back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Perle

Pagini: << 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 19:37

De la: _Ingrid, la data 2013-11-25 19:32:35
De la: ______, la data 2013-11-25 19:30:39
De la: _Ingrid, la data 2013-11-25 19:22:08
De la: Bursuc, la data 2013-11-25 01:00:00
In 1845, un mineralog (Heidinger)pune numele de MARCASITE mineralelor care prezentau luciu metalic si aveau culoarea bronz-auriu si faceau parte din grupa sulfurilor de fier (FeS2) Aici, intra si PIRITA.
Marcasitul, este totusi un mineral de sine statator. Culoare este ALBA dar imediat dupa rupere, primeste o culoare galben-alama cu tendinta de a se inchide la culoare. De multe ori se asociaza cu PIRITA.

Marcasitul, cu toate ca arata foarte frumos si din acest mineral se fac margele sau cabochoane sau se foloseste ca piatra ornamentala. Importanta lui este totusi industriala, deoarece acest mineral se foloseste pentru extragerea Acidului Sulfuric. (prin procedee tehnice mai complicate)

Marea Britanie, Franta, Germania, Cehia si Germania sunt bazinele cele mai importante de unde se extrage minereul de Marcasit.

Multumesc frumos, m-am obisnuit sa mi se spuna de cate ori o bijuterie are niste sclipiciuri mici ca acelea sunt marcasite.
Am un set foarte frumos cu marcasite si inca nu mi-au facut nici un rau, probabil pentru ca sunt o femeie curatica si mereu ma spal pe maini.

Curatica-curatica, dar o sa te cureti, la propriu, cu cativa ani inainte de vreme !

Nu-i bai, anii de tinerete s-au dus, pot sa mai tai din cei de la coada, ca oricum singura certitudine in viata este moartea!

Sa mori ca prostu/a, sau din prostie, numai un ignorant poate realizara o asemenea performanta !
Unul/a in minus, o paine in plus !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 19:41

De la: ______, la data 2013-11-25 19:37:26
Sa mori ca prostu/a, sau din prostie, numai un ignorant poate realizara o asemenea performanta !
Unul/a in minus, o paine in plus !
Mai gandeste-te la afirmatia asta. Eu tocmai prind cu coada ochiului stirile...

Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:17

Ingrid, daca din acest minereu se extrage Acidul sulfuric si din Pirita, minereul de fier, nu inseamna ca sunt periculoase. Altminteri nici s-ar face bijuterii din ele... Asa ca nu trebuie sa te astepti la ceva neplacut. Dimpotriva, Marcasitele innobileaza o bijuterie. Sunt cunoscute multe bijuterii "de Coroana" de la care nu lipsesc Marcasitele (Mai ales bijuteriile confectionate in stilul Victorian).
De exemplu, daca ai niste Marcasite, acestea se asociaza foarte bine cu Turqoazele...
Poate te gandesti aceasta propunere.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:26

Majoritatea romanilor spun despre M.I Quintus ca s-a remarcat ca plitician de marca liberal.
Nu trebuie insa uitat ca M.I. Quintus ne-a lasat unele dintre cele mai frumoase si subtile epigrame.
Iata cateva:

(Minulesciana)
"In cinstea ta, cea mai frumoasa,
Am luat inele, blanuri, casa...
Mercedes, video, covoare...
Si noua ani de inchisoare!

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:31

(Zicatura)

"Pe la colturi de uluci
Merge- vorba, nu prea noua:
Ca-"ntre doua nu te ploua"
Multumesc, dar te usuci !"

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:33

(Mica publicitate)

"Transferat la Bucuresti,
Caut camera-n chirie,
In Berceni sau Grozavesti.
Eventual...casatorie"

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:34

De la: Bursuc, la data 2013-11-25 21:17:23Ingrid, daca din acest minereu se extrage Acidul sulfuric si din Pirita, minereul de fier, nu inseamna ca sunt periculoase. Altminteri nici s-ar face bijuterii din ele... Asa ca nu trebuie sa te astepti la ceva neplacut. Dimpotriva, Marcasitele innobileaza o bijuterie. Sunt cunoscute multe bijuterii "de Coroana" de la care nu lipsesc Marcasitele (Mai ales bijuteriile confectionate in stilul Victorian).
De exemplu, daca ai niste Marcasite, acestea se asociaza foarte bine cu Turqoazele...
Poate te gandesti aceasta propunere.

Asa-i coloristic s-ar potrivi frumos. Marcasitele mele sunt montate deja in bijuterie.
..dar vorbind despre turcoaz, am probleme cu aceasta piatra, ca nu arata ca o piatra, nu are look de lucru pretios. Asa mi se pare mie, chiar am cumparat turcoaz adevarat nu din cel de sinteza si ...da, cred ca nu pot rezona cu aceasta piatra.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:35

De la: Bursuc, la data 2013-11-25 21:33:35
(Mica publicitate)

Caut camera-n chirie,
Eventual...casatorie"

Dama buna, cu masina,
Te iau eu, sa pui benzina

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:36

(Marile iubiri)

"S-au cunoscut int�mpl�tor
Si s-au iubit, dar ce amor...
Apoi, dintr-un p�rlit de șorț
S-au desp�rțit, dar ce divorț!"

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:36

De la: _Ingrid, la data 2013-11-25 21:35:55
De la: Bursuc, la data 2013-11-25 21:33:35
(Mica publicitate)

Caut camera-n chirie,
Eventual...casatorie"

Dama buna, cu masina,
Te iau eu, sa pui benzina

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:40

(Ale tineretii valuri)

Ț Stau pe plaja,-ntinsi la soare,
Un flacau si-o fata mare.
Cum lasatu-s-a-nserarea,
MARE mai era ...doar marea!Ț

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 21:44

(Unei fete care mi-a adus un cos cu coarne)

" Mi-au placut cornele ...si gluma
Si-am zis, zambind, in urma ta:
"Mai bine sa le gust acuma,
Decat ...sa mi le pui candva!"

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2013, ora 22:46

Galina, cu Perlele am rezolvat. Mai trebuie sa rezolv cu margelele de nisip.
Pentru Goblen de exemplu, in medie, cam cu cate culori lucrezi?
Mi-ai putea spune de care culori ai avea nevoie?
Am gasit o sursa acceptabila care are margelute de calitate.

Fosta membra 9am.ro

91 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 00:06

De la: Bursuc, la data 2013-11-25 21:26:05Majoritatea romanilor spun despre M.I Quintus ca s-a remarcat ca plitician de marca liberal.
Nu trebuie insa uitat ca M.I. Quintus ....

S-a REMRCAT:
Ca liberal vopsit si veritabil TURNATOR, la securitate !
BURSUC, iar debitezi numai TRAZNAI.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 10:07

De la: ______, la data 2013-11-25 19:22:06
De la: g_alin_a, la data 2013-11-25 18:52:57
De la: ______, la data 2013-11-25 14:38:34
De la: Bursuc, la data 2013-11-25 01:00:00

Marcasitul, cu toate ca arata foarte frumos si din acest mineral se fac margele sau cabochoane sau se foloseste ca piatra ornamentala. Importanta lui este totusi industriala, deoarece acest mineral se foloseste pentru extragerea Acidului Sulfuric. (prin procedee tehnice mai complicate)

Bursuc, Marcasitul este un mineral metainstabil , toxic, deoarece poate interactiona rezultand acid sulfuric, H2SO4, de aceea orce manipulare a Marcasitelor necesita o spalarea a mainilor folosindu-se apa din abundenta si cativa neutralizanti, de asemenea, este imperios necesar sa eviti inhalarea pulberilor de Marcasite, sau orice alt contact fizic neprotejat cu Marcasitele.
Bursuc, esti PRAF, tu esti capabil sa oferi informatii aiuristice despre unele minerale si sa pui in pericol sanatatea umana!
Mai bine ti-ai incropi de un cu totul alt hobby, decat sa faci rau unor ignoranti in ale mineralogiei !

Bursuc, intra pe pagina mea sa vezi bijuterie de marcasite. Nu te lua dupa cei care bat campii.

Dna. Mihoc, nu incerca sa faci pe desteapta tocmai cu mine, ca nu-ti merge ! Nu esti vreo persoana informata si nici scolita (citeste instruita)corespunzator pentru a-ti permite sa-i etichetezi pe altii cu mult, foarte mult, mai pregatiti dpdv stiintific, decat o varstnica scriitoare RATATA din fundul MOLDOVEI.
Pentru tine, am o informatie, precizez, de la Wikipedia citire, nivel submediocru:
"Mineralul șlefuit este folosit ca piatr� semiprețioas�, care �ns� se descompune �ncet fiind mai puțin stabil� ca pirita. Acidul sulfuric eliberat prin descompunere produce arsuri prin contact direct cu pielea."
Baga la cap,D'na Mihohoc, aici nu se refera critic la vreo poezie, proza scurta, sau pamflete de doi lei , pe care le-ai compus tu in diferitele cenacluri literare si mai putn artistice prin care te-ai preumblat!

pfffff, esti mai toxic decit toata groapa Glina

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 10:18

De la: _Ingrid, la data 2013-11-25 19:30:55
De la: g_alin_a, la data 2013-11-25 19:27:02
Hei, dar care e nivelul lui? Pe unde a scris nu a fost apreciat! Am fost singura care i-am dat putina incredere in ceea ce scria! Multi dintre prietenii de aici chiar ma intrebau daca sunt sincera cand il elogiez! Acum imi pare si mie rau ca ridicandu-l prea sus, s-a dezintegrat! Fie-i cenusa usoara!

Nu s-a dezintegrat pentru ca l-ai ridicat tu prea sus. Dar intr-adevar era un om talentat si spiritual, asa cum era si foarte rau. Are si el epigoni, ca doar era adorat de atatea doamne.

Atunci ma bucur ca am stiut sa apreciez un talent. Vezi, Ingrid, este cineva care nu-l lasa sa se odihneasca indiferent sub ce forma a fost plecat... Imi amintesc de una din Constanta care se plangea la mine ca a parasit-o logodnicul in fata altarului si ca seara si-o petrece prin parcuri cautand pe cineva macar pentru o seara ca o tot certau parintii ca la varsta ei de 36 de ani altele sunt cu copii la casele lor. Aceea a intervenit sub diferite avatare si scria in numele lui. Stiu tot de la ea ca voia sa plece la el in Spania iar el imi scria pe mess. sa-i spun ca e periculos, ca doarme cu pistolul sub cap! Daca termin treburile inerente asteptarii iernii voi scrie o nuvela (bineinteles fara talent) dar cu amintiri reale si mai ales cu texte pastrate pe Discurile locale. Dar referitor la 'nimeni' nu voi mai interveni pentru ca privind in urma am avut o viata corecta, cu posibilitati multiple de a-mi completa pregatirea in multe domenii, chiar si a literaturii si in plus am si copii si nepoti, chiar si un stranepot. Alte bucurii nu-mi mai trebuie..

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 10:32

De la: g_alin_a, la data 2013-11-26 10:18:50
Hei, dar care e nivelul lui? Pe unde a scris nu a fost apreciat! Am fost singura care i-am dat putina incredere in ceea ce scria! Multi dintre prietenii de aici chiar ma intrebau daca sunt sincera cand il elogiez! Acum imi pare si mie rau ca ridicandu-l prea sus, s-a dezintegrat! Fie-i cenusa usoara!

Nu s-a dezintegrat pentru ca l-ai ridicat tu prea sus. Dar intr-adevar era un om talentat si spiritual, asa cum era si foarte rau. Are si el epigoni, ca doar era adorat de atatea doamne.

Atunci ma bucur ca am stiut sa apreciez un talent. Vezi, Ingrid, este cineva care nu-l lasa sa se odihneasca indiferent sub ce forma a fost plecat... Imi amintesc de una din Constanta care se plangea la mine ca a parasit-o logodnicul in fata altarului si ca seara si-o petrece prin parcuri cautand pe cineva macar pentru o seara ca o tot certau parintii ca la varsta ei de 36 de ani altele sunt cu copii la casele lor. Aceea a intervenit sub diferite avatare si scria in numele lui. Stiu tot de la ea ca voia sa plece la el in Spania iar el imi scria pe mess. sa-i spun ca e periculos, ca doarme cu pistolul sub cap! Daca termin treburile inerente asteptarii iernii voi scrie o nuvela (bineinteles fara talent) dar cu amintiri reale si mai ales cu texte pastrate pe Discurile locale. Dar referitor la 'nimeni' nu voi mai interveni pentru ca privind in urma am avut o viata corecta, cu posibilitati multiple de a-mi completa pregatirea in multe domenii, chiar si a literaturii si in plus am si copii si nepoti, chiar si un stranepot. Alte bucurii nu-mi mai trebuie..

Persoana la care te referi avea un umor de calitate si nu cred ca ar face ceva atat de umilitor ca aceasta... aparitie. Eu ii inteleg foarte bine episodul sufletesc prin care a trecut, cu bucurii si tristete, si n-am ce sa judec - daca as face asa ceva!- era o femeie libera.

Astept cu interes nuvela si orice ai mai scrie, imi plac mai mult oamenii care creeaza ceva decat cei care nu sunt capabili decat sa dea cu bolovani.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 10:39

si totusi , acest @_______________va stie foarte bine , ii spune Galinei pe un nume pe care eu nu-l stiu ; foloseste linkuri cu acel Albu ; readuce in memorie poezia SUGUSULUI universal,pe care el insusi il ofera cu generozitate .... voi ce-ntelegeti de aicI ?

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 10:45

De la: gabigabi2, la data 2013-11-26 10:39:23si totusi , acest @_______________va stie foarte bine , ii spune Galinei pe un nume pe care eu nu-l stiu ; foloseste linkuri cu acel Albu ; readuce in memorie poezia SUGUSULUI universal,pe care el insusi il ofera cu generozitate .... voi ce-ntelegeti de aicI ?

Ca e o userita foarte veche si care niciodata nu a reusit sa isi faca prieteni, admirand in mod deosebit persoanele agresive de pe forum, pastrand de la fiecare cate ceva, cat ii permite si ei nivelul.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 11:02

pai, in acest caz e un geniu, caci " ii permite " destul de mult : il stie bine pe Silviu si se impung impreuna; ma stie bine pe mine si-mi ofera puncte de contact ; ii stie pe Toti ,cu toate caracteristicile lor pe care le-a tinut mine , ba chiar si le-a notat ca sa le serveasca la pont ?
mai sa fie , asta chiar are un cap de computer, in acest caz !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 11:10

De la: gabigabi2, la data 2013-11-26 11:02:30 pai, in acest caz e un geniu, caci " ii permite " destul de mult : il stie bine pe Silviu si se impung impreuna; ma stie bine pe mine si-mi ofera puncte de contact ; ii stie pe Toti ,cu toate caracteristicile lor pe care le-a tinut mine , ba chiar si le-a notat ca sa le serveasca la pont ?
mai sa fie , asta chiar are un cap de computer, in acest caz !

inseamna ca si eu sunt geniu ...ce mare lucru sa tii minte persoanele pe care le cunosti pe aici? ca de imitat imita numai elementele stridente si deranjante.

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 11:29

De la: _Ingrid, la data 2013-11-26 10:32:24
De la: g_alin_a, la data 2013-11-26 10:18:50

Persoana la care te referi avea un umor de calitate si nu cred ca ar face ceva atat de umilitor ca aceasta... aparitie. Eu ii inteleg foarte bine episodul sufletesc prin care a trecut, cu bucurii si tristete, si n-am ce sa judec - daca as face asa ceva!- era o femeie libera.

Astept cu interes nuvela si orice ai mai scrie, imi plac mai mult oamenii care creeaza ceva decat cei care nu sunt capabili decat sa dea cu bolovani.

Persoana la care m-am referit, la inceput imi era buna prietena pe Garbo si eu am rugat-o sa-si faca aici cont. In adevar e foarte inteligenta, avea un post foarte bun unde era apreciata, dar cand nu-i convenea de cineva stia sa atinga rau. Isi facea conturi in numele 'defunctul' si ne certam, eu crezand ca e el! Cat priveste memoria, e suficient sa umbli in arhiva 9am si gasesti tot ce cauti. Asta nu inseamna ca nu avem toti memorie dar a mea e selectiva: uneori imi amintesc de lucruri din trecut pe care am crezut ca le-am uitat; imi apar imagini cu oameni care de mult timp nu mai sunt! De aceea stim foarte multe una despre alta. Observati ca deja si-a sters contul, probabil ca va aparea sub altul Eu nu voi 'conversa' decat cu persoane cunoscute de aici.

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 11:49

De la: Bursuc, la data 2013-11-25 22:46:36Galina, cu Perlele am rezolvat. Mai trebuie sa rezolv cu margelele de nisip.
Pentru Goblen de exemplu, in medie, cam cu cate culori lucrezi?
Mi-ai putea spune de care culori ai avea nevoie?
Am gasit o sursa acceptabila care are margelute de calitate.

George,
Am doua goblenuri cumparate printre primele si la care am renuntat pentru ca sunt prea mici. Ceea ce imi ceri gasesti pe pagina mea unde le-am copiat. Poti sa reduci din culori sau sa le adaptezi dupa propria inspiratie. Iti multumesc pentru tot!

Sa stiti ca intru foarte greu pe 9am. Din cauza reclamelor si a tot felul de jocuri pierd pagina pe care vreau s-o deschid. O zi minunata tuturor!

Fosta membra 9am.ro

70 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 12:04

De la: g_alin_a, la data 2013-11-26 11:29:13 Observati ca deja si-a sters contul, probabil ca va aparea sub altul
Eu nu voi 'conversa' decat cu persoane cunoscute de aici.

Contul, A FOST BANAT, G M Nedelcu.
JIGODIILE SIFONARE si-au intrat rol, dar nu te impacienta, n-am sa te trag de urechiusi decat atunci cand o sa-ti incerce capra, sau iada, a-ti sari peste masa ori casa, iar daca vrei sa comparam o individa care se crede scriitoare cu altul care nu este, dar poseda talent si inspiratie literar-artistica certe, o sa-ti ofer posibilitatea de-a compara, critic, cele doua personaje.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 14:13

Galina,
am vazut si imi voi nota culorile si nuantele de la fresca aia egipteana. Aia se preteaza foarte bine pentru a fi realizata din margele de nisip. Ar putea arata ca un vitraliu cand va fi gata.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 14:20

Un alt epigramist roman de marca (si el trecut o vreme prin politica timpurie posdecembrista) este Stefan Cazimir. (Istoric, profespr de literatura, prodesor al Facultatii de litere din Bucuresti pana in 2002)
Prieten si coleg de parlament cu Mircea Ionescu Quintus, i-a dedicat acesruia (si nu numai) multe epigrame siropoase. Am selectat cateva dintre ele:

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 14:24

(Conciliere)

"Sa ne certam nu are rost
Ci simetriei sa-i dam glas:
Eu n-am ramas ceea ce-am fost
Iar tu ai fost, dar n-ai ramas"

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 14:26

(Critica)

" Rugai vecinul, cand coboara,
Sa-mi ia "Gazeta Literara"
Dar mi-a raspuns politicos
Ca nu coboara... atat de jos"

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 14:32

Fiind un bun prieten cu Mircea Ionescu Quintus (si coleg de parlament pe vremea cand conducea Partidul National Liber-Schimbist). Stefan Cazimir, i-a adresat acestuia (si nu numai) mai multe multe epigrame
Iata una dintre ele:

(Lui Quintus - mimistrul Justitiei)

" Noi stim ca legile-s severe
Si, ca ministru le cinstesti,
Un singur lucru niti voi cere:
Sa nu le-ntorci ca la Ploiesti"
(Quintus era din Ploesti)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2013, ora 14:36

Si o ultima epigrama, perfecta pentru zilele noastre: