Info
x
Garantia la masinile noi
|
misu21 6 mesaje Membru din: 14/11/2007 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 2 Aprilie 2010, ora 16:37
Se zice: garantie la 100000 km sau 3 ani ,dar de fapt la ce ai garanie la ce iti acorda garantie,? ce fel de piese sau la tabla?daca stie cineva?!
multumesc anticipat!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
apocalypse_yo 1172 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 02:03
Intra la garantie orice defect de fabricatie, de asamblare sau orice defectiune care nu a fost provocata de tine.
|
Tomi_sotto 24 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 03:39
Tot ce tine de trenul de rulare (suspensie, articulatii, roti, etc) intra in categoria defectiunilor care nu sunt provocate de mine, deoarce sunt provocate de drumurile mizere??
Sau or sa spuna ca nu trebuia sa merg cu ea prin gropi si ca de fapt eu sunt vinovat ca troncane, pentru ca daca e asa, asa zisa garantie e frectie la picior de lemn.
|
9am093829 1 mesaj Membru din: 1/03/2010 |
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 08:09
De 2 ani, parcul auto personal s-a imbogatit cu o masina care, conform producatorului, ar avea garantie 4 ani (bara in bara) si pana la 7 ani cutie de viteze si motor. Interesant, nu-i asa? Numai ca de fiecare data cand m-am dus in service si am semnalat o problema, mi s-a spus ca "asa fac toate" sau "piesa respectiva este trecuta la categoria consumabile deci nu se schimba pe garantie"
cu toate ca, atentie... masina nu avea nici 2 luni (3000 km) cand am venit la ei. In schimb, nu avem voie sa: - mongtam alarma la un service agreat de noi - montam senzori de parcare - sa aducem modificari motorului, crescandu-i performantele, etc pe scurt nu putem face nimic masinii, deoarece... PIERDEM GARANTIA!!! Care garantie fratilor? Aia care nu exista? Pana nu vad ei negru pe alb ca masina "a cazut de tot", nu misca un deget.Pana nu faci memorii peste memorii, sesizari peste sesizari direct la reprezentantul oficial in Romania (nu ma refer la dealerii marunti), nu se intampla nimic... si te izbesti de refuzul voalat al celor din service. Deja au nspe mii de replici gata pregatite pentru cea mai mica problema aparuta. Pe un anumit forum cu specific auto am detaliat problemele aparute la un model din gama Hyundai, care probleme au ramas frara ecou, incepand deja sa ma obisnuiesc cu defectiunile din fabrica sau mai rau, pe care le-am remediat eu, adica PE BANII MEI. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am124760 12 mesaje Membru din: 28/08/2009 |
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 08:54
dupa cum ti'au zis si ceilalti...ai garantie la caroserie,parte mecanica,electrica...aproape tot ce nu se uzeaza ca urmare a stilului tau d condus.
as vrea s fac totusi o precizare...intr'adevar nu se permite s aducem modificari constructive(tuning motor,caroserie,chiar si muzik) si p d o parte mi se pare normal,doar nu o ti se dea alt motor dak u il duci d la 70 la 150 d cai si in final face poc...un motor are totusi niste parametri de functionare si dak vrei s tina...il lasi asa....sau nu o s iti dea alta masina dak u au pus 5000W muzik si iti ia foc...nu ma intelege gresit...sunt pasionat d chestii d genu...dar poti face asta dupa c expira garantia! uite...eu am avut o problema cu injectia din cauza pompei d motorina din rezervor...si reparatia a fost facuta p garantie...reparatie care ar fi costat 3400 d euro...deci se da garantie si se respecta....acu s fim seriosi...doar nu o s cerem garantie pt cauciucuri,jante,bucsi....asta chiar ar fi absurd...pana la urma service'u din c ar mai face bani?..... Raporteaza abuz de limbaj |
|
rodav 6 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 10:42
Garantie doar pe motor si cutie daca defectiunea se constata ca se datoreaza producatorului iar servicii gratuite nu o sa vedeti decat de genul da roata jos si o roteste ,trage de bucse, de amortizoare si dau cu vaselina pe la balamalere restul platesti si piese si manopera.Eu am fost de doua ori la revizie si m-am lecuit. De atunci imi fac singur reviziile, inclusiv distributia am schimbat-o acasa. Pai ei din ce sa traiasca, sa moara de foame ?
|
COSMINVLADU 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 18:09
salut! garantia este cea mai mare japca prin care pot sa trada bani de la client. garantia acopera doar motorul si cutia de viteze, atat! cu restul pieselor nu ai decat sa scoti bani din buzunar. sfatul meu este sa o lasi balta de garantie daca ai o astfel de masina ca nu se merita. probat pe buzunarul meu.bafta!
|
georgescuandrei2001 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 22:29
Stai linistit garantia este dar daca doamne fereste ti se strica ceva in garantie fii sigur ca ti se mai schimba cate ceva de la masina.un exemplu eu am dus masina la avia si mi-au vopsit masina alta culoare asta unu, doi mai trebuia sa puna un suport si sau dus la alta masina si lau luat dtei mau pus sa shmp telescoapele
si un amortizor romani aveti grija de reprezentantele din romania. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
demi77 33 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 5 Aprilie 2010, ora 00:23
De la: sotto040446, la data 2010-04-04 08:09:32De 2 ani, parcul auto personal s-a imbogatit cu o masina care, conform producatorului, ar avea garantie 4 ani (bara in bara) si pana la 7 ani cutie de viteze si motor. Interesant, nu-i asa? Numai ca de fiecare data cand m-am dus in service si am semnalat o problema, mi s-a spus ca "asa fac toate" sau "piesa respectiva este trecuta la categoria consumabile deci nu se schimba pe garantie" Am avut probleme de suspensie cu o masina de transport persoane (6 locuri) si marfa (1 tona). Pana in momentul in care am inceput sa fac scandal (pentru ca am fost foarte atent sa intreb la cumparare ce este garantia si mi s-a spus ca din bara in bara), masina ori nu avea nici o problema, ori eram eu de vina. Am urcat mecanicii in masina si i-am dus sa auda bataile, am mai facut putin scandal, spunandu-le ca am dat banii pe o masina noua dar o sa le fac antireclama, dupa care au reparat masina si si-au cerut scuze pentru defectiunile aparute. La fel mi s-a intamplat cand am avut probleme cu franele, am fost la ei, mi-au spus ca masina este in regula (asociatul meu era sa sara de pe sosea pt. frane), am mers la un tester, am scos fisa in care imi spunea rotile un sunt probleme cu sistemul de franare, dupa care m-am intors la reprezentanta cu aceasta fisa. Am lasat masina, in cateva zile am fost chemat sa o ridic si mi s-a spus de la garaj sa merg sa semnez factura. Dupa scandalul de rigoare, am fost auzit de proprietarul reprezentantei, care a venit, a luat cunostinta de problema mea si-a cerut scuze pentru oamenii lui si, bineinteles, a anulat factura, reparatia fiind acoperita de garantie. Numai bine... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Strmanuel 9 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 6 Aprilie 2010, ora 18:41
Buna,
Ideea acestui topic e pusa gresit sau ma rog, Intrebarea ar fi trebuit sa sune cam asa: "La producatorul...x... ce inseamna garantia ..la.la.la..." Pentru ca sunt producatori la care intra absolut orice in garantie, si sunt producatori(cei mai multi) care dau doar pt motor, tablarie(antirugina) si exclud trenul de rulare si ceea ce tine de el, consumabilele se exclud la toate. So on and on.... ;) Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am161960 7 mesaje Membru din: 27/10/2009 |
Postat pe: 20 Iunie 2010, ora 14:11
VIND PISIK 1992.318IS,140CP,2500E.0764.385.669

si ca de fapt eu sunt vinovat ca troncane, pentru ca daca e asa, asa zisa garantie e frectie la picior de lemn.
cu toate ca, atentie... masina nu avea nici 2 luni (3000 km) cand am venit la ei.