Info
x
Perle
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:04
De la: Black_Friday_, la data 2013-11-27 21:18:33De la: _2148_, la data 2013-11-27 20:56:25De la: gabigabi2, la data 2013-11-27 20:51:25eu , ce te-am acuzat eu ? alooooo ! Eu nu-l stiu dar se pare ca tu-l cunosti foarte bine |
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:09
Am gasit o frumoasa epigrama a lui Miltiade IonescuȘ
" E t�n�r�, draguț�, fin�, Student�-n doi la medicin�, Cu mers usor de balerin�... Si cu parfum...de nicotin�!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:13
Ingrid,
ma gandeam la vorbele tale referitoare la Turqoaza si anume la fatul ca nu prea te atrag. In afara faptului ca par mate (adica nu stralucesc ca alte pietre) mai ai si alte motive? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:14
De la: Bursuc, la data 2013-11-27 21:48:14Si pentru ca am vorbit foarte multe lucruri despre bijuterii si coliere, am selectat o frumoasa epigrama
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:15
Te intreb asta deoarece Turqoaza este o piatra mai speciala, care, printre altele, are legatura si cu rezonata sa asupra zonei gatului...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:18
De la: Bursuc, la data 2013-11-27 22:13:44Ingrid, Seamana a plastic...sau poate am vazut eu prea mult plastic imitandu-le... nici nu prea se gasesc, decat reconstruite. Ca si malahitul de altfel. Astazi am vazut si pipait opal de Etiopia, maruntel dar cu irizatii adevarate - 1440 lei un sirag la baza gatului... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:27
iata cum descrie Ion Barbu ("Banchizele") Cristalul de Stanca: " Din aspra contopire a gerului polar Cu verzi si st�t�toare pustiet�ți lichide, Sinteze transparente de str�luciri avide Zbucnesc din somnorosul noian originar" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:32
Majoritatea margelelor de Malachit pe care le gasesti in vanzare la noi sunt artificiale.
Tot asa, cum majoritatea pieselor de Turqoaza sunt Magnezit sau Howlit tratat si vopsit. La ambele trebuie avuta mare atentie. Opalele de calitate nu prea pot fi "copiate" deoarece nici natura nu se poate copia usor. Este posibil ca Opalele pe care le-a vazut sa fie naturale. Si daca simti ca trebuie sa porti Opal, fa un efort si procura-ti... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:34
De la: Bursuc, la data 2013-11-27 22:27:42
|
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:36
De la: Bursuc, la data 2013-11-27 22:32:58Majoritatea margelelor de Malachit pe care le gasesti in vanzare la noi sunt artificiale. Am vazut ceva la pret accesibil, in exprimarea ,,cu fire de opal"...in poza arata ca opalul... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:40
Opalul de foc, este un Opal interesant dar prezinta destul de rar irizatii si atunci este foarte scump.
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:48
Iata care sunt cele mai importante varietati de Opal: - Opal Boulder (Opal pretios) - Opal Matrix (benzi paralele de Opal pretios si roca gazda) - Opal Arlechin ( este unul dintre cele mai apreciate si scumpe Opale) - Opal de Etiopia (Opalul vazut de tine) are o culoare de fond minunata, aurie-bruna ca mierea si poate prezenta o irizatie splendida. Din pacate este destul de scump... -Opal "Potch" (Opal de Miere) -Opal Comun (Prazopal) -Opal "Ochi de Pisica" (Un opal fascinant, care prezinta chatoianta) - Opal de Foc Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:51
Cand ai timp, intra pe net si uita-te la fiecare!
Este o piatra fascinanta! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 22:55
De la: Bursuc, la data 2013-11-27 22:51:52Cand ai timp, intra pe net si uita-te la fiecare! Am ,,prieteni" pe FB care exploateaza si prelucreaza opalul...australieni. boulder. sunt fascinata. Nu stiu daca pot sa il si port, imi place in sine, dar eu nu ma imbrac in culori reci...probabil ca l-as purta numai la negru.. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 27 Noiembrie 2013, ora 23:46
Opalul de Foc, are dimpotriva, culoare calda...
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 00:08
Elena Vacarescu (o cunoscatoare a pietrelor pretioase) scria in poezia "Brodand" " Pe broderia-ntins� cu flori subtiri si pale Ce se deschid ca visul de degete visat, O lacrim� -o sora a tristelor OPALE- Luceste tremurat" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 00:10
Opalul, a trezit in decursul veacurilor atatea iluzii si a facut sa se nasca atatea legende, incat a ramas si va ramane un minunat dar al lumii minerale, aducator de bucurie prin singulara lui frumusete. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 00:19
Tycho Brahe ( astronom danez care a stabilit ca toate planetele din sistemul nostru solar se rotesc in jurul soarelui) scria: "Piatra filosofala nu poate fi altceva decat chintesenta OPALULUI" (Brahe era -pe ascuns, un mare alchimist Si Brahe continua: " Opalul, atat de apropiat de perfectiune, este necesar sa fie innobilat pana la obtinerea unei stari fizice si spirituale, absolut perfecte" Asa ca Ingrid, nu te mira ca te atrag Opalele (Mai sti ca in subconstientul tau nu ai o samanta de alchimista ?) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 10:14
De la: Bursuc, la data 2013-11-27 22:40:30Opalul de foc, este un Opal interesant dar prezinta destul de rar irizatii si atunci este foarte scump.Aaaa...am inteles! era vorba de ,,fire opal", nu de fire de opal! Da, m-am lamurit acum, iti multumesc foarte mult!
|
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 10:27
De la: Bursuc, la data 2013-11-28 00:10:56 www.opalauctions.com/multimedia.php www.opalauctions.com/auctions/ethiopian-opals/item-407640 www.opalauctions.com/search.php?videos_only=1 Pe buna dreptate!!! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 70 mesaje Membru din: 26/11/2013 |
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 12:01
De la: Bursuc, la data 2013-11-28 00:19:55 Bursuc, iar iti bati joc de ignorantii de pe forumul 9am furnizandu-le informatii false, rusinica! Bursuc! Bursuc, ceasta informatie este fasa: "Tycho Brahe ( astronom danez care a stabilit ca toate planetele din sistemul nostru solar se rotesc in jurul soarelui)" rusinica, Bursuc ! Tycho Brahe nu a fost un adept al teoriei heliocentrice, Bursuc, el a propus o solutie de compromis in care Soarele si Luna orbitau in jurul Pamantului iar celelalte planete orbitau in jurul Soarelui, teoria lui Brahe fiind una geoheliocentrica, care s-a observat si demonstrat a fi falsa, compromitand in acelasi timp teoria heliocentrica coperniciana, cu toate ca, insusi Kepler i-a sugerat sa adopte teora heliocentrica. In sfarsit, Bursucel, daca totusi doresti sa stii cine a fost primul teoretician care si-a dat seama de fapul ca traim intr-un Univers in care Planeta Pamant s-ar afla intr-un sistem heliocentric, atunci: Ar fi imperios necesar sa intreprinzi un studiu informal cu mult dincolo de perioada in care arhicunoscutul parinte al teorei heliocentriste, Nikolaus Kopernikus, a emis aceasta teorie. Iti sugerez,Bursuc, sa-ti indepti "privirile" hat departe, in abisurile isoriei antice, iar acolo, in sec. III - II i.e.n, mai precis in anul 288 i.e.n., ai sa descoperi teoria heliocentrica a lui Aristarh din Samos. Aristarh, in dorinta lui de a calcula distanta dintre Pamant si Soare, a ajuns la concluzia ca planetele se rotesc in jurul Soarelui. In concluzie, Bursuce, adevaratul parinte al teoriei heliocentrice nu este arhicunoscutul Nikolaus Kopernikus, ci : Aristarh din Samos. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 13:03
De la: g_alin_a, la data 2013-11-25 19:21:40 De la Gabi: ce conteaza niste conturi sterse, daca ai in plan o "renastere" , mai ales ca tocmai ce-ai facut observatia ca daca n-ai parola Nu poti sterge contul ? asta nu inseamna ca, desi "mort" si-a anulat acele conturi cu un gind de revansa, eventual ? Daca inteleg bine, spui ca si-a anulat conturile, ,,desi mort".... www.9am.ro/comunitate/htloqkhetemptomonstrosesquipedalio www.9am.ro/comunitate/tobadornottobad www.9am.ro/comunitate/papillon41 ...eu vad ca nu le-a anulat, astea erau active in momentul fatal. Si nu e absolut deloc cazul sa ii ridicam statui sau sa pomenim despre rai in legatura cu el. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 20:27
Tycho Brahe, a continuat multa vreme cercetarile prin care din Opal s-ar putea obtine piatra filosofala si mai ales Aur. De altfel, Rudolf al II-lea (care il ajutase pe Brahe, cand acesta cazuse in disgratia noului rege al Danemarcei) ii puse la dispozitia astronomului toate cele trebuninceoase pentru a continua cercetarile la Praga. Rudolf al II-lea era indragostit de Opale, mai ales ca reprezentau zodia Leului, zodie care guverneaza destinele marilor suverani. Apoi, suveranul credea in Alchimie si mai ales in miraculosul Opal. Asa se face ca gramezi de Opale incep sa curga catre laboratoarele alchimistilor din Praga.
Ele erau macinate, amestecate cu alte substante, calite in foc, tratate cu acizi sau baze, de la caz la caz. Rezultatele intarzaiau sa apara iar Imparatul devenea tot mai nerabdator. In Octombrie 1601 Tycho Brache moare iar Rudolf al II-lea ii face o inmormantare somptuoasa, dupa care il insarcineaza pe Kepler sa continue atat cercercetarile astronomice cat si cercetarile in domeniul obtineri mult ravnitului aur din Opal, sau din oricare alta piatra... Kepler a continuat cercetarile lui Brahe, a venit cu noi descoperiri dar nu a neglijat nici dorinta suveranelui ca alchimistii lui sa obtina aur. Aici se incheie povestea noastra (care, din pacate pentru unj, nu se gaseste pe net) cu specificatia ca a influentat stiinta mondiala: In laboratoarele alchimistilor, tot cautandu-se piatra filosofala si producerea aurului, lepadandu-se treptat de himere, s-a nascut altceva, mult mai important: o noua disciplina; CHIMIA Iar Kepler, devenea fondatorul ASTRONOMIEI MODERNE Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 20:39
Ingrid, asa ca discutia initiata de tine tine despre Opal, a fost bine venita iar eu, chiar iti doresc din toata inima sa vii intr-o zi sa ne spui ca ai propriile tale Opale. In privat, daca te intereseaza aspectele subtile ale Opalului, ti le voi transmite cu mult drag. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 22:51
Iat� c�t de frumos defineste Marțial, Chihlimbarul: " - Trec�nd furnica-n fug� pe sub plop, A-nv�luit-o-n Chihlimbar un strop. G�ngania privit� cu dispreț, In haina morții... a ajuns de preț! Raporteaza abuz de limbaj |
|
RATAVA 888 mesaje Membru din: 18/02/2013 |
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 22:59
De la: _Ingrid, la data 2013-11-28 13:03:03De la: g_alin_a, la data 2013-11-25 19:21:40 De la Gabi: ce conteaza niste conturi sterse, daca ai in plan o "renastere" , mai ales ca tocmai ce-ai facut observatia ca daca n-ai parola Nu poti sterge contul ? asta nu inseamna ca, desi "mort" si-a anulat acele conturi cu un gind de revansa, eventual ? In rai poate ajunge orice persoana! Depinde de cat timp ii pune Dumnezeu la dispozitie pentru a ....castiga locul sau in rai!
Lasati fluturii sa zboare!
|
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 23:01
Buna seara, Bursuc!
|
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 23:04
Ma gandeam.... de ce in momentul in care te gandesti la o persoana anume, capeti un mesaj prin care ti se sugereaza sa pleci din locul unde te aflai? Bursuc....vrei te rog sa ma ajuti sa descifrez un mesaj posibil venit de undeva din eter?
|
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 23:11
Bursuc.... ieri incercam sa intru pe topicul tau, acesta. O fractiune de secunda gandul imi fu atintit spre un utilizator despre care colegii nostri de forum sustin (fara a avea dovezi certe) ca ar fi decedat in urma cu trei ani. Taman atunci , ca niciodata in precedent, mi se afiseaza o pagina alba cu un mesaj in susul paginii: ''Acces forbbiden. Go away!'' Ma scutur ca si cum as fi vrut sa imi scot gandul din cap, gandul ca ar fi mort acel utilizator. Apoi intru pe templu al iubirii, topicul deschis de mine, vreau sa postez si pauza: acelasi mesaj. Deci..... eu concluzionez ca nu este decedat acel utilizator.
|
|
Postat pe: 28 Noiembrie 2013, ora 23:14
Plugusor nu este BAD! Pentru ca odata Plugusor a numit pe cineva Papillon41.....Nu am certitudinea ca pe mine, apoi mesajul a fost imediat sters! Plugusor si Papillon41 au fost rivali daca ati apucat a citi acea replica!
|
|
|
|

cu el ,"proscrisul "
d'aia ai si fost intrebata daca esti din gasca lui, ca va potriviti al naibii de bine ....dar, nu eu te-am intrebat, totusi ....dar pot sa te-ntreb la o adica !
Depinde de cat timp ii pune Dumnezeu la dispozitie pentru a ....castiga locul sau in rai!