Info
x
Perle
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 14:57
Anna STARMER "GHIDUL CULORILOR" Editura LITERA, Bucuresti- 2009 O carte realizata artistic, in format A 5, compactata spiralat. Ghidul cuprinde 200 de combinatii innedite de culori. Carte folositoare nu numai pentru designul ambiental dar si pentru bijutierii handmade. Sectrul larg de culori in care vibreaza pietrele, ne pune adevarate probleme cand vrem sa asociem mai multe pietre pe un sirag. Sunt niste reguli aproape matematice in privinta amestecului de culoare. Cartea va sugereaza deci o multitudine de variante de asociere de culoare, fara sa incalcam vreo lege a opticii sau vreo lege din sfera artelor plastice. (nu orice culoare se combina oricum, cu alta culoare) Si acest lucru este valabil si in cazul pietrelor noastre. |
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 15:03
Iata ce spune editorul despre acest GHID: "Ghidul culorilor, va ofera 200 de combinatii inedite pentru un design de interior remarcabil, fiind cea mai buna sursa de inspiratie atyat pentru designeri de diferite specialitati, cat si pentru amatori" (Mai multe puteti afla pe adresa editurii: www.litera.ro) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2013, ora 21:10
Margele Swarovsky au castigat foarte mult teren in creatiile designerilor de bijuterii.
Odata cu dezvoltarea atelierelor de manufactare a sticlei, au aparut si margelele de sticla tip "cristal" Deoarece costurile acestora sunt foarte mici, puteti realiza adevarate lucrari de arta din aceste materiale care nu trebuiesc deloc neglijate. Cum margelele Swarovski se pot achizitiona acum destul de usor (si nu costa foarte mult) va indemn sa incercati sa creati cateva produse utile si practice. Iata o cartulie (din colectia "idei creative" a editurii Casa din Oradea) pe care vi-o recomand cu multa caldura: Vincze ESZTER "Bijuterii din margele Swarovski" Am sa va spun de ce este o carte deosebita. Autoarea incepe cartea cu un capito; foarte bine pus la punct. Iata succint cateva idei: -Margele: denumiri, prezentari si clasificari concrete. -Fire si suporturi pentru insirat -Accesorii necesare pentru realizarea bijuteriilor handmade -Unelte si scule, dispozitive necesare lucrului manual pentru bijuterii -Tehnici de insirare Bijuterii realizate de artista, care sunt prezentate pas cu pas in procesul confectionarii lor Cautati aceasta carte si nu veti regreta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 15:39
De multe ori suntem martorii unor evenimente care se petrec in preajma noastra si ne provoaca zambetul. Dar, cum se spune ca nimic nu este intamplator, ar trebui sa le luam ca pe niste lectii de viata.
Batranii ne spuneau mereu: "invata din gresala altuia" . Foarte interesant, eu personal pot spune ca de multe ori n-am invatat nici din propriile experiente dar din cele ale altora... Faț� de acest subiect, m-am g�ndit s� v� spun c�teva dintre astfel de "intamplari", care, la prima citire le-am include �n categoria anecdotelor, glumelor iar uneori, chiar in categoria bancurilor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 15:49
O tipa intra in biroul unei Case de Asigurari:
- Pot ridica banii pentru care s-a asigurat sotul meu? - Dar ce s-a intamplat? A murit? Caci daca n-a murit nu puteti ridica banii lui. - Hmm, da, nu pot spune ca a murit... dar va jur ca in el nu mai exista nici un fel de viata si nici un pic de vigoare! Intamplarea in sinea ei nu spune mare lucru. Un comentariu se poate face totusi: In aceasta situatie traiesc foarte multi oameni: PAR VII dar in realitate nu se ponta pe ei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 15:52
Iar in ce priveste intamplarea de mai sus, femeile sunt cele care stiu mai bine treaba aceasta...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 16:21
Un vecin, i se plange celuilalt:
- Pisica ta, m-a inebunit toata noaptea. Asa de mult parca n-a mieunat niciodata! - Asa este. Ai dreptate! De cand mi-a mancat canarul crede ca poate canta... N-ati intalnit oameni care se baga in treaba altuora, incercand sa dea lectii ca si cum ei ar fi cei mai indreptatiti s-o faca? Poti avea toate partiturile celor mai frumoase cantece, Asta nu ineamna ca poti si poti canta... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 16:35
-Domnule doctor. Barbatul meu vorbeste in somn. Trebuie sa fac ceva deoarece nu ma odihnesc deloc!
- Da, inteleg! Va prescriu un medicament. Dati sotului, seara, cate o tableta. Nu va mai vorbi in somn. - Domnule doctor: nu m-ati inteles bine: eu nu vreau sa numai vorbeasca, ci, data tot vorbeste, sa vorbeasca in clar, sa pot intelege ce spune... Intamplarea are talcul ei. Daca am fi proprii nostri spectatori, ne-am vedea ce facem si ce vorbim. Daca intr-o seara, am revedea toate faptele si spusele noastre de peste zi, cred ca am ramane surprinsi ce am vedea: vorbim cand mancam, vorbim cand umblam, vorbim cand lucram... vorbim tot timpul si cand trebuie si cand nu ntrebuie. Oare din toate vorbele noastre spuse peste zi, cate sunt in clar, la obiect si necesare? Altminteri, cred ca vorbim ca bietul om in somn iar cel de langa noi se chinuie sa inteleaga ce am vrut sa spunem. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 17:05
mda, e cu tilc ! combati bine, neicusorule ! zi-i innainte ca-i de bine !
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 20:00
Doi amici, la o halba de bere. Unul, vizibil emotionat ii spuse celuilalt:
- Azi noapte era s-o dau in bara! Ghici cine m-a salvat? Toto! Toto, cainele meu! - Cum adica? - Pai dupa ce aseara, am stat la bar pana noaptea tarziu, odata ajuns acasa, mi-am luat pantofii in maini si tiptil, m-am dus spre patul conjugal sa nu ma simta nevasta-mea. In momentul in care am ajuns sa ma pun in pat, nevasta-mea a tresarit si a strigat: - Toto, tu esti? - Si tu ce-ai facut? - Mi-am folosit MINTEA! Am lins-o pe mana si ea s-a intors pe partea cealalta fara sa isi dea seama... Pana la urma pare o intamplare hazlie. Cineva ar intreba contrariat: Si care ii morala? Pai da. Intamplarea are o morala! Omul zice ca si-a folosit MINTEA. Femeia, la randul ei, si-a folosit mintea: fiind linsa pe mana, (asa cum se intamplase si alta data, femeia a crezut ca o linsese cainele. Acum, stim ca realitatea a fost cu totul alta. El, si-a folosit mintea pentru un viclesug iar ea, a ramas pacalita (tot datorita mintii) ca ar fi fost linsa de cainele sau. Prezenta mintii, nu este CONSTIENTIZARE doarece CONSTIINTA este dincolo de minte. Esrew de-asupra ei. Constiinta, observa si transcende totul. Iar daca traiesti doar prin MINTE, risti sa fi lins de cineva, despre care ai crede ca este cainele tau. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 19/05/2013 Oras: Iasi |
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 21:14
Varsator
Varsatorul reprezinta cu siguranta o zodie frumoasa si aparte, fara de care lumea nu ar mai fi la fel. Indreptatit ar fi sa numim aceasta zodie nu �dificila�, ci greu de inteles� Multi sunt cuceriti de firea independenta, deschisa, libertina a Varsatorului, insa la fel de multi sunt speriati de ea. Nu putini sunt cei care nu tolereaza sa li se spuna verde in fata anumite lucruri sau sa se conecteze la starea de franchete crasa pe care o degaja Varsatorul. Nativilor Varsator nu le place sa urmeze cai batatorite si trasee pe care au mers si altii inaintea lor, iar acest lucru constituie nu de putine ori un mare dezavantaj in relatiile cu ceilalti. Varsatorii nu rezoneaza cu oricine si ii tin la distanta pe cei pe care ii considera �limitati�. La randul lor, oricand de deschisi si toleranti se considera a fi in raport cu ideile celorlalti, sunt incapatanati si atasati de propriile idei. Nu fac rabat de la ele si nu ii poti convinge in ruptul capului de contrariu. Sunt nehotarati si isi gasesc cu greu drumul in viata, de multe ori incurcand si drumurile altora. Sunt considerati ciudati, atipici, dificili, deloc in �randul lumii�. Au lumea lor in care traiesc si nu lasa pe oricine sa patrunda acolo. Au nevoie de spatiu si libertate chiar si atunci cand sunt in cuplu ceea ce nu este intotdeauna �gustat� si inteles de partener. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 21:24
De la: Bursuc, la data 2013-11-20 20:00:15Doi amici, la o halba de bere. Unul, vizibil emotionat ii spuse celuilalt: Am scris mai sus cateva trasaturi ale zodiei mele ca sa justific urmatorul cimentariu: Cred ca nici unul din cei doi nu avea minte sau, erau perversi. Ea, cand s-a culcat stia ca sotul ei lipseste, deci ar fi trebuit sa-i rosteasca numele in intrebarea adresata. El a preferat sa-i linga mana, fapt care ma duce cu gandul ca mintea lui nu e mai presus de cea a unui caine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 21:40
Cred ca de invatat din acesta intamplare, ar fi un lucru: sa nu ne lasam dominati de minte. Mintea creaza fantezii, monstrii, diavoli, dumnezei... Daca o lasam sa ne conduca, vom pati ca cei doi soti.
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 21:44
Galina, poate ar fi interesant sa dezbatem aici si problemele lrgate de zodii si influentele astrelor asupra noastra. Lucrurile se cleaga tare bine si cu pietrele noastre deoarece si ele rezoneaza cu cu anumite aspecte planetare (si impicit, se pot face asocieri intre zodii si cristale (pietree (semi)pretioase.
Buna ideea ta de a vorbi despre zodii... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 21:46
Deoarece ai adus in discutie zodia ta, am sa incerc sa iti prezint care sunt cristalele (pietrele semipretioase) care rtezoneaza cu Zodia Varsatorului.
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 22:05
Despre zodii, gasiti informatii peste tot. Ziare, reviste, programe Tv si mai ales o serie de site-uri comerciale. De asemenea, in targuri, oboare, piete, expozitii care au ca tematica Pietrele Pretioase (cristalele) se vand in prostie pietre pentru toate zodiile. Ce vreau eu sa spun este ca putini dintre acestia, isi prewzinta "marfa" onest, in mod corect si dezinteresat. Asa ca, in legatura cu Pietrele Pretioase si Zodiile, veti gasi mereu ciudatenii sau inadvertente.
De acest subiect s-au ocupat foarte multi, inca de cand a aparut astrologia. Eu, voi incerca sa prezint putin altfel lucrurile. Am fost preocupat eu insumi de tema: Pietrele Pretioase si Zodiile. Am studiat mult acest lucru si am ajuns la concluzia ca nu se pot da verdicte simpliste. Si atunci, am gasit o solutie de compromis. Am tinut cont de parerile marilor Case de Pietre pretioase, de parerile Asocoiatiilor Mondiale ale Bijutierilor dar si aale unor mari personalitati din domeniul astrologiei. In felul acesta, recomandarile mele nu sunt spectaculoase, nu sunt exhaustive dar sigur, nu sunt gresite. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2013, ora 22:19
V A R S A T O R
1) Egiptenii si grecii considerau ca pietrele corspunzatoare acestei zodii sunt: Acvamarin si Chrisopraz 2) Bizantinii recomandau: Topazul si Safirul 3) Evrei mergeau pe: Ametist 4) Astrologii medievali recomandau Ametistul si Onixul. 5) Astrologii moderni: Topazul. 6) Asociatiile bijutierilor, au o lista mai lunga din care selectez pe cele mai importante: Ametist, Angelit, Chihlimbar, Citrin, Granat, Hematit, Perla, Piatra meteoritica (!) Moldavit, Turmalina. Eu ti-as recomanda: Acvamarin, Ametist, Chihlimbar, Coral, Jasp heliotrop, Onix, Perla, Topaz, Turmalina Vreau sa-ti spun ca aceste pietre rezoneaza cu ZODIA ta. Pietrele care ti se potrivesc tie (care rezoneaza cu corpul tau energetic), pot fi altele dar acesta lucru este mai complicat si nu poate fi discutat in public. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2013, ora 06:44
Greu se mai ajunge pe 9am la un subiect! O suta de interventii! Cred ca nu voi mai incerca asa curand sa intru pe acest forum. Si ca sa nu ma 'rup' fara un banc, iata-l:
O batrina a descoperit o lampa magica si duhul eliberat ii spune: - M-ai eliberat din tenebre si de aceea iti voi indeplini 3 dorinte. Femeia cere tinerete si deodata se trezeste ca are 20 de ani. Apoi cere frumusete si... devine frumoasa! Apoi, in sfirsit, cere ca pisica ei sa devina un print fermecator. Motanul se transforma intr-un print superb care spune: - Acum ai sa regreti ca m-ai castrat! P.S. Bursuc, am citit totul si mi-am notat cele 'oferite'. Numai bine! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2013, ora 09:53
De la: g_alin_a, la data 2013-11-20 21:14:45Varsator Coooorect ! P.S nu-ti inteleg retragerea
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2013, ora 09:57
De la: Bursuc, la data 2013-11-20 22:05:37Despre zodii, gasiti informatii peste tot. Ziare, reviste, programe Tv si mai ales o serie de site-uri comerciale. De asemenea, in targuri, oboare, piete, expozitii care au ca tematica Pietrele Pretioase (cristalele) se vand in prostie pietre pentru toate zodiile. Ce vreau eu sa spun este ca putini dintre acestia, isi prewzinta "marfa" onest, in mod corect si dezinteresat. Asa ca, in legatura cu Pietrele Pretioase si Zodiile, veti gasi mereu ciudatenii sau inadvertente. eeeei, horoscoapele de prin media sunt numai comerciale ! eu ma ghidez dupa cel chinesc, caci introduce cu mult mai multe elemente si astfel devine mai complex si ceva mai personalizat ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2013, ora 21:28
Mi se pare mie sau au fost ceva probleme cu site-ul nostru?
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Noiembrie 2013, ora 03:15
De la: g_alin_a, la data 2013-11-20 21:14:45Varsator Aha, de aia ma tii la distanta. Le place sa fie serviti, le place confortul si asta nu se prea impaca cu ideea ca sint creatori de drumuri. Creatorii de drumuri sint pionieri, salbatici chiar si le place sa mearga pe drumuri nedefrisate. Deci nu ....sint serviti de altii. Aici e o neconcorcondanta in firea lor. dar usor ii refuzi la servit. Le dai cu flit.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 91 mesaje Membru din: 19/11/2013 |
Postat pe: 22 Noiembrie 2013, ora 13:16
Angajeaza-i pe toti la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, poate or reusi sa termine drequ crampeiata Autostrada din Transilvania.
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2013, ora 17:40
Buna seara!
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2013, ora 20:31
Ce ti-e si cu Vinerea asta neagra...
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Noiembrie 2013, ora 23:18
De la: Bursuc, la data 2013-11-21 21:28:55Mi se pare mie sau au fost ceva probleme cu site-ul nostru? Ce probleme ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2013, ora 15:04
Voi incerca sa va prezint mai departe afinitatile unor pietre cu fiecare zodie in parte.
Cine doreste, in paralel, poate prezenta Zodiacul, cu fiecare zodie in parte. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2013, ora 15:59
1) B E R B E C
Agat de Foc, Acvamarin, Ametist, Citrin, Crista de Stanca, Granat, Safir, Sardonix, Turmalina. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2013, ora 16:03
2) T A U R
Ametist, Calcedonie, Carneol, Crisopraz, Crisocolla, Cuart Roz, Jad, Kunzit, Ochi de Taur, Rodonit, Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Noiembrie 2013, ora 16:07
3) C E M E N I
Acvamarin, Agat, Apatit, Citrin, Epidont (Unakit), Jasp Heliotrop, Magnetit, Perla, Obsidian, Opal, Safir, Smarald, Topaz, Variscit Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

mda, e cu tilc !