Info
x
Perle
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 21:08
unde le-ai gasit pe astea?????
Is grozave!!!!! Le-am gasit si eu! N-am fost de mult timp pe aici... |
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 21:13
De la: Bursuc, la data 2013-11-15 21:07:08Din aceasta cauza (a asemanarii Granatilor cu Rubinele) in istorie se cunosc cazuri celebre in care Granati, au fost cumparati la pret ...de Rubine adevarate! Asa, au ajuns celebre, multe bijuterii de corana care au apartinut unor celebre personaje istorice: Bijuteriile Printului Negru, Ducelui Carol Temerarul, Annei de Bretania, Timur Lenk sau celebrele "rubine" ale Ecaterina a II-a a Rusiei.stii, ma intrebam de ce sunt atat de lucioase si rotunjite? celelalte pietre sunt cam colturoase. Mi-am zis ca or fi slefuite de apa curgatoare. Nu stiu de unde se extrag si in ce mediu se formeaza Granatele mele sunt visinii... Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 21:14
De la: Bursuc, la data 2013-11-15 21:08:59unde le-ai gasit pe astea?????tare-ti mai place!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 21:30
Da, astea visinii is vinovatele... Culoarea sangelui...
In cateva randuri, am sa-ti spun si cateva lucruri privind extragerea si prelucrarea Granatelor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 21:39
Dar, inainte de a incerca sa explic cum se formeaza si cum apar Granatii in bijuteriile noastre, trebuie sa iti spun o poveste. O poveste veche si foarte frumoasa.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 21:50
Mai intai sa iti spun ca inainte ca aceste superbe cristale sa se numeasca Granate, trebuie sa iti spun ca toate cristalele rosii se numeau "carbunculi" iar despre GRANAT lunea orientala stia doar ca este un fruct (divin) despre care stiau urmatoarele:
Grecii considerau florile si fructele de Granat, (dulci si atragatoare ca drogurile aproape) simbolul iubirii dar si al pacatului (sa-i spunem mai degraba, simbolul sexualitatii si fertilitatii) Cand acele cristale rosii visinii au ajuns si in grecia, de indata s-a constatat asemanarea dintre culoarea fructului de Granat si culoarea cristalului (numit pe atunci "carbuncul" Mai mult, tamaduitorii orientali, descoperind anumite afinitati ale cristalelor fata de anumite boli, au dezvoltat o adevarata enciclopedie a cristalelor (pietrelor pretioase) tamaduitoare. Pe atunci, cele mai multe informatii circulau despre pietrele rosii in special. Asa se face ca odata ce pietrele pretioase luau drumurile comerciale, odata cu pietrele mergeau si informatiile despre efectele lor tamaduitoare. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 21:53
Deci, Granatii erau pietrele indragostitilor din care cauza, acestia isi daruiau bijuterii din Granate ca semn al iubirii lor. Iata povestea:
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 22:03
Nu stiu cat stimuleaza sexualitatea...dar mie imi dau o stare de euforie, de detasare. Imi plimb palmele, degetele printre ele si simt ca as mangaia niste petale catifelate, sau fulgi de pene. Lucrurile placute la atingere ma fac sa zambesc.
Daniela
|
|
|
|
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 22:21
In Grecia exista un fruct foarte zemos si dulce care avea miezul si samburii rosii ca sangele. Acest Granat-fruct a decis soarta zeitei Persefona, fiica zeitei Demetr si a lui Zeus insusi. Persefona, adolescenta fiind, culegea flori de pe o pajiste. Dintr-o data, Hades, zeul infernului a aparut si a rapit-o, fiind coplesit de frumusetea Persefonei. Dintr-o data, s-a iscat in el o dorinta nebuna de a face dragoste cu ea. Cum aceasta nu voia, i-a dat sa manance semintele rosii de Granat (care si ele erau foarte gustoase) si in acest fel, a legat-o de el pentru totdeauna (Se stia ca fructele de Granat au putere nu numai tamaduitoare dar si putere magica de a dezlantui iubirea.
Dupa indelungi cautari, mama ei (zeita Demeter si-a regasit fiica, care iesise din adancurile pamantului Primavara, pentru a admira graul incoltit. De atunci, se spune ca in fiecare Primavara, Persefona a continuat sa iasa pentru a admira natura intoarsa la viata, iar ea, a ramas in mintile oamenilor ca intruchiparea regenerarii naturii. (si a fertilitatii) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 22:34
In unele zone muntoase, Granatii apar in formatii cristaline compacte, mari. Prin erodarea stancilor, Granatii ajung in final sub forma de graunti stralucitori (aproape gata slefuiti de mama Natura) in nisipurile de pe marginea apelor, care au constituit o sursa importanta de culegere a acestor cristale.
In limba latina, " Granatus" inseamna "boaba" , "graunte" Din aceasta cauza si fructele despre care am vorbit (care au semintele ca grauntele) se numesc Granati. Asadar, asa a aparut numele de Granat. Ar mai fi de spus un lucru de interes general. Aurul se masoara in Karate. Pietrele pretioase insa au alta unitate de masura si anume Caratul. Chiar daca aceste cuvinte se aseamana, ele reprezinta lucruri total deosebite. Aceste graunte ale fructelor de Granate, impreuna cu alte seminte mai deosebite, au stat la baza stabilirii unitatii de masura a pietrelor pretioase. In India antica, erau cunoscute niste seminte care au devenit celebre. S-a observat ca dupa uscare semintele de Kuara, cele de Roscove si de Granat, au cam aceasi marime si greutate. Un negustor, cu spirit de observatie, a constatat ca cea mai constanta marime si greutate dupa uscare, au semintele de Kuara. In Greaca se numeau Keration, in Araba Quirat si azi, a ajuns la noi, numele de CARAT Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 22:40
Conventia Metrica Internationala, a acceptat greutatea medie a semintelor de Quirat, de 0,2grame pentru o samanta si a instituit CARATUL ca unitate de masura a greutatii (si calitatii0 pietrelor pretioase.
Asta inseamna ca daca avem un Rubin de 5 CARATE inseamna ca are UN GRAM greutate (deoarece 5x0,2=1 ... adica, cinci seminte de Quirat fac un gram! Toate pietrele pretioase se cumpara tinand cont de aceasta unitate de masura numita CARTA (care n-are nicio legatura cu Karatul metalelor pretioase) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 22:42
Popoarele vechiului orient, au transmis odata cu pietrele si informatoiile despre caracteristicile lor tamaduitoare. Pe masura ce au cucerit lumea cu frumusetea lor, au dezvoltat in paralele si o adevarata stiinta medicala alternativa medicinii traditionale: CRISTALOTERAPIA.
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 23:52
Preferatele mele sunt perlele negre:
wwz.ifremer.fr/var/storage/images/medias-ifremer/medias-webtv/im... Iar ca pietre, onixul: 2.bp.blogspot.com/-NJYDcYFDP44/TmAHjvPue8I/AAAAAAAAANc/BjllAcKBy... Bine te-am gasit, Bursuc!
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 00:06
Daphne,
Daca Granatul are ceva misterios in el (te atrage si nu sti de ce, te farmeca si nu-ti dai seama ca ramai vrajit) tot asa asa cum femeia insasi este un mare mister, Perlele Negre poarta in ele amprenta energiilor femenine care asteapta sa fie descoperite si simtite. Onixul are si el farmecul lucrului care se lasa greu descoperit desi PARE ca este usor de vazut. Despre Perla Neagra, lumea nu prea vorbeste. Admira insa cu fascinatie orice bijuterie confectionata din Perlele traditonale, cunoscute ca fiind cele albe. Deoarece se intampla mai rar sa apara un asemenea subiect, voi incerca sa spun cateva lucruri si despre Perlele Negre. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 00:15
Pot sa te ajut, daca vrei. Cu ce gasesc eu despre perlele negre.
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' � Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 00:31
Perlele negre sunt foarte rare si apreciate. Ele provin din Polinezia Franceza, care, in 2010 a fost cea mai mare producatoare de perle.
TE-HUFI,-se spune in legenda polineziana-, ca ar fi fost o scoica daruita oamenilor decatre Zeul Pacii si al Fertilitatii ORO care coborase pe Terra calarind curcubeul. Alta legenda spune ca ar fi fost daruita perla neagra drept cadou preafrumoasei printese a insulei Bora Bora. Cochilia acestei scoici fu folosita pentru fabricarea nasturilor in ultimul secol. (in Europa) Pentru a gasi o perla neagra fina, sunt deschise aproximativ 15 000 de scoici. A fost incoronata drept Regina a Perlelor si reprezenta Perla Reginelor. Cea mai renumita perla neagra a fost AZRA, care constituia mijlocul colierului reginei Rusiei. Uite de unde m-am documentat: www.tahiti1.com/fr/identity/black-pearls.htm Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 00:41
Ah, Bursuc, inainte sa uit: Stropim perlele tale cu o sampanie de ziua ....cum era oare????
...ziua lupului? Ma refer la 30 Noiembrie! Bine ai revenit pe forum! Ma alatur echipei tale de cercetasi! Noapte buna si numai bine!
|
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 00:46
Perla, este creata in mod natural de o fiinta vie, de-a lungul mai multor ani.
Trebuie sa specificam inca de la inceput ca Perlele se clasifica in primul rand dupa mediul in care cresc. Asa, sunt perlele de apa sarata si cele de apa dulce. Apoi, o alta clasificare se refera la modul in care cresc: natural, in arealul lor firesc sau care cresc in crescatorii controlate om. Iata cateva tipuri de Perle de apa sarata. -Perlele Akoya. Aceste Perle sunt produse de stridiile numite Akoya si de regula, au forma rotunda. Aceste Perle privin din Japonia (si au un diametru de aprox. 7mm) si pot fi vazute in urmatoarele culori (naturale): de la ROZ la Roz deschiss, galben pal si au irizatii in nuante de Verde si Albastru-gri. -Perlele din Marea Sudului si Tahiti. Cresc in Midia Mare si au nevoie de un timp mai mare de crestere decat perlele Akoya. . Sunt Albe cu nuanta trandafirie sau verde, Verzi, Gri albastrii sau Galben-pal -Perlele Keshi, sunt niste Perle mai mici si se gasesc foarte usor. - PERLELE NEGRE, provin in general din Tahiti si sunt produse de Midia cu buze Negre(Pinctada margaritifera) Acestea sunt singurele PERLE NEGRE NATURALE. Restul Perlelor negre aflate pe piata sunt Perle ALBE comune, tratate sau vopsite. Ti-am facut o prezentare putin mai extinsa, ca sa intelegi LOCUL adevarat al Perlelor Negre. (cele prezentate de tine in linkul de mai sus) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 00:49
Fii binevenita, Daphne si orice informatie este nu numai binevenita ci si asteptata.
Noapte buna! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 01:16
Trebuie sa fac cateva precizari. Atunci cand incerc sa va prezint diferite informatii referitoare la GEME (pietre naturale), aceste informatii provin din alte surse decat cele de pe NET. Deoarece asa este corect, va trebui sa fac si eu (asa cum a facut Daphne) sa precizez sursa din care am extras informatiile.
Este vorba despre o serie de scrieri sub forma Carti, Tratate sau Cursuri de specialitate, realizate de Geologi, Mineralogi sau cercetatori in domeniul bijuteriilor, Medici sau Bio-energo-terapeuti sau diversi Designeri de Bijuterii. Asadar, pe rand, voi prezenta aceste surse de informare, mai ales ca o parte dintre acestea se pot achizitiona si din anumite librarii, in speranta ca multi dintre voi, poate ati dori sa procurati aceste carti. Nicio informatie nu trebuie sa fie prezentata ca un secret. Si n ci ca fiind proprietatea cuiva. Aceste lucruri sunt publice si trebuie facute publice deoarece apartin tuturor. Nimeni nu este detinatorul Adevarului absolut si nici nu se poate erija in unic posesor al acestuia. Tot ce va scriu, nu se datoreaza intelepciunii mele ci faptului ca am cercetat mai mult acest subiect si tot ce stiu, va spun si voua cu draga inima. Si tot ce gresesc, trebuie corectat de catre cei ce observa greseala. Suntem o comunitate frateasca si nu o ierarhie valorica. In aceasta lume virtuala, toti suntem egali si ca atare asa si trebuie sa ne purtam unii cu altii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 01:48
Daphne, Ma gandeam la ziua Lupului... La Sampania care va curge peste Perlele noastre...
N-ar fi mai bine s-o bem? Nu de alta dar Sampania este un mare inamic de-al Perlelor noastre. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 09:01
Buna dimineata, Bursuc! Multumesc de primirea calduroasa si de gandurile tale bune!
Imi place corectitudinea ta si modul tau de a gandi. De asemenea si eu, atunci cand nu vorbesc din capul meu (zambesc stangace), prefer sa redau sursa care m-a inspirat. Asa este corect si nu voi incalca eu regulile de autor , nici altele, indiferent care ar fi ele. Referitor la sampanie, tintisem defapt doua obiective: 1. Nu stiam de acest topic si sunt atrasa de misticism. Iar perlele, pietrele, alchimia si tot ceea ce poate fi dincolo deaparente, ma atrage. Revenirea ta si readucerea pe masa de discutii a unui subiect ce ma fascineaza, merita sarbatorit cu sampanie! 2. Ma prezentam in mod original si enigmatic (ca altfel nu eram eu.....vei avea timp sa descoperi ''specialitatile'' mele caracteriale )Crde ca merita sa deschidem totusi o sampanie, stropind simbolic perlutele care desigur ca nu as comite sacrilegiul de a le spurca nici macar cu o picatura de Armand de Brignac!
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 09:07
De la: Bursuc, la data 2013-11-15 19:59:34Cat priveste bostanul pe post de "lampas" aceasta este iar o problema care se pierde in negura vremii, vreme in care americanii nu numai ca nu existau dar nici macar nu se punea la cale infiintarea unui stat de tip "american" Sa nu uitam ca "democratii" nostri americani n-au aparut pe lume decat acum doua sute si ceva de ani in urma... ei, aici, cred ca povestea sta putin mai altfel : Ap. Andrei a crestinat niste daci gata " crestinati ", caci si ei credeau intr-un singur zeu si ei stiau despre viata vesnica , deci nimica nou in principiu ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 09:12
Bursuc..... imi permit o abordare cat se poate de directa si de obiectiva: Daca as contacta un fabricant (handmade) de bijuterii care sa aiba in alcatuirea lor si pietre nestemate si/sau perle, bineinteles ca as vrea furnizarea certificatelor calitative si originale justificative in ceea ce priveste provenienta materiei prime samd..... inspre cine m-ai indrepta in Romania?
Ma poti contacta in privat, nu vreau sa sufoc topicul cu afacerile mele. Multumesc anticipat. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 09:17
De la: gabigabi2, la data 2013-11-16 09:07:44De la: Bursuc, la data 2013-11-15 19:59:34Cat priveste bostanul pe post de "lampas" aceasta este iar o problema care se pierde in negura vremii, vreme in care americanii nu numai ca nu existau dar nici macar nu se punea la cale infiintarea unui stat de tip "american" Sa nu uitam ca "democratii" nostri americani n-au aparut pe lume decat acum doua sute si ceva de ani in urma... Bine te-am regasit, doamna Gabi! Buna dimineata! Pana la urma si apostolizarea aceasta o fi fost o etapa de incadrare a omenirii, prin care conducatorii terestri efectiv ar detine controlul asupra gandirii umane. Dar haideti sa nu deviem, va rog frumos, acest topic! Religia nu are loc aici si nici controversele de mentalitate! Va rog frumos, sa vorbim depre PERLE! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 09:24
buna dimineata !stai linistita, ca doar am punctat ceva si nu m-am intins la vorba pe subiectul pe care l-am si incheiat ! ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 09:27
De la: Bursuc, la data 2013-11-16 01:48:31 Sampania este un mare inamic de-al Perlelor noastre. ...dar dupa ce-o bei, spui numai perle
Daniela
|
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 09:28
De la: daniela_, la data 2013-11-16 09:27:06De la: Bursuc, la data 2013-11-16 01:48:31 Sampania este un mare inamic de-al Perlelor noastre. Facem concurs de PERLE?
|
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 09:29
De la: Daphne, la data 2013-11-16 09:17:48iar coordonezi tu toate treburile?De la: gabigabi2, la data 2013-11-16 09:07:44De la: Bursuc, la data 2013-11-15 19:59:34Cat priveste bostanul pe post de "lampas" aceasta este iar o problema care se pierde in negura vremii, vreme in care americanii nu numai ca nu existau dar nici macar nu se punea la cale infiintarea unui stat de tip "american" Sa nu uitam ca "democratii" nostri americani n-au aparut pe lume decat acum doua sute si ceva de ani in urma... Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2013, ora 09:29
De la: gabigabi2, la data 2013-11-16 09:24:39 Ma bucur sa aud asta. Doar suntem o echipa!
|
|
|
|

Nu stiu de unde se extrag si in ce mediu se formeaza
)