noastre, pentru ca o femeie s� fie perfect�, trebuie s� arate ca o fat�, s� se imbrace ca un b�iat, sa gandeasc� ca un b�rbat si s� lucreze ca un cal.

Sa iubeasca femeia perfecta

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 22:50

De la: Ingrid, la data 2011-07-03 22:13:12

atunci n-ar mai exista.......

Daniela
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 07:14

De la: daniela_iasi, la data 2011-07-03 22:50:42
De la: Ingrid, la data 2011-07-03 22:13:12

atunci n-ar mai exista.......

Pai nici nu e , ramane sa ne iubim intre noi, astia imperfectii

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 10:47

"Oamenii nu te apreciaza pentru ceea ce vrei sa pari ! ci mai degraba pentru ceea ce esti. Fii tu! si vei fi apreciat... sau nu."
- George COSOFRET -

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 12:22

Bine zici.

Feministelor, dragalaselor, lasati figurile astea cu femeia perfecta.

Femeia este cel mai grozav lucru din viata unui barbat...
Ca sa nu mai spun ca e il face barbat.
Tot ea il face baiat ...

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 16:46

De la: Silviu, la data 2011-07-04 12:22:55Bine zici.

Tot ea il face baiat ...

Daniela
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 18:25

De la: Melody_, la data 2011-07-04 10:47:40 "Oamenii nu te apreciaza pentru ceea ce vrei sa pari ! ci mai degraba pentru ceea ce esti. Fii tu! si vei fi apreciat... sau nu."
- George COSOFRET -

� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 22:42

De la: Silviu, la data 2011-07-04 12:22:55Bine zici.

Tot ea il face baiat ...

Hai ca m-ai induiosat. ..si daca-i sti cu cate rautati pot sa completez....

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 22:45

Printre personalitatile de marca ale literaturii universale, carora le-a mers vestea ca a iubit si cochetat cu pietrele pretioase, se numara si celebrul Ghoete.

Am cules cateva versuri celebre din care rezulta aceste afirmatii:

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 22:48

" Doar creierul nicicand nu dispereaza,
Desi s-a inselat de-atatea ori,
Cu gheare-avide cauta comori
Iar cand gaseste-o rama, Jubileaza ! "
(rama, de la rama care se prinde in carligul de la unditza)

(Faust)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 22:51

" Un rau de PERLE scapara numaidecat!
Cercei pentru urechi, colan la gat!
Si piepteni, perfecte diademe,
Curgand in lantz ... nepretuite geme."
(Faust)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 22:57

" Ganditi-va: in vremuri de jale-amara,
Cand tzari si neamuri hoardele-necara,
Cati n-au ascuns, spre-a nu-l rapi paganii,
Avutul scump in tainele tzaranii.
Mereu la fel, cu cat venim spre noi
Comori zac in pamant ascunse, grele:
Pamantul e-al coroanei, deci si ele!"
(Faust)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:00

" Gramezi de aur am cules
Si giuvaere am ales.
Dar demn e numai un smarald
Sa-ti inverzeasca sanul cald"
(Faust)

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:00

Daniela
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:14

Un alt poet celebru care a iubit foarte mult cristalele (pietrele pretioase, scumpe...)
a fost Heinrich Heine.

" Intr-un palat feeric, cu ziduri de clestar,
Se vede cavalerul, orbit de-asa splendoare:
Uimit se uita dansul si se mai uita iar,
Tot aruncand in preajma-i priviri ne-ncrezatoare"

(Poemul din care am selectat strofa facea referire la CRISTALUL de STANCA.
Mai precis, la un basm al fratilor Grimm (Wilhelm& Jacob) numit " Racla de Cristal " )

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:18

" Mare calma! Colb de raze
Zvarla soarele in valuri;
Joaca-n apa giuvaieruri,
Parca-s brazde de SMARALDE"

(Heinich Heine - " Mare Calma" )

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:30

" In Egipt, unde aparu
Peste catva timp, pe masa
De gateli a Cleopatrei,
Ce-a strivit cea mai frumoasa
PERLA si-a baut-o-n vin
Pe toata, ca sa rada de Antoniu"

Poezia lui Hainrich Heine, face referire la o istorioara care a facut inconjurul lumii:

La un mare ospat oferit de celebra regina pe o corabie, Cleopatra porunceste unui sclav sa duca o cupa cu otet. Apoi, cu un gest sfidator, isi scoasae una dintre cele doua perle uriase pe care purta in cerceii de la urechi si o lasa sa cada in cupa plina cu otet. In timp ce PERLA se dizolva in otet, ea sorbi intreg continutul razand... Perlele respective ii fusesera date cadou de catre Antoniu si costase o intreaga avere...
Gestul Cleopatrei a ramas cunoscut pana in zilele noastre...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:35

" Si mandra, fosnind evantaie,
Tu treci din odaie-n odaie.
Pe maini, nestematele grele,
Pe gat, coliere, dantele"

(Heinrich Heine : "Trufie")

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:38

Si un ultim citat foarte frumos, o adevarata PERLA:

" Tu ai diamante si perle,
Supreme dorinti omenesti,
Ai cei mai frumosi ochi din lume -
Iubito, mai mult ce doresti?"

(Heinrich Heine: " Intoarcerea acasa"

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:42

frumos..buna, George!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:45

Pietrele pretioase si aurul, provin din folosirea in Atlantida. Ei le foloseau tot in tehnica. Cea de atunci.
Acum e din nou, o folosire in tehnica.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Pagini: << 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PERLE
Mergi la: