Info
x
Sistemul sanitar romanesc
|
Fosta membra 9am.ro 568 mesaje Membru din: 29/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 August 2010, ora 19:01
De la: _KARPOV, la data 2010-08-24 21:45:40De la: Ebony, la data 2010-08-24 21:41:50Nu incerca sa-i gasesti scuze,nu le are si punct !!!!Vinovati sunt !!Sa plateasca !! Pana ajungi tu ginecolog copiii lui Ebony ajung la gradinita!
Raporteaza abuz de limbaj
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 August 2010, ora 22:17
De la: Silviu, la data 2010-08-25 14:18:41Doamne, ce se bat campii in draci. Sa vina cine ? Nu, nu vrem pe niciunul din ei sa ne faca treaba. Daca nu vom fi indobitociti cu totii fara sansa de scapare vom fi capabili sa ne facem treaba cu constiinta si pricepere nu doar cu "calificare". Nu ajunge, s-a vazut clar unde duce obtuzitatea oricat de bine ai fi de "calificat" pe bucatica ta. Trebuie sa fii si bine si cat mai complet educat. Vrem doar putina conceptie ...daca se poate. De exemplu, statul ar putea sa nu mai ia cu japca banii angajatorului ci sa-l oblige sa incheie contract pentru servicii de sanatate cu clinici private pentru toti angajatii. Asta ar face diferenta in foarte multe privinte. Sistemului public i-ar ramane in grija doar persoanele fara un loc de munca si implicit copiii. Ma repet si aici, am mai spus-o. Se vede clar ca banii nu s-ar mai duce intr-un sac fara fund. Sumele platite s-ar regasi exact in ingrijirea medicala efectiva primita de cei care muncesc si care se presupune ca ar trebui sa-si pastreze capacitatea de munca cat mai mult timp posibil. O mare parte din umilinta si suferinta de care am avut parte fiecare ar fi inlaturata. Raporteaza abuz de limbaj
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
seryyw_r 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 27 August 2010, ora 10:49
Ideea e urmatoare : ani multi,foarte multi pierduti pe bancile facultatilor iar la terminarea acesteie rezidentu se trezeste cu un salar de 600ron..Sa va aud acum pe voi cum v-ati face serviuciul si cat de corecti ati fi la munca cu acest salar
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 August 2010, ora 11:24
De la: seryyw_r, la data 2010-08-27 10:49:41Ideea e urmatoare : ani multi,foarte multi pierduti pe bancile facultatilor iar la terminarea acesteie rezidentu se trezeste cu un salar de 600ron..Sa va aud acum pe voi cum v-ati face serviuciul si cat de corecti ati fi la munca cu acest salar Ai dreptate si tu, doctore. Asa este. N-ar fi bine sa-i tratezi numai pe cei care te platesc ? Cum ar fi introducerea "social security number" ? Platesti - primesti ! Nu platesti, treaba ta, nu veni la noi sa fim milosi ! N-ar fi simplu de tot ? Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Fosta membra 9am.ro 840 mesaje Membru din: 26/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 August 2010, ora 11:42
Dupa parerea mea, sistemul medical romanesc are niste ''suferinte'':
- transparenta finantarii; Nu avem niciun fel de imagine a eficientei cheltuirii banilor. Din cand in cand auzim de echipamente care zac in depozite, despre renovari la preturi fabuloase etc. Banii sunt distribuiti dupa criterii neclare. Bugetul fiecarui spital e o nebuloasa. - controlul calitatii serviciilor medicale; Medicii de familie si spitalele presteaza, Casele de Asigurari platesc. Dar cand si cum controleaza Casele ca acele servicii sunt conforme cu nota de plata? - elita corpului de medici; Cand medicul e acuzat ca greseste el este verificat, teoretic, de Colegiul Medicilor. Mie mi se pare ca CMR se comporta ca un pres sub care se ascunde mizeria. E cam ca in justitie: asa cum avem doar vreo 2-3 corupti, asa avem si vreo 2-3 cazuri de malpraxis. Evident: toata lumea STIE, nimeni nu spune nimic. - politica de resusrse umane; De fapt, nu exista. Totul se face din inertie si dupa ureche. Plata e mizerabila raportata la anii de munca (6 ani facultate + minim 3 de rezidentiat), la volumul de munca si la responsabilitate. Desi avem criza de medici, tototdata li se blocheaza accesul in sistem. Promovarile se fac prin mita si pile, nu pe criteriul competentei. Raporteaza abuz de limbaj
Think outside the box!
|
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 28 August 2010, ora 00:50
De la: _xyz, la data 2010-08-27 11:42:05Dupa parerea mea, sistemul medical romanesc are niste ''suferinte'': ,bine ai revenit...
|
Postat pe: 28 August 2010, ora 04:00
Daca sarcina ar cadea in grija angajatorului prin incheierea unui contract de servicii medicale cu clinici private sau chiar spitale, s-ar rezolva multe aspecte. : s-ar coase sacul fara fund, controlul calitatii serviciilor s-ar face implicit prin reactia celui care plateste (angajatorul), prin reactia beneficiarului serviciilor (angajatul) si chiar prin competitia corecta pe piata, caci s-ar creea o piata libera si civilizata in domeniu. Nu in ultimul rand, venitul medicilor va fi unul corespunzator tocmai fiindca sacul fara fund va fi inchis si mai usor de gestionat. Staului i-ar ramane un numar mai mic de beneficiari ai serviciilor publice.
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
Postat pe: 28 August 2010, ora 17:04
De la: broscuta_super_verde, la data 2010-08-28 04:00:19Daca sarcina ar cadea in grija angajatorului prin incheierea unui contract de servicii medicale cu clinici private sau chiar spitale, s-ar rezolva multe aspecte. : s-ar coase sacul fara fund, controlul calitatii serviciilor s-ar face implicit prin reactia celui care plateste (angajatorul), prin reactia beneficiarului serviciilor (angajatul) si chiar prin competitia corecta pe piata, caci s-ar creea o piata libera si civilizata in domeniu. Nu in ultimul rand, venitul medicilor va fi unul corespunzator tocmai fiindca sacul fara fund va fi inchis si mai usor de gestionat. Staului i-ar ramane un numar mai mic de beneficiari ai serviciilor publice.
|
|
|
|
Postat pe: 28 August 2010, ora 17:05
De la: dor_de_dor, la data 2010-08-26 19:01:15De la: _KARPOV, la data 2010-08-24 21:45:40De la: Ebony, la data 2010-08-24 21:41:50Nu incerca sa-i gasesti scuze,nu le are si punct !!!!Vinovati sunt !!Sa plateasca !!
|
Fosta membra 9am.ro 458 mesaje Membru din: 6/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 August 2010, ora 18:35
De la: Ebony, la data 2010-08-28 17:05:26De la: dor_de_dor, la data 2010-08-26 19:01:15De la: _KARPOV, la data 2010-08-24 21:45:40De la: Ebony, la data 2010-08-24 21:41:50Nu incerca sa-i gasesti scuze,nu le are si punct !!!!Vinovati sunt !!Sa plateasca !!
Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
|
|
Postat pe: 30 August 2010, ora 12:28
|
Fosta membra 9am.ro 840 mesaje Membru din: 26/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 August 2010, ora 19:09
De la: Ebony, la data 2010-08-28 00:50:04br />
Think outside the box!
|
|
Postat pe: 30 August 2010, ora 20:01
PFA � Impozitul pe salarii si venituri dupa publicarea
Normelor Metodologice de Aplicare a Codului Fiscal August 2010 De ce? Fiindca dupa "cutremurul legislativ" din 01.07.2010 cu "replici" ucigatoare in 03 august 2010 scapa doar PFA-ul care stie clar ce are de facut. Fie ca esti PFA, fie ca lucrezi cu o PFA, schimbarea legii te afecteaza direct. Imediat! Nu! Nu ai timp pentru a "intoarce pe toate fetele" legea, pentru a intelege ce vrea. Primele declaratii "pe stil nou" au si fost depuse. Esti sigur ca stii clar ce ai de facut? Un lucru il stii sigur: amenzile pentru nerespectarea legii sunt usturatoare.. Tematica webinarului supune atentiei tale subiecte legate de rezolvarea problemelor generate de noile Norme metodologice privind activitatea PFA. Descopera: PFA si alte venituri din activitati independente � avantaje si dezavantaje pentru a recurge la aceasta metoda Procedura de reconsiderare drept actvitate independenta (in ce conditii poate administratia sa reconsidere veniturile drept venituri dependente; ce venituri fac obiectul acestei reconsiderari) Care sunt solutiile si metodele de evitare a reconsiderarii veniturilor drept venituri de natura salariala; siguranta solutiilor alternative de plata a salariilor; Procedura de autorizare a PFA Formulare si documente necesare Impozitarea veniturilor PFA (venituri comerciale, venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, norme privind inregistrarea veniturilor in contabilitate) Noile obligatii stabilite in sarcina PFA privind contributiile sociale In ce conditii mai pot fi platite PFA; care sunt obligatiile fiscale si din punct de vedere ale contributiilor; cine are obligatia declararii si platii impozitului si a contributiilor; Ce cuprind veniturile profesionale supuse contributiilor individuale din perspectiva noilor norme metodologice; Cum se face diferentierea intre veniturile realizate in mod repetitiv sau ocazional; influente asupra determinarii sarcinii fiscale; Cum este privita cumularea veniturilor profesionale cu venituri de natura salariala; Calculul venitului net anual (care este metoda de determinare a veniturilor impozabile ale PFA, care sunt influentele negative pentru platitori si beneficiari, obligatiile privind contributiile pentru beneficiari introduse) Reguli generale pentru deducerea cheltuielilor Norme pentru evidentierea cheltuielilor in contabilitate Cheltuieli deductibile in sistem real si forfetar Norme de venit, nomenclatorului activitatilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit Stabilirea normelor de venit Declararea veniturilor si cheltuielilor realizate Plata impozitului pe venit si a contributiilor Platile anticipate Plata impozitului pe venit Dob�nzi si penalitati Compensarea si restituirea impozitului pe venit Relatia PFA cu administratia fiscal Contestatii Drepturile si obligatiile organelor de control si ale contribuabililor Sanctiuni contraventionale, fiscale sau pentru nedepunerea declaratiilor Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 31 August 2010, ora 10:56
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 31 August 2010, ora 12:56
Broscuto, ma dezamagesti.
Ne postezi despre patania celor cu PFA, printre care se pare ca te numeri, pe un topic despre sistemul sanitar. Se pare ca incerci sa sugerezi ce nenorocit este guvernul, dar de fapt, ne lauzi guvernul, pentru ca a dispus masuri de corijare a unor strabatati savarsite de anterioarele guverne care au inventat tot felul de posibilitati, printre care si asta cu PFA-ul, prin care, unii cetateni sa fie mai egali cu altii. Altfel spus, unii sa plateasca pana-i gasesc toti dracii, iar altora sa li se gasesca tot felul de "posibilitati legale" de a eluda fiscul. Si cand spun asta, crede-ma stiu exact despre ce este vorba. Eludarea fiscului in mod legal ! Si asta se facea si de catre PFA in cauza si de catre angajator care nu mai platea pentru el dacat cca. 33% din contributia pentru fiecare PFA, restul ramanadu-i lui. Iar PFA-ul nu se dadea in laturi sa deduca tot ce ii poftea inimioara. Si aceste dintinse persoane, ofteaza acum pentru ca ... au intrat in randul lumii. In timp ce eludau fiscul, in sensul ca nu plateau la fel ca toata lumea, pentru fiecare leu castigat, ca, vezi doamne ei aveau "profesii liberale" (ce sa-ti povestesc, ce rahat se ascunde sub gaselnita asta, ce interese strict financiare ... de te doare capul) gemeau pe tema sistemului de sanatate si cam despre orice, ca nu se face si nu se drege... texte din media. In general, am constatat ca cel mai tare tipa tocmai hotii, ca cei care urla cel mai tare despre drepturile lor sunt taman cei care au grija sa-si tina banii lor in punga lor si sa-si achite cele mai mici obligatii catre stat, daca se poate deloc. Si mai tipa si cei care, fara sa eludeze fiscul, contribuie cu foarte putin. Asta ca regula generala. bineinteles ca exista si exceptii si, evident, toate s-au adunat aici pe forum, unde sunt numai si numai oameni corecti si cinstiti, morali si obiectivi. Chiar, ce te-a apucat cu PFA-ul asta ? Sa fie vorba despre ... fiecare cu ce-l doare. A trecut ceva vreme si se cam uita despre copilasii aia omorati in maternitate ? Deja vedem la tv si punctul de vedere al asistentei, prin gura avocatului ei, si, incet-incet, toata lumea o sa constate ca nu prea e ea de vina, saraca, ca era singura, ca in fisa postului ei nu scria aia si ailalta, ca n-a semnat fisa cum ca n-are voie sa plece de acolo la paranghelie, ca trebuie t-spe asistente / copil si enspe medici / mp de salon, e si uite asa, odata cu trecerea timpului, cu ajutorul avocatului si un pic din partea judecatorului si a procurorului care va scrie tampenii usor de combatut in instanta tocmai ca s-o scape, ca nevasta lui Paunescu, o sa fie condamnata cu suspendare si o sa plateasca trei lei. Ca de, e si ea om, ni se poate intampla oricui, bla, bla , bla, acum ce rost mai are sa mai nenorocim inca un om .... chestii d-astea. Beleaua in Romania asta a noastra nu este ca n-ar fi legi sau ca ar fi strambe. Ci faptul ca NU SE RESPECTA NICI O LEGE ! In afara celei a bunului plac al celui chemat sa aplice legea. S-ar putea sa nu fie cum pronostichez eu. Cert e ca au murit copii aia. Si de ei se pare ca incepe sa uite mai toata lumea ... Acum a aparut povestea cu tantarul aducator de moarte. Ia sa vedeti cum, si presa si guvernantii, pentru bani, vor face din el armasar !
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 09:41
De la: _xyz, la data 2010-08-27 11:42:05Dupa parerea mea, sistemul medical romanesc are niste ''suferinte'': dac s-ar elimina Casa de Pensii din circuit si s-ar gasi o formula mai simpla si mai aerisita in circuitul banilor din cotizatiile noastre la sanatate ,s-ar simplica legislatia care este greoae si fara eficienta,,stergerea urmelor'' ,banilor care se fura fara rusine,eliminarea celor care nu au nici o tangenta cu sanatatea si.........................!
|
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 22:34
|
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 22:34
|
Postat pe: 2 Septembrie 2010, ora 23:39
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Septembrie 2010, ora 02:14
Sanatatea nu este subfinantata. O spun toti. Se doreste doar ca sa plateasca toti. Din acel moment va incepe restructurarea reala a domeniului, fiindca se va termina sacul.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 4 Septembrie 2010, ora 00:57
De la: nastasemihail, la data 2010-09-03 02:14:49Sanatatea nu este subfinantata. O spun toti. Se doreste doar ca sa plateasca toti. Din acel moment va incepe restructurarea reala a domeniului, fiindca se va termina sacul.
|
Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 21:51
De la: Ebony, la data 2010-08-18 15:43:24"Oamenii si in special copiii isi pierd viata ca urmare a dezinteresului celor care ar trebui sa conduca sistemul medical romanesc. '' Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Septembrie 2010, ora 21:10
|
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 13:49
De la: Ebony, la data 2010-09-05 21:51:25De la: Ebony, la data 2010-08-18 15:43:24"Oamenii si in special copiii isi pierd viata ca urmare a dezinteresului celor care ar trebui sa conduca sistemul medical romanesc. '' Nu numai copii,dar si batranii pensionati pe caz de boala ,si cei din campul muncii care nu-si vor mai permite sa condsulte un mediic din cauza coplati si a eliberarii retetelor( gratuite ) Cred ca ma voi face un saman
|
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 17:08
De la: Tramp, la data 2010-09-15 13:49:22De la: Ebony, la data 2010-09-05 21:51:25De la: Ebony, la data 2010-08-18 15:43:24"Oamenii si in special copiii isi pierd viata ca urmare a dezinteresului celor care ar trebui sa conduca sistemul medical romanesc. ''
|
Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 05:59
Eu ma fac....pe mine bine.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 08:32
De la: nastasemihail, la data 2010-09-19 05:59:48Eu ma fac....pe mine bine. Si cu ATTILA cum ramane pui de dac? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 05:35
De la: Tramp, la data 2010-09-20 08:32:20De la: nastasemihail, la data 2010-09-19 05:59:48Eu ma fac....pe mine bine. Ce are A.... cu prefectura. Eu vorbeam de tratamente naturiste. Dar pe ocolite. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 22 Septembrie 2010, ora 01:50
De la: nastasemihail, la data 2010-09-21 05:35:37De la: Tramp, la data 2010-09-20 08:32:20De la: nastasemihail, la data 2010-09-19 05:59:48Eu ma fac....pe mine bine. ...zi si mie ,Mihai.....
|
Postat pe: 22 Septembrie 2010, ora 02:46
De la: Ebony, la data 2010-09-22 01:50:21De la: nastasemihail, la data 2010-09-21 05:35:37De la: Tramp, la data 2010-09-20 08:32:20De la: nastasemihail, la data 2010-09-19 05:59:48Eu ma fac....pe mine bine. Ma refeream la toate tipurile de tratamente accesibile oricui. In conditiile scumpirii asistentei medicale si medicamentelor. Eu nu le spun alternative. Mai degraba non-invazive, preventive. Unele sint mai noi decit tratamentele invazive sau cu medicamente de sinteza. Sa nu uitam ca si tratamentele invazive, interventiile chirurgicale brutale, vin tot din aceeasi filiera din vechime cu ceaiurile, plantele. Iar metodele cu...prafuri sint la fel de vechi ca si omenirea. Deci nu se poate spune ca tratamentele asazis moderne sint chiar moderne. Eu am avut citeva succese cu tratamente nonconformiste, si sint mai mult pe linia asta. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|