Info
x
Perle
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 14:00
Dialog absurd " -Bunicule, cine a innegrit Marea Neagra? - Alta intrebare mai traznita n-ai putut gasi? - ??? - Atunci, spune-mi cine a omorat-o pe Marea Moarta? |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 14:03
Doi militari, in permisie, la un bar: - Mah, o sti pe Gina PISTOL? - Da. Ce-i cu ea? - Am vazut-o intr-o seara la un bar... era goala PUSCA si inghețat� TUN Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 207 mesaje Membru din: 2/12/2013 |
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 14:11
De la: Bursuc, la data 2013-12-03 00:02:44 doch! Bursuc, esti : iresponsabil, nerealist, si LASH ! Somn Usor, ha "barbat"! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 15:19
Dialog absurd: - Taticule, sant si oi de mare? - Dar ce te-a apucat sa ma intrebi asa ceva? - Pentru ca am auzit ca exista si... LUPI DE MARE... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 19:47
In seara aceasta vreau sa ma adresez fetelor interesate de bijuterii.
Mai precis, voi incerca sa scriu cateva informatii despre CHIHLIMBAR. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 20:15
In afara cunoscutelor pietre (semi)pretioase, numite GEME, mai este o categorie aparte de materiale, din care se confectioneaza bijuterii. Daca pietrele (semi)pretioase fac parte din categoria materialelor MINERALE, aceste materiale provin din zona ORGANICA. Din categoria materialelor organice din care se fac frumoase bijuterii, amintesc: - Chihlimbarul (Ambra) - Perla - Coralul - Scoica - Cochilii de melci (anumite cochilii) - OSUL (fildes, coarne, colti, dinti de animale) - Lemnul nobil - Jais - Gagat - Shungit Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 20:20
Dat fiind faptul ca Ingrid si Daniela au comentat pe marginea Chihlimbarului, am gasit de cuvinta sa comentam cateva aspecte legata de Chihlimbar. (mai sus am vrut sa arat doar LOCUL chihlimbarului printre materialele organice din care se fac bijuterii). Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 20:42
Numit si Aurul Nordului, Chihlimbarul este o rasina fosila complexa, provenita din niste specii de conifere (apartinand genurilor Pinus si Picea) existente in Paleogen. Chihlimbarul poate contine incluziuni gazoase, lichide, pamantoase, granule de nisip, resturi vegetale si insecte. Deoarece se incarca foarte usor electrostatic, in greaca, Chihlimbarul poarta numele de Elektron iar datorita continutului de acid succinic, in mineralogie se numeste Succinit. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 20:47
Chihlimbarul mai este cunoscut si sub numele de AMBRA (mai francezii folosesc acest termen) dar, este un nume impropriu depoarece cuvantul AMBRA este folosit pentru a desemna o substanta de origine animala, produsa ca rezultat in urma unor reactii chimice din intestinul Cașalotului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 20:52
Datorita faptului ca poate avea multiple microfisuri (neobservabile cu ochiul liber de multe ori) Chihlimbarul poate avea joc de lumini si irizatii spectaculoase, putand concura cu Opalul pretios.
Chihlimbarul poate fi gasit intr-o paleta cromatica destul de variata: Negru, Brun, Rosu-brun, Brun-verde, Galben, Galben ca mierea, Dar poate avea si culoarea Whisky-ului sau Coniacului Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 21:11
Piata mondiala de Chihlimbar este dominata de Tarile Baltice (Estonia, Letonia si Lituania) Dar, putina lume stie ca Romania detine depozite de Chihlimbar de cea mai buna calitate. Din zona Buzaului sa extras foarte mult Chihlimbar dar, asa cum se caracterizeaza de multe ori natia noastra iubita, ne-am batut joc de acest dar Dumnezeesc. N-am stiut sa-l exploatam, sa-l valorificam si mai mult, sa aparem si noi in fata lumii asa cum fac alte natii. Unii, au preferat sa tradeze unor straini locurile unde se gaseste Chihlimbar sau sa il fure ei, pentru face rost de niste verzisori... Romania este tara unde puteam gasi cele mai importante cristale din lume. In Romania sunt peste 30 de tipuri de tipuri de cristale (de inalta calitate) folosite in arta bijuteriei. Minele noastre au fos inchise, vandalizate si date pe mana altora (mai ales zacamintele din Ardeal. Minerii, ramasi fara locuri de munca, au cam dat tot ce aveau prin casa si cand si-au epuizat stocurile, contra unor sume modice de bani, se ofereau drept calauze unor straini, care,dupa aceea, si-au vazut linisti de treaba. Tone intregi de flori de mina au parasit tara dupa revolutie. O avere imensa, s-a pierdut din cauza impotentei multor politicieni (mai ales pana in anul 2000). Si acum, muntii nostri poarta cristale deosebite. Nimeni nu intreprinde nimic in acest sens. Noi, importam insa margele pentru bijuterii de la comercoianti de mana a doua din lumea larga... Si acum, in zona Buzaului se mai gaseste Chihlimbar. (si Chihlimbarul romanesc este mai scump ca cel din Tarile Baltice) Ce folos? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 14:59
Chihlimbarul isi trage numele din persana: keh-ruba insemnand "atrage paie"
Intr-adevar, o bucata de Chihlimbar frecat cu un postav atrage diferite materiale usoare prin incarcare cu camp electrostatic. Asa se explica de ce persanii il numeau "cel care atrage paiele" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 15:11
Au fost descoperite de catre arheologi, amulete, siraguri de margele, bratari si cercei ce au fost datate din Paleolitic. Grecii erau foarte mari admiratori ai Chihlimbarului si tot ei, l-au folosit pe scara la o seama de tratamente naturiste. In Evul Mediu, Chihlimbarul era considerat material "de baza" pentru o serie de magii (era considerat "fermecat", "fermecator" Hindusii, faceau din Chihlimbar amulete care reproduceau falusul si il foloseau mai ales pentru magie si ritualuri religioase (pentru ei, simbolul falusului avea o importanta primordiala). Falusul fiind cosiderat aspectul perfect masculin, solar, respectiv pe marea zeitate suprema Shiva. Pentru cine este interesat de zodii, Chihlimbarul este recomandat in special nativilor din LEU iar in ce priveste corpul energetic, Chihlimbarul, alaturi de Citrin, Cuart auriu, Cuart galben, Cuartul Ochi de Tigru, este recomandat pentru chakra Manipura (Ombilicala). In rest, daca cineva este interesat de proprietatile subtile ale Chihlimbarului, voi continua si descrierea acestora. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 19:57
Cum trece timpul!
Iata ca ne apropiem de prima mare sarbatoare a lunii Decembrie : Mos Nicolae! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 20:18
Romano-catolicii, Ortoxii, Anglicanii, Lutheranii, Reformatii, Baptistii,Metodistii si Prezbiterienii sarbatoresc pe 6 Decembrie praznicul Sfantului Nicolae. A existat un episcop grec sanctificat de Biserica Ortodoxa pe nume Nikolaos de Mira (15 IMartie , 270 - 6 Decembrie 343). Numele acestuia este format din particula greaca Nike=victorie sau Nikao-a invinge + particula laos = popor. Se poate spune ca l-am putea traduce drept "Cel ce indruma poporul spre victorie. Gasiti pe net foarte multe comentarii si informatii legate de acest Sfant Nicolae si nu vreau sa insist asupra lui. Am prezentat si religiile sau cultele care il sarbatoresc pe 6 Decembrie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 20:32
ti-ai irosit timpul cu tot felul de informatii oculto-mistico-religioase inutile, iBursuc, iar "efectele benefice" ape care le-ar induce panaceele pe care le promovezi asduu, sunt pure aberatii ale unor andiri lipsite de ratiune, analfabete stiintific, Bursuc, acele informatii nu sunt decatsimple baliverne bune de stors bani de la naivi suferinzi care se agata cu disperare si sperante de aceste concepte pseudo-stiintifice pe care Sarlatanii Ordinari si Verosi le comercializeaza cu nesimtire oferindu-le contra un cost piparat: credulilor, naivilor, si disperatilor !
|
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 20:57
Eu, asa cum am facut pana acum, voi incerca sa incadrez sarbatoarea Sf. Nicolae, intr-o traditie stramoseasca pastrata cu sfintenie pana astazi, o adevarata PERLA a traditiei strabune. Caut sa imbin propriile mele trairi si cunostinte transmise prin vriu grai de stramosii mei dar si unele iformatii care mi s-au paratut mie mai veridice, din unele surse etnografice existente in diferite carti sau site-uri specializate in acest subiect. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 21:02
Eu, DARUIESC si nu cer bani. Cu timpul meu, fac ce vreau.
Macar nu ti-l irosi pe al tau, citind postarile mele. Liberul arbitru functioneaza si la tine. Ura, invidia si mai ales rauatatea, produc afectiuni hepato-biliare! Proteja-te si nu mai citi aberatiile mele. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 21:11
Sf. Nicolae, nu apartine traditiilor pagane Bursuc, tot ceea ce are vreo legatura cu religia crestina, nu-si regasesc origini in obiceiurile antice traco-dace.
Nu incerca sa compilezi obiceiuri religioase cu cele barbare clasificandu-le sub larga palarie etno-folclorica recenta , dincoace de sec III, e.n. Iar crestinarea spatiului carpato-danubiano-pontic de Sf, Ap.Andrei, este o pura speculatie aberanta. Ca exemplu, vezi cand au fost crestinati slavii din pen.balcanica, si ai sa dstingi adevarul de minciuna vehiculata de biserica ortodoxa roamana, fara aldine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 21:18
De la: Bursuc, la data 2013-12-04 21:02:26Eu, DARUIESC si nu cer bani. Cu timpul meu, fac ce vreau. "Liberul arbitru "c este un concept filozofic fals, Bursuc, in realitate, liberul arbitru este un nonsens, invalidare demonstrata neuro-stiintific, Bursuc ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 21:38
Incrpand cu data de 15 Noembrie, stramosii nostri incepeau o perioada ma speciala de sarbatori, in prim plan, aflandu-se in special sarbatori inchinate lupilor. (dar nu numai) Asa au ramas ca cele mai importante sarbatori pastorale sa incepa odata cu Filipii de Toamana, trecand prin Filipul cel Schiop, Ovidenia (despre care am vorbit) Lasatul Secului de Craciun, Noaptea Strigoilor si ultimele zile din anul dacic : Zilele Bubatului, Varvara, Mos Andrei, sau Sanandrei. Pe acea vreme nu ser stia de Revelion. Acea noapte purta numele de "Cumpana dintre ani" si se referea la marea lupta simbolica dintre intuneric si lumina, (dintre zi si noapte, dintre bine si rau) Fiind deci, Cumpana dintre Ani, exista teama ca nu cumva intunericul sa stapaneasca cerul iar oamenii sa ramana fara caldura si lumina de la Soare. Din aceasta cauza, existau doua personaje ("iscoadele lui Dumnezeu) care aveau ca sarcina sa pazeasca cerurile in asa fel incat acest lucru sa nu se intample. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 21:45
Un important personaj, pazea cerurile prin "poarta de la Rasarit" aparand oamenii de spiritele malefice (intruchipate in Lupi) si nu lasa intunericul sa se opuna lumini. I-a mers vestea ca fiind un adevarat ocrotitor al neamului (si prin faptul ca avea puterea mistica de a pastorii ...lupii si in felul acesta, ii indupleca sa nu faca rau oamenilor) Acest personaj era Moșul S�nandrei.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 21:52
De la: _hakon_, la data 2013-12-04 21:18:37De la: Bursuc, la data 2013-12-04 21:02:26Eu, DARUIESC si nu cer bani. Cu timpul meu, fac ce vreau. o lectura relevanto-facil-edificatoare, ptr. tine, Bursuc, "Michael Gazzaniga, unul dintre cei mai importan�i speciali�ti �n neuro�tiin�e din SUA, sus�ine acela�i lucru: trebuie s� abandon�m iluzia liberului arbitru. �P�m�ntul nu este plat. �nainte ca acest adev�r s� fie recunoscut, lumea obi�nuia s� se �ntrebe �ce se �nt�mpl� c�nd ajungi la cap�tul P�m�ntului - oare cazi?�. Odat� recunoscut adev�rul, noua perspectiv� a permis oamenilor s� �n�eleag� c� �ntreb�rile vechi erau stupide. Cred c� vom dep�i aceast� etap� �i vom abandona no�iunea de liber arbitru, accept�nd c� suntem o ma�in�rie deosebit�, dotat� cu un sim� moral ce �i are originile �n faptul c� tr�im �n grupuri sociale. Aceast� perspectiv� ne va permite s� ne punem noi �ntreb�ri�, argumenteaz� Gazzaniga." www.descopera.ro/stiinta/9396734-este-liberul-arbitru-doar-o-ilu... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 21:58
Cum ziua era in continuua micsorare iar noapte se marea, exista teama ca nu cumva intunericul sa inainteze si mai mult dinspre Apus.. Sarcina de a apara poarta cerului din Apus, i-a fost incredintata unui alt personaj important. Acesta insa trebuia sa aiba mai multa intelepciune decat putere si ca atare era un personaj la varsta senectutii, a intelepciunii. Lupta cu "raul" nu se limita doar la puterea fizica ci mai ales la lupta subtila, plina de intelepciune si diplomatie. Ca fii ai luminii cum se credeau dacii, puneau mare pret pe Soare. iar in fata Soarelui trebuia sa te prezinti "curat". Dacii considerau IARNA reprezentarea subtila a "purificarii" si pregatirii pentru o noua viata (care incepea Primavara) Simbolul "purificarii" era zapada. Semnificatia ascunsa a acestui fapt, era materializata printr-un CAL ALB care ap�rea intre 4 si 5 Decembrie, �n a c�rui șa c�l�rea un moș foarte b�tr�n cu barb� lung� si alb�, pe care il chema MOȘ NICOAR� Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 22:02
Acest MOS NICOARA calare pe un cal alb, este personajul despre care trebuie sa vorbim mai mult, deoarece traditia ne-a lasat una dintre cele mai fermecatoare sarbatori. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 22:03
Si care n-are nicio legatura cu Sfantul Nicolae despre care vi-am scris la inceputul acestui subiect. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 22:06
De la: _hakon_, la data 2013-12-04 21:52:20De la: _hakon_, la data 2013-12-04 21:18:37De la: Bursuc, la data 2013-12-04 21:02:26Eu, DARUIESC si nu cer bani. Cu timpul meu, fac ce vreau. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 22:17
Minciunel, tu ai citit textul exemplificat, l-ai inteles? Sau lansezi afirmatii pe care nu poti sa le sustii argumentativ, asa cum procedezi pe topicul religios ?
Mai Analfablegule, citeste artiolul din linck, si apoi sa vii aici sa-ti esprimi opinia despre acel "liber arbitru", ai inteles Minciunel, sau creierasul tau nu este in masura a-ti facilita sa intelegi ceea ce iti sugerez? |
|
9am_750 3755 mesaje Membru din: 3/09/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 22:22
De la: _hakon_, la data 2013-12-04 22:17:28Minciunel, tu ai citit textul exemplificat, l-ai inteles? Sau lansezi afirmatii pe care nu poti sa le sustii argumentativ, asa cum procedezi pe topicul religios ?tocmai ti ai dat raspunsul,,eu ti am zis sa nu vorbesti urat insa tu ai facuto,,deci ai liberul albitru credinciosule
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Decembrie 2013, ora 22:49
Intre 30 Noembrie ai 4-5 Decembrie tinea de fapt "Cumpana dintre ani" si in acest rastimp, stramosii nostri credeau ca in lumea nevazuta aveau loc lupte crancene intre intuneric si lumina, intre fortele raului si fortele binelui. Ei erau convinsi ca fortele raului actionau preponderent noaptea. Din aceasta cauza, au si ramas in popor doua expresii care se folosesc si astazi: 1) "Te culci odata cu gainile" 2) "Te scoli la cantatul cocosilor" Pentru a fi protejati de fortele r�ului, odat� cu culcarea g�inilor, era semnul ca vine noaptea. Trageau iv�rul la poart�, se incuiau si se culcau. C�nd cocosii incepeau sa c�nte, era semnul ca lumina incepea sa r�sar� si raul a trecut. Atunci se sculau. In multe povesti de-ale noastre ati intalnit expresia "Cand va canta cocosul"... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

doch!
Gazzaniga a gresit