Info
x
Perle
|
Fosta membra 9am.ro 16 mesaje Membru din: 11/11/2013 |
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 22:21
De la: daniela_, la data 2013-11-13 22:12:08De la: -1075_, la data 2013-11-13 22:06:41De la: daniela_, la data 2013-11-13 21:42:03De la: -1075_, la data 2013-11-13 19:28:11"Elefantul, Vrabiuta, Bursucul si cu Maimutae a ta?? pe cele de la: the end, le gasesti in tirajul princeps, rebenocleaza-te-n text !
|
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 22:21
Aho, aho copii �i fra�i, sta�i pu�in �i m-asculta�i. Mai l�sa�i paharele, nu schimba�i canalele, �i pe unu �i pe doi c�nt� Toma din cimpoi. Cum de ce am venit cu cimpoiul? P�i buhaiurile sunt ocupate cu plugu�orul �i pe urm� mi-a spus mie cineva c� e bun �i cimpoiul. Colinzi cu el, mai pe aici, mai prin turnee, �i colo, �i dincolo. E mult mai avantajos dec�t cu ONT-ul c� nu pleci pe banii t�i. Cu cimpoiul pleci prin virament. Si dac� mai schimbi acolo ni�te bemol peste diurn�, po�i s�-�i aduci �i cutie pentru cimpoi - Opel. Ai cimpoi, ajungi urgent din pia�a chibrit �ntr-o pia�� persan�. N-ai cimpoi, tot pe loc, tot pe loc, tot pe loc, pe loc, pe loc. Tu cu strigatul, al�ii cu plecatul... M-am g�ndit s� m-apuc s� compun la cimpoi �i muzic� u�oar�, o basanova pentru cimpoi �i Dan Sp�taru. �i dac� ia premiu la Mamaia, ce m� fac? Nu m� bag, nu... Nu-i de mine. G�sesc eu mai bine patru sau cinci colegi cimpoieri cu p�rul p�n� peste burduf �i fac o forma�ie, "The Cimpoy", cu "y". Cimpoaie electrice cu reclam� la telepublicitate! Ast� sear� la Savoi concerteaz� "The Cimpoy"! Dac� ne vede �i un regizor de film, coproduc�ia e gata. "Angelica �i cimpoiul", premiul Oscar pentru cel mai bun cimpoier eastman color al anului. Ei �i... Nu, nu... Mai bine g�sesc o rim� la cimpoi �i fac poezie modern�: "Angoasa cimpoiului, versuri albe �i negre. Optzeci de rime absconse pe cap de locuitor, volumul fluviu." �i dac� g�sesc un afluent la o editur� ne v�rs�m �n marea fondului literar �i toate drumurile trec pe la cec. Bun, bun... Ce bine e, c�nd cineva, acolo sus, te iube�te. Uite, o coleg� de-a mea, tot colind�toare, a sorcovit un tovar� care d� domn o doamne, aprob�ri pentru diverse �i i-a dat: trei mere �n plus la �ncadrare, nuci �i o butelie direct din deposit, covrigi �i cizme mu�chetari din import, �i o portocal� pe care s� o culeag� de la fa�a locului cu delega�ie de serviciu. C� �i ea s�raca de urat i-a tot urat, p�n� c�nd s-a �nserat �i-au c�ntat �n cor, ei doi, aceast� noapte e pentru noi, versul doi, solo cimpoi... . Toma Caragiu Text: Dan Mih�escu, Grigore Pop Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 22:24
De la: -1075_, la data 2013-11-13 22:21:16mda.... era prea frumos sa fi fost scrise de tine... cresteai in ochii meiDe la: daniela_, la data 2013-11-13 22:12:08De la: -1075_, la data 2013-11-13 22:06:41
Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 22:27
De la: daniela_, la data 2013-11-13 22:24:21De la: -1075_, la data 2013-11-13 22:21:16mda.... era prea frumos sa fi fost scrise de tine... cresteai in ochii meiDe la: daniela_, la data 2013-11-13 22:12:08De la: -1075_, la data 2013-11-13 22:06:41 o sa scriu si io una, dar o sa ma baneze asta de la noua am, ma vor turna raportacii, raprostacii, rapostacii, pwoa, raportorii!
|
|
Bursuc 2153 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 23:28
Daniela,
iti plac Granatele. Probabil cele rosii... Cateva dintre proprietatile subtile a Granatului rosu: indeamna la CAUTARE, stabilitate, coerenta si consecventa. Termenul de CAUTARE in acest caz este mult mai larg: curiozitate>cercetare>neastampar in cunoastere> minte iscoditoare pentru cautarea adevarului> scurtarea orizontului (dorinta de a cerceta si a cunoaste "dincolo" de ceea ce se vede) Dorinta de "a cunoaste" persoana "dincolo de aparente" sau de a recunoaste falsul (travestitul, prefacutul). Cautarea si gasirea "concretului, palpabilului..." Daca ai sti cat ma bucur sa aflu toate aceste lucruri! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 23:29
-1075,
Asteptam. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 23:40
Referitor la sarbatoarea Martinilor de Toamna, care dureaza trei zile (12-13-14 Noiembrie), traditia populara sarbatoreste patronii URSILOR dar in paralel si pentru protectia animalelor impotriva Lupilor. Aceasta sarbatoare mai are una pereche "Martinii de Iarna" Foarte important aspect este acela ca ca aceste sarbatori sunt simetrice:
- Martinii de Toamna are loc cu 40 de zile inainte de "Mos Craciun" -Martinii de Iarna are loc cu 40 de zile dupa "Mos Craciun" La noi, termenul de "Mos Craciun" are o mult mai ascunsa semnificatie mai ales ca este o sarbatoare PREcrestina...) Odata cu crestinarea poporului roman, unele sarbatori Pagane (PREcrestine) au fost suprapuse peste multe sarbatori crestine. Deci, in aceste zile, stramosii nostri sarbatoreau patronii URSILOR Este si motivul pentru care am adus in discutie acest subiect. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 14:42
si ca sa comasam denumirile...perioada dinainte si pana dupa Mos Craciun....se va chema "Mos Martin"
Daniela
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 15:33
ooo, Bursucul!!!
Bine ai revenit, e o reala bucurie!
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 16:10
Bine te-am regasit, Ingrid!
Ce ai mai facut de cand nu ne-am mai citit? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 16:12
Daniela, daca ai fi o ursoaica iti dai seama cum ai sta in barlogul unui urs... pana la Primavara !
Dar si bursucii au un fel de barlog...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 17:37
De la: Bursuc, la data 2013-11-14 16:10:38Bine te-am regasit, Ingrid! Am facut tare multe si iti sunt recunoscatoare ca mi-ai deschis o usa la care nici n-as fi indraznit sa bat ....am fost si la niste work-shop-uri, am mai cunoscut niste oameni, dar noduri tot nu stiu sa fac Dreptu-i ca nici nu am exersat, m-am jucat mai mult cu sarma
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 18:22
Ingrid, stiu niste tipe care fac bijuterii handmade, care fac minuni din sarma... Adevarate filigrane, asa ca nu trebuie sa ai remuscari ca nu te-ai specializat pe bijuteriile insirate prin noduri. Exista o tehnica simpla care foloseste niste stoppere pe sarma si care mai apoi se acopera cu niste accesorii numite crimp cower. In acest fel, margelele sunt distantate pe sirag cu ajutorul acestor piese. Mai mult, daca folosesti niste snururi de matase mai grosute, poti realiza coliere cu margele "rarefiate" adica la o distanta mult mai mare intre ele. Astfel, se pot realiza coliere in doua sau trei siruri care au doar 8-9 margele pe sir si intre ele alte accesorii dupa cum iti sopteste inspiratia.
Ma bucur tare mult ca ti-am putut fi de folos. Acelas lucru spuneam si la inceputul topicului. Daca macar o fata dintre cele care au intrat pe topic, va incepe acest hobby, as putea spune ca topicul a meritat a fi deschis (chiar daca ulterior au aparut tare multe dispute si contradictii) Se pare ca a meritat si nu pot fi decat foarte bucuros ca am putut fi de folos cuiva macar. Iti doresc mult succes mai departe!. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 18:24
De Galina, stie cineva, ceva?
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 18:36
De la: Bursuc, la data 2013-11-14 18:24:59De Galina, stie cineva, ceva? Eu stiu. Intra greu aici din cauza agresivitatii reclamelor, pana trece de ele i se duce netul. Dar o vad pe FB, si mi-e drag sa ii urmaresc opiniile. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 18:40
De la: Bursuc, la data 2013-11-14 18:22:33Ingrid, stiu niste tipe care fac bijuterii handmade, care fac minuni din sarma... Adevarate filigrane, asa ca nu trebuie sa ai remuscari ca nu te-ai specializat pe bijuteriile insirate prin noduri. Exista o tehnica simpla care foloseste niste stoppere pe sarma si care mai apoi se acopera cu niste accesorii numite crimp cower. In acest fel, margelele sunt distantate pe sirag cu ajutorul acestor piese. Mai mult, daca folosesti niste snururi de matase mai grosute, poti realiza coliere cu margele "rarefiate" adica la o distanta mult mai mare intre ele. Astfel, se pot realiza coliere in doua sau trei siruri care au doar 8-9 margele pe sir si intre ele alte accesorii dupa cum iti sopteste inspiratia. Asa-i, e o bucurie ca poti face lucruri frumoase si cand esti mai putin priceput. Totusi se vede imediat acuratetea executiei unui colier facut de cineva care cunoaste si tine la calitate. Dupa ce am cunoscut mai indeaproape lumea aceasta ti-am apreciat cu adevarat generozitatea gestului si te stimez cu atat mai mult!
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 19:02
Azi, 14 Noiembrie, este ultima zi a Martinilor de Toamna dar si sarbatoarea "Filipii"
Cine erau Filipii? Legenda ne spune ca erau sase frati ratacitori care erau inzestrati cu niste capacitati deosebite (paranormale). Ei, hoinareau impreuna si aveau puterea de a ocroti casele de foc sau de anumite dezastre (traznetele de ex) de lupi (apara gospodaria de atacurile lupilor dar si lupii, la randul lor, nu atacau oriunde si orice gospodarie...) De asemenea, ei aveau puterea de a apara gospodariile (mai ales copii din gospodarii) impotriva serpilor si altor pericole. Legendele stramosesti mai spun ca Filipii aveau puterea de a poci chipurile unor oameni care ii batjocoreau sau ii luau in deradere. daca aparea vreun om cu chipul pocit, batranii susoteau in soapta: "L-au pocit Filipii"... Alte legende spun ca Filipii au fost sapte apostoli reancarnati de-a lui Zamolxes, care au fost prinsi si aruncati intr-o groapa cu lupi flamanziti. Lupii s-au asezat in schimb in fata lor ca si cum ii recunoasteau pe acesti apostoli, ca descendenti de-ai lor (de-ai lupilor) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 19:10
De ziua Flipiilor, oamenii atarnau topoare de cosurile caselor ca semn de recunoastere a Filipiilor si mai ales pentru a se pazi de llupi (gospodarii care respectau lupii si le recunosteau puterea puteau sta linistiti, pentruca lupii nu le atacau gospodariile. Fac o paralela acum: multele sarbatori pe care gospodarii le dedicau lupilor, aveau o deosebita insemnatate. Atacaurile lupilor asupra unor gospodarii sau turme de animale nu se facea intamplator. Se spune ca lupii se razbunau doar pe cei care nu le aratau respect. Lupii doreau respect, deoarece ei, stiau (lupii) ca oamenii acelor tinuturi, descindeau de fapt din din lupi.
Asa ca, pe aceste teritorii, oamenii erau candva lupi ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 19:18
In luna Noiembrie sunt multe zile inchinate lupilor si care poarta numele de Filipii de Toamna:
13 Noiembrie: Ziua Lupului 12-16 Noiembrie: G�dineții 21 Noiembrie: Filipul cel șchiop 30 Decembrie: Sfantul Andrei (patronul lupilor) De acum, pana la Filipii de Iarna (pentru ca sunt si Filipii de Iarna) este perioada de imperechere a lupilor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 19:19
Nu stiu aceste legende...sunt stranii, ca legendele lui Vladimir Colin..Mai exista reminiscente, sunt oameni care le stiu? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 19:33
Tot legendele noastre spun ca Andrei, inainte de a veni pe aceste meleaguri a fost in taramul lupilor. Cand a aparut si a inceput procesul de crestinare, Andrei era pastorul lupilor si in toate drumetiile sale era insotit de Marele Lup Alb pe care numai fiinte elevate spiritual il puteau vedea sau auzi.
Va recomand sa cititi Legenda Marelui Lup Alb. O PERLA a vechilor noastre legende. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 19:34
De la: Bursuc, la data 2013-11-14 19:33:44Tot legendele noastre spun ca Andrei, inainte de a veni pe aceste meleaguri a fost in taramul lupilor. Cand a aparut si a inceput procesul de crestinare, Andrei era pastorul lupilor si in toate drumetiile sale era insotit de Marele Lup Alb pe care numai fiinte elevate spiritual il puteau vedea sau auzi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 19:45
Am adus in discutie acest subiect tocmai pentru faptul ca luna Noiembrie era o luna dedicata lupilor inca din vechime. Sunt foarte multe localitati care si azi mai pastreaza simbolic multe dintre aceste sarbatori.
Problema importanta care trebuie retinuta este ca de la inceputul crestinarii poporului rom�n, Biserica a cautat sa "acopere" toate sarbatorile stravechi, denumite "p�g�ne", cu sarbatori crestine... Cautati pe net Legenda Lupului Alb Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 19:54
In multe locuri, ziua de Sfantul Andrei poarta numele de "S�nandrei".
Mai mult, stramosii nostri stiau ca in noaptea de "S�nandrei" se deschid "cerurile" (asa cum se deschid in Iunie, de S�nz�iene). Important de stiut de asemenea este faptul ca in noaptea de "S�nandrei" stramosii nostri sarbatoreau "Revelionul", atunci incepea Noul An Dacic... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 19:56
Exista foarte multe localitati care poarta si azi numele de "S�nandrei"
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 20:01
frumoasa poveste!!dar vreau sa stiu... lupii mananca bursuci?
Daniela
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 20:49
Daniela, Bursucii au o lume a lor, mai speciala.
Unde umbla lupii, nu umbla bursucii si viceversa. Bursucii n-au treaba cu lupii. VULPILE le creiaza adevarate probleme, din care cauza, daca bursucii urasc ceva pe lumea asta, atunci ei urasc VULPILE. Ce fac vulpile? Urmaresc bursucii ca niste adevarati agenti secreti. Le urmaresc traseul multe zile si nopti la panda, fara ca bursucii sa-si dea seama! Cand a inteles ea, Vulpea, nu numai care este traseul zilnic al bursucului spionat dar si unde ii este barlogul, atunci cand bursucul pleaca cu treburile lui domestice (deci paraseste vizuina) vine triumfatoarea vulpea si urineaza cu tare multa satisfactie, toata zona de intrare a vizuini. Apoi, pleaca linistita ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. In prima faza, ai crede ca Vulpea isi bate pur si simplu joc de Bursuc... Daca esti insa un observator discret prin apropiere, astepti sa vezi ce va face Bursucul cand acesta vine istovit de la munca, la domiciulul lui conjugal. Bursucii au alergie la Vulpi. Cand acesta adulmeca la intrare urina nesimtitei vulpi, isi scoate urgent familia (daca o are) din vizuina, cauta un loc protector si apoi, cu toata oboseala lui incepe si isi face pur si simplu alta vizuina noua, dupa care isi indruma familia in noua lor casa. Cum a plecat ultimul membru al familiei bursucestilor, doamna vulpe, intra pur si simplu in vizuina, care de acum incolo, va fi noul ei camin! Isi scoate botul afara si surade "Ti-am facut-o !" Iar Bursucul s-a mai ales cu o intamplare in urma careia are toate motivele sa-i doreasca moartea vulpii. Din pacate, nu se cunosc cazuri in care s-a intamplat invers si nici situatii in urma carora Bursucul sa iasa invingator din aceste confruntari (desi acesta cunoaste siretlicurile jupanesei...) Parol, are si el demnitatea lui... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 20:56
vulpea, tot vulpe !!!!!!!! ![]() saracutul bursuc!!
Daniela
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 21:41
Asa, pupa-l...
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2013, ora 21:46
Inca o epigrama frumoasa a lui Alexandru Hanganu:
"El afirma ca nevasta Este viata lui si...basta! De-aia nici nu poti sa-i spui Cati se baga-n viata lui!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

nu zavusi ghilele?
Dreptu-i ca nici nu am exersat, m-am jucat mai mult cu sarma
Nu stiu aceste legende...sunt stranii, ca legendele lui Vladimir Colin..