back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Perle

Pagini: << 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 >> Sari la pagina:

Flo13

373 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 11:34

Stii ca nu poti face lumea perfecta, nici nu ar fi recomandat. Tb sa ceri de la un om doar atat cat el poate (mai sunt si exceptii). Asa ca iti urmezi crezul si ignori pe nepasatori. Apropo iti citesc sporadic mesajele si sunt de apreciat. Nu uita ca suntem un popor vulcanic, ne certam si cand ne iubim, asa ca .

Fosta membra 9am.ro

834 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 11:39

............................. �n prezent , aproape 100% din perlele v�ndute sunt perle de cultur� , singura deosebire fa�� de perlele descoperite accidental (�i foarte , foarterar) este faptul c� acestea din urm� nu con�in nucleu ad�ugat de om , ci se formeaz� �n jurul unui bob de nisip intrat �n scoic� . �ns� am�ndou� tipurile de perle sunt perle naturale , �i nu artificiale , formate �n urma unui proces al scoicii de a se auto-ap�ra .
Doar 10% din scoici accept� �ns� nucleul introdus . O parte din ele mor din cauza corpului strain , iar altele �l rejecteaz� . O parte din cele care �l rejecteaz� �ncep �ns� s� depun� sidef pe manta , form�nd astfel a�a-numitele "keshi" , perle naturale f�r� nucleu , de forme neregulate , care �ns� sunt foarte apreciate .
De-a lungul unei perioade de mul�i ani , acest �nvelis , cre�te constant prin secretarea continu� de c�tre scoic� a sidefului , form�nd perla , folosita apoi in bijuteriile cu perle .
Lustrul , iriz�rile �i culorile specifice sidefului depind de numarul �i grosimea straturilor depuse prin suprapunere . M�rimea , forma �i culoarea unei perle sunt determinate de combinarea mai multor factori , inclusiv de c�tre m�rimea �i forma "intrusului" , sau de faptul dac� scoica este de ap� dulce sau de ap� s�rat� , sau de regiunea geografic� unde tr�ie�te scoica . De ce perlele pot avea un pre� foarte ridicat ? La o mie de scoici pescuite , un procent foarte mic poart� perle , iar dintre acestea probabil doar una din zece mii este o perl� cu calit��i foarte bune .
Criteriile �n func�ie de care se stabile�te valoarea unei perle : diametru , greutate , orient , culoare , str�lucire �i form� . Greutatea perlelor se m�soar� �n grani (nu este acela�i lucru cu gramul). 1 gran = 0.05 grame (1gram = 20 grani) . Gradul de str�lucire este dat de str�lucirea unei pete de lumin� care se reflect� pe suprafa�a perlei , cu c�t acest contur este mai mare cu at�t stralucirea e mai bun� . Iriza�iile sidefului din care este alc�tuit� perla poart� denumirea de orient . A�a cum s-a men�ionat , perlele au mai multe culori , �ns� cele mai valoroase �i cel mai des folosite pentru bijuteriile cu perle sunt alb-argintiu , roz , crem , auriu , bleu-gri �i negru .
De asemenea pot avea diferite nuante:

Perlele de Akoya
roz argintiu crem

Perlele tahitiene

verzui roz argintiu

Perlele South Sea Aurii

auriu roz argintiu

Perlele South Sea Albe
roz crem argintiu

Combina�ia de luciu , culoare , m�rime , netezime �i simetrie este cea care confer� valoare fiec�rei perle �n parte . F�r� s� fie absolute sau unice , comercian�ii de perle consider� drept "standard " dou� sisteme de sortare - sistemul AAA-A (calificativul AAA revenind perlelor de cea mai bun� calitate) �i sistemul A-D (sistemul tahititan) ; nu trebuie s� pierdem din vedere c� vorbim totu�i de ni�te sisteme "indulgente" de clasificare , care las� loc interpret�rilor �i aprecierii perso

Perlele au marimi diferite

Cum deosebi�i o bijuterie cu perle veritabile de un fals?

Mai u�or dec�t a�i crede : trece�i u�or cu din�ii peste suprafa�a ei , f�r� a presa puternic . Cele veritabile au o textur� u�or grunjoas� , care se simte imediat atunci c�nd este testat� , iar cele de sticl� , plastic sau cele f�cute din adaos de sidef pe o bil� de plastic sau sticl� (perlele de Mallorca) au o textur� neted� , lin� �i , �n mod imposibil , o form� perfect� .
Perlele naturale sunt de 4 feluri : Freshwater (de ap� dulce ) cele mai folosite �n montarea bijuteriilor datorit� pre�ului accesibil , Akoya , Tahitiene �i South Sea , ultimele trei fiind de ap� s�rat� , av�nd un pre� �i-o calitate mai mari .
Perlele Freshwater

Perlele de ap� dulce cresc �n adev�rate ferme . De la �nceputul secolului trecut metodele de cultivare a perlelor s-au �mbun�t��it control�ndu-se �ntr-o mare m�sura m�rimea , forma �i culoarea .
Selec�ia lor se face dup� criterii foarte riguroase , dup� care sunt v�ndute bijutierilor , creatorilor de bijuterii cu perle �i comercian�ilor de perle .
Culorile lor sunt foarte variate : alb , galben , roz , lavand� , verde , negru - alb�strui , gri , maro , auriu .
De asemenea formele lor sunt foarte diferite : rotund sau aproape rotund , lacrim� , orez , cartof , baroc , buton .

Perlele Akoya

Perlele Akoya au un loc aparte �n colec�iile pasionatelor de perle si bijuterii cu perle datorit� calit��ii lor ridicate : form� , irizatii , orient . Perlele Akoya sunt perle de ap� s�rat� cultivate dintr-o specie aparte Pinctada fucata martensii procedeu descoperit �n Japonia , la �nceputul secolului 20 de c�tre Kokichi Mikimoto , procedeu preluat �i �mbun�t��it apoi �i de alte ��ri , inclusiv China (care �n prezent produce perle de foarte bun� calitate).
Stridia Akoya este mai mic� , astfel c� �i perlele Akoya sunt de m�rimi mai mici dec�t perlele de ap� dulce ( �ntre 2 �i 11 mm ) , dar pe de alt� parte sunt cele mai apropiate ca �i form� de perfec�iune � rotunde sau aproape rotunde .
Ca �i culori , �n general , perlele Akoya sunt albe sau crem , dar uneori , mai rar , pot avea tonuri de roz , verde sau gri .
Odat� cu cultivarea gustului pentru perle , achizi�ionarea de bijuterii cu perle Akoya devine o necesitate . E imposibil s� nu le iube�ti .

Perlele Tahitiene

Negrul tahitian se cultiv� �n scoicile negre din Polinezia Franceza iar culorile perlelor sunt de-o elegan�� extrem� .
Perlele negre (cunoscute �i sub denumirea de Perle negre tahitiene) sunt foarte apreciate datorit� rarit��ii lor. Faptul c� nu pot fi produse �n mas� se datoreaz� deterior�rii st�rii de s�n�tate a molu�tei �i/sau faptului c� aceasta nu a supravie�uit procesului "tehnic" sau , pur �i simplu respingerii "grefei" (nucleul introdus chirurgical) ori a sensibilit��ii vis-a-vis de schimb�rile climatice .
Perlele tahitiene , prin m�rimea lor , prin culorile deosebite , au locul lor de cinste �n colec�iile de bijuterii cu perle .

Perlele South Sea

De asemenea perlele South Sea sunt perle rare , perle crescute �n ap� s�rat� �n m�rile din sud , �n zonele tropicale �i subtropicale .
Acestea au perle de dimensiuni mari de la 10 pana la 15 mm �i culori care merg de la alb-argintiu la galben-auriu.
Datorit� m�rimii lor bijutierii le pot folosi la crearea celor mai grandioase coliere si bijuterii cu perle .

Bijuteriile cu perle au nevoie de �ngrijire �i protec�ie special� .

�n primul r�nd , bijuteriile cu perle nu se p�streaz� la un loc cu celelalte bijuterii put�nd fi zg�riate de pietrele sau metalul celorlalte piese de�inute de dumneavoastr� .

Aplica�i mai �nt�i crema de corp , parfumul sau fixativul �i abia apoi pune�i bijuteriile cu perle . Produsele cosmetice le pot afecta suprafa�a.

Nu face�i baie cu bijuteriile cu perle �i nu dormiti cu ele.

Dupa ce le-a�i purtat le pute�i �terge cu o carp� moale, uscat�.

Purta�i bijuteriile cu perle c�t mai des, �n contact cu gr�simile naturale ale pielii, perlele cap�t� �n timp un luciu deosebit.........................................................

Raporteaza abuz de limbaj
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 12:08

Denis,
Exhaustiv comentariul.
Nu stiu cum ar trebui facut (si daca s-ar putea) sa adaugam si poze in spatiul dedicat textelor. Frumusetea si farmecul Perlelor nu prea pot fi "povestite".
Nici chiar poza nu poate suplini frumusetea si farmecul lor.

Daca cineva comanda niste Perle pentru a-si face colier, ar trebui specificat un lucru: daca margelele din Perle se insira pur si simplu pe un fir (cum gasiti pe la mai toti vanzatorii ambulanti), fara sa faceti un nod dupa fiecare perla, riscati sa va degradati singure colierul, datorita faptului ca prin frecarea dintre ele, s-ar subtzia (sau chiar distruge) stratul de sidef, despre care Denis a amintit, precizand foarte exact grosimea acestui start.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 12:15

De la: Tramp, la data 2010-10-13 08:09:52
De la: Bursuc, la data 2010-10-12 13:08:37[quote]

Melody, nu vezi ca si pentru topicul asta apar nemultumiti? Nu vreau sa ma implic inca intr-o disputa.
Putina lume intelege ca se pot face si lucruri fara sa ai anumite interese ascunse.
Deoarece intr-un numar se prezinta trei-patru cristale dar primesti cadou doar unul, te rog nu ezita sa-mi scri daca mai doresti si alte cristale. Daca voi putea, am sa te ajut cu placere.

MINTE!................CA MINTI FRUMOS!

...nu minte !!
bursucule....

Daniela
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 12:25

Va voi prezenta un citat asupra caruia nu mi-am permis niciun comentariu:
( Dr. Dorin Dragos)

"Perla evoca matricea creatoare a lumilor, apele originare, lustrale care purifica si regenereaza, reintineresc si revitalizeaza; elixirul botezului, dadator de har si protectie Divina.Purifica fluidele interioare si le pune in miscare, polarizandu-le, sublimandu-le si preschimbandu-le in imaginatie creatoare.
Precum Micutza Sirena, este frumoasa nu prin ea insasi, prin aparenta fizica, ci prin ceea ce emana :
secreta (lume inchisa) intima, ascunsa precum linistea marii or fascinatia tainica a adancurilor.
Este misterul noptii cu Luna, blandetea negraita a farmecului ei, inefabila, senzuala ocultare a uterului femenin, "acel ceva nedefinit" care vine de nu se stie unde - stiind doar "ca te atrage" iremediabil, cu un magnetism irezistibil.
Luna este o PERLA imensa deasupra luminisului padurii - frunzisul pare de metal. Dincolo de el nu sti ce se ascunde: o pasare, un sarpe, o zana - te absoarbe dar si infricoseza.
Vibreaza ca o inima, fosneste ca o rochie de mireasa"

Perla, ETERNUL ERMETIC FEMININ...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 12:27

Unei PERLE MIGNON

Fosta membra 9am.ro

840 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 13:46

De la: Flo13, la data 2010-10-13 11:34:52Stii ca nu poti face lumea perfecta, nici nu ar fi recomandat. Tb sa ceri de la un om doar atat cat el poate (mai sunt si exceptii). Asa ca iti urmezi crezul si ignori pe nepasatori. Apropo iti citesc sporadic mesajele si sunt de apreciat. Nu uita ca suntem un popor vulcanic, ne certam si cand ne iubim, asa ca .

Exact, nu-i poti cere unui mar sa faca pere; va face ce stie: pere.

Ce mai faci, Flo ptiu13??

Think outside the box!
Fosta membra 9am.ro

840 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 13:54

De la: Bursuc, la data 2010-10-12 12:24:18xyz,
In negura vremurilor, se pierde un tzinut numit Hyperboreea. Hyperboreeni sant stra-stramosii nostri.
Hyperboreea era o societate Matriarhala condusa de inalte preotese numite Sibile. Intreaga societate se baza pe niste legi clare, impuse de aceste preotese. N-am sa vorbesc decat despre cateva:
- Belle-legi ("Legile Frumoase" care indrumau cetatenii spre aplicatiile practice
in domeniul artelor: Poezie, Muzica, Dans, Pictura, si folosirea acestor cunostiinte in viata de zi cu zi (lucru manual pentru necesitatile din casa: mobilier, tzesatorie, impletituri, olarit etc...)
- Legile Medicale.
Nu mai scriu despre celelalte Legi care privesc modul de organizare si conducere statului , distributia agoniselilor si dezvoltarea societatii, rolul barbatului in societate etc, etc...
La acea vreme, Hyperboreea era recunoscuta ca fiind leaganul medicinei. Din aceasta medicina a fost instruit Hypocrate...

Nu te-ar interesa sa studiezi si "o altfel de medicina?" Daca esti din Bucuresti, te-as putea indruma spre o persoana care preda cursuri de medicina Ayur Vedica...
Ai mai accepta cativa ani de studiu in plus?
Daca in tine se ascunde vreo "Sibila"????

Da, am practicat Ayurveda timp de un an. Mai atrasa sunt de partea medicala a budismului. Totusi, ca medicina alternativa, cea mai eficienta mi se pare homeopatia unde beneficiezi de toate formele de energie: minerala, vegetala etc. Ma rog, nu mai dezvolt...

Bursucule, sa nu te superi daca nu raspund imediat, am o toamna grea la servici.

Think outside the box!
Fosta membra 9am.ro

840 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 14:01

De la: Silviu, la data 2010-10-12 10:39:13br />

N-am nimic cu omu ...
Se poate sa fiu si un Gica -Contra cum zici matale, dar ... hai sa fim seriosi, bietul Bursuc nu mai lasa pietrele alea din brate. Am inteles, sunt minunate, mai ales daca crezi in ele, alea, alea, dar omu' nu se mai opreste...
Vrei sa citesti la infinit despre pietricele si alte asemenea ? Foarte bine.
Mai tot timpul, daca imi permit sa fac o obiectie, o critica, hop se sare-n sus cum ca ... lovesc, jignesc ...
Mai sa fie, ce lume sensibila ...

Ia zi, Bursucule, cum mai e cu pietrele alea, frate, ca lumea vrea sa stie ...

Tot nebun cum te stiam ai ramas Silviule...
Iti place sa inviorezi topicurile pe care intri.
Sa stii ca antibasesciana noastra nu e in tara; cand vine eu zic sa ne tinem de promisiune: sa o ingropam in gradina.

Think outside the box!
Fosta membra 9am.ro

840 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 14:12

De la: _xyz, la data 2010-10-13 13:46:43
De la: Flo13, la data 2010-10-13 11:34:52Stii ca nu poti face lumea perfecta, nici nu ar fi recomandat. Tb sa ceri de la un om doar atat cat el poate (mai sunt si exceptii). Asa ca iti urmezi crezul si ignori pe nepasatori. Apropo iti citesc sporadic mesajele si sunt de apreciat. Nu uita ca suntem un popor vulcanic, ne certam si cand ne iubim, asa ca .

Hai ca ma grabesc teribil si fac greseli de fructe: mere, la sfarsit.

Off, oare cand voi fi si eu linistita, sa nu ma grabesc...deja visez. Gata, fug...

Think outside the box!
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 14:13

A fost saptamana Quartzului Roz.
Voi mai puncta cateva lucruri care sper eu, vor fi interesante.
ARMONIA CULORILOR
Cand va uitati prin magazine dupa podoabe, bijuterii si santeti tentate sa alegeti de exemplu un colier multicolor. Nu toti producatorii de bijuterii confectionate manual au suficiente cunostinte artistice sau stiintifice. Unii dintre ei fac bijuterii doar in scopul de a vinde cat mai repede si pentru a face bani.
Asa se intampla ca unele produse desi sant frumoase, le lipseste parca ceva.
La coliere in special trbuie sa tineti cont de un principiu: alaturarea culorilor. In pictura, sant multe tratate chiar care dezvolta si explica de ce este foarte important sa cunoastem cate ceva din Teoria Culorilor. Unele culori (sau tonuri de culoare) isi atenueaza sau amplifica intensitatea de culoare daca se alatura unor altor culori. Fiecare culoare, are o culoare "complementara". Tonurile de culoare pot aparea complet diferit daca sant asociate neadecvat. Asa cum in muzica este o ARMONIE" si in lumea culorilor exista aacest aspect.
Daca in muzica, o alaturare nepotrivita de note (tonuri sau semitonuri) poate conduce nu numai la o dezarmonie ci chiar la ZGOMOT si in cadrul asocierilor de culoare intalnim acelas lucru. Asa poate sa apara notiunea de "culoare murdara"
Colierul format dintr-o mixtura de culori, poate fi frumos privindu-i pietrele dar luat in ansamblul lui, privit mai de departe, poate deveni inestetic (kitch)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 14:28

ASOCIEREA PIETRELOR

In afara de importanta alaturarii culorilor, si alaturarea pietrelor (cristalelor) nu se poate face intamplator (dupa cum ne vine la mana)
Spuneam ca in clasificarea generala a mineralelor, sant opt grupe importante.
Mineralele sant strans legate de asa zisul "Tabel a lui Mendeleev" care tine cont de anumite caracteristici fizico-chimice ale elementelor. (masa atomica, numarul de electroni de pe orbite etc)
Fiecare Grupa din Tabelul lui Mendeleev, contine niste elemente care au ceva in comun.
Aceste elemente au niste proprietati fizico-cimice. Amestecul de elemente sau substante chimice pot conduce la o serie de reactii...
Mineralele contin ELEMENTE. Deci si asocierea mineralelor trebuie facuta tinand cont de niste lucruri.
Cristalele despre care vorbim noi, se asociaza si ele dupa niste reguli.

(imi cer scuze pentru introducerea asta stufoasa)
QUARTZUL ROZ se poate asocia cu AMETISTUL.
(din punct de vedere al asocierii culorilor este ok iar din punct de vedere al cristaloterapiei, deasemenea)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 14:38

Quartzul ROZ impreuna cu AMETISTUL, nu numai ca se completeaza reciproc dar se si POTENTEAZA reciproc.
Cred ca am scris destul si despre Ametist si despre Quartul ROZ.

De exemplu: trebuie sa cunoastem anumite lucruri despre medicamente (de aceea este recomandabil sa luam medicamente numai dupa sfatul medicului si nu din auzite) tocmai datorita faptului ca ele pot da nastere la reacti adverse. Prin asocierea nepotrivita a unor medicamente, ne putem cauza traume inimaginabile si chiar agravarea bolii pentru care le-am luat.
(tot roamanul s-a nascut poet si doctor)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 14:42

xyz,
Un buchetzel de flori de camp pentru tine.
Nu neg, ca printre ele n-ar fi si niste flori albastre.

Fosta membra 9am.ro

840 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 17:11

Or fi myozotis...
Multumesc.

Think outside the box!
Fosta membra 9am.ro

840 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 17:17

De la: Ingrid, la data 2010-10-11 11:43:56br />

Vorbeste-i normal e foarte draguta si inteligenta, o cunosc eu! doar ca la medicina se pricepe, la cristaluri te pricepi tu, nu vad nici o problema!

Mi-am adus aminte de un duel...medical, cand a intervenit Octan (toate doamnele forumului il regreta)...
Tre' sa strang mai multi bani pt. inghetata...

Think outside the box!
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 17:24

De la: _xyz, la data 2010-10-13 17:17:18
De la: Ingrid, la data 2010-10-11 11:43:56br />

Vorbeste-i normal e foarte draguta si inteligenta, o cunosc eu! doar ca la medicina se pricepe, la cristaluri te pricepi tu, nu vad nici o problema!

Mi-am adus aminte de un duel...medical, cand a intervenit Octan (toate doamnele forumului il regreta)...
Tre' sa strang mai multi bani pt. inghetata...

Ah, uitasem sa spun ca are o memorieee.....

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

840 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 20:14

Da, si memoria imi spune ca in octombrie bag inghetata la cuptor...cam pe cand??

Think outside the box!
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 21:57

De la: Bursuc, la data 2010-10-13 12:25:48
Luna este o PERLA imensa deasupra luminisului padurii - frunzisul pare de metal. Dincolo de el nu sti ce se ascunde: o pasare, un sarpe, o zana - te absoarbe dar si infricoseza.

Daniela
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 22:02

De la: daniela_iasi, la data 2010-10-13 21:57:16

si uite asa fetele pica in plasa romantismului.....

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 13 Octombrie 2010, ora 22:49

De la: _KARPOV, la data 2010-10-13 22:02:51

eu mereu am fost o romantica...

Daniela
Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 00:03

De la: daniela_iasi, la data 2010-10-13 22:49:29

SI MAI ESTI INCA ROMANTICA ..............E F BINE ASA >.

GINA
Flo13

373 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 00:08

De la: _xyz, la data 2010-10-13 14:12:28
De la: _xyz, la data 2010-10-13 13:46:43

Hai ca ma grabesc teribil si fac greseli de fructe: mere, la sfarsit.

Off, oare cand voi fi si eu linistita, sa nu ma grabesc...deja visez. Gata, fug...

Mileniul vitezei , toti suntem putin luati, pardon grabiti. Bine, merci de intrebare "ptiu 13", alerg si eu, cam inutil ce-i drept .

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 01:04

De la: daniela_iasi, la data 2010-10-13 22:49:29

vrem dovezi...

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 07:47

De la: _xyz, la data 2010-10-13 14:01:15

N-am nimic cu omu ...
Se poate sa fiu si un Gica -Contra cum zici matale, dar ... hai sa fim seriosi, bietul Bursuc nu mai lasa pietrele alea din brate. Am inteles, sunt minunate, mai ales daca crezi in ele, alea, alea, dar omu' nu se mai opreste...
Mai tot timpul, daca imi permit sa fac o obiectie, o critica, hop se sare-n sus cum ca ... lovesc, jignesc ...

Sa stii ca antibasesciana noastra nu e in tara; cand vine eu zic sa ne tinem de promisiune: sa o ingropam in gradina.

Gata, eu pun gradina, tu manopera. Ca, de, am si eu o etate ...
Asa pare, dar aici nu mi-am propus sa inviorez ...
Am crezut ca este vorba despre perle d-alea de genul porumbeilor scapati pe gura si, cand colo, dau de imberbi care-si fac temele si pasiunile sfasietoare pe topic.
Sunct chiar singurul care s-a plictisit de moarte citind nesfarsitele postari despre tot felul de pietre pretioase.
Sau oi fi singurul care da pe goarna ?
Ailalti se dau cum ca ar avea aia 7 ani de acasa ...
Io n-am !
Dupa ce ca ma asasina Bucrsucul cu pietricelele lui a mai aparut si astalaltu' cu perlele lui si modul lor de formare de zici ca nu e adevarat.
Tot astept sa mai citesc niste perle adevarate, niste vorbe de duh spuse de cine stie ce destept si toata lumea casca gura la zevzecii astia doi care au luat titlul topicului stricto-senso si nu mai obosesc.

Andrdao, nu dai si tu un telefon sa punem tara la cale ?
Ce, numai cu Pierce Brosman ne putem vedea. Asta cine stie cat sta pe-afara, ca dureaza pana creste ala micu ...

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 09:01

De la: Silviu, la data 2010-10-14 07:47:37
De la: _xyz, la data 2010-10-13 14:01:15

N-am nimic cu omu ...

Gata, eu pun gradina, tu manopera. Ca, de, am si eu o etate ...
Asa pare, dar aici nu mi-am propus sa inviorez ...
Am crezut ca este vorba despre perle d-alea de genul porumbeilor scapati pe gura si, cand colo, dau de imberbi care-si fac temele si pasiunile sfasietoare pe topic.
Sunct chiar singurul care s-a plictisit de moarte citind nesfarsitele postari despre tot felul de pietre pretioase.
Sau oi fi singurul care da pe goarna ?
Ailalti se dau cum ca ar avea aia 7 ani de acasa ...
Io n-am !
Dupa ce ca ma asasina Bucrsucul cu pietricelele lui a mai aparut si astalaltu' cu perlele lui si modul lor de formare de zici ca nu e adevarat.
Tot astept sa mai citesc niste perle adevarate, niste vorbe de duh spuse de cine stie ce destept si toata lumea casca gura la zevzecii astia doi care au luat titlul topicului stricto-senso si nu mai obosesc.

Andrdao, nu dai si tu un telefon sa punem tara la cale ?
Ce, numai cu Pierce Brosman ne putem vedea. Asta cine stie cat sta pe-afara, ca dureaza pana creste ala micu ...

Ce faaaceee??? cum sa va vedeti singuri, chiar asa, va faceti de cap? Si cu ingropatul in gradina, atat va spun: numai peste cadavrul meu!!!! dar nu va grabiti, ca deocamdata e foarte vioi.

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 09:04

Pentru Silviu,
Prima pagina din "Perle". Bursuc:
Postat pe: 25 August 2010, ora 11:50 Citeaza Raspunde

M-am hotarat sa deschid un subiect mai aparte.
Adevarate intamplari, povestiri care prin substratul lor pot fi considerate adevarate PERLE pentru viata..
Perle literare in adevaratul sens al cuvantului dar si la figurativ: Perle gasite prin tezele si extemporalele elevilor, Perle descoperite pe la oratorii nostri politici precum si din celebrul "caiet al grefierului"
Deoarece avem multe fete pe Forum, aici putem vorbi si despre PERLELE adevarate
sau pietrele (semi) pretioase, care infrumuseteaza trupul.
De asemenea putem vorbi si despre efectele cristalelor asupra noastra.(dupa origine, tip, culoare, zodii.

Acest topic se referea stricto senso la Perle. Deci cine intra aici stia ce cauta si nu la intamplare. Apoi aria s-a extins si la acele perle la care faci referire dar nu-ti aduci aportul! Eu nu inteleg de ce vrei sa jignesti in continuare; mesajele pe care le transmiti celor cu care vrei sa iei legatura incep cu o insulta. Nu poti sa mai scapi putin macar aici de ura aceea interioara pe care o risipesti pe unde intri? Ce ai cu noi? Ti-a ingradit Bursuc ori altcineva sa-ti arati harul prin altfel de perle? Cand o sa te convingi ca nu esti obligat sa citesti ce scriu altii pe acest topic? Nu este interzis nimanui sa citeasca si sa scrie ce vrea dar asa, din proprie initiativa ai putea sa acorzi si celorlalti mai mult respect! Este adevarat si proverbul: Nu cere ceea ce nu are!

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 09:07

Silviu,
Se spune ca fiecare om are cate o pasarica in cap.
Deh, colectionarii se pare ca au un stol de pasari....
La fel, se mai zice ca cine are o problema la "cutiutza" ori o ia razna,
ori se apuca de colectionat ceva !
Poate is si eu vreun frustrat de ceva (sau cineva) si aceste hobby-uri
mi-au adus o anume stabiliate. Ce-ai fi vrut? S-o iau razna ?
Sa-ti spun ceva: un viciu se elimina prin inlocuirea lui cu alt viciu.
Daca inainte nu dormeam, gandindu-ma la ceva, acum nu mai dorm gandindu-ma de unde naiba mai fac rost de cristalul "X"...
Aceeasi Marie, cu alta palarie...
Pana la urma, nu-s de invidiat, Silviule.
Toata viata incercam sa ne mintim pe noi insine, gasind fel de fel de chichitze
care sa scuze problema noastra (de care tot fugind, dam tot peste ea)
Cred, in sinea mea, ca toti cei care intram prin forumuri sau chat-uri avem o problema.
Atunci, daca ar fi asa, intre mine si tine de exemplu, n-ar fi nicio diferenta.

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 10:12

Bucrsucule, gata, ma predau.
Am recitit primul post, tu l-ai pus acolo, e topicul tau, l-ai facut ca sa poti sa-ti faci cunoscuta pasiunea, e in regula,
Eu sunt de vina.
N-am fost atent la detaliu.
Sa fi sanatos !
Da-i inainte cu cristalele si cu mineralele dupa cum ti-e voia.
Doamne Ajuta !

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2010, ora 10:16

Silviule,
Sanatate la toata lumea.
Restul, le-om duce cumva.
Vorba cuiva: cine se supara... ii taiem nasul!
Sper sa ne mai citim.

Pagini: << 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PERLE
Mergi la: