Info
x
Perle
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 15:58
De la: nastasemihail, la data 2011-06-16 15:11:57Mi-am cumparat un cuart de 4x4 cm, slefuit ca o sticla. La ce e bun, ca nu stiu? NU Dar poate creste in ochii tai daca te vei bucura privindu-l . |
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 22:27
In seara aceasta, am sa incerc sa va spun cateva lucruri despre OPAL.
Mai inatai, consider ca trebuiesc facute cateva precizari referitoare la denumire. Multi comercianti, vand margele pentru bijuterii (iar altii chiar vand bijuterii gata facute) cu denumirea de OPAL. Altii, care cunosc bine acest tip de piatra, n-au curajul sa dea denumirea corecta a produsului vandut si ii spun OPALIT. Facatura (deoarece este o facatura) provine din rezultatele obtinute in laborator asupra STICLEI. Prin diferite tehnologii si conditii de temperatura si/sau presiune, se obtine o sticla speciala, denumita STICLA OPTICA. Ei bine, aceasta sticla optica, obtinuta artificial, prezinta foarte multe asemanari cu OPALUL NOBIL. Corect, denumirea ar trebui sa fie STICLA OPTICA. Smekereste, i se poate spune cel mult OPALIT dar nicio varianta nu poate inlocui caracteristicile OPALULUI adevarat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 22:32
OPAL
Cuvantul provine din limba Sanscrita, UPALA (piatra pretioasa, bijuterie) Opalul a fost cunoscut de pe vremea asirienilor, babilonienilor si roamanilor. Opalul adevarat (Opal Nobil de exemplu) provenea din provincia Dubnic (Slovacia) unde se gasea cel mai mare si vechi depozit din lume. Se considera in vechime ca OPALUL poate alunga ghinionul si necazurile si protejeaza mai ales nativii din Capricorn. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 22:38
Opalul, este de fapt un silicat (Sio2.nH20) si se poate gasi sub urmatoarele culori:
Brun, galben/brun; negru/brun (Opal comun); rosu- rosu/brun ( Opal de carne); Verde - verde/galbui (Prazopal) Incolor (Hialit) Alb ( Opal laptos); rosu/portocaliu cu irizatii (Opal nobil) Cu incluziuni (Opal dendritic); maro - Lemn silicalizat (fosilizat) denumit Opal de LEMN. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 875 mesaje Membru din: 12/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 22:49
De la: nastasemihail, la data 2011-06-16 15:11:57Mi-am cumparat un cuart de 4x4 cm, slefuit ca o sticla. La ce e bun, ca nu stiu? Cuartul nu creste intr-un ghiveci daca nu au fost plantate partile componente: Se iau 20% nisip de Siret, 25% pufari de Bahlui (cel mai bun e din zona Erbiceni) si se adauga la compost huma galbena, gri si portocalie completand cei 55% pana la un intreg. Cantitatile de huma se pun in functie de nuantele pe care le doriti. Se pun intr-un ghiveci cu baza patrata: un fel de paralelipiped cu unghiurile drepte pentru ca numai in astfel de recipiente de dezvolta si apoi se inmulteste. Dar eu va recomand "ochi de tigru" sau granat pentru zodia Leu. Daca vreti retetele de obtinere, vi le scriu dar numai la cerere. Raporteaza abuz de limbaj
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 23:01
Sant inca multe tipuri de Opal, printre care as mai aminti: Opal botrioidal, Opal de Foc (rosu- laptos incandescent) ; Opal Matrix
Despre OPALUL de LEMN, se pot spune cateva cuvinte: Paduri intregi care datorita unor catastrofe naturale, cutremure insotite de eruptii vulcanice a caror scurgeri de lava pot provoca imense alunecari de teren (cu tot cu paduri) in mare sau ocean, pot face ca lemnul sa ajunga pe fundul apelor marilor sau oceanelor si de-alungul a 200 pana la 20 milioane de ani sa se pietrifice si sa se transforme prin amestecare cu alte minerale in pietre (semi)pretioase Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 23:02
De la: _g_alina, la data 2011-06-16 22:49:15De la: nastasemihail, la data 2011-06-16 15:11:57Mi-am cumparat un cuart de 4x4 cm, slefuit ca o sticla. La ce e bun, ca nu stiu? Iata cum putem imbina utilul cu.. placutul Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 23:05
Daca este cineva intersat(a) de mai multe amanunte referitoare la OPAL, maine putem continua dialogul.
Noapte buna tuturor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 16:29
De la: Bursuc, la data 2011-06-16 23:05:04Daca este cineva intersat(a) de mai multe amanunte referitoare la OPAL, maine putem continua dialogul. Eu sunt! Si nu stiu cum sa deosebesc opalul de agat, amandoua gasindu-se intr-o mare varietate de culori ........ Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 17:15
De la: Ingrid, la data 2011-06-17 16:29:21De la: Bursuc, la data 2011-06-16 23:05:04Daca este cineva intersat(a) de mai multe amanunte referitoare la OPAL, maine putem continua dialogul. Ingrid, Opalul nu se poate confunda cu Agatul, fie doar si dintr-un singur motiv: Opalul este recunoscut pentru efectele sale luminoase (prezinta o luminiscentza proprie, uneori insotita cu efectul de irizatie) Mai precis, OPALUL straluceste ca Luna pe cerul noptii. Uneori, se foloseste un termen precis pentru aceasta proprietate: LUMINA OPALESCENTA Desigur, nu toate pietrele de Opal lucesc perfect precum Luna oglindita intr-un lac scufundut in intumeric... Depinde de tipul opalului si calitatea lui. Cert este ca Opalul (chiar si daca are doar anumite portiuni opalescente pe suprafata lui, are aceasta proprietate minunata de a reflecta o lumina asemanatoare cu lumina lunii. Si spun aceasta, mai ales pentru Opalul Nobil. Chiar si Opalul de Foc, care emite o culoare rosiatica, tot o lumina laptoasa este... Agatul nu prezinta aceste proprietati, prin urmare nu se poate confunda cu Opalul. Opalul de Lemn, are si el o irizatie usor galbuie. Important este cum privesti suprafata pietrei si sub ce unghi cade lumina. Ai primit un exemplar de Opal de LEMN. (In ultimul numar al Comorilor Pamantului) Du-te la ferestra si priveste suprafata taiata a Opalului. Miscand mana in fata ochilor iti vor aparea niste irizatii usor galbui... Pentru a intelege, ti-as spune mai simplu: Opalul arata ca o piatra care parca ar avea inauntrul ei o lumina proprie, alba, difuza, laptoasa care radiaza asemenea cu mult iubitul corp ceresc numit LUNA. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 17:24
De la: Bursuc, la data 2011-06-17 17:15:24De la: Ingrid, la data 2011-06-17 16:29:21De la: Bursuc, la data 2011-06-16 23:05:04Daca este cineva intersat(a) de mai multe amanunte referitoare la OPAL, maine putem continua dialogul. Asta nu stiam , multumesc George! Daca nu te deranjeaza sa mai scrii, mie imi face placere sa stiu aceste lucruri. ....zicea o doamna care m-a vazut cand prefiram pietrele printre degete ca rezonez... Iti doresc sanatate si un week end placut! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 20:40
De la: Bursuc, la data 2011-06-16 23:05:04Daca este cineva intersat(a) de mai multe amanunte referitoare la OPAL, maine putem continua dialogul. Si eu sunt interesata dar nu de opal ci de granat! Se poate? Asta nu inseamna ca nu citesc ceea ce scrii indiferent pentru cine!
Raporteaza abuz de limbaj
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 23:08
Ingrid,
Am sa iti spun multe lucruri inca despre Opal. Multe sant - dupa parerea mea- foarte interesante si chiar incitante. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 23:13
g_alina,
Voi face un rezumat despre GRANATI. Este o familie numeroasa, cu multe " rude" interesante. In general, cand cineva vorbeste despre Granat, se rezuma doar la cunoscuta piatra pretioasa de culoare rosie-sangerie numita PIROP. Familia Granatilor este complexa, foarte importanta din punct de vedere al cristaloterapiei. Poate, dupa ce am sa incerc sa descriu Granatii, vei hotari singura care varietate iti este mai benefica. Cred ca maine am sa postez acest rezumat. Noapte buna tuturor! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 20:25
Opalul contine foarte multa apa. ( intre 20 si 30% din masa lui este apa)
Cu cat contine mai multa apa, cu atat devine mai transparent. Prin degelificare ( pierderea apaei) treptat si in timp, Opalul se poate transforma in Calcedonie si mai apoi in ...Quartz. Atunci cand intervin si alte elemente (Fier, Nichel, Crom sau Mangan (numite INCLUZIUNI) Opalul primeste o paleta destul de larga de culoare. Poate fi transparent, semitransparent sau opac. Toate varietatile semitransparente au caracteristica numita OPALESCENTZA. Opalul de Carne (maro-roscat) poate fi confundat cu CARNEOLUL. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 20:25
Opalul contine foarte multa apa. ( intre 20 si 30% din masa lui este apa)
Cu cat contine mai multa apa, cu atat devine mai transparent. Prin degelificare ( pierderea apaei) treptat si in timp, Opalul se poate transforma in Calcedonie si mai apoi in ...Quartz. Atunci cand intervin si alte elemente (Fier, Nichel, Crom sau Mangan (numite INCLUZIUNI) Opalul primeste o paleta destul de larga de culoare. Poate fi transparent, semitransparent sau opac. Toate varietatile semitransparente au caracteristica numita OPALESCENTZA. Opalul de Carne (maro-roscat) poate fi confundat cu CARNEOLUL. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 20:29
Ceea ce distinge Opalul de ceilalti membri ai familiei silicei este continutul de apa - drept urmare, Opalul confera fiintei calitatile apei: mobilitate, fluiditate, adaptabilitate.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 20:35
Daca doresti sa vizualizezi cat de cat un Opal, intra te rog pe sire-ul margelesiaccesorii.ro
intra in fisierul " Pietre semipretioase" si acolo vei gasi OPAL. Vei avea ocazia sa vezi un Opal blue in Matrix iar de desupt un Opal comun (chips) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 20:50
De la: Bursuc, la data 2011-06-17 23:13:24g_alina, Sper ca nu iti va rapi mult din timpul tau pretios. Oricum deocamdata nu imi va folosi pentru ca am PC defect iar acum am abuzat de un prieten pe care nu o sa-l mai deranjez. Cred ca voi reusi sa mii-l repar intr-un timp scurt. Oricum iti multumesc anticipat! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 22:21
In clasificarea generala a mineralelor, SILICATII ocupa pozitia a VIII-a si se csrscterizeaza prin gruparea SIo4 a partii anionice.
Silicatii se impart functie de forma retelei cristaline (tetraedrica, cu un atom de Siliciu si cate un atom de Oxigen in cele patru colturi ale tedraedrului. Am insistat mai mult pe acest aspect destul de plictistor dar important, chiar foarte important pentru efectele deosebit de benefice si puiternice in Cristaloterapie. Din aceasta familie fac parte o serie de pietre (semi)pretioase foarte cunoscute printre care si GRANATII: Almandin; Pirop; Spessartin (cation trivalent) Grossular, Andrait, Uvarovit (Cation bivalent. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 22:36
Daca intri pe site-ul " margelesiaccesorii.ro"
la " Pietre semipretioase" gasesti prezentate cateva varietati de Granati. Granatii au duritate relativa destul de mare : 7-7,5 si functie aportul de Fier sau Magneziu, pot fi gasiti sub diferite varietati de culoare. Astfel gasim granati de culoare rosu, rosu-brun, brun si aproape negru (Granat Pretios) Varietatile de Granat rosu curat, folosit mai ales in arta bijuteriilor este Granatul Pretios sau de Ceylon Granatul PIROP de exemplu (destul de cunoscut si prezent si la noi) este de un rosu sangeriu ca de foc (de aici si denumirea de PIROP) Rodolitul este predominant ROZ Spessartinul este galben-brun cu nuante de violet Grossularul poate avea culoarea Rosu Hiacint, de culoarea agriselor (grossularia) dar adesea VERDE, Galben chihlimbar sau Galben miere si, rareori Verde-smarald. Andraditul se mai numeste si Granat Comun poate fi gasit brun, brun-negricios, Verzui, cenusiu Se cunosc urmatoarele varietati de Andradit: MELANIT (negru), Topazolit (verzui) , Demantoid (verzui) si Colofonit (galben rasinos = colofoniu) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 22:44
Grupa Granatilor este foarte complexa iar din punct de vedere al efectelor sale deosebit de benefice trebuie tinut cont de doua lucruri:
1) Aspectele generale ale Granatilor (aspecte comune tuturor granatilor) 2) Aspecte legate de calitatile suplimentale ale fiecarui tip Granat care se adaoga calitatilor generale ale Granatilor. Voi incerca maine sa prezint unele aspecte generale, deosebit de benefice in cristaloterapie, comune tuturor Granatilor iar mai apoi,l sa prezint cateva particularitati pentru fiecare tip de varietate de Granat. Important este ca Granatul se poate gasi destul de usor (in special varietatea rosu-sangeriu inchis) si il puteti obtine comandand la careva dintre marii furnizori de pietre semipretioase: MARIASHOP.RO margelesi accesorii.ro allex.ro simoshop.ro Intrand pe aceste site-uri, puteti admira multe varietati de GRANAT Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 23:02
Fratele meu (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) mi-a zis asa:
" Daca dupa ce termini de citit o carte, vei fi gasit in ea O SINGURA FRAZA din care ai invatat ceva, acea carte a meritat sa fie citita!" Parafrazand, asa zic si eu: Daca o singura persoana gaseste macar o fraza folositoare dintre cele pe care scriu eu, atunci eu cred ca postarile mele isi ating scopul. Stiu ca pe multi ii deranjeaza acest tip de subiect dar ma vad obligat sa mai scriu odata: nimeni nu este obligat sa ma citeasca. Sant atatea topicuri aici pe Forum, incat chiar n-ar trebui sa se simta nimeni deranjat de prezenta mea. Este atat loc soare... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Iunie 2011, ora 12:35
De la: Bursuc, la data 2011-06-18 23:02:37Fratele meu (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) mi-a zis asa: Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 1142 mesaje Membru din: 16/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Iunie 2011, ora 13:54
De la: nastasemihail, la data 2011-06-16 15:11:57Mi-am cumparat un cuart de 4x4 cm, slefuit ca o sticla. La ce e bun, ca nu stiu? Iti faci un HHG !?!?!??....
|
Postat pe: 19 Iunie 2011, ora 21:54
De la: Bursuc, la data 2011-06-18 20:35:43Daca doresti sa vizualizezi cat de cat un Opal, intra te rog pe sire-ul margelesiaccesorii.ro Multumesc mult George!...am fost astazi la un targ de handmade si am vazut pietre in bijuterii minunat lucrate...chiar de doamnele pe care deja le stiam de pe net, de la Breslo...si chiar si ele stateau cu plansele cu pietre si varietati ca sa isi verifice si sa-si confirme spusele. opalul era foarte rar. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 20 Iunie 2011, ora 17:33
De la: Bursuc, la data 2011-06-18 22:21:57In clasificarea generala a mineralelor, SILICATII ocupa pozitia a VIII-a si se csrscterizeaza prin gruparea SIo4 a partii anionice. Sunt uimita de acuratetea si promtitudinea raspunsurilor! Numai un profesor care ar preda obiectul "Pietre semipretioase" ar mai fi atat de indragostit de subiect! Dupa ce am studiat "Cuartul" la adresele de desfacere ale pietrelor (mentionate in raspuns), m-a durut capul o jumatate de ora! Bineinteles ca nu am putut comanda nimic din motive ca: lungimea siragului e doar de 40 cm si eu am nevoie de minim 45! Am gasit Cuart RT 12(Rutil 12) de 46 cm dar nu imi place! Pana la urma voi cumpara la bucata dar am nevoie de alte lamuriri: ce grosime are de regula ata? De ce eu nu pot sa insir margele? Se desface firul si pare mult mai gros decat orificiile margelelor! Pentru o bratara cu piese dreptunghiulare de Cuart "Ochi de tigru" (cu doua randuri de orificii), ce dimensiune trebuie sa aiba elasticul ( guta)? Cristalul tip Cuart, e tot semipretios? Am margele fumurii dar nu le pot insira. Ti-am scris toate acestea pentru ca m-am gandit ca incet, incet ne vom confectiona singuri bijuterii si cateva indicatii nu ne-ar strica. Eu cel putin incerc dar sunt cam stangace. Cu atatea cunostinte si dragoste pentru "pietre" nu ai scos nimic al tau, cum ar fi o carte, un album,... ? Eu daca as fi talentata as incropi un roman in care sa abuzez de "pietre" iar subiectul ar fi de dragoste, incurcaturi de tot felul... Zic si eu pentru ca incep sa fac o pasiune pentru "pietre" mai mult decat imi permite timpul spre a-mi termina alte lucruri incepute!
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 20 Iunie 2011, ora 20:59
g_alina,
Foarte frumoase lucrari hand-made gasesti la " MARIASHOP.RO" Bratari gata facute de Ochi de Tigru gasesti foarte convenabil la un tip din Pitesti (Bascov) si anume pe site-ul " margelesiaccesorii.ro" Pirop (Granat Rosu) gasesti la vecina ta din Suceava " simoshop.ro" si inca la un pret foarte avantajos De asemeni incearca la Allex.ro.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Iunie 2011, ora 21:11
Cu bratarile sant cateva probleme. Unora le place bratara mai larga, altora mai fixa.
Media unei lungimi de bratara este 17cm dar variaza de la mana la mana. Unele doamne au mana mai groasa si se apropie de 20-21cm... Avand in vedere terminalul cu care trebuie sa realizezi si innodarea bratarii, ar fi bine sa masori cca 25cm de guta elastica pentru o bratara. Surplusul ramas dupa un dublu sau triplu nod, se taie iar nodul se ascunde intr-un orificiu de margea. (diamentrul - gtrosimea- gutei, trebuie sa ocupe doar 2/3 din gaura si in felul acesta ramane loc si pentru ascunderea fortata a nodului in gaura margele) O rola de guta elastica nu este scumpa si ti-ar ajunge pentru multe bratari. Problema este ca trebuie sa ai minim 2-3 diametre de guta elastica: 0,35mm; 0,6mm; 0,8mm sau chiar 1mm, functie de diametrul gaurilor margelelor. De asemenea, ar trebui sa ai si guta elasica (sau snururi elastice) de diferite culori, pentru a se asorta cu tonurile de culoare ale margelelor folosite. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Iunie 2011, ora 21:16
Nu pot decat sa-ti doresc succes ... si cum te stiu foarte perseverenta, nu cred ca nu vei izbadi in ceea ce vrei sa faci.
|
|
|

, multumesc George!
Asta nu inseamna ca nu citesc ceea ce scrii indiferent pentru cine!