Info
x
Perle
|
Fosta membra 9am.ro 840 mesaje Membru din: 26/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 11:21
De la: Ingrid, la data 2010-10-14 09:01:13br /> Bine, numai peste cadavrul tau. Ma duc sa caut niste seminte de patrunjel, ca doar n-o sa pun trandafiri deasupra (nu esti PSD-ista). Sau preferi crini (Antonescu)??
Think outside the box!
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 11:26
De la: Silviu, la data 2010-10-14 07:47:37br /> Cu telefonul rezolvam, dar nu ma pot vedea cu tine fara Pierce...ca n-am masina. Si n-are haz fara antibasesciana noastra...de cine ne luam apoi??? Raporteaza abuz de limbaj
Think outside the box!
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 11:31
De la: Bursuc, la data 2010-10-14 10:16:14Silviule, Bursucule, nu e Silviu omul care sa se supere...pare zmeul zmeilor, dar in realitate e o combinatie de Ion Creanga hatru si Florin Piersic savuros...de te dor falcile de ras inca 24 ore dupa ce l-ai cunoscut. Ia zi, ce ''piatra'' urmeaza? Raporteaza abuz de limbaj
Think outside the box!
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 11:33
De la: Flo13, la data 2010-10-14 00:08:35br /> Pai, se poate?!! Alearga si tu cu folos. Altfel, mai bine te opresti, consumi energia degeaba... Raporteaza abuz de limbaj
Think outside the box!
|
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 12:47
De la: _xyz, la data 2010-10-14 11:31:44De la: Bursuc, la data 2010-10-14 10:16:14Silviule, Aragonitul Raporteaza abuz de limbaj |
|
Flo13 373 mesaje Membru din: 22/07/2010 |
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 12:53
De la: _xyz, la data 2010-10-14 11:33:53De la: Flo13, la data 2010-10-14 00:08:35br /> Ma incurajez, cel putin imi mentin silueta. Cat despre partea economica...cah...cine munceste nu are timp sa castige. Asa ca prefer suplu, alergat si...muncit .
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 12:56
De la: Bursuc, la data 2010-10-14 12:47:06br /> Astept. Bursucule, pietrele din revista ''Comorile Pamantului'' sunt reale? Raporteaza abuz de limbaj
Think outside the box!
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 12:57
Dar inainte de a discuta despre ARAGONIT, ar fi bine sa fac o mica introducere.
In clasificarea generala a mineraleor (am vorbit pana acum despre Elemente native, despre Silicati si despre Oxizi) veti intalni si Carbonatii ( pozitia a-V-a) Nu voi face o clasificare a lor dar va spun ca exista mai multe grupe, printre care grupa CALCITULUI, grupa Dolomitului si GRUPA ARAGONITULUI. Cristalele de forma carbonatilor de calciu (Ca CO3) cuprind printre altele si cateva cristale deosebit de importante pentru arta bijuteriilor si cristaloterapie. - Calcit - Aragonit - Coral - Perla Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 12:57
De la: Flo13, la data 2010-10-14 12:53:06br /> Cam asa e si la mine... Raporteaza abuz de limbaj
Think outside the box!
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 12:58
De la: _xyz, la data 2010-10-14 12:56:17De la: Bursuc, la data 2010-10-14 12:47:06br /> reale si NATURALE (cu certificat de garantie )
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 13:04
Deci, ARAGONITUL este o ruda foarte apropiata a Coralului si PERLEI.
Acum, in lumea iubitorilor de cristale, (si cine iubeste cristalele iubeste si felinele, deci implicit si femeia) fiecare dintre cele amintite prezinta anumite caracteristici subtile. Calcitul, reprezinta ORIGINARUL Coralul reprezinta PROTECTIE Perla reprezinta DELICATETEA, TANDRETEA iar ARAGONITUL reprezinta DISCERNAMANTUL. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 13:17
De la: _xyz, la data 2010-10-14 12:56:17De la: Bursuc, la data 2010-10-14 12:47:06br /> toate sunt reale!.............numa' cumparatile!
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 13:18
Fac o pauza.
Am avut o discutie cu o tipa care nu credea deloc in treaba asta cu cristalele. I-am dus patru mostre de cristale. Una Violeta, una Transparenta, una Galbena iar una un Portocaliu auriu foarte frumos. I-am spus sa-si aleaga ce cristal ii place cel mai mult. A ales Violetul si portocaliul. I-am spus apoi: Violetul este AMETIST, Transparentul este un Cristal de Stanca, iar celelate doua erau Orpiment si Realgar. Mineraul acela portocaliu si spectaculos pe care l-ai ales, este un minereu radioactiv. L-a pus imediat jos. Bunnnn. daca iti spun ca acel minereu este radioactiv, ai inteles si l-ai lasat jos imediat. Deci ai crezut ca poate fi daunator. Daca iti spun ca AMETISTUL este un cristal benefic si vindecator, asta nu mai crezi... Nimic nu exista in lumea asta vizibila ceva FARA ROST. Fiece lucru vazut, are ceva (bun, rau sau din ambele) si foloseste la ceva. Toate buruienile ce le vedem pe marginea drumului, sant folositoare la ceva. Daca nu stim acest lucru, atunci sa nu zicem imediat: "Nu-i buna la nimic" Asa este si cu cristalele. Daca nu credem ceva despre ele, nu inseamna ca nu-s folositoare. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 13:27
ARAGONITUL
Denumirea lui vine de la (Molina de) ARAGON din Spania. Este un carbonat de Calciu (Ca CO3) ce se poate gasi: Incolor, Alb, Galben, Maro-galbui, Maro-verde, Cenusiu, Cenusiu-alb, ROZ, Purpuriu deschis, Albastrui, Rosu sau Portocaliu. Poate fi transparent pana la translucid dar si opac. Este un mineral moale 3,5-4 (duritate din 10) Poate prezenta luminiscenta (alb, galben, crem, portocaliu) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 13:39
ARAGONITUL
Se spune despre Aragonit ca ne confera o stare ce ne permite o inteligentza cumpanita si asezata, moderatie in gandire si usurinta de a lua decizii corecte, de a face o alegere buna, justa fara eforturi sau speculatii. Ne poate induce simtul realitatii fara elucrubatii sau exaltari. Discernamantul natural si fluent al bunului simt. Se spune ca marile adevaruri sant extraordinar de simple. Aragonitul ne poate ajuta sa gasim acele adevaruri. Explicatia data pentru aceste calitati ale Aragonitului, consta in faptul ca acest mineral rezoneaza cu INTELIGENTZA ORIGINARA, nealterata de iluziile ce ne inconjoara. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 13:49
ARAGONITUL
Insufla forta launtrica, PRIN CANALIZAREA ENERGIILOR si ne da o siguranta gratie focalizarii coerente ale gandurilor. (Am scris cu majuscule "canalizarea energiilor" deoarece sant persoane care cred si inteleg ca in corpul uman exista o vasta retea energetica cu o multime de puncte bine definite, prin care se ramifica energiile, acelea numindu-se " puncte pentru acupunctura") Sub actiunea ARAGONITULUI, apele agitate si imprastiate ale gandirii, revin limpezite la albie. Involburarea tulbure revine la claritatea domoala a inceputurilor, la esenta primordiala, sub ghidarea intelepciunii divine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 13:51
Deoarece mai sant cateva zile pana va apare urmatorul numar al COMORILOR PAMANTULUI
(in care veti gasi probabil un fragment de Aragonit), mai lasam si pentru maine alte comentarii legate de ARAGONIT. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 13:56
Tramp,
Ce zici? Mergi sa-ti cumperi? Stiu ce mi-ai raspunde... Nu crezi ca prin ceea ce spui ii jignesti pe ceilalti? Adica, sant atat de saraci cu duhul, incat s-ar putea lasa prostiti de mine??? In ce ma priveste.... am talpa groasa. Deci, is cam nesimtit si imun... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 13:58
De la: Tramp, la data 2010-10-14 13:17:41De la: _xyz, la data 2010-10-14 12:56:17De la: Bursuc, la data 2010-10-14 12:47:06br /> Apropos: "cumparatile" se scrie "cumparati-le" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:10
AMOLITUL=aragonul Aragonitul a fost numit in 1790 dupa numele provinciei spaniole Aragon, zona in care a fost observat prima data. Aragonitul se formeaza in mod natural in aproape toate cochiliile de moluste si ca endoscheleton calcaros al coralilor de apa calda si rece (Scleractinia). Deoarece depunerile minerale din cochiliile molustelor sunt puternic controlate biologic, unele forme de cristale sunt diferite in mod clar de formele anorganice de aragonit. La unele moluste cochilia este formata in intregine din aragonit, la altele formele de aragonit reprezinta numai piese discrete ale cochiliei biominerale (aragonit, plus calcit). Aragonitul se formeaza deasemenea in ocean si in pesteri ca precipitatii anorganice numite cimenturi marine si speleoterme. Stratul nacreous al cochiliilor fosile de aragonit ale unor forme disparate de amoniti formeaza un material irizant numit amolit. AMOLITUL= aragonit cu impuritati care il fac irizant si valoros ca material semipretios. Cochiliile molustelor de tip abalon sunt deasemenea realizate de aragonit, ceea ce le confera un luciu de mother of pearls. Multe din cochiliile fosilelor compuse acum din calcit au fost formate initial din aragonit. Dar pentru ca aragonitul este instabil la presiuni si temperaturi ridicate se transforma in calcit. Aceste fosile in mod normal si-au pierdut luciu original asemanator perle. Perle naturale sunt in cea mai mare parte formate din aragonit, avand o legatura stransa cu conchiolinul, un proces a carui finalizare dureaza 7 ani. Culoarea aragonitului si alte proprietati ale acestuia aragonit 3aragonit 2Aragonitul este un mineral carbonic, asemanator din punct de vedere chimic cu calcitul, dar cu o forma fibroasa, rotunjita si fara clivaj romboedric. Este o piatra sticloasa ornamentala care poate fi gasita in multe varietati. De obicei aragonitul este transparent sau translucid si vitros. Din punct de vedere al culorii aragonitul este incolor sau alb atunci cand este pur. Daca nu este pur, el poate avea nuante diferite de galben, albastru, roz sau verde. Aragonitul este o piatra destul de friabila, cotata cu duritatea 3,5 pe scara de duritate, motiv pentru care de obicei nu este utilizata pentru bijuterii. Cristalele de aragonit sunt de multe ori prismatice, dar uneori mineralele devine pseudo-hexagonale. Aceasta forma de aragonit se numeste "flos-ferri" sau "flori de fier", intrucat sunt subtiri strans legate intre ele si ca ramuri care seamana cu viermi sau cu copaci. Aceste specimene sunt de obicei gasite in Austria, Rusi, Mexic si Statele Unite. Surse de aragonit Aragonit se gaseste mai ales in mediile sedimentare. Acesta apare ca depozit pe langa izvoarele termale si in asociere cu straturile de gips. Aragonit se gaseste in intruziunile si cavitatile cu calcit si dolomita, precum si in zonele oxidate ale depozitelor de minereu unde se gaseste alaturi de minerale secundare ca malachit si smithsonit. Aragonitul poate forma tufa (roca poroasa) in Cehoslovacia si Turcia. Cristale frumoase de aragonite s-au gasit in Pestera Vant din South Dakota, in Statele Unite, precum si depozite de sulf din Sicilia, Italia. Zonele bogate in aragonit includ: Aragon-Spania; Bastennes-Franta; Cumbria-Anglia; Leadhills-Scotiei; Agrigento-Sicilia; Tsumeb-Namibia; Carintha-Austria; Muntii Harz-Germania, iar in sud-vestul Statelor Unite, in Chester County, Pennsylvania, Socorro County, New Mexico, si Fort Collins-Colorado. Aragonit poate fi, de asemenea, gasite in diverse alte locatii din Spania, Franta, Anglia si Statele Unite. Utilizari ale aragonitului aragonit 8Aragonitul provenit de la molustele de tip abalone se folosesc mi nou in industria bijuteriilor la producerea de cercei, bratari, pandantive, coliere,etc. O alta utilizare a aragonitului este in MEDICINA. Particulele aragonit dispersate intr-o matrice de polimeri bioresorbabili sunt considerate a fi un candidat bun pentru materiale de proteza osoasa. In prezent se studiaza cu mult interes microstructura de aragonit sintetic utilizata pentru aplicatii biomedicale, deoarece microstructura poate influenta integrarea sa, precum si inlocuirea cu resorbtia osoasa. Proprietatile mistice ale aragonitului ARAGAONUL ARE PUTEREA DE A COMBATE, DE A ACCELERA PROCESUL DE INVATARE,DE A PROMOVA RABDAREA SI SA INCURAJEZE ACCEPTAREA SI DISCIPLINA. Cumparatile voi cei ce vreti!
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:11
Un ingrijitor de la o gradina zoologica se indrepta spre cusca unui cangur, pentru a-i duce de mancare. Cand ajunse in dreptul custii, ingrijitorul vazu cangurul sarind ca ars peste gardul de trei metri. O femeie, care era acolo si privea cangurul, ramase si ea mirat.
- Ce i-ai facut cucoana de a sarit asa, ca un arc, cangurul asta?? - Atunci, cucoana -spuse ingrijitorul- cred ca va trebui sa ma gadili si pe mine in acelas loc, deoarece acum sant obligat sa il prind din urma... Este greu sa "gadili" un om exact unde-i place,numai pentru a-i face pe voie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:14
Tramp,
Felicitari. Vezi ca putem gasi un limbaj comun? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:24
Fiul unui rabin se converteste la crestinism iar rabinul era total devastat. vazandu-l asa de tulburat, Dumnezeu coboara din ceruri si apare in fata rabinului:
- Nu mai suferi atat, in definitiv, acum doua mii de ani, nu a facut si fiul meu acelas lucru? - Da, dar nu uita ca fiul meu este ....legitim Un teolog, un filosof, un ganditor chiar daca ar ajunge in fata lui Dumnezeu va incepe sa argumenteze. Nu-l va vedea nici atunci pe Dumnezeu. Pentru a putea vedea ai nevoie de tacere, nu de argumente: ai nevoie de IUBIRE nu de LOGICA. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:25
De la: Bursuc, la data 2010-10-14 13:18:58Fac o pauza.
Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:28
De la: Bursuc, la data 2010-10-14 14:14:17Tramp, Tot mai interesante.............. sunt femile
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:35
De la: Tramp, la data 2010-10-14 14:28:30De la: Bursuc, la data 2010-10-14 14:14:17Tramp, si toate femeile iubesc bijuteriile... Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:37
Florica merge la o sedinta de spiritism sa vada daca nu poate intra in contact cu Vasile, sotul ei, care murise de o luna.
- Vai, Gheorghe, ce-am mai plans... Cum e acolo? - Bine, ii raspunse spiritul - Cum o duci? - Ooooo mai bine ca pe Pamant, muuuult mai bine. - Si spune-mi, cum e acolo in Rai? - Da' cine ti-a spus ca is in Rai? (Vi-aduceti aminte? Mai la inceput vi-am spus un banc cu doi englezi ce jucau biliard; -Sir, la capatul acestui batz sta un nebun! - la care capat? zise celalat) Fara sa ne straduim prea mult, ne putem face aici viata un adevarat Iad. Poate un Iad mai al draqului ca Iadul ala despre care ne temem noi (daca o fi existand asa ceva) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:39
De la: Tramp, la data 2010-10-14 14:28:30De la: Bursuc, la data 2010-10-14 14:14:17Tramp, Off, Tramp! Femeile alearga dupa bijuterii si noi... dupa ele! Grea pedeapsa!
|
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:42
Cine ma ajuta?
Cand am intrat prima data aici pe Forum am vorbit si cu o tipa ce avea avatarul Doruletz. Cine este? N-am mai vazut-o pe aici... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 14:46
,,Exista o veche poveste chinezeasca despre un om sarac care i-a cerut unui calugar sa-l ajute sa gaseasca pietre pretioase. ,,Daca asta iti e dorinta'', i-a raspuns calugarul, ,,atunci chiar si pietrele din mare vor deveni pietre pretioase''. Raspunsul l-a dezamagit pe omul sarac, care sperase ca inteleptul calugaril va sfatui cum sa devina bogat.
Adevarul este ca o piatra devine pretioasa doar daca oamenii isi doresc s-o aiba.'' (Comorile pamantului nr. 1) Asa ca pentru Tramp, orice piatra valoroasa, nu inseamna mai nimic si il inteleg, el ii doreste emei si deci pentru el emeia e ,,pretioasa''!!
|
|
|

, toti suntem putin luati, pardon grabiti. Bine, merci de intrebare "ptiu 13", alerg si eu, cam inutil ce-i drept
.
toate sunt reale!.............numa' cumparatile!