back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Perle

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 30 August 2010, ora 09:30

nastasemihail,

Pietrele (semi)pretioase denumite generic Quartzuri, se clasifica astfel:
Cristal de Stanca (transparent, clar)
Quartz roz
Quartz fumuriu
Quartz turmalinat (contine incluziuni de Turmalina)
Quartz rutilat (contine incluziuni de Rutil)
Quartzuri Chatoiante (Chat= Pisica)
-Ochi de Pisica (Verzui)
-Ochi de Soim (Gri, Cenusiu)
-Ochi de Taur (Rosu-Maron)
-Ochi de Tigru (Maron- Galben Auriu)
Din punct de vedere al Cristaloterapiei, Quartzurile sant cele mai importante datorita caltatilor lor:

-transforma energia
-Amplifica energia
-Receptioneaza si transmite energie
-Transporta energie
-Produce oscilatii (amplifica sau atenuueaza oscilatii (vibratii)
-Are memorie interna (poate stoca sau ceda din memorie)

Se pot vorbi foarte multe despre Quartzuri. Bucura-te de prezenta lor in casa ta (de ori si care fel de Quartz ai avea) deoarece este deosebit de util si benefic in camin.

Cat priveste Topicul deschis de mine, daca nu-l pot inchide sau modifica, voi cauta sa nu sprijin aparitia unor subiecte ca Perle provenite de la elevi.
Avem obligatia sa ne respectam toti partenerii de pe Forum.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 30 August 2010, ora 09:35

Ebony,
Ma bucur ca ai niste cercei cu cristale Swarovsky.
Te rugasem sa-mi dai o adresa de Post Restant, sa-ti trimit niste bijuteri din Perle naturale.
(Sub forma de cadou. Deci nu vei avea ramburs)
Astept...

Raporteaza abuz de limbaj
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 30 August 2010, ora 10:26

Am gasit povestire interesanta:

Dupa casatorie, El:
-Draga, imi pare rau ca am ascuns un adevar despre mine: SANT SADIC!
-Dragul meu, ce bine ca ai dus vorba: uitasem sa-ti spun ca eu sant MASOCHISTA!
Asa stand lucrurile, s-au bucurat amandoi si au plecat in luna de miere.
In prima noapte, a sosit momentul mult asteptat:
Ea, rupandu-si hainele de pe ea, striga cu infrigurare:
-Ah, iubitule! Bate-ma! Loveste-ma! Ahhhh
El, incrucisandu-si mainile, ii spuse calm:
- Ha, ha, ha s-o crezi tu !

Iata o casnicie ce parea perfecta!
Aceasta intamplare imi intareste totusi convingerea:
"Casatoria este cea mai proasta institutie inventata de Om"!

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 30 August 2010, ora 10:32

De la: Ebony, la data 2010-08-25 20:01:55....am primit si eu 2 siraguri....,de perle(imitatie desigur...)

Exista si naturale si imitatie .......asa ca nu sti excat ce ai primit ......du-le la verificat ...

GINA
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 30 August 2010, ora 10:52

Pentru cei interesati despre subiectul "Pietrele (semi)pretioase si rolul in functie de Zodii", voi incerca sa prezint cateva recomandari:
1) De-alungul timpului, s-a studiat foarte mult rolul Pietrelor(semi)pretioase asupra celor 12 zodii. Datorita ariei geografice atat de raspandite, diferiti cercetatori au abordat acest subiect in mod diferit.
2) Avand in vedere constructia diferita a Horoscoapelor, au aparut probleme in recomandari. Pentru a elimina acest aspect, (nu vedeti ca in ori si ce ziar sau revista gasesti un Horoscop, el este prezentat in mod diferit) m-am gandit ca ar trebui sa va prezint cateva recomandari care tin cont in general de acele pareri care se regasesc in comun la toti cercetatorii.
Asadar, ceea ce va propun eu, este general acceptat de Egipteni si Greci; Bizantini;
Evrei; Astrologi Medievali; Astrologi Moderni)

Berbec: Ametist, Granat, Safir, Diamant.
Taur: Obsidian, Ametist, Calcedonie, Smarald, Crisopraz.
Gemeni: Jasp, Smarald, Agat, Perla, Acvamarin.
Rac: Calcedonie, Diamant, Onix, carneol, Rubin, Diamant.
Leu: Granat, Smarald, Olivina (Peridot), Carneol, Onix, Sardonix.
Fecioara: Sardonix, Perla, Crisolit.
Balanta: Carneol, Rubin, Acvamarin, Opal.
Scorpion: Crisolit, Crisopraz, Topaz, Beril, Ochi de Tigru.
Sagetator: Beril, Safir, Rubin, Zircon, Turqoaza.
Capricorn: Topaz, Opal, Granat, Quartz Roz, Safir.
Varsator: Acvamarin, Crisopraz, Topaz, Safir, Ametist, Onix.
Pesti: Hiacint, Turqoaza, Jasp, Turmalina.

Trebuie spus ca exista tratate serioase de Cristaloterapie, in care fiecare zodie dispune de peste 15-20 de cristale benefice. Daca cineva doreste informatii mai amanuntite despre fiecare zodie in parte, va stau cu placere la dispozitie.
Acceptati o lege fundamentala in Cristaloterapie:
"Nu cauta cristalul... lasa-l sa te descopere El"

Nu trebuie sa stiti pe de rost denumirile. Daca va notati macar pietrele ce vi le-am recomandat, cand treceti pe la magazinele de specialitate, cereti doar denumirile notate si vanzatorul va da el ceea ce solicitati.
Multa bucurie va doresc s-aveti, cand intrati in posesia unor asemenea pietre!

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 30 August 2010, ora 11:18

De la: 9am076753, la data 2010-08-30 10:32:00
De la: Ebony, la data 2010-08-25 20:01:55....am primit si eu 2 siraguri....,de perle(imitatie desigur...)

Exista si naturale si imitatie .......asa ca nu sti excat ce ai primit ......du-le la verificat ...

Perlele naturale se recunosc destul de usor. Cele perfecte si cu diamentre relativ mari 8-9mm (sau chiar mai mult) au certificate de provenienta (sau furnizor) si au preturi prohibitive.
Perlele comnune (impropriu spus deoarece perlele se gasesc in varietati foarte multe) au anumite asa zisele "defecte" ( care de fapt nu sant defecte deoarece chiar aceste "defecte" autorizeaza Perla ca fiind naturala, autentica)
iata cateva sugesti:
- De regula Perlele adevarate sant insirate pe un fir textil natural iar intre ele exista un nod discret. (Practic, perlutzele sant "cusute"pe sirag, deci nu se freaca una de alta)
- daca va uitati atente la orificiile perlelor prin care a intrat atza, se vede clar ca gaura este reala ( se vede spartura creata de burghiu sau laser) La cele false apar niste bavuri iesite inafara. (
Trebuie sa va explic un lucru: atunci cand patrunde un burghiu in Perla, el "sparge" sideful. Deci nu se poate vedea o gaura perfecta)
- Cand luati in mana un sirag din perle, simtiti o anume greutate. Se simte si se aude frecarea dintre perle. La perlele din Acryl (imitatii perfecte vizual) se observa ca sant usoare, atunci cand le scapati usor pe o suprafata, nu se aude un sunet specific, deoarece plasticul n-are duritatea sidefului.
- Daca siragul luat, costa intre 20-50 lei iar perlutzele sant perfecte (adica sant sferice perfect) si toate sant identice, acel sirag contine Perle artificiale. La un sirag cu Perle Naturale, nu toate margelutzele au aceleasi dimensiuni si forma. Pot prezenta anumite iregularitati ( sideful prezinta startificari, cute sau striatii. ) sau nuantze de irizatii diferite.
Pretul creste odata cu calitatea. Perlele mai scumpe, sant mai scumpe deoarece ele se aleg dupa calitatea formei si colorit - irizatii- dintr-o cantitate foarte mare de Perle.
Se gasesc foarte usor Perle naturale la un pret intre 70 si 100 lei.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 30 August 2010, ora 13:29

O mica istorioara:
La o petrecere, femeile s-au retras cu ale lor, mai ales ca gazda le-a aratat prietenelor sale bijuteriile.
Printre ele, un mare si renumit Diamant.
-Vai, draga! dar diamantul acesta este atat de mare ca pare a fi printre cele mai mari din lume.
- Stai linistita! Scorpia aia de Sefa-mea , are un diamant mai mare numit "Horowitz"... dar nu se bucura de el! Poarta cu el blestemul "Horowitz"
- Nu-mi spune, draga! Si care este acest blestem?
- Simplu: Domnul Horowitz... barbatul ei!

Mda, cand depindem de altcineva pentru fericire, devenim sclavi, ne incatusam singuri. Hi, hi, hi si pietrele scumpe au tendinta de a ne transforma in sclavi. Sa nu cadem prada lor! De aceea trebuie sa incercam sa fim detasati cam de tot ce-i in jurul nostru.
Atasamentul exagerat conduce sigur la suferinta.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 30 August 2010, ora 14:06

Astazi, am sa incerc sa va fac o clasificare a materialelor din care se confectioaneaza margele pentru bijuterii sau Cristaloterapie. (o clasificare empirica):
1) Produse Minerale.
2) Produse Organice
3) Produse din Ceramica si portelanuri
4) Produse din sticla.
5) Produse din mase plastice.
5) Produse Artificiale.

Azi, va voi prezenta doar margele confectionate din Minerale;
1) Elemente native: Aur, Argint, Platina, Alama, Cupru, Aliaje Crom-nichel etc. Acestea se folosesc ca materiale auxiliare (Accesorii pentru bijuterii) Despre fiecare se pot spune foarte multe dar ma rezum la atat deocamdata (Si elementele native, pot avea influente asupra corpului omenesc si este bine de stiut care sant acestea)
2) Sulfuri
3) Oxizi
4) Halogenuri
5) Carbonati
6) Suflati
7) Fosfati
8) Silicati.

N-o sa intram in teorie dar aceste lucruri este bine sa fie cunoscute, deoarece majoritatea margelelor din care se confectioneaza bijuteriile, influenteaza corpul omenesc, functie de tipul lor precum si de locul pe care il ocupa acestea in Tabelul Periodic al Elementelor ( Tabelul lui Mendeleev)
Voi incerca mai tarziu sa explic de ce este important sa avem cunostinte generale despre pietrele (semi)pretioase si atunci, voi reaminti aceste notiuni generale, cu caracter introductiv.
Sa nu uitam ca atunci cand alegeti bijuteri sau gablonturi, dati bani si uneori nu putini. Cunoasterea va va feri de pacaleli si mai mult, va va ajuta la alegerea lor in cunostintza de cauza.

9am209022

6 mesaje
Postat pe: 30 August 2010, ora 15:08

Multumesc frumos pentru detalierea despre coral. Margelele sint sigura ca sint din coral, dupa greutate si culoare, chiar daca au un luciu ce pare ca un lac adaugat peste ele. Cred ca sint doar foarte bine lustruite. Cerceii insa nu mi-au lasat urme rosii de la tortita, ci de la contactul direct dintre mineral si ureche. In timp, nu m-au mai colorat, de-asta v-am intrebat, de teama ca era un fel de vopsea artificiala care sa le dea culoarea rosie specifica unor banale chestiuni din plastic. Sint niste trandafirasi mici cit o bobita de lacramioara si tare frumusei, i-am luat din Gara de Nord acum 2-3 ani, mi-au cazut cu tronc, am eu o chestiune personala cu trandafirii, si stiu ca au costat (doar) 6 lei. Nu am alergie la vreun metal. Cineva mi-a zis ca tocmai faptul ca m-am colorat imi confirna ca e coral autentic, pentru ca ar fi normal asa ceva din partea coralului rosu natural.

In legatura cu coralul albastru, imi puteti spune daca printre afectiunile ORL pe care le amelioreaza este inclus si tinitusul? Daca este asa, cum as putea cumpara din Bucuresti o pereche de cercei din coral albastru? Tiuitul cu care traiesc de vreo 5 ani in urechi devine din ce in ce mai suparator, iar medicina traditionala nu are inca un tratament confirmat ca "vindeca" aceasta afectiune benigna. Va multumesc frumos!

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 August 2010, ora 16:51

De la: Bursuc, la data 2010-08-30 09:30:14nastasemihail,

Pietrele (semi)pretioase denumite generic Quartzuri, se clasifica astfel:
Cristal de Stanca (transparent, clar)
Quartz roz
Quartz fumuriu
Quartz turmalinat (contine incluziuni de Turmalina)
Quartz rutilat (contine incluziuni de Rutil)
Quartzuri Chatoiante (Chat= Pisica)
-Ochi de Pisica (Verzui)
-Ochi de Soim (Gri, Cenusiu)
-Ochi de Taur (Rosu-Maron)
-Ochi de Tigru (Maron- Galben Auriu)
Din punct de vedere al Cristaloterapiei, Quartzurile sant cele mai importante datorita caltatilor lor:

-transforma energia
-Amplifica energia
-Receptioneaza si transmite energie
-Transporta energie
-Produce oscilatii (amplifica sau atenuueaza oscilatii (vibratii)
-Are memorie interna (poate stoca sau ceda din memorie)

Se pot vorbi foarte multe despre Quartzuri. Bucura-te de prezenta lor in casa ta (de ori si care fel de Quartz ai avea) deoarece este deosebit de util si benefic in camin.

Cat priveste Topicul deschis de mine, daca nu-l pot inchide sau modifica, voi cauta sa nu sprijin aparitia unor subiecte ca Perle provenite de la elevi.
Avem obligatia sa ne respectam toti partenerii de pe Forum.

Perlele de la copii si elevi sint cele mai bune. Ei le spun cu convingere si e greu sa le demonstrezi altceva.
O perla de copil poate schimba ....multe.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 30 August 2010, ora 16:57

Eram la mare cu fata mea si maica-sa. 2,5 ani avea. Si se juca cu un copil cu vreun an mai mare. Si tot vorbeau intre ei, fiecare in acelasi timp. Erau mai multe persoane in jur, care ii ascultau. La un moment dat baiatul se opreste din vorbit. Fetita continua sa vorbeasca incontinuu. Baiatul ii spune, suparat..."esti sulda?"...Era cit se poate de mirat.
Toti au izbucnit in ris, mai ales ca baiatul nu parea sa aiba spirit de observatie mai mult decit fetita. Atunci si fetita l-a bagat in seama, si a tacut.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 August 2010, ora 17:56

Copiii spun lucruri traznite :

Ce este rascoala?
Rascoala inseamna, cand parintii nostri nu gasesc bani si atunci rascolesc ca sa gaseasca.

Ce este respectul ?
Respect inseamna sa te scoli sa stea babele pe scaun.

De ce exista ceasuri cu cuc si nu cu cocos, din moment ce cocosul e cunoscut ca ne trezeste dimineata?
Ceasurile sunt cu cuc si nu cu cocos, deoarece cucul a fost prima pasare sculatoare.

Ce limba se foloseste in Iad si in Rai?
In Rai vorbim limba muta, in Iad vorbim romaneste

Ce este politica?
Politica este cand mai multi oameni se intalnesc si vorbesc foarte mult.

De ce se bat potcoave cailor?
La cal se pun potcoave sa nu cada calul pe spate atunci cand pune frana.

De ce ne spalam cu sapun?
Noi ne spalam ca sa dam sapun in ochi la microbe

Mama mea lucreaza la facultate. Ea munceste cu pixul

Mamele sunt mai vorbarete decat tatii pentru ca mamele se duc la piata si se cearta cu vanzatorii

Ce este economia?
Economie inseamna sa nu mai cheltuim din salariu, ca sa-l punem la banca. Cheltuim numai din ciubucul pe care ni-l da seful

Ce sunt amprentele?
Amprentele e cand punem mana pe o clanta si raman degetele acolo si le gaseste politia

Ce este sufletul ?
Suflet e cand iti pune mama prajituri pe farfurie si ii lasi prajituri si lu� ala micu�
Sufletul are o forma de inima

Ce inseamna cuvantul modern?
Modern e cand vezi ceva frumos si e scump si n-ai bani.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 30 August 2010, ora 18:03

gabi_sib

67 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 31 August 2010, ora 01:54

De la: Bursuc, la data 2010-08-25 12:20:04Am sa incep chiar cu definirea PERLEI
Ea se formeaza prin patrunderea unui corp strain (graunte de nisip) in interiorul cochiliilor anumitor tipuri de scoici din marile tropicale, pentru a se proteja de "intrus" Din cauza aceasta PERLA este recunoscuta ca avand calitati protectoare pentru persoana ce o poarta.
Pot fi: Albe, Roz, Bleu, Argintii, Aurii, Verzui si Negre.
Din punct de vedere mineralogic Perla este Carbonat de Calciu si are duritatea 2,5-4,5
Daca Calcitul reprezinta " ORIGINARUL"; Aragonitul reprezinta "DISCERNAMANTUL"; Coralul reprezinta PROTECTIE;
Perla reprezinta PROTECTIE SI DELICATETZE
Avand in vedere faptul ca Perlele se culeg dificil (scufundari in apa),se gasesc si greu (mai putin cele din crescatorii), ele sant cu atat mai rare cu cat sfericitatea lor este mai perfecta iar sideful are caltati si irizatii deosebite. De aceea Perle rare sant foarte cautate, apreciate...si foarte scumpe.
Daca cineva doreste mai multe explicatii privitoare la Perle, le voi da cu cea mai mare placere.

Datorita raritatii lor si sensul figurativ al cuvantului, primeste aceleasi conotatii incat nu odata ati auzit spunandu-se : "Ce Perla a mai scos si acesta! " ; " A da Perle la porci" sau "Nici n-am stiut ce Perla zace in tine" etc... etc...

Deci, ce perla ai vrea sa-ti dau : alba sau roz 2,5 sau 3 ?

gabi_sib

67 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 31 August 2010, ora 02:03

Mda, si eu m-am gandit sa deschid un topic depre gogosi si minciunele, dar am renuntat ca nu m-am putut decide ce reteta sa aleg pentru a exemplifica, ca aveam de ales intre prea multe si trebuia sa scriu in final o carte de bucate. Si reclama aia de la baumax une poza sub care scria broasca de usa indica un obiect din metal stralucitor, si eu stiam ca broastele nu sunt din metal si fac oac oac ... Deh ... limba noastra-i o comoara ...
Ce fel de perle mai vreti, tocmai v-am dat una, dar va atentionez, n-are prea multe carate, si nici prea roz nu e !

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 08:30

De la: 9am209022, la data 2010-08-30 15:08:46Multumesc frumos pentru detalierea despre coral. Margelele sint sigura ca sint din coral, dupa greutate si culoare, chiar daca au un luciu ce pare ca un lac adaugat peste ele. Cred ca sint doar foarte bine lustruite. Cerceii insa nu mi-au lasat urme rosii de la tortita, ci de la contactul direct dintre mineral si ureche. In timp, nu m-au mai colorat, de-asta v-am intrebat, de teama ca era un fel de vopsea artificiala care sa le dea culoarea rosie specifica unor banale chestiuni din plastic. Sint niste trandafirasi mici cit o bobita de lacramioara si tare frumusei, i-am luat din Gara de Nord acum 2-3 ani, mi-au cazut cu tronc, am eu o chestiune personala cu trandafirii, si stiu ca au costat (doar) 6 lei. Nu am alergie la vreun metal. Cineva mi-a zis ca tocmai faptul ca m-am colorat imi confirna ca e coral autentic, pentru ca ar fi normal asa ceva din partea coralului rosu natural.

In legatura cu coralul albastru, imi puteti spune daca printre afectiunile ORL pe care le amelioreaza este inclus si tinitusul? Daca este asa, cum as putea cumpara din Bucuresti o pereche de cercei din coral albastru? Tiuitul cu care traiesc de vreo 5 ani in urechi devine din ce in ce mai suparator, iar medicina traditionala nu are inca un tratament confirmat ca "vindeca" aceasta afectiune benigna. Va multumesc frumos!

Coralul Albastru:
N-ar trebui sa se gaseasca prea greu deoarece din punct de vedere valoric nu este un coral scump. Culoarea albastra indica faptul ca provine de la un Coral aflat in primul stadiu de descompunere.
Pentru tziuitul din urechi eu ti-as recomanda o alta piatra pretioasa careia ii sant recunoscute calitati terapeutice evidente. Este vorba despre LAZURIT sau LAPIS-LAZULI cum i se mai spune.
Tziuitul din urechi, poate proveni din mai multe cauze organice care ar trebui identificate. Mai intai ar trebui sa-ti faci o Audiograma la un ORL-ist si o investigatie mai serioasa. Medicina Alternativa are ca principiu eliminarea CAUZEI si nu a efectului. Tziuitul este un efect si ca atare nu acesta trebuie tratat. Ti-am spus toate acestea deoarece tziuitul poate aparea si datorita unor probleme legate de oase. (In aparatul auditiv exista si niste oscioare mici - oscilante-) Nu trebuie sa-ti faci probleme dar ar fi indicat un consult de specialitate.
Un lucru este insa sigur :LAZURITUL ( LAPIS-LAZULI) este nu numai o piatra deosebit de frumoasa dar ii sant recunoscute extraordinare calitati terapeutice (in special pentru afectiunile din zona capului) din care cauza ti-o si recomand.
LAZURIT,(Lazhuward) inseamna in persana "albastru precum cerul" si pentru ca are in compozitia sa si cristale de pirita, culoarea lui completa ar fi "un albastru precum cerul instelat" De altfel cuvantu LAZURIT este foarte apropiat romanescului "AZUR" (albastru ca cerul).
Important de retinut ar fi ca ori si ce cristal natural de culoare Albastra sau Indigo, te va ajuta foarte mult in problema auzului. Iti recomand sa vizitezi un Site foarte bun, al unui tip din Bascov/Pitesti : "margelesiaccesorii.ro" unde vei gasi foarte frumoase pietre de Lapis-Lazuli, pe care chiar le-ai putea comanda, urmand ca mai apoi sa mergi la un bijutier sa-ti faca niste cercei frumosi.
Garantez ca vei face mare valva printre fete deoarece piatra aceasta este spectaculoasa.
De asemenea garantez ca vei avea ocazia sa constati ulterior, o imbunatatire a intuitiei, o deschidere spre lumea subtila (divina) si mai ales vei constata -cu surpriza- ca dupa un timp nici nu vei mai sti ce-s alea "dureri de cap"
Aici, santem cu totii egali. Spune-mi pe nume: George sau pur si simplu Bursuc. (avatarul are legatura cu un animalutz si nu cu un manelist...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 08:51

De la: gabi_sib, la data 2010-08-31 01:54:01
De la: Bursuc, la data 2010-08-25 12:20:04Am sa incep chiar cu definirea PERLEI
Ea se formeaza prin patrunderea unui corp strain (graunte de nisip) in interiorul cochiliilor anumitor tipuri de scoici din marile tropicale, pentru a se proteja de "intrus" Din cauza aceasta PERLA este recunoscuta ca avand calitati protectoare pentru persoana ce o poarta.
Pot fi: Albe, Roz, Bleu, Argintii, Aurii, Verzui si Negre.
Din punct de vedere mineralogic Perla este Carbonat de Calciu si are duritatea 2,5-4,5
Daca Calcitul reprezinta " ORIGINARUL"; Aragonitul reprezinta "DISCERNAMANTUL"; Coralul reprezinta PROTECTIE;
Perla reprezinta PROTECTIE SI DELICATETZE
Avand in vedere faptul ca Perlele se culeg dificil (scufundari in apa),se gasesc si greu (mai putin cele din crescatorii), ele sant cu atat mai rare cu cat sfericitatea lor este mai perfecta iar sideful are caltati si irizatii deosebite. De aceea Perle rare sant foarte cautate, apreciate...si foarte scumpe.
Daca cineva doreste mai multe explicatii privitoare la Perle, le voi da cu cea mai mare placere.

Datorita raritatii lor si sensul figurativ al cuvantului, primeste aceleasi conotatii incat nu odata ati auzit spunandu-se : "Ce Perla a mai scos si acesta! " ; " A da Perle la porci" sau "Nici n-am stiut ce Perla zace in tine" etc... etc...

Deci, ce perla ai vrea sa-ti dau : alba sau roz 2,5 sau 3 ?

gabi_sib,
Imi asum raspunderea pentru limbaj , exprimare sau greslelile gramaticale ce apar in textele mele.
In viata nu este sigur nicio data cine-i vanatorul si cine vanatul. Deci, nu trebuie decat sa pui in evidentza aceste greseli si totul este ok!
Cat priveste perlele albe sau roz de 2,5-3 am sa recunosc: is mai greu de cap si n-am priceput ce ai vrut sa spui.
Sant doua categori de oameni: unii deschid drumuri iar altii baga de vina cum e facut drumul.
Prefer sa deschid drumuri imperfecte, daca altii prin corectiile ce le aduc, vor desavarsi lucrarea.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 09:06

Azi voi incerca sa va enumar materialele organice folosite in confectionarea manuala a bijuteriilor.
In aceasta categorie intra materiale de origine organica, dar care au capatat unele calitati si caracteristici specifice gemelor. Unele dintre ele putand avea o valoare considerabila.

1) Ambra (Chihlimbar)
2) Corali
3) Fosili (lemn fosilizat)
4) Lemn de esenta nobila
5) Melci
6) Os ( coarne, fildes etc)
7) Perle
8) Scoici
9) Sidef

Daca exista cineva interesat de acest subiect, voi detalia.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 09:17

Ieri vi-am spus un banc despre blestemul unui diamant. Nu intamplator l-am spus.
Prin aceste subiecte legate de pietre (semi)pretioase, as dori sa trezesc apetitul unor persoane care sa isi confectioneze - ele insele- bijuteri dupa propria imaginatie sau dorintza, fara a mai depinde de cineva Mai intai ca isi pot confectiona dupa bunul plac propriile bijuteri si mai apoi ca vanzand pe la cunoscuti bijuteri, isi vor recupera banii cheltuiti, propriile bijuteri revenindu-le pe gratis.
Chiar as dori sa stiu daca este cineva interesat de aceasta propunere. Altminteri toate comentariile mele ar semana cu cel ce ar duce apa cu galeata in mare sperand s-o umple.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 31 August 2010, ora 09:23

De la: Bursuc, la data 2010-08-31 09:17:17Ieri vi-am spus un banc despre blestemul unui diamant. Nu intamplator l-am spus.
Prin aceste subiecte legate de pietre (semi)pretioase, as dori sa trezesc apetitul unor persoane care sa isi confectioneze - ele insele- bijuteri dupa propria imaginatie sau dorintza, fara a mai depinde de cineva Mai intai ca isi pot confectiona dupa bunul plac propriile bijuteri si mai apoi ca vanzand pe la cunoscuti bijuteri, isi vor recupera banii cheltuiti, propriile bijuteri revenindu-le pe gratis.
Chiar as dori sa stiu daca este cineva interesat de aceasta propunere. Altminteri toate comentariile mele ar semana cu cel ce ar duce apa cu galeata in mare sperand s-o umple.

Eu sunt, imi plac pietrele foarte mult, nu numai cele pretioase.

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 31 August 2010, ora 09:31

De la: Bursuc, la data 2010-08-31 09:06:39Azi voi incerca sa va enumar materialele organice folosite in confectionarea manuala a bijuteriilor.
In aceasta categorie intra materiale de origine organica, dar care au capatat unele calitati si caracteristici specifice gemelor. Unele dintre ele putand avea o valoare considerabila.

1) Ambra (Chihlimbar)
2) Corali
3) Fosili (lemn fosilizat)
4) Lemn de esenta nobila
5) Melci
6) Os ( coarne, fildes etc)
7) Perle
8) Scoici
9) Sidef

Daca exista cineva interesat de acest subiect, voi detalia.

Eu as vrea sa povestesti despre chihlimbar si sidef,
Imi place sa port chihlimbar in nuanta coniacului, cu bob limpede transparent si nu inteleg de ce de ani buni se gaseste numai din cel cu sfaramaturi galben opac..

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 09:44

De la: Bursuc, la data 2010-08-31 09:17:17Ieri vi-am spus un banc despre blestemul unui diamant. Nu intamplator l-am spus.

Sigur ca sunt destui interesati de acest subiect, poate nu toti lasa si vre-un comentariu, sau poate altii vor citi subiectul acestui topic peste mai multa vreme si vor gasi lucruri ce-i intereseaza.
Si eu dau uneori cautare pentru un anume subiect, si gasesc postari interesante, ce-mi folosesc , pe diferite forumuri si care sunt scrise de trei sau patru ani. Nu intotdeauna rezultatul e vizibil imediat.

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 09:53

Mi-amintesc un citat ,,Scoica nu naste perle decat atunci cand nisipul o doare'' Mi se parea trist si voiam sa vad daca e intradevar real. Si am cautat sa vad cum se formeaza perlele naturale, nu cele de cultura. Am gasit ca in mare parte e real, molusca sub cochilia careia a intrat un parazit sau un firisor de nisip, secreta carbonat de calciu cu care inveleste in straturi succesive ,,intrusul' 'pentru a-l izola. Astfel se formeaza minunatul sidef al perlelor.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 31 August 2010, ora 10:01

De la: M_Elody, la data 2010-08-31 09:53:18Mi-amintesc un citat ,,Scoica nu naste perle decat atunci cand nisipul o doare'' Mi se parea trist si voiam sa vad daca e intradevar real. Si am cautat sa vad cum se formeaza perlele naturale, nu cele de cultura. Am gasit ca in mare parte e real, molusca sub cochilia careia a intrat un parazit sau un firisor de nisip, secreta carbonat de calciu cu care inveleste in straturi succesive ,,intrusul' 'pentru a-l izola. Astfel se formeaza minunatul sidef al perlelor.

...stii ca exista o superstitie trista. Perlele merg minunat la tinuta de mireasa, dar se zice ca aduc lacrimi...

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 10:06

Poate e doar o superstitie. Si eu am purtat perlute. Era ,,ceva imprumutat' dar nu mi-a adus ghinion!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 31 August 2010, ora 10:09

De la: M_Elody, la data 2010-08-31 10:06:48Poate e doar o superstitie. Si eu am purtat perlute. Era ,,ceva imprumutat' dar nu mi-a adus ghinion!

deci tu poti demonstra ca e o prostie

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 10:45

Ingrid,
Poate o sa razi dar cuvantul Chihlimbar vine din persana, keh ruba - atrage paie.(toti am invatat la scoala ca frecand o bagheta de Chihlimbar, se obtine electricitate statica ( si bagheta va atrage diferite materiale)
Au fost descoperite amulete si siraguri din Chihlimbar inca din Paleolitic.
Odinioara era atat de pretuit incat a primit denumirea de Aurul Nordului (mari cantitati de chihlimar provin din zona baltica)
Era foarte apreciat de grecii antici care stiau ca ii apara de reumatism si ca le vindeca multe boli.
Se poate gasi sub diferite culori: Alb, Rosu, Galben ca mierea, Cogniac, Portocaliu, Verzui, Negricios rar Albastru si extrem de rar Violet.
Chihlimbarul Alb, reprezinta 10% din productia de Chihlimbar si mai este denumit "Ambra de oase", gasindu-se de regula alaturi de Chihlimbarul Galben.
Destul de rar se gaseste si Chihlimbarul Rosu iar cel Violet se gaseste pe la colectionari.
Chihlimbarul este o rasina intarita, fosilizata, a unor conifere (pini) care au existat in urma cu 50 milioane de ani.
Poate nu stiti dar exista Chihlimbar de Romania (ar trebui sa ne bucure acest lucru) In Romania, Chihlimbarul se gaseste in zona Moldovei si este destul de scump.
Chihlimbarul absoarbe si neutralizeaza energiile negative, poate ajuta la eliminarea toxinelor.
Este un simbol al conservarii formei, in tentativa de a invinge timpul.
Este una dintre materialele importante folosite in magie
Atrage prietenia si induce o stare de optimism, bucurie si dragoste pentru cei din jur.
Recomandat de specilisti pentru a fi purtat de persoanele care au disfuncti de fertilitate. De asemenea i se atribuie calitati afrodisiace si de amplificare a senzatiilor sexuale. (atat la barbat cat si la femeie)
In plan fizic i se mai atribuie calitati reglatoare ale metabolismului bazal, celor cu probleme digestive si mai ales afectiunile abdominale. Recomandat in bolile reumatismale.
Daca mergeti pe la magazinele "Muzica" si "Victoria" din calea Vicoiriei, Bucuresti, veti putea procura Chihlimbar.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 11:03

De la: M_Elody, la data 2010-08-31 09:53:18Mi-amintesc un citat ,,Scoica nu naste perle decat atunci cand nisipul o doare'' Mi se parea trist si voiam sa vad daca e intradevar real. Si am cautat sa vad cum se formeaza perlele naturale, nu cele de cultura. Am gasit ca in mare parte e real, molusca sub cochilia careia a intrat un parazit sau un firisor de nisip, secreta carbonat de calciu cu care inveleste in straturi succesive ,,intrusul' 'pentru a-l izola. Astfel se formeaza minunatul sidef al perlelor.

Se spune despre Perla ca poate aduce ghinion. De asemenea, unii nu recomanda mireselor sa poarte colier din perle. Anumite miscari ecologiste si de aparare a mediului descurajeaza purtarea bijuteriilor realizate din materiale organice. (pentru a limita efectul distrugator al culegatorilor de perle sau diferitilor contrabandisti care datorita inavutirii rapide, defriseaza colonii intregi de corali, omoara animale pentru os (coarne, coltzi, fildesi de ex)etc...
Revenind la ideea ca Perla ar aduce ghinion, va pot spune ca are la baza o teorie: scoaterea perlei din scoica inseamna omorarea animalului... mai mult, in cazul perlelor de cultura, scoica sufera de trei ori: odata cand i se introduce fortat un mic nucleu (numit si samanta de perla), a doua oara, deoarece acel nucleu ( 1-3 mm) ii produce iritatii (de aceea ea va imbraca acel corp "strain"in sidef) si a treia oara cand e perla este culeasa, (scoica este deschisa cu forta pentru a-i extrage Perla). Merita de mentionat ca scoicii ii trebuiesc 2-3 ani sa depuna in jurul "intrusului" 1mm de strat de sidef. Va dati seama cam ce inseamna pentru ca o perla sa ajunga la un diametru de 9-12mm.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 11:06

Lasand la o parte speculatiile, nimeni nu concepe sa discutii despre bijuterii fara a discuta despre Perle.
Poate, odata, va voi prezenta cateva dintre marile puteri tamaduitoare ale Perlei.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 11:11

De la: M_Elody, la data 2010-08-31 09:44:46

Sigur ca sunt destui interesati de acest subiect, poate nu toti lasa si vre-un comentariu, sau poate altii vor citi subiectul acestui topic peste mai multa vreme si vor gasi lucruri ce-i intereseaza.
Si eu dau uneori cautare pentru un anume subiect, si gasesc postari interesante, ce-mi folosesc , pe diferite forumuri si care sunt scrise de trei sau patru ani. Nu intotdeauna rezultatul e vizibil imediat.

Timpul curge. Ar fi pacat sa-l irosesc pe subiecte care nu-si gasesc vreun rost.
Daca doar una dintre voi, ati intelege ca va veti puteti face voua inseva bijuterii, as gasi multzumire.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PERLE
Mergi la: