Info
x
Perle
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 00:09
-Cine are drept de vot �n Rom�nia?
-Cine zice guvernul.
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 00:10
-Aveți prieteni rom�ni?
-Am, dar nu mai am, ei au furat de la mine niște afaceri. Dar nu sup�rat, nu sunt, nu sup�rat, Dumnizeu are griji. Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 00:11
-Știți care este religia majoritar� �n Rom�nia?
-Este creștini din aceia care nu stau pe scaun �n biseric�. ............................................................................................................................................................ -Aveți un loc de munc� �n Rom�nia? -Nu am loc c�ci este foarte aglomerat, mai ales dimineața și seara. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 00:14
-Cunoașteți vreun sportiv rom�n?
-Nu cunosc pe nimeni, dar �i știu pe toți, unii sunt Civu, Haghi, Ghicu, Nadia, Ducadal, Curnicova și Becali. -Care e cea mai important� calitate a cet�țeanului rom�n? -Calitatea �nt�i. -Aveți familie? -Am, dar nu este familia mea, este familia lui prietenul meu. -Pe o scar� de la 1 la 10, la ce nivel credeți c� v� aflați cu limba rom�n�? -Nu am scar� acas�, locuiesc la un bloc. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 00:27
De la: nastasemihail, la data 2013-12-01 19:57:03Nu mai amDe la: daniela_, la data 2013-11-30 22:59:48De la: _Ingrid, la data 2013-11-29 22:00:52n-am cu ce sa pozezDe la: daniela_, la data 2013-11-29 21:43:27
Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 00:34
De la: nastasemihail, la data 2013-12-01 12:02:57De la: daniela_, la data 2013-11-30 23:06:59daca ai sti ce haloimes e in vestimentatia mea !! cu tine, oricand!!! dar stiu ca nu vrei... eu vorbesc moldoveneste si n-ai intelege nimic
Daniela
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 00:37
De la: Bursuc, la data 2013-12-01 12:30:42Nastasemihail,Ne-ai mai starnit tu odata... sa stii ca n-am uitat ca dai o palinca
Daniela
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 00:39
De la: _Ingrid, la data 2013-12-01 14:14:45 ce??....ai uitat ca am sarit cu cutitul la ea?
Daniela
|
|
|
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 09:20
De la: daniela_, la data 2013-12-02 00:39:33De la: _Ingrid, la data 2013-12-01 14:14:45 hai ca te lauzi !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 12:34
Povesti, Legende si traditii romanesti...
Intr-un sat, tatal si fiul se pregateau sa taie porcul. Baiatul lua toporul il ridica si vru sa loveasca animalul pentru a-l sacrifica. Porcul s-a miscat, tatal s-a aplecat sa-l tina mai bine iar fiul ii dadu cu toporul in cap ...tatalui. In fata acestui dezastru, familia s-a ocupat de cele trebuincioase inmormantarii batranului iar fiul, daramat sufleteste, s-a razbunat pe porc, acoperindu-l cu o mare claie de paie. I-a dat foc, sa arda "tot raul din el". Intamplarea a avut loc in ziua bine stiuta: IN�TOAREA, pe 20 Decembrie, o zi importanta pentru toti dacii, deoarece atunci se sarbatorea lupta impotriva intunericului. Aceasta zi, numita de daci IN�TOAREA impunea sacrificarea porcilor ca omagiu adus soarelui, care in aceasta perioda isi pierdea din putere. Ziua ceda tot mai mult locul noptii, adica intunericului. Prin sacrificarea porcilor ei traiau cu nadejdea ca ajuta soarele sa nu slabeasca in putere si sa lase dominatia intunericului peste oameni. Cand s�tenii venir� s� vad� tragedia, observ� �n mijlocul curtii o mare par� de foc si pe baiat care se tot inv�rtea pun�nd paie pe foc... El insusi p�r�nd a fi o flac�r� vie. De atunci, b�tr�nii satului l-au porectit Ignație (in greaca veche, Ignație insemnand "infl�c�ratul"). De atunci, ziua numita IN�TOAREA, a devenit pentru romani "Ignatul porcilor" (20 Dec) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 12:50
Atat Biserica Crestina de Rasarit (Ortodoxa) cat si cea de Apus (Romano-Catolica), in actiunilor de crestinare a cat mai multor popoare, au cautat cu orice pret sa inlature toate sarbatorile "pagane". Adica, sarbatorile traditionale ale fiecarui popor crestinat. Acest lucru s-a intamplat de fapt in toate statele care au trecut incet-incet la crestinism. Astfel, toate statele trecute la crestinism a trebuit sa renunte la sarbatorile traditionale si in locul lor, au aparut alte sarbatori... crestine de data acesata. Peste sarbatoare IN�TOAREA (numita deci Ignatul porcilor") Biserica Ortodoxa a suprapus o alta sarbatoare, care comemoreaza martiriul unui episcop de Antiohia (acum, aflata in Turcia) numit Ignatie Teoforul. Un Episcop condamnat prin aruncare in arena cu lei. In drumul sa spre martiriu, Episcopul Teofor a scris satpte epistole. Cea mai cunoscuta fiind "Epistola catre Effeseni" prisa acum in paginile Noului Testament. Asadar, in locul sarbatorii traditionale de sacrificare a porcilor "Ignatul", acum, sarbatorim ziua Sfantului IGNATIE, martir al Bisericii Ortodoxe si unul primii cei mai importanti parinti apostolici. Numele episcopului (Teoforul) vine din greaca: "Purtatorul de Dumnezeu" sau "Cel purtat de Dumnezeu" Tradus in intregime, putem spune ca Episcopul era numit "Inflacartul purtator de Dumnezeu" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 13:32
Povestea insa nu se termina aici. Sarbatoarea IN�TOAREA era de fapt o sarbatoare pregatitoare pentru o alta sarbatoare mult mai importanta, numita "Sarbatoarea LUMINII" sau "Sarbatoarea VIETII" Spuneam cateva postari mai in urma ca fiecare anotimp ascundea cate o taina. Sa nu uitam, ca deja Anul Nou, in vechile traditii, incepuse deja. Deci, practic in aceasta perioada era deja inceputul IERNII. Or, Iarna, reprezenta timpul pregatirii pentru o noua viata. (Echivaleaza cu fatul in faza embrionara, timpul in care femeia poarta o noua vietate). Deoarece dacii se considerau "Fii ai Luminii" aceasta zi era poate cea mai importanta sarbatoare. fara sa intram in manaunte greu de "digerat" putem spune doar ca aceasta sarbatoare incepea in seara de 24 Decembrie, cand trei MOȘI, veneau "de pe celelalte taramuri" si anuntau ca se vor naste doi copii gemeni, fii ai luminii, care vor fi adevarati fii ai Soarelui" Acesti MOSI numiti MAGI (profeti) il aveau in frunte pe unul despre care se spunea ca descindea direct din NOE si se numea "Mos Craciun" Acesti "MOSI" aduceau cu ei "stirea" ca Viata va continua iar intunericul va fi infrant. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 13:38
Isvoarele istorice nu ne sunt de folos deoarece aproape lipsesc. Multe din aceste povesti, povestiri sau legende s-au transmis prin viu grai (asa cum si mie, cand eram copil, mi s-au spus de catre alti batrani) Ici, colo, se mai gasesc dovezi (unele ascunse in mod intentionat deoarece ar tulbura lumea crestina) fie inscrisuri scrijelite in piatra sau placi de aur (Vezi tablitele de la Tartaria sau Tablitele de la Sinaia) Nimeni nu poate spune cu certitudine unde se sfarseste adevarul si unde incepe mistificarea... Povestile, povestirile si legendele noastre (adevarate, sau nu) trebuie facute cunoscute si duse mai departe. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 13:43
Daca sunt forumisti pasionati de acest subiect, ar putea veni cu comentarii, completari sau, de ce nu, cu alte povestiri, legende de obicieiurile si traditiile romanesti.
Daca cineva are alte informatii referitoare la subiectul discutat, este bine venit sa aduca orice lumina in desisul de informatii pe care putem gasi pe mai multe canale. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 13:44
A propos de luna decembrie si de nasteri. La cine se refera acei ''gemeni''? La intuneric si lumina? Sau...ar exista posibilitatea ca Isus sa fi avut un frate geaman?
Sau sa se fi referit la similitudinea dintre Isus si Mohamed, ambii vazuti ca si profeti de toti musulmanii? Daca stam si analizam, atat Isus cat si Mohamed au fost nascuti in Capricorn.....
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 13:45
.....in Capricorn, ziua se afla in crestere. Deci fiii luminii, Isus si Mohamed, cei doi ''gemeni'' veniti dinspre soare.....
....Lumina va invinge intunericul....adica ziua creste, monopolizand din orele noptii.
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 13:49
Buna ziua , Bursuc. Sper ca nu te-am suparat postand cateva perle ce eu le gasisem haioase aseara, redate din examenele pentru obtinerea cetateniei rom�ne.
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 13:53
Ador povestile de orice fel. In timp ce iti dezvaluie adevaruri, te poarta printr-o aventura pastrand tenta misticismului.
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 13:55
O zi frumoasa! Ne citim mai tarziu, cu drag!
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 15:10
Daphne, eu chiar asteptam sa mai vi si cu altele, tot asa de haioase. Nu stiu pe unde am pus o carticica in care erau selectate poantele din tribunale ("Din Caietul grefierului") As fi postat si eu cateva dintre ele. Cat privesc "nevinovatele" poante ale elevilor (sau profesorilor -mai nou), intotdeauna vor ramane un deliciu: Profesorul, la inceput de examen: "-Copii, sa nu uitati cand incepeti sa scrieti, sa incepeti cu majuscule, da?" O eleva din sala: -"Domnule profesor, daca nu avem majuscule, putem incepe si cu pixul?" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 15:19
De la: Bursuc, la data 2013-12-02 15:10:57 E buna! Radem si glumim si ascultam colinde si povesti la gura sobei!
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 15:55
Referitor la ceea ce ai scris tu, ar fi foarte multe de discutat, incat chiar nu stiu daca n-ar trebui deschis un alt topic intitulat "Traditii si obiceiuri romanesti" Aici, nu cred ca putem dezvolta aspectele prezentate de tine. Voi incerca sa fac o sinteza a unor lucrari tiparite deja, pe care sa le prezint ca o bibliografie selectiva, care merita a fi studiata. Sunt multe teorii (unele chiar contradictorii) dar din amalgamul de informatii existente pe piata, fiecare poate sa-si aleaga tot ceea ce ar crede cuvinta.
Interesant este insa un aspect: desi au trecut peste 2000 de ani iar Biserica Ortodoxa si-a impus pana la urma "acoperirea tuturor sarbatorilor pagane" cu cele crestine, roamanul respecta toate sarbatorile crestine dar, exista un dar, el stie inca de Dragobete, inca isi rasuceste snurul alb cu cel rosu de Martisor, pastreaza datinile legate de Sanzaiene precum si datinile legate de lupi (mai ales ciobanii), stie inca majoritatea leacurilor babesti, si, il asteapta inca pe Mos Craciun... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 15:58
De la: Bursuc, la data 2013-12-02 15:55:33Referitor la ceea ce ai scris tu, ar fi foarte multe de discutat, incat chiar nu stiu daca n-ar trebui deschis un alt topic intitulat "Traditii si obiceiuri romanesti" Aici, nu cred ca putem dezvolta aspectele prezentate de tine. Voi incerca sa fac o sinteza a unor lucrari tiparite deja, pe care sa le prezint ca o bibliografie selectiva, care merita a fi studiata. Sunt multe teorii (unele chiar contradictorii) dar din amalgamul de informatii existente pe piata, fiecare poate sa-si aleaga tot ceea ce ar crede cuvinta. Este semn ca nu ne-am pierdut integritatea si obiceiurile si traditiile mostenite de secole de la stramosii nosti....contrar a ceea ce incerca sa ne impuna si sa ne incalte alte neamuri.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 16:15
De la: Daphne, la data 2013-12-02 15:58:32De la: Bursuc, la data 2013-12-02 15:55:33Referitor la ceea ce ai scris tu, ar fi foarte multe de discutat, incat chiar nu stiu daca n-ar trebui deschis un alt topic intitulat "Traditii si obiceiuri romanesti" Aici, nu cred ca putem dezvolta aspectele prezentate de tine. Voi incerca sa fac o sinteza a unor lucrari tiparite deja, pe care sa le prezint ca o bibliografie selectiva, care merita a fi studiata. Sunt multe teorii (unele chiar contradictorii) dar din amalgamul de informatii existente pe piata, fiecare poate sa-si aleaga tot ceea ce ar crede cuvinta. Este semn ,Dafinuto , ca religia isi aroga si confisca traditiile romanesti ! Bursuc , de ce nu ai curaj s-o spui in mod direct ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 16:25
De la: _2148_, la data 2013-12-02 16:15:32De la: Daphne, la data 2013-12-02 15:58:32De la: Bursuc, la data 2013-12-02 15:55:33Referitor la ceea ce ai scris tu, ar fi foarte multe de discutat, incat chiar nu stiu daca n-ar trebui deschis un alt topic intitulat "Traditii si obiceiuri romanesti" Aici, nu cred ca putem dezvolta aspectele prezentate de tine. Voi incerca sa fac o sinteza a unor lucrari tiparite deja, pe care sa le prezint ca o bibliografie selectiva, care merita a fi studiata. Sunt multe teorii (unele chiar contradictorii) dar din amalgamul de informatii existente pe piata, fiecare poate sa-si aleaga tot ceea ce ar crede cuvinta. Stiu eu de ce am ales bratul tau...pe langa cantecul de leagan! Love you, Bella. O seara faina si...in cazul in care participi la urmatorul electorat, te ajut cu campania electorala! Am intins-o! Pove cand putem, mereu cu drag!
|
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 18:20
De la: Daphne, la data 2013-12-02 16:25:12De la: _2148_, la data 2013-12-02 16:15:32De la: Daphne, la data 2013-12-02 15:58:32De la: Bursuc, la data 2013-12-02 15:55:33Referitor la ceea ce ai scris tu, ar fi foarte multe de discutat, incat chiar nu stiu daca n-ar trebui deschis un alt topic intitulat "Traditii si obiceiuri romanesti" Aici, nu cred ca putem dezvolta aspectele prezentate de tine. Voi incerca sa fac o sinteza a unor lucrari tiparite deja, pe care sa le prezint ca o bibliografie selectiva, care merita a fi studiata. Sunt multe teorii (unele chiar contradictorii) dar din amalgamul de informatii existente pe piata, fiecare poate sa-si aleaga tot ceea ce ar crede cuvinta. N-am de gand sa particip la vreun electorat , nu sunt membra a vr'unui partid O seara faina si tie ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 18:45
2148, De cate ori apar discutii interetnice si interconfesionale, ma faresc de afirmatii care ar putea conduce la disensiuni. Incerc sa gasesc cai de comunicare echilibrate. Toate statele in procesul de crestinare si-au pierdut din identitatea nationala. Asa cum se intampla acum prin globalizare. Acum, se pierde din suveranitate Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2013, ora 23:26
De la: Bursuc, la data 2013-12-02 18:45:05 Ce disensiuni , Bursuc ? De ce sa nu spunem lucrurilor pe nume , atunci cand ele sunt evidente ? Nu toata lumea intelege mesajul din comunicarea echilibrata . Sa tacem chiar si atunci cand biserica vrea sa-l confiste pe Eminescu si sa defileze cu el in fata naivilor crestini ?Pe principiul asta s-a umplut calendarul de sfinti de-a lungul timpului si de sarbatori religioase . Multe dintre ele erau traditii nationale . Biserica confunda nationalismul cu crestinismul ! Voi nu vedeti cum biserica acapareaza tot ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 00:02
2148, Trei mesaje am sters pentru raspunsul la mesajul tau si tot nu iti pot raspunde la intrebarile tale. Sant atatea de spus si implicatiile atat de mari incat aceste comentarii nu ajuta la nimic daca sant spuse pe un forum, fie el ca si acesta. Imi pare rau. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 3 Decembrie 2013, ora 08:37
De la: _2148_, la data 2013-12-02 16:15:32De la: Daphne, la data 2013-12-02 15:58:32De la: Bursuc, la data 2013-12-02 15:55:33Referitor la ceea ce ai scris tu, ar fi foarte multe de discutat, incat chiar nu stiu daca n-ar trebui deschis un alt topic intitulat "Traditii si obiceiuri romanesti" Aici, nu cred ca putem dezvolta aspectele prezentate de tine. Voi incerca sa fac o sinteza a unor lucrari tiparite deja, pe care sa le prezint ca o bibliografie selectiva, care merita a fi studiata. Sunt multe teorii (unele chiar contradictorii) dar din amalgamul de informatii existente pe piata, fiecare poate sa-si aleaga tot ceea ce ar crede cuvinta. fiecare dupa intelesul pe care-l poate avea : ptr. mine este confirmarea ca religiile nu apar din nimic, ci se dezvolta dintr-una-n- alta , preluind si adaptind vechile ritualuri, dindu-le o forma noua, ptr. intelesul vremurilor si oamenilor noi ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

Perlele si ele au iesit frumos.
Eu cu tine nu ma intalnesc, sa stii!!...ca prea esti atent la detalii...