back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Perle

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 13:10

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-28 13:09:05
De la: Bursuc, la data 2010-09-28 12:52:59Danielo,
"La un semn, deschisa-i calea"...
da-mi si mie un semn...

da' mie imi placea cand ma strigai smarandito...

Smaranditzo,
Eu astept....

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 13:32

De la: Bursuc, la data 2010-09-28 13:10:41
da-mi si mie un semn...

Smaranditzo,
Eu astept....

Astepti sa vina cortul?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 14:06

De la: Bursuc, la data 2010-09-28 13:09:26Doi iubiti- dar si foarte saraci- au avut norocul sa aiba aceeasi zi de nastere.
Cum se apropia ziua lor de nastere, fiecare pe ascuns, cauta sa-i procure celuilalt un mic cadou.
Ea, avea un par bogat ce-i curgea "rauri, rauri" peste umeri.
El, un tip superb, umbla tot timpul in singurul costum ce-l avea dar nu se dadea in laturi sa-si scoata din buzunarelul vestonului ceasul de aur ramas dupa moartea tatalui.

Cand veni ziua lor, s-au intalnit langa stejarul unde se cunoscusera prima data.
Fiecare, cu vadita dragoste si lacrimi de fericire in ochi isi dadura unul, altuia cadourile.
Ea, isi taiase parul iar pe banii luati din vazarea lui, ii cumparase iubitului un lantisor de aur pentru ceasul lui.
El, isi vanduse ceasul, iar pe banii luati i-a cumparat iubitei lui o agrafa masiva din aur, sa-si poata prinde parul care-i curgea peste umeri "rauri-rauri"

cand am citit poveste asta, m-au dat lacrimile...

Lipsa de comunicare.
De ce trebuie ca un cadou sa fie neaparat si o surpriza ?
De ce trebuie ca cineva care priveste un cadou sa se arate neaparat si surprins si incantat, cand mai mereu, nu e deloc asa ?

Regret ca sunt usor magar, dar pilda asta imi arata ca astia doi erau mai degraba prosti decat indragostiti.
Si dupa ce am citit-o nu mi-au dat lacrimile.
Si sti de ce ?
Cand esti sarac, nu-ti vinzi singura valoare pe care o ai ca sa cumperi un obiect din aur ca sa-ti prinzi parul sau un alt obiect de aur ca sa legi obiectul de aur pe care-l ai deja.
Iubirea ar trebui sa te determine sa ai alt comportament.

Si de ce trebuie sa faci daruri cand esti sarac lipit ?

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 14:10

Smaranditzo,
Eu astept.... [/quote]
am trimis....

Daniela
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 14:17

De la: Bursuc, la data 2010-09-28 13:09:26Doi iubiti- dar si foarte saraci- au avut norocul sa aiba aceeasi zi de nastere.
Cum se apropia ziua lor de nastere, fiecare pe ascuns, cauta sa-i procure celuilalt un mic cadou.
E

mie imi place tare mult sa fac cadouri... ma bucura bucuria celorlalti. Dar nu bucuria pt ce au primit ci bucuria surprizei ca au primit. Cadourile de multe ori sunt inutile... asa ca in povestea de mai sus...ele simbolizeaza doar faptul ca vrem sa facem o bucurie cuiva, ca ne-am gandit la acea persoana.
Si nu agreez ideea de cadou scump...asa cum se obisnuieste mai nou...cu parada uneori mediatizata.

Daniela
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 14:24

De la: Tramp, la data 2010-09-28 13:32:33
da-mi si mie un semn...

Smaranditzo,
Eu astept....

Astepti sa vina cortul?

sa se deschida calea...

Daniela
Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 16:05

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-28 12:48:54
De la: dor_de_dor, la data 2010-09-28 12:35:38

Ai venit tarziu cu oferta, egosta mica ce esti!

cum adica?...oferta mea a declansat discutia...eu am fost prima [/quote]
Te cred si de aceea te las in fata! Chiar nu stiu de ce am vrut sa-l ajut fara sa verific "anteofertele"!

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 16:20

El, un tip superb, umbla tot timpul in singurul costum ce-l avea dar nu se dadea in laturi sa-si scoata din buzunarelul vestonului ceasul de aur ramas dupa moartea tatalui.

Cand veni ziua lor, s-au intalnit langa stejarul unde se cunoscusera prima data.
Fiecare, cu vadita dragoste si lacrimi de fericire in ochi isi dadura unul, altuia cadourile.
Ea, isi taiase parul iar pe banii luati din vazarea lui, ii cumparase iubitului un lantisor de aur pentru ceasul lui.
El, isi vanduse ceasul, iar pe banii luati i-a cumparat iubitei lui o agrafa masiva din aur, sa-si poata prinde parul care-i curgea peste umeri "rauri-rauri"

Si mie mi-au dat lacrimile dar nu din cauza povestii ci pentru ca esti foarte sensibil! Doamne, cata daruire pe acei oameni foarte saraci! Atata sacrificiu fara sa se gandeasca la faptul ca nu pot sa renunte la singura sansa de a supravietui! Cat tine o bucurie in urma primirii unui cadou? Exact atata cat cel care daruieste e de fata ca pe urma incepi sa judeci in fel si chip nu numai gestul in sine dar si valoarea cadoului.
Am observat la rudele mele cum pregatesc aceste cadouri. Era ziua unui nepot. Toate surorile si nepoatele mele au inceput sa se consulte ce sa-i cumpere. Fiecare insa a ajuns la concluzia ca e mai bine sa se descurce dupa inspiratia proprie. La aniversare ( cand a fost Sf. Iosif), nepotul meu s-a trezit cu un brat de camasi si cateva cravate. Dar frumusetea momentului a fost ca la fiecare cadou primit simula bucuria! Cand am plecat, eu am ramas mai in urma astepatand pe cineva din gradina si am auzit-o pe nepoata Geta cum ii spunea lui Iosif: Sa nu le desfaci din ambalaje ca poate gasim cui sa mai dam din ele!

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 16:57

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-28 14:24:06
De la: Tramp, la data 2010-09-28 13:32:33
da-mi si mie un semn...

Smaranditzo,
Eu astept....

Astepti sa vina cortul?

sa se deschida calea...

la un semn deschisa-i calea ...............si

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 16:59

De la: Tramp, la data 2010-09-28 16:57:10

la un semn deschisa-i calea ...............si [/quote]
si....se-apropie..

Daniela
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 17:06

De la: Silviu, la data 2010-09-28 14:06:50

Lipsa de comunicare.
De ce trebuie ca cineva care priveste un cadou sa se arate neaparat si surprins si incantat, cand mai mereu, nu e deloc asa ?

Regret ca sunt usor magar, dar pilda asta imi arata ca astia doi erau mai degraba prosti decat indragostiti.
Si sti de ce ?
Cand esti sarac, nu-ti vinzi singura valoare pe care o ai ca sa cumperi un obiect din aur ca sa-ti prinzi parul sau un alt obiect de aur ca sa legi obiectul de aur pe care-l ai deja.

CU MULTA....DA' MULTA....PARERE DE RAU,TREBUIE SA FIU DE ACORD CU SILVIU

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 17:07

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-28 16:59:42

si....se-apropie.. [/quote]

tarsindu-si singurul picior,si ala din lemn de nuc....

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 28 Septembrie 2010, ora 17:27

De la: XYW, la data 2010-09-28 17:07:09
De la: daniela_iasi, la data 2010-09-28 16:59:42

si....se-apropie..

tarsindu-si singurul picior,si ala din lemn de nuc.... [/quote]
acuma spui?...

Daniela
Fosta membra 9am.ro

840 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 00:09

De la: Silviu, la data 2010-09-28 12:53:59br />

- Stiti cand se intelege cel mai bine un barbat si o femeie ?
- Cand femeia are gura plina ...

Oh, ce-am ras...mi-a trecut toata oboseala. Mi-am imaginat cum gesticulezi cand spui bancuri de astea...

Think outside the box!
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 01:11

De la: g_alina, la data 2010-09-28 16:05:32
De la: daniela_iasi, la data 2010-09-28 12:48:54
De la: dor_de_dor, la data 2010-09-28 12:35:38

Ai venit tarziu cu oferta, egosta mica ce esti!

cum adica?...oferta mea a declansat discutia...eu am fost prima

Te cred si de aceea te las in fata! Chiar nu stiu de ce am vrut sa-l ajut fara sa verific "anteofertele"! [/quote]
fiindca ai vrut sa faci un gest nobil...
eu nu i-am ofertat nimic...

Daniela
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 03:49

Nu stiu de ce noaptea mi-e somn

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 07:53

Poate ca esti singur........

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 08:07

De la: nastasemihail, la data 2010-09-29 03:49:28Nu stiu de ce noaptea mi-e somn

Eu cred ca de la calculator iti obosesc ochii si ei nu stiu sa se odihneasca daca nu stau "geana peste geana"! Sau, bea un nes pe la ora 17!

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 09:03

Am observat ca povestirea cu cei doi indragostiti a creat cateva contradictii.

Povestea nu facea referire la cadouri. Era o Pilda si se referea la putintza renuntzarii de sine in folosul si spre binele semenului tau.
Mai precis, daca vrem sa ajutam pe cineva, sa-l ajutam chiar renuntand la unele interese personale.
Ajutorul trebuie sa fie din dragoste, detasat, fara parere de rau, fara a urmari un anume scop.

"Urat lucru sa nu dai ...cand ai.
Ce mare lucru este ai ....si sa dai.
Binecuvantarea vine
Cand dai si...n-ai."

Este o PILDA -daca vreti- pentru sufletul egoist, plin de sine, care n-ar renunta LA NIMIC in folosul altuia, PENTRU NIMIC IN LUME.

Va trebui sa fiu mai atent cand aleg si comentez anumite povestiri.
Se pare ca nu le prezint eu suficient de bine spre a fi intelese corect.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 09:18

Astazi, gasiti la chioscuri Nr. 2 din COMORILE PAMANTULUI.
Veti gasi o piatra frumoasa: Ochiul de Tigru.
Am sa va mai spun cateceva despre acest foarte frumos cristal:
Ajuta la eliminarea exceselor, intolerantei, fanatismului, egoismului.
Indruma fiinta sa vada INTREGUL (ansamblul) in realitatea lui si nu in cea imaginata de mintea ratacita.
Constientizeaza VALOAREA.
Inlatura gandurile defetiste.
Prin culoarea bruna, rezoneaza cu energiile telurice (ale pamantului) ajutand fiintza "sa traiasca cu picioarele pe pamant"
Asigura un flux benefic de energie care va avea un rol echilibrant, vitalizator si implicit va conduce spre o stare de incredere, optimism si buna dispozitie.

Asadar, cand vizualizati o piatra (semi)pretioasa nu priviti doar la aspectul ei estetic. Ganditi-va ca in afara aspectului atragator, (de fapt o iluzie creata de reflexia sau absorbtia luminii) fiecare piatra mai are un rol ascuns vederii. Este ca si atunci cand privind un OM am crede ca totul se rezuma doar la aspectul lui ( si am face abstractie de suflet si organele interne -care nu se vad)

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 10:03

De la: Bursuc, la data 2010-09-29 09:03:29Am observat ca povestirea cu cei doi indragostiti a creat cateva contradictii.

Povestea nu facea referire la cadouri. Era o Pilda si se referea la putintza renuntzarii de sine in folosul si spre binele semenului tau.
Mai precis, daca vrem sa ajutam pe cineva, sa-l ajutam chiar renuntand la unele interese personale.
Ajutorul trebuie sa fie din dragoste, detasat, fara parere de rau, fara a urmari un anume scop.

"Urat lucru sa nu dai ...cand ai.
Ce mare lucru este ai ....si sa dai.
Binecuvantarea vine
Cand dai si...n-ai."

Este o PILDA -daca vreti- pentru sufletul egoist, plin de sine, care n-ar renunta LA NIMIC in folosul altuia, PENTRU NIMIC IN LUME.

Va trebui sa fiu mai atent cand aleg si comentez anumite povestiri.
Se pare ca nu le prezint eu suficient de bine spre a fi intelese corect.

Daca nu trebuie sa ne spunem parerea asa cum o vedem fiecare din noi, nu mai scriem nimic. Spui ca povestea nu se refera la cadouri si sustii ca trebuie sa ajutam pe cineva chiar renuntand la interese personale. Corect! Dar nu in cazul expus. Acolo chiar la cadouri te refereai si nu la "a vinde ceasul pe care il ai amintire" pentru a salva un vecin caruia nu-i ajung banii de-o operatie, spre exemplu. Si apoi dragostea fata de semen nu se manifesta si nu cere sacrificii doar in ziua onomastica sau de nastere. Lumea in realitate e mai practica desi nu iese din tiparele unui SUFLET NORMAL si nu egoist, plin de sine si care nu ar renunta la nimic in folosul altuia... Aici nici nu era vorba de un "altul" ci de persoana cu care impart necazurile si cu atat mai mult trebuia sa fie mai atenti in a darui. La urma urmei, saraci fiind, ea putea sa economiseasca pe parcursul unei luni, sa zicem, ceva bani, el la fel si de ziua lor ar fi fost surprinsi de o masa bogata, mai deosebita decat cele de fiecare zi. In general oamenii inteleg cand trebuie sa ajuti pe cineva si cand nu trebuie sa risipesti. Acesta este ultimul comentariu de pe "Perle"! La revedere.

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 10:06

Mie, pilda asta imi arata ce false valori au oamenii saraci.
Si-mi mai arata ce falosi si doritori sa arate drept alceva decat ceea ce sunt.
Prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul.
Si imi mai arata cu cata perversitate se incearca ascuderea prostiei sub masca dragostei.
Altruism ?
Sa fim seriosi.
Gaselnita povestirii este ca cei doi erau nascuti in aceiasi zi.
Se pare ca din cauza asta poate functiona pilda fortata.
In fine, e belea cu exemplul asta.
Trebuie dosarul de personal al celor doi ...

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 10:26

Nu veti gasi o postare de-a mea prin care sa impun ceva, cuiva.
N-am impus numanui ce si cum sa gandeasca si fiecare a scris ce a vrut.
Sau poate n-aveam eu voie sa-mi spun parerea (chiar gresita fiind)
Fiecare reactionam liber, dupa propriile simtiri.
Si asa topicul asta s-a nascut "mort" intr-un fel, asa ca n-am sa pun la suflet nicio suparare.
Si sper ca nici voi nu veti pune la suflet, supararile care vi le-as fi pricinuit cu voia sau fara voia mea.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 10:45

De la: XYW, la data 2010-09-28 17:06:09
De la: Silviu, la data 2010-09-28 14:06:50

Lipsa de comunicare.

Si sti de ce ?

CU MULTA....DA' MULTA....PARERE DE RAU,TREBUIE SA FIU DE ACORD CU SILVIU

Eu fara parere de rau sunt de acord cu Silviu.Are dreptate omul in chestia asta, iar mie povestea imi pare cam neinspirata.

Vad insa si o posibila continuare ...

Nervoasa ca si-a taiat parul si ca idiotul ei si-a vandut aiurea ceasul ,gagica i-a trantit agrafa in fata si i-a spus sa si-o bage undeva.La urma urmelor parul creste dar ceasu' nu se mai intoarce, si ce vor face cand nu vor mai avea nimic? El nervos a injurat,i-a spus ca este urata ca dracu cu parul scurt, a facut pipi langa stejar ,a vandut agrafa, iar cu banii obtinuti s-a imbatat si a plecat la un bordel.THE END.

In seria urmatoare fetei ii va creste iar parul si va obtine iar aur pe el,se vor impaca,vor gasi petrol langa stejarul lor si vor incepe o afacere de succes .Se va ajunge la episodul 3000, si va fi o combinatie intre Tanar si Nelinistit si Dallas.Abia atunci voi simti nevoia sa plang...

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 10:46

De la: Bursuc, la data 2010-09-29 10:26:01Nu veti gasi o postare de-a mea prin care sa impun ceva, cuiva.
N-am impus numanui ce si cum sa gandeasca si fiecare a scris ce a vrut.
Sau poate n-aveam eu voie sa-mi spun parerea (chiar gresita fiind)
Fiecare reactionam liber, dupa propriile simtiri.
Si asa topicul asta s-a nascut "mort" intr-un fel, asa ca n-am sa pun la suflet nicio suparare.
Si sper ca nici voi nu veti pune la suflet, supararile care vi le-as fi pricinuit cu voia sau fara voia mea.

Stai linistit Bursucule, n-ai pricinuit nici o suparare, cel putin mie.
Imi esti chiar simpatic.
Eu sunt mai agresiv, mai datator de impresie de galceava desi nici eu nu postez ca sa enervez pe cineva ci doar ca sa-mi expun cate ceva din ganduri, ca toata lumea de pe aici.
Poate mai vine careva cu o perla.

Parca v-am mai spus asta .. si chiar daca nu v-am mai spus-o, va repet ...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 10:49

De la: Bursuc, la data 2010-09-29 09:03:29Am observat ca povestirea cu cei doi indragostiti a creat cateva contradictii.

Domnule,am inteles perfect rostul acestei povestiri,inteleg ce dorea sa fie si inteleg si ce spuneti dumnevoastra .Este insa cam nefericit conceputa povestea si pe mine unul ma predispune la atitudine critica si cinica... .Nu trebuie sa va suparati deloc ci sa acceptati postarea mea ca o simpla gluma referitoare la poveste...

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 10:58

De la: vaneamarin, la data 2010-09-29 10:45:28

Eu fara parere de rau sunt de acord cu Silviu.Are dreptate omul in chestia asta, iar mie povestea imi pare cam neinspirata.

Vad insa si o posibila continuare ...

Nervoasa ca si-a taiat parul si ca idiotul ei si-a vandut aiurea ceasul ,gagica i-a trantit agrafa in fata si i-a spus sa si-o bage undeva.La urma urmelor parul creste dar ceasu' nu se mai intoarce, si ce vor face cand nu vor mai avea nimic? El nervos a injurat,i-a spus ca este urata ca dracu cu parul scurt, a facut pipi langa stejar ,a vandut agrafa, iar cu banii obtinuti s-a imbatat si a plecat la un bordel.THE END.

In seria urmatoare fetei ii va creste iar parul si va obtine iar aur pe el,se vor impaca,vor gasi petrol langa stejarul lor si vor incepe o afacere de succes .Se va ajunge la episodul 3000, si va fi o combinatie intre Tanar si Nelinistit si Dallas.Abia atunci voi simti nevoia sa plang...[/quote]
cu ocazia asta mi s-a echilibrat procentul de minerale in corp...rasul face bine la spasmofilie

Daniela
Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 11:01

Paradoxal, sunt deacord cu toti trei. Il inteleg pe Bursuc, si pe mine m-a emotionat povestea lui. Sunt intru totul deacord cu Silviu, iar Vanea, imi place ca gandeste in perspectiva, si veseaza in acelasi timp. Asta imi confirma faptul ca ,,si altii'' in ciuda faptului ca au mai trecut anii peste noi, au ramas la fel de copii ca si mine. Uneori mi-era teama sa recunosc asta si ma gandeam ca poate ,,,e o hiba'' la mine. Dar vazand postarile voastre m-am bucurat mult. Multumesc domnilor.

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 11:05

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-29 10:58:41
In seria urmatoare fetei ii va creste iar parul si va obtine iar aur pe el,se vor impaca,vor gasi petrol langa stejarul lor si vor incepe o afacere de succes .Se va ajunge la episodul 3000, si va fi o combinatie intre Tanar si Nelinistit si Dallas.Abia atunci voi simti nevoia sa plang...

cu ocazia asta mi s-a echilibrat procentul de minerale in corp...rasul face bine la spasmofilie [/quote]

Ok, Daniela, doar ca tie iti zboara mintea putin mai departe. A mea inca nu si-a luat un elan atat de mare.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 11:08

In numarul 2 din COMORILE PAMNTULUI, in afara de Ochiul de Pisica despre care am spus deja unele lucruri, mai este descris un cristal numit DEMANTOID.
Santem tot in marea familie a silicei (nezosilicati) dar de data asta in grupul numit GRANATI.
Aici sant doua serii
-Almandin, Pirop, Spessartin
-Grossular, ANDRADIT, Uvarovit.
In aceste doua serii de silicati gasim ADRADITUL.
Andraditul apare in natura sub mai multe varietati dintre care amintim doar Melanitul, Topazolitul, Colofonitul si o varietate de culaoare "verde-iarba" sau "verde smarald care se numeste DEMANTOID.

DEMANTOID
Aceasta este piatra despre care vreau sa spun cateva lucruri.
Mai intai: are o culoare foarte frumoasa dar datorita faptului ca nu are o duritate "extrema" (6,5) nu are valoarea Smaraldului, safirului sau Rubinului, desi este o piatra pretioasa mai rara.
Reflecta excelent lumina asemanator diamantelor. ( uneori, reflecta lumina ca si cum ar avea o flacara proprie in interior)
Cristale de Demantoid provin din Muntii Urali (Rusia), Arizona, Alaska (SUA) Mongolia, Brazilia, India,
Elvetia, Italia, Kenya, Zair.
Sublimeaza neincrederea in persevernta si fermitate.
Inlatura starile de indoiala si lipsa de decizie ( recomandat celor nehotarati)
Induce Tenacitate dar si maleabilitate fata de camarazi.
Ghideaza fiintza in actiuni de "bun simt" si flexibilitate in raporturile interumane. (Recomandat celor aflati in servicii "public relation"

Este o piatra rara, folosita doar in scopul crearii de bijuteri si nu o veti gasi usor prin magazinele de specialitate. Din acesata cauza nu voi insista prea mult asupra ei.

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PERLE
Mergi la: