Info
x
Perle
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 11:17
Ion CREANGA a procedat la fel.
Ceea ce nu ni s-a transmis noua cu adevarat, este ca celebrele dialoguri nocturne dintre invatator si marele nostru poet Mihai Eminescu, in care Ion Creanga il tot refuza pe poet sa astearna pe hartie toate povestile stiute de el, |
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 11:18
Dup� ce s-a trezit, nevasta �i spune so�ului �Tocmai am visat c� mi-ai dat un colier cu perle de ziua �ndr�gosti�ilor. Ce crezi c� poate �nsemna asta?� �Vei �ti disear�, i-a r�spuns el. �n acea sear�, so�ul s-a �ntors acas� cu un mic pache�el pe care i l-a dat so�iei. �nc�ntat�, ea l-a deschis. �n�utru a g�si� cartea �Semnifica�ia viselor�
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 11:20
De la: Melody_, la data 2011-02-14 11:18:57Dup� ce s-a trezit, nevasta �i spune so�ului �Tocmai am visat c� mi-ai dat un colier cu perle de ziua �ndr�gosti�ilor. Ce crezi c� poate �nsemna asta?� �Vei �ti disear�, i-a r�spuns el. �n acea sear�, so�ul s-a �ntors acas� cu un mic pache�el pe care i l-a dat so�iei. �nc�ntat�, ea l-a deschis. �n�utru a g�si� cartea �Semnifica�ia viselor� Si au citit impreuna pana la adanci batranete....................
|
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 12:21
De la: Bursuc, la data 2011-02-14 11:17:30Ion CREANGA a procedat la fel. este faptul ca refuzul lui CREANGA venea din cu totul altul motiv: Se considera nedemn de pune pe hartia povestirile MOSILOR si STRAMOSILOR nostri. El stia ca povestile contin cuvinte sacre, ascunse, care transmit anumite informatii si lui ii era frica de un lucru: nu cumva, el punandu-le pe hartie, sa nu le schimbe sensul si valoarea mistica. El credea di doata inima in fraza "La inceput a fost cuvantul" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 12:27
Si acum iata doua aspecte care nu ne-au fost transmise prin invatatura la scoala:
Numele de Petre ISPIRESCU are legatura cu notiunea de INSPIRATIE. Inspiratia sau harul divin care l-a calauzit in munca sa de a alege si culege povestile din popor ASA CUM TREBUIE, fara a altera cu nimic vreun cuvant important din povestire (oricare ar fi fost ea) Se spune caui i s-ar fi dezvaluit anumite secrete importante care i-au permis sa inteleaga corect ce transmite fiecare povestire. Cuvantul deci, avea INSPIRATIE divina. de aici, numele de ISPIRESCU Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 12:36
Ion Creanga, desi noua ni s-a transmis ca era un simplu invatator, de fapt el era un iluminat popular,
cunoscator al multe secrete din vechime. Exista in Sanscrita anumite cuvinte secrete, cu putere magica. Si dacii erau mari maestri in folosirea unor cuvinte sacre ( intalnite mai ales la descantece) Multe din aceste cuvinte sacre se regasesc ascunse tocmai in aceste povesti. In sanscrita aceste cuvinte cu puteri magice se numesc MANTRE. Una dintre aceste mantre este si cuvantul RAM (un sunet care daca este rostit cum trebuie, face ca fiintza sa rezoneze cu un anumit aspect astral, divin. Stim cu totii ca in limba romana se cunoaste cuvantul RAM (mai ales in poezia lui Eminescu il gasim "Si daca RAMuri bat in geam...") Ei bine, cuvantul RAM se poate scrie si sub forma de ... CREANGA. Ion CREANGA aeste de fapt un compus intre particula IO, (eu insumi ca entitate divina) ION de la CogaION (muntele sacru al dacilor) si RAM (CREANGA) despre care am vorbit deja. |
|
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 12:51
Am sa inchei cu un scurt comentariu despre povestea lui Harap ALB. Doar despre titlu am sa vorbesc, deoarece povestea propriuzisa, daca este citita corect, este plina de semnificatii si invataturi extraordinare (poate chiar incredibile)
HARAP inseamna "om negru- negricios" (de fapt, ARAB...) Urmariti cu atentie cand vorbeste un arab: el nu va putea pronunta cuvantul P... Litera P o veti auzi drept B Deci, HARAP nu este un nume simplu, un nume propriuzis, ci semnifica negru- negricios, intunecat-intunecime. ALB reprezinta LUMINA- LUMINAREA Avem de a face deci cu un nume ciudat care semnifica de fapt in traducere ad literam "NEGRUL ALB" . Practic, am zice ca este o prostie, un non sens... Si totusi, povestea ne spune ca viata nostra este de natura divina dar santem trimisi aici pe Pamant pentru a ne reeduca, perfectiona, ca trebuie sa invatam a trai intr-o lume duala, plina de antagonisme: Rau-bun, Lumina-Intuneric, Noapte si Zi. Ne transmite ca desi tot ce apare in jurlul nostru pare ca o contadictie, noi facem parte dintr-un INTREG. Coboroam dintr-un UNU omniprezent, omnipotent si etern. OMUL insusi este dual (TRUP+SPIRIT) Trupul este NEGRUL (HARAPUL) iar spiritul este ALBUL, divinitatea. Particula secreta care defineste de fapt acest ansamblu de Harap Alb este celebrul semn sanscrit AUM ... care se pronuntza aproape ca in romaneste: OM Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 12:56
Eu va recomand sa recititi nemuritoarele noastre povesti si povestiri. Poate acum, la alta varsta, vi se vor arata alte lucruri nemapomenite. Ganduri bune tuturor si o zi minunata mai departe! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 13:31
De la: Bursuc, la data 2011-02-14 12:56:12 Daca tot le citesti tu,mai bine ne povestesti ,fara sa ne mai chinuim noi cu cititul!
|
Fosta membra 9am.ro 377 mesaje Membru din: 4/12/2010 Oras: Iasi |
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 07:57
De la acelasi bun si drag prieten, Vlad_639 :
TARE !!! Managerii unei edituri incearca sa afle cum de nimeni nu a observat ca unul din angajati a stat la birou, mort, timp de 5 zile, inainte sa-l intrebe cineva daca se simte bine. George Turkelbaum, 51 de ani, angajat de 30 de ani la societatea respectiva, a suferit un atac de cord in biroul pe care il impartea cu alti 23 de angajati (e vorba despre acele "cubicule" tipic americane, spatii largi de lucru impartite in birouri cu ajutorul unor pereti din gipscarton sau sticla). Desi a murit luni, nimeni nu a observat asta pana sambata dimineata, cand ingrijitorul l-a intrebat de ce lucreaza si in weekend. Seful lui Turkelbaum,Elliot Wachiaski, a declarat pentru The New York Times: "George era intotdeauna primul la birou primul dimineata si ultimul care pleca seara, asa ca nimanui nu i-a parut neobisnuit ca sta in aceeasi pozitie si ca nu vorbeste. Era mereu absorbit de munca sa si interiorizat." Un examen medico-legal a relevat ca murise deja de cinci zile la data gasirii lui. George citea manuscrisul unei lucrari medicale cand si-a gasit sfarsitul. Poate n-ar fi rau sa le mai dati colegilor de birou cate un ghiont din cand in cand ! Morala povestirii: Nu va omorati muncind ! Oricum nu baga nimeni de seama! Cel care, toata ziua e activ ca o albina, e puternic ca un taur, munceste precum un cal si seara se-ntoarce acasa rupt de oboseala precum un caine, ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil sa fie un bou !� Pentru Vlad:
Raporteaza abuz de limbaj
Nimic nu e imposibil p�n� nu devine imposibil! Galina
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 09:48
De la un alt foarte bun si drag prieten am primit un colaj despre prietenie. Am ales c�teva citate f�r� s� men�ionez autorii lor:
Prietenii �i du�manii provin din interes. Prietenia cu un om de�tept e mai de pre� dec�t prietenia tuturor pro�tilor! Prietenia se sf�r�e�te acolo unde �ncepe ne�ncrederea. Prietenia �nseamn� un suflet �n doua trupuri. C�nd ��i faci un nou prieten nu-i uita pe cei vechi. Nu ��i petrece timpul cu cineva care nu e dispus s� �i-l petreac� cu tine. Un prieten adev�rat ��i prinde m�na �i ��i atinge inima. Prietenia este una din m�ng�ierilr vie�ii. Prietenia este o responsabilitate pl�cut�, niciodat� o oportunitate. Accept� pe prietenul t�u a�a cum este. Probabil c� la fel ca �i el ai obiceiuri �i defecte. Dac� gre�e�te fa�� de tine fii gata s� ier�i, dac� tu gre�e�ti �i el te va ierta. E bine s� ai �n vedere c� dac� ai o prietenie cu o persoan� de sex opus, te po�i a�tepta ca prietenia voastr� s� se transforme �n dragoste. S� nu alegi ca prieten pe omul pe care nu-l po�i respecta Prieteniile adev�rate sunt ve�nice! Nu po�i pierde dec�t ceea ce nu ai avut!
|
|
DI 154 mesaje Membru din: 26/01/2011 |
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 09:55
Sometimes we expect far too much of the people around us, and because no one can ever live up to those expectations, we are almost always disappointed.
Wouldn't it be better if we just let go, and let people be who they are? Then we'd be able to see them as they are -- with all their beauty and goodness in which we take joy, and with all their faults which we can also see in ourselves. When we have put someone up on a pedestal, sculpturing them to fit our needs and desires by smoothing out the rough edges and creating new curves here and there, we cannot see the real person underneath our work. All we see is the illusion we have created. That is denying the person's real identity and is disrespectful. It's much better for our friends and for ourselves if we drop our expectations and illusions, and accept them all just the way they are. Whether we realize it or not, everyone we know is very special to us. The most important thing to remember is... Always appreciate the friends that you have. A fight may come and go very easily, but a friendship could last forever. The people who make a difference in your life are not the ones with the most credentials, the most money, or the most awards. They are the ones that care. Raporteaza abuz de limbaj |
|
DI 154 mesaje Membru din: 26/01/2011 |
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 09:58
De la: Bursuc, la data 2011-02-14 12:56:12...SCHIMBA-TI AVATARUL....FETE DE COPII NU AR TREBUI SA SE PUBLICE PE ACEST FORUM! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 10:19
De la: DI, la data 2011-02-15 09:58:40De la: Bursuc, la data 2011-02-14 12:56:12...SCHIMBA-TI AVATARUL....FETE DE COPII NU AR TREBUI SA SE PUBLICE PE ACEST FORUM! "Noua ordine mondiala" gandita intr-un patratel de minte!
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 10:50
De la: DI, la data 2011-02-15 09:58:40De la: Bursuc, la data 2011-02-14 12:56:12...SCHIMBA-TI AVATARUL....FETE DE COPII NU AR TREBUI SA SE PUBLICE PE ACEST FORUM! Mda... Ai fi o persoana potrivita la CNA... Am sa introduc semnul (!) si textul "Interzis pozelor sub 18 ani" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 10:53
Stiti cum este:
Ileana Cosanzeana s-a indragostit de Fat Frumos si intre ei a avut loc o relatie erotica. Cum sa admitem postarea unei poze de copil??? Cum de nu m-am gandit?
|
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 10:57
De la: Bursuc, la data 2011-02-15 10:53:18Stiti cum este: Poti pune un afis cu ;,,VAMA'' Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 11:06
De la: DI, la data 2011-02-15 09:55:37Sometimes we expect far too much of the people around us, and because no one can ever live up to those expectations, we are almost always disappointed. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 13:45
Un banc pe care abia l-am primit, deci pot spune ca e cald!
Ion a sarutat-o pe nevasta-sa pe obraz si a adormit. Cand s-a trezit, a vazut un tip ciudat care statea la capul patului, imbracat cu o roba alba: - Cine dracu esti? intreaba Ion, si ce cauti in dormitorul meu? - Asta nu e dormitorul tau, iar eu sunt Sfantul Petru! - Adica .. sunt mort?! Nu se poate! Mai am atatea lucruri de facut in viata! Nici nu mi-am luat la revedere de la familie! Trebuie sa matrimiti inapoi! - Ok .. poti sa te reincarnezi dar .. nu te putem trimite inapoi decat ca un caine sau o gaina. Ion a fost devastat, dar stiind ca era o ferma nu prea departe de casa sa,a rugat sa fie trimis inapoi ca o gaina. Flash de lumina si *poof* s-a trezit acoperit de pene si ciugulind de pe pamant. �Nu e chiar asa de rau�, s-a gandit Ion, pana cand a simtit o chestie ciudata crescand in el. Cocosul s-a dus la el si i-a zis: - Deci .. tu esti gaina cea noua? Cum iti place prima zi aici? - Nu e chiar asa de rau, zice Ion, dar am asa o senzatie ciudata, de parca o sa explodez. - Ovulezi, nu-mi spune ca n-ai mai facut niciodata un ou? - Niciodata! - Eh .. relaxeaza-te si lasa sa se intample. Cateva secunde (destul de incomode) mai tarziu, un ou iese de sub coada sa. Un sentiment intens de relaxare il cuprinde, iar emotiile il coplesesc, devenind mama pentru prima oara. Cand a facut al doilea ou, sentimentul de fericire a fost si mai coplesitor si a stiut atunci ca reincarnarea sa ca gaina a fost cel mai bun lucru care i s-a intamplat vreodata! Cuprins de fericire, a continuat si exact cand trebuia sa scoata si al treilea ou, a simtit o lovitura incredibil de puternica in ceafa si a auzit-o pe nevasta-sa: - IOANE!!! Trezeste-te betiv nenorocit! TE C... IN PAT! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 1715 mesaje Membru din: 8/02/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 14:01
De la: DI, la data 2011-02-15 09:55:37Sometimes we expect far too much of the people around us, and because no one can ever live up to those expectations, we are almost always disappointed. Ce dreaq ai facut aici ? Ai amestecat literele de nu mai pricep nici macar io si aveam pretentia ca sunt elevator !
Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
|
|
SorinaGabriela 2 mesaje Membru din: 18/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 14:03
super tare bancul!!! nu mai pot de ras :))
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 14:09
De la: SorinaGabriela, la data 2011-02-15 14:03:16super tare bancul!!! nu mai pot de ras :)) Hai ca te ajutam, ca sa mai poti :}}}
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 18:56
De la un intelept din Banat.:
Nu e MULT sa nu se gate, nici PUTIN sa nu se-ajunga. Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Fosta membra 9am.ro 149 mesaje Membru din: 9/09/2010 |
Postat pe: 15 Februarie 2011, ora 19:53
De la: Bursuc, la data 2011-02-14 12:36:15Ion Creanga, desi noua ni s-a transmis ca era un simplu invatator, de fapt el era un iluminat popular, Ion Creanga face parte dintre marile suflete universale.Merita un loc mai important in constiinta romanilor. Despre cuvantul (mantra) RAM. RA in sanscrita inseamna energie iar MA mantra ce sustine evolutia energiei. Dar mantra RAM vine de la un personaj real descris in epopea hindusa Ramayana-RAMA, considerat de hindusi fiinta umana perfecta. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Februarie 2011, ora 00:42
De la: YS, la data 2011-02-15 19:53:57De la: Bursuc, la data 2011-02-14 12:36:15Ion Creanga, desi noua ni s-a transmis ca era un simplu invatator, de fapt el era un iluminat popular, Din Carpati provine Rama. Un erou civilizator ptr triburile de la poalele Himalayei.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 16 Februarie 2011, ora 10:22
De la: SorinaGabriela, la data 2011-02-15 14:03:16super tare bancul!!! nu mai pot de ras :)) Schimb registrul ca sa te opresti din ras! C�nd v�d� C�nd v�d fulgii de nea c�t�ndu-�i parc� locul S�lt�nd r�zle�i prin aer, nemul�umi�i de soart� �i cum zdreli�i de v�nt �i �ntrerup norocul Schimb�ndu-l pe-o mocirl�, obscur g�ndul m� poart� La jocul meu cu soarta: �n setea de frumos M-adap din bol�i de vis �i-acolo �ncerc s�-ngrop O boare de av�nt ce-mi pare c�-i prinos Adus unei nelini�ti pe care-o iau drept scop! C�nd v�d cercuri din soare cresc�nd la orizont �i bolta toat�-un iris albastru mi se poare �ntr-o alur� nou�, eliptic piemont M� simt nedumerit� �n ve�nic� schimbare!
|
|
Postat pe: 16 Februarie 2011, ora 10:33
"Daca cineva merge pe o cale fara conducator, o calatorie de cateva zile
poate deveni pe drum mai multi ani" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Februarie 2011, ora 10:37
"Graiul apei, graiul pamantului si graiul vantului nu pot fi intelese
prin mijlocirea simturilor de catre cei care nu au INIMA TREAZA." Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Februarie 2011, ora 10:43
"Natura si femeia frumoasa, te farmeca amandoua...
Amandoua te vrajesc si numai una este fidela; tocmai pe cea infidela o luam de nevasta?" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Februarie 2011, ora 10:56
De la: Bursuc, la data 2011-02-16 10:43:55"Natura si femeia frumoasa, te farmeca amandoua... Depinde de puterea de discernamant a fiecaruia! Natura oricum ne apartine, asa ca de ce sa nu: ......................."dragostea nu-si mai gasete nici taria, nici valtoarea de n-arata ca-n volburi marea! Mereu prin viata ca-n excursii.................."
|
|
|
|