back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Perle

Pagini: << 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 >> Sari la pagina:

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 22:08

In seara aceasta, m-am gandit sa va prezint una din PERLELE filosofiei hinduse.
Este vorba despre teoria conform careia SPIRITUL "coabiteaza" cu TRUPUL dar nu sunt unul si acelas lucru.P entru exemplificare, am ales cateva versuri (usor modificate) dintr-un poem celebru (Cantecul regal a lui Saraha)

" Asa cum apa calma biciuita de vant
Se transforma-n unde si vartejuri,
La fel este si omul care mereu gandeste
In multe feluri, desi el el este doar UN SINGUR OM

Pentru un nebun care crucis priveste
O LAMPA, jura ca sunt doua!
Unde vazutul si cel ce vede NU SUNT DOI,
Oh! mintea fabuleaza despre amandoua! (lampi)

Desi lampile din casa au fost aprinse,
Orbul, tot in intuneric trebaluieste.
Dar daca cel ce vede, NU VEDE
ca lumina e aprinsa????

Desi exista multe rauri, ele sunt doar UNUL in mare.
Desi pot fi mai multe minciuni
Doar UN adevar le desfiinteaza pe toate"
(...)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 22:16

Problema e simpla:

Daca privim si admiram un trandafir de exemplu,
trebuie sa constientizam ca "privitorul" nu este acelasi cu "vazatorul"
In cazul nostru "privitorul" este organul numit OCHI iar cel ce "VEDE" (si analizeaza cu ajutorul mintii)
este altcineva ( adica SPIRITUL). Asa se poate explica destul de rudimentar acea teorie, despre care va spuneam la inceput, ca este o PERLA a gandirii hinduse.
Iar cine nu constientizeaza acest lucru, este comparat cu vazatorul care desi lumina este aprinsa, el b�jb�ie prin cas� ca un orb. Asa apare ILUZIA (Maya) si perceptia gresita/ deformata, despre viata.

Raporteaza abuz de limbaj
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 22:47

Poate veniti si voi cu niste subiecte mai interesante.
N-as vrea sa cad in greselile trecutului si sa vorbim doar despre pietre (semi)pretioase.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 22:48

Va multumesc celor care ati postat pe acest topic.
Noapte buna!

JIROV91

234 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 00:55

De la: Bursuc, la data 2010-08-25 11:50:49M-am hotarat sa deschid un subiect mai aparte.

Adevarate intamplari, povestiri care prin substratul lor pot fi considerate adevarate PERLE pentru viata..
Perle literare in adevaratul sens al cuvantului dar si la figurativ: Perle gasite prin tezele si extemporalele elevilor, Perle descoperite pe la oratorii nostri politici precum si din celebrul "caiet al grefierului"

Deoarece avem multe fete pe Forum, aici putem vorbi si despre PERLELE adevarate
sau pietrele (semi) pretioase, care infrumuseteaza trupul.
De asemenea putem vorbi si despre efectele cristalelor asupra noastra.(dupa origine, tip, culoare, zodii)

www.youtube.com/watch?v=YJHJeH0za5Q

PDL ul a fost rampa de lansare la presedentie,acum pacalesc cu MISCAREA POPULARA ca inca mai sunt prosti in Romania
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 09:00

De la: JIROV91, la data 2013-11-15 00:55:00
De la: Bursuc, la data 2010-08-25 11:50:49M-am hotarat sa deschid un subiect mai aparte.

Adevarate intamplari, povestiri care prin substratul lor pot fi considerate adevarate PERLE pentru viata..
Perle literare in adevaratul sens al cuvantului dar si la figurativ: Perle gasite prin tezele si extemporalele elevilor, Perle descoperite pe la oratorii nostri politici precum si din celebrul "caiet al grefierului"

Deoarece avem multe fete pe Forum, aici putem vorbi si despre PERLELE adevarate
sau pietrele (semi) pretioase, care infrumuseteaza trupul.
De asemenea putem vorbi si despre efectele cristalelor asupra noastra.(dupa origine, tip, culoare, zodii)

Se putea, sa nu apari tu cu o porcarie? se putea, dar uite ca nu te-ai abtinut.

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 09:12

De la: Bursuc, la data 2013-11-14 22:16:35Problema e simpla:

In cazul nostru "privitorul" este organul numit OCHI iar cel ce "VEDE" (si analizeaza cu ajutorul mintii)
este altcineva ( adica SPIRITUL). Asa se poate explica destul de rudimentar acea teorie, despre care va spuneam la inceput, ca este o PERLA a gandirii hinduse.
Iar cine nu constientizeaza acest lucru, este comparat cu vazatorul care desi lumina este aprinsa, el b�jb�ie prin cas� ca un orb. Asa apare ILUZIA (Maya) si perceptia gresita/ deformata, despre viata.

Asa apare acelasi trandafir in atatea ipostaze cate perceptii sunt, in functie de ochii care il privesc:
- floare superba
- floare rupta
- floare proaspata
- culoarea e minunata
- daca era de alta culoare ..
- pacat ca are spini
- nu se potriveste cu vaza
- ce specie reusita
- nici asta nu miroase
-planta decorativa
-mai bine-mi lua niste branza
-a fost scump si trece repede
-sa nu uit sa duc si la cimitir
-cine-a fost in vizita?
-fara trandafir?!!
- iar vegetale..
-..etc
Poate ca nici nu exista trandafirul, ci doar perceptia fiecaruia despre el
Daca trandafirul poate fi perceput in atatea feluri, nu vreau sa-mi imaginez cum sunt vazute pietrele mele de prin casa, dar cred ca varietatea de aprecieri e mult restransa

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 13:21

Ingrid,
dupa atata vreme, care sunt pietrele care iti fac cu ochiul?
De exemplu, am aflat ca Danielei ii plac Granatii. Tu, asupra carora ti-ai fixat privirea?

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 14:53

Pe data de 21 Noiembrie, stramosii nostri celebrau ziua de OVIDENIE (Obrejenia sau Vovidenia)
In aceasta zi se celebra o importanta divinitate a LUPILOR. Voi incerca sa va prezint cateva lucruri legate de aceasta zi, deoarece dupa crestinarea poporului Roman, in aceasta zi se sarbatorea Intrarea Maicii Domnului in Biserica. (s-au inventat foarte multe sarbatori crestine pentru a elimina pana la urma toate sarbatorile traditionale stravechi: Santoaderul, Martisorul, Zilele Babei Dochia, Dragobetele, Sanzaienele Alexiile, Ziua Cucului si multe, foarte multe alte sarbatori stramosesti.)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 15:07

De ce era asa importanta aceasta zi? Batranii stiau ca in aceasta zi (asa cum se intampla de Sanzaiene) se deschideau cerurile si animalele primea harul vorbirii. Partea frumoasa a legendei spune ca desi stiau acest lucru, foarte putini oameni aveau ocazia sa le si auda vorbind pe animale. Le auzeau si le intelegea graiul doar copii curati sufleteste si oamenii cinstiti, fara pacate, cu sufletul curat si care iubeau din toata inima si cu adevarat, anumialele (si intreg anul, le ingrijise, le ajutase si le hranise) Fiind vorba in special de LUPI (Ovidenia celebra deci o divinitate a lupilor) doar persoanele care pe parcursul anului au respectat si iubit lupii puteau auzi si puteau intelege graiul lor din aceasta zi speciala.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 15:12

Tot in aceasta zi, batranii pomeneau morti (traditiile nostre stramosesti punea mare accent pe pomenirea mortilor ("Daca EI nu erau, noi, nu eram. Daca EI nu aveau, noi, nu aveam acum"). In aceasta zi, toti cei ce stiuau ca existau in familii morti care au plecat "dincolo" fara o lumanare aprinsa (aici intrau cei disparuti, cei ce mureau pe campurile de lupta sau erau ucisi de animale , precum si cei ce li s-au curmat viata violent) acum, li se aprindea o lumina...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 15:16

De asemenea, in aceasta zi, batranii stiau sa interpreteze semnele naturii (mai ales ca nopatea se "deschideau cerurile") si sa faca preziuni meteorologice pentru iarna ce sta sa vina.
Celor interesati de acest subiect, le recomand sa caute pe net informatii despre aceasta sarbatoare stramoseasca.: OVIDENIA

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 15:20

De la: Bursuc, la data 2013-11-15 15:07:29De ce era asa importanta aceasta zi? Batranii stiau ca in aceasta zi (asa cum se intampla de Sanzaiene) se deschideau cerurile si animalele primea harul vorbirii. Partea frumoasa a legendei spune ca desi stiau acest lucru, foarte putini oameni aveau ocazia sa le si auda vorbind pe animale. Le auzeau si le intelegea graiul doar copii curati sufleteste si oamenii cinstiti, fara pacate, cu sufletul curat si care iubeau din toata inima si cu adevarat, anumialele (si intreg anul, le ingrijise, le ajutase si le hranise) Fiind vorba in special de LUPI (Ovidenia celebra deci o divinitate a lupilor) doar persoanele care pe parcursul anului au respectat si iubit lupii puteau auzi si puteau intelege graiul lor din aceasta zi speciala.

eiiii, multumesc de informare ! azi suntem in 15 noe, deci avem tot timpul sa ne pregatim ptr. sarbatoarea Ovideniei !

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 15:21

Va recomand cu caldura:
(toate acestea le gasiti usor pe net)

"Legendele Romanilor"
Colectie de povesti, legende si traditii ale romanilor

Si legat de subiectele discutate:
"nul nou Dacic, Ovidenia si Filipul cel schiop"

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 15:24

gabigabi,
pai... nu sta tu pana atunci...
Vezi si tu cum te intelegi cu lupii (si bursucii)
Mai sti? daca o sa-ti fie dat sa le intelegi graiul?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 15:28

De la: Bursuc, la data 2013-11-15 15:24:01gabigabi,
pai... nu sta tu pana atunci...
Vezi si tu cum te intelegi cu lupii (si bursucii)
Mai sti? daca o sa-ti fie dat sa le intelegi graiul?

sa nu rizi ,ca si asa imi pare ca inteleg ce-mi cere pisica atunci cind miorlaie si ce-mi spune ciinele,cind latra....si, conformindu-ma la ce am "impresia " ca vor, se face liniste, de unde se poate deduce ca le- am Citit/ Intuit bine gindul !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 15:37

dar acum , ptr. ca ai spus despre aceasta sarbatoare uitata, fac o legatura cu una din amintirile mele din copilarie cind, cam pe timpul asta se mergea noaptea cu un felinar aprins facut dintr-un bostan scobit si pusa o luminare inauntru si care, Clar : Nu avea nicio legatura cu halowinul ( asa se scrie sau cum e corect ? ) americanesc !....dar si acea sarbatoare a lor, tre' ca are o legatura tot cu deschiderea cerurilor , cu mortii si luminarea aprinsa ptr. ei, chiar daca a devenit o sarbatoare pur comerciala ca si Craciunul, Esenta pierzind-se-n uitare !

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 19:50

gabigabi,
n-as indrazni sa vorbesc mai mult despre sarbatoarea Craciunului, deoarece aici, pe acest Forum sunt foarte multi useri care sunt atat de mult atasati de crestinismul ortodox, incat i-am tulbura prea mult si nu cred ca ar fi corect sa abordam subiectul. Cateva lucruri pot fi spuse totusi.
Suntem tara in care sarbatoarea "Nasterii Domnului" are o denumire speciala, nemaintalnita la alte culturi religioase.
Noi, spunem ca sarbatorim "Craciunul" (nu "Nasterea Domnului") si aceasta este o sarbatoare "Pagana" care avea legauta cu un Mos (stramos) numit Craciun, sarbatoare care a fost inlocuita cu cea mai mare sarbatoare crestineasca "Nasterea Domnului"
Stramosii nostri aveau ziua a saptea, zi de odihna, Sambata (Asa cum au evreii Sabatul) si abea mai tarziu s-a inlocuit cu Dumineca.
Sunt multe curiozitati care nu se prea "potrivesc" cu ceea ce stim noi azi in privinta anumitor sarbatori dar, este bine sa nici nu dezvoltam acest subiect controversat.

Tot ce vreau sa spun, este ca "dezradacinarea "neamului" nostru a inceput cu mult timp in urma iar ceea ce se petrece acum, nu este decat ceea ce ne-am asternut cu taaare multi ani in urma. Si nu trebuie sa invinuim pe nimeni pentru acest lucru. Intotdeauna, ne-am facut-o "cu mana noastra"...
Strainii doar nu erau prosti sa nu profite de acest lucru...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 19:52

Tu ce-ai mai facut, gabigabi, decand nu ne-am mai citit?

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 19:59

Cat priveste bostanul pe post de "lampas" aceasta este iar o problema care se pierde in negura vremii, vreme in care americanii nu numai ca nu existau dar nici macar nu se punea la cale infiintarea unui stat de tip "american" Sa nu uitam ca "democratii" nostri americani n-au aparut pe lume decat acum doua sute si ceva de ani in urma...
Imi vine sa rad cand aud ca vin pe meleagurile nostre "evanghelisti" americani care sa ne invete "Noul Testament". Ne invata ce? Cand ar trebui sa le spunem noi, poate, ca am fost crestinati acum doua mii de ani de unul dintre "Apostolii" lui Iisus Christos, Apostolul Andrei...
Dar asta este o alta poveste.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 20:17

De la: Bursuc, la data 2013-11-14 21:46:02Inca o epigrama frumoasa a lui Alexandru Hanganu:

"El afirma ca nevasta
Este viata lui si...basta!
De-aia nici nu poti sa-i spui
Cati se baga-n viata lui!"

Daniela
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 20:28

Emil Ianuș

"Eu cu soacra mea suntem
Ca la muzica refrenul:
Cand ii fac eu un catren,
Cand imi face ea ca trenul"

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 20:30

Rodica Hanu

"L-andemana n-am dovada
Dar cred ca au talent cu carul:
Tatal construieste strada
Fata -face trotuarul"

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 20:33

Valentin Groza:

El -nabab si garbovit,
Ea- frumoasa ca-n revista,
L-a luat, ca s-a gandit
Ca trei zile... nu rezista"

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 20:34

De la: Bursuc, la data 2013-11-14 22:16:35Problema e simpla:

si cand ne si bucura ce vedem, treaba e buna!

Daniela
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 20:44

Daniela, in semn de respect pentru interesul tau fata de Granati, mi-am facut "temele" incercand sa iti spun mai multe lucruri despre Granati. In cele ce urmeaza, voi cauta sa-ti spun cat mai multe lucruri despre aceasta piatra fascinanta (si mistica). Sper sa iti fie de folos informatiile si atunci cand ii ai in palma, sa simti cu adevarat nu numai fiorul energetic impregnat in acest cristal dar si fiorul iubirii intense (printre altele, Granatii rosii semnifica si iubirea intensa. Adica, mai popular spus: "daca e sa ne iubim, atunci sa ne iubim intens si sa ne daruim unul-altuia total")

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 20:45

Hi,hi, hi ai uitat:

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 20:57

Printre pietrele rosii apreciate inca din antichitate se numara si Granatii (silicati complexi ai unor metale diferite) In functie de compozitia lor chimica, Granatii sunt de diferite culori: Negri, Verzi, Galbeni. Portocalii, Bruni si ROSII.
Granatul Rosu se intalneste sub numele de Almandin iar granatul Rosu aprins (inchis la culoare dar de un rosu intens) se numeste PIROP. Granatul rosu-brun se numeste Spessartin.

Revenind la Granatii rosii, multa vreme, nici nu s-a stiut ca sunt de mai multe feluri iar datorita culorii sale rosii (fascinante) cam toate cristalele care aveau culoarea rosu-intens aveau denumirea generica de RUBINE. De altfel, numele acestui cristal ii vine din latina: "Rubens" si "Ruber" insemnanad ROSU

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 21:04

De la: Bursuc, la data 2013-11-15 20:45:41Hi,hi, hi ai uitat:
...e bine asa?

Daniela
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2013, ora 21:07

Din aceasta cauza (a asemanarii Granatilor cu Rubinele) in istorie se cunosc cazuri celebre in care Granati, au fost cumparati la pret ...de Rubine adevarate! Asa, au ajuns celebre, multe bijuterii de corana care au apartinut unor celebre personaje istorice: Bijuteriile Printului Negru, Ducelui Carol Temerarul, Annei de Bretania, Timur Lenk sau celebrele "rubine" ale Ecaterina a II-a a Rusiei.

Ti-am facut aceste prezentari, ca sa intelegi cat de importante pot fi Granatele rosii in realizarea bijuteriilor handmade! Poti realiza bijuterii atat de frumoase incat sa nici nu se banuiasca ca folosesti Granati, in loc de Rubine!!!!

Iti doresc din toata inima sa realizezi niste bijuterii din Granati care sa le faca pe multe femei (si barbati) sa ofteze adanc la privirea lor!

Pagini: << 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PERLE
Mergi la: