Info
x
Perle
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 20:43
De la: 9_noua_, la data 2014-01-13 17:36:28alta travestire Hent cu mana!!! Te-ai umplut iar de respect, asa ca cere-ti iarasi melodramatic iertare de la toti, smiorcaie-te putin, arata-ti din nou durerea ca nu te baga nimeni in seama si sterge-ti si contul asta....Educatia de manelista parvenita care isi pune degraba mainile in solduri si se ratoieste la toti, te-a tradat din nou. Uite, de asta sunt importante bunele maniere. Numai ca tu, cu problemele tale, le percepi ca limitari si piedici in calea exprimarii personalitatii tale cu probleme (maaari!). Ai reusit sa manjesti si topicul asta.
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 20:48
Sarut mainile doamnelor, buna seara domnilor!
M-am lasat influentat de exprimarea libera a personalitatii si am uitat de bunele maniere. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 20:52
Buna Blackule, inteleg ca ai ajuns cu bine!
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 21:10
De la: _Ingrid, la data 2014-01-13 20:52:27Buna Blackule, inteleg ca ai ajuns cu bine! Da, am ajuns cu bine. Cu ceva intarziere, dar ok. Astazi a inceput sa ploua pe aici. Mijlocul iernii si niciun pic de zapada nu a fost nici pe aici. Mai fac o incercare saptamana viitoare sa ma intalnesc cu zapada, pentru ca ma duc mai la nord. Daca nici acolo nu o gasesc, nu mai am nicio speranta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 21:18
Chiar daca indirect va voi spune cateva lucruri despre niste pietre foarte cunoscute si respectate de mai toate culturile lumii, importanta este LEGENDA care insoteste istoria acestor pietre. Mitologia greaca este un izvor nesecat de legende. Leganata de vise dulci, adanc adormita, aparata de razelele soarelui de niste tufe, Afrodita era aparata doar de niste lebede albe care patrulau lin, pe r�ul curg�nd in apropiere. Apropiindu-se tiptil, dintr-un crang, zburdalnicul si bucalatul Eros, cu arcul pe umar si tolba de sageti in spate, o admira cu ochi scanteetori pe Afrodita. Admira nu numai frumusetei ei proverbiala dar si voluptatea trupului sau buzele ei imbietoare, usor intredeschise de un zambet fericit. Cum nu se putu stapani, ii incolti o idee. facuse un ocol pana la apa, sperie lebedele care o pazeau pe Afrodita iar el, tiptil se apropie de Afrodita. Cu varful unei sageti, Eros ii taie toate unghiile impecabile ale Afroditei: unghii lungi, ingrijite exemplar si de o culoare a marmurii greu de defit. Lua unghiile si chicotind de bucurie ca mai facuse o isprava le arunca in r�u. Toata scena se intrerupse brusc, deoarece, cele trei Moire vazura scena... iar el, o lua la fuga, disparand tot atat de rapid pe cat a aparut. Moirele, alergara la apa si incerca sa scoarta unghiile Afroditei, pentru a i le puna la loc. Datorita unei vraji aruncate asupra acelui loc, prin care tot ce cadea in apa se transforma in pietre (legendele nu ne spun cine a aruncat aceste vraji) si unghiile Afroditei se transformasera in niste pietricele translucide, albe, gingase, intocmai ca unghiile preafrumoasei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 21:23
Privind stupefiate pietricele (pietre cum nu se mai vasusera pana atunci, Moirele au exclamat: - "Unghiile Afroditei... Vai, unghiile Afroditei s-au transformat in pitricele!" De atunci, acele pietricele deosebit de frumoase, atragatoare si enigmatice li s-au spus "Unghiile Afroditei" Acest vechi mit elen sta la baza numelui acestei pietre, deoarece, in limba greaca, "ONIX" inseamna ... unghie ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 21:39
De la: Bursuc, la data 2014-01-13 21:23:27 Onix...ma gandeam ca unghiile Afroditei n-ar trebui sa fie negre...apoi mi-am amintit ca am vazut onix si din gama alburiu - ocru - verzui.................... ..Sa deschis un magazin cu astefel de onix in cantitati industriale la pret foarte mic, in Piata Romana. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 21:58
Despre ONIX exista foarte multe pareri contradictorii. Pe scurt, la nivel de cultura generala, trebuie spus ca Onixul nu este acea piatra de culoare neagra (un NEGRU aproape perfect si foarte lucios) pe care si-o imagineaza lumea. Onixul, nu este un mineral de sine statator ci, este o varietate a Agatului, un Cuart microcristalin, ce poate fi alb, alb-laptos, delicat si translucid (precum unghiile preafrumoasei Afrodita), insa, poate fi si NEGRU ca pana corbului, lucios si opac. Cele mai frumoase si mai scumpe Onixuri sunt cele descoperite in GEODE, in care benzile concentrice de culoare inchisa alterneaza cu benzi fine de nuante deschise sau albe, formand o nesfarsita varietate de modele deosebit de decorative (si atractive) Nu prea se poate face o diferenta clara intre Onixuri si Agate, pietre de podoaba care au aceeasi structura chimica si cristalina. deosebirea in denumire se datoareaza mai ales traditiilor si locurilor de unde sunt extrase. Astfel, Agatele NEGRE (sau cele cu benzi) au primit numele de Onixuri ARABE, in timp ce Agatele rosii-brune au primit numele de SARDONIX ( derivat de la cel al portului Sardes din Asia Mica, de unde plecau corabiile cu Agate spre grecia antica (stia Minulescu ce stia...) Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 22:03
Ingrid, doar varietatea de Onixuri care au culoarea marmurata a unghiei a dat numele de "ONIX"=Unghie Ca dovada, cele mai multe Onixuri din acest tip provin in special din Italia (Onixul Italian) Tot din acest tip de Onix, vei gasi in diferite magazine, scrumiere, mojare, suporturi de lumanari , vaze pentru flori, cupe pentru bauturi etc...etc. Eu, am procurat un mojar mare din Onix-italian si in bucatarie este perfect... (si incredibil de functional) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 22:03
De la: _Ingrid, la data 2014-01-13 21:39:54 Scuze pentru redactare Erata",,S-a deschis un magazin cu astfel de onix" Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 22:05
Nu degeaba a aparut in clasificarea pietrelor si denumirea de PIETRE ORNAMENTALE (chiar daca toate se folosesc si in tehnica manufacturarii bijuteriilor) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 22:08
De la: Bursuc, la data 2014-01-13 22:03:52 Exact, asta este in magazinul mentionat - am luat si eu un mojar, cu vreo 20 de lei, dar sunt dezamagita de partea functionala - piatra este moale si friabila, si s-au sfaramat marginile batatorului la prima utilizare, riscand sa mananc piatra pisata. Mojarul este foarte bun, dar bat in el cu vechiul pisator de lemn. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 22:15
B. Fundoianu - "Poem profan": "O, mana ta cu degete de-Onix, Cu-omoratoare unghii de Agata, O, mana ta cu degete de Onix, De un maestru-n marmur modelata" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 22:19
Nu stiu cum este al tau (eu am dat mai mult pe el) dar al meu este destul de mare (cca 200mm inaltime iar diametrul INTERIOR (superior) este de cca 130mm. Nu am intampinat problemele pe care le spui tu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 22:26
LA MULTI ANI celor care au sarbatorit acum ANUL NOU ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 22:26
De la: Bursuc, la data 2014-01-13 22:19:11A nu, al meu este cam cat o cana normala si cred ca artizanul nu a crezut ca eu chiar ma apuc sa il folosesc in gospodarie.
|
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2014, ora 22:28
De la: Bursuc, la data 2014-01-13 22:26:04...nu stiu nici un ortodox de rit vechi pe aici
|
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 00:02
Ingrid, sant multi romani de rit vechi dar avem si multi sarbi, BULGARI si Ucrainieni printre noi. Am scris cu majuscule BULGARI deoarece avem ceva traditii in comun... Daca va aduceti aminte, in Decembrie scrisesem ca stramosii nostri aveau alte sarbatori de iarna si ca in jurul datei de 25 Decembrie ei sarbatoareau ziua LUMINII, ziua prin care cerau anuntati ca "samanta" vietii va renaste, cu ajutorul Tatalui nostru Soarele si Mama noastra Natura (Dochia sau Geea) Deci, cand romanii au ajuns aici, stramosii erau si ei un popor care idolatriza Soarele. Cu prijelul acestor sarbatori, (intarite de marile serbari romane tot inchinate soarelui) aici, existau niste traditii care foloseau BRADUL (despre care am vorbit ce semnificatie avea) iar petrecerile se manifestau prin cantece si dansauri de o amploare nationala. Deoarece sarbatoarea Soarelui era si inceputul de an (ANUL NOU) era pe 6 Ianuarie iar tarile ocupate aveau alte sarbatori traditionale, s-a hotarat sa MUTE Nasterea Domnului din ianuarie cum era pana atunci, pe... 25 Decembrie. Revin, stramosii nostri deja aveau o serie de ritualuri care s-au suprapus peste ziua Nasterii dom,nului. In afara de dansurile, cantecele si Doinele cunoscute deja, erau si alte forme de manifestare numite COLINDE. Acestea nu aveau legatura cu nasterea Mantuitorului ci... cu sarbatorile inchinate... soarelui carora romanii le spunea CALENDE (de unde se trage si romanescul COLINDE) Ce erau calendele? Mai intai, primei zile a fiecarei luni li se spunea "calende" (sau prima, intaia, ) Tot "calende" erau niste obiecte rotunde care simbolzau discul solar... Din cauza asta, Colindele romanesti se desfasurau numai in CERC, colindatorii tinandu-se de mana si rotindu-se in forma de cerc. Tot din cauza asta celebri COLACI care se dadeau colindatorilor erau rotunzi... Aceste forme de colind se intalneau in Europa doar in trei locuri: Bulgaria, Ucraina si Romania ! Nici un alt stat din lume nu mai cunoaste o asemenea activitate efervescenta de Craciun. Bineanteles, dupa crestinarea poporului roman, anumite cuvinte din colinzi au fost inlocuite, "adaptate' sau pur si simplu au aparut colinzi noi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 00:12
Si la BULGARI cuvantul care semnifica acest obicei, seamana cu al nostru COLIND... Deci, colindele noastre au dubla semnificatie: provin din traditia straveche si s-au suprapus peste cantecele de Craciun. Nici un alt stat din Europa, nu mai are aceasta forma de manifestare de Craciun. Ce semnificau colinzile de fapt? Timp de sase zile, colindatorii realizau un cerc virtual in jurul comunitatii (mergeau pe la casele gospodarilor in forma de cerc, pentru a o proteja de Anul Nou cand, credeau ei, demonilor li se da drumul pe Pamant). De retinut ca stramosii nostrii credeau ca stelele erau sufletele celor plecati; credeau ca anumite animale au si ele anumite roluri pe Pamant. Asa au aparut colindele numite "Cu steaua" , Colinda Corbului, Colinda Magilor, (ei aduceau vestea aparitiei unei alte vieti care ii va slva de la sufertinte) Colinda Junilor, Colinda Gospodarului, Colinda de binecuvantare a Pamantului, Cu Ursul, Cu Capra etc... etc... Toate acestea, ulterior, deoarece erau obiceiuri zise pagane, au fost inlocuite cu simbolistica Nasterii Domnului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 00:22
Deci, COLINDELE reprezentau de fapt un obicei de binecuvantare, protectie, gand bun, buna vestire, care ulterior s-au transformat in Colide de Craciun. in paralel, tot ca o manifestare a sarbatorilor de iarna (deoarece erau mai multe) erau si JOCURILE: Jocul mastilor, jocul caprei, jocul ursului si Plugusorul (!!!!) Inchei prin a mai spune ca tot acest cuvant COLINDE (din lat. "calendae) sta si la baza cuvantului romanesc CALENDAR dar si la baza a doua expresii; "La calendele grecesti" insemnand... niciodata (Grecii nu aveau "calende") sau, traditionalul si binecustul romanesc: "La pastele cailor " adica... niciodata Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 00:25
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 00:27
Bine te-am regasit si eu, Black Friday !
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 00:59
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 09:40
Multumesc Bursuc, chiar ai darul povestirii si o faci intr-un fel in care pui omul sa se gandeasca la lucruri pe care le ignora in mod obisnuit
Eu am gasit o poveste din alt registru, dar mi-a placut si o impart cu voi: Poveste dedicat� celor care se consider� "tineri de suficient de mult� vreme" Un domn mai �n v�rst� se hot�r�te s� mearg� la un safari �n Africa. �l duce cu el �i pe c�inele s�u b�tr�n pentru a-i fi companie. �ntr-o zi, c�inele se bucur� s� alerge dup� fluturi, p�n� c�nd �i d� seama c� s-a r�t�cit. �n timp ce adulmeca urmele ca s� g�seasc� drumul, vede un leopard alerg�nd spre el cu inten�ia v�dit� de a-l �nfuleca. C�inele b�tr�n �i zice:"V�leu! Sunt terminat!", dar observ� �n vecin�tate ni�te resturi de oase �i pun�ndu-se cu spatele la leopardul care se apropia �ncepe repede s� road� oasele cu poft�. C�nd s� sar� leopardul pe el, c�inele b�tr�n exclam�:"Acest leopard a fost cu adev�rat delicios! Oare unde mai g�sesc unul?" La auzul acestor vorbe leopardul se opri brusc, speriat, �i fugi de acolo, g�ndind: "Ufff! Era c�t pe ce! C�inele �sta b�tr�n aproape c� mi-a venit de hac!" �n tot acest timp, o maimuț� care a privit �ntreaga scen� dintr-un copac se �ntreb� cum ar putea profita de ceea ce știa pentru a ob�ine protecție din partea leopardului. Alerg� repede dup� leopard, dar c�inele b�tr�n v�z�nd-o c� fuge cu vitez� maxim�, �și d� seama c� maimu�a pune ceva la cale. Maimuța �l ajunge din urm� pe leopard �i �i poveste�te despre viclenia c�inelui. T�n�rul leopard, furios c� a fost p�c�lit, zice: "Hai, maimuț�, s�ri pe spatele meu și vei vedea ce p��e�te cel care vrea s� m� �nșele!" C�inele b�tr�n vede leopardul cu maimuța �n spinare și se �ntreab� neliniștit: "Ei, acuma ce m� fac?!"Se puse din nou cu spatele la atacatori și se comport� ca și cum nu i-ar fi v�zut. C�nd ace�tia ajunser� destul de aproape de el, strig� cu ciud�: "Unde-i afurisita aia de maimu��?! De-o or� am trimis-o s�-mi aduc� un alt leopard !!!" Morala: Nu r�de de cei �n v�rst�! V�rsta �i rafinamentul �ntrec puterea și tinere�ea. Spiritul și �n�elepciunea se dezvolt� odat� cu experiența. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 192 mesaje Membru din: 10/01/2014 |
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 10:21
'na ziua
cine nu are un batran, sa isi cumpere.... spune o vorba din batrani, transmisa de la generatie la alta adaptata zilei nostre, cine nu are un batran , sa il caute macar, in cazul in care criza i-a afectat negativ buzunarele Raporteaza abuz de limbaj
niciodata nu putem repeta o greseala comisa in precedent. stii de ce? pentru ca gresim o singura data. ulterior este o alegere.
|
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 10:38
De la: 9_noua_, la data 2014-01-14 10:21:23'na ziua
|
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 10:58
ingrid.... ai un batran la casa?
noi oare vom prinde batranetile, vom atinge intelepciunea...vom.... eeee....e dimineata... poate mai tarziu....
niciodata nu putem repeta o greseala comisa in precedent. stii de ce? pentru ca gresim o singura data. ulterior este o alegere.
|
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 11:04
De la: 9_noua_, la data 2014-01-14 10:58:15ingrid.... ai un batran la casa? Am parinti, si cunosc multe persoane in varsta. Confirm ca merita tot respectul. Personal as prefera sa nu ajung la batranete, daca ma intrebi. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 11:26
De la: _Ingrid, la data 2014-01-14 11:04:01De la: 9_noua_, la data 2014-01-14 10:58:15ingrid.... ai un batran la casa? pacat ar fi sa nu profiti de viata. fiecare varsta are farmecul ei.... cat ziceai ca ai? 35?
|
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2014, ora 11:37
De la: 9_noua_, la data 2014-01-14 11:26:55De la: _Ingrid, la data 2014-01-14 11:04:01De la: 9_noua_, la data 2014-01-14 10:58:15ingrid.... ai un batran la casa? Finuta de tine...probabil cam asta e varsta ta, si atunci evidenta se impune: fara falsa modestie, sunt mult mai inteleapta.
|
|
|
|

(la urmatorulexemplu ii pun pe scena politica, stai sa iau notite, observatii, alea-alea)
stai sa adnotam in scenariul de disecat : ''tanara neaparat trebuie sa aiba varsta cel putin egala daca nu mai mare cu putinta decat cel/cea mai tanar/a ocupant/a a mesei din sala de reuniune
Erata"