Info
x
Viteza,vesnica ... problema !
|
Far_Cry 305 mesaje Membru din: 1/01/2010 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 1 Ianuarie 2010, ora 11:56
Imi puteti explica si mie,care este raportul "caii putere" cu ...viteza ?...ptr ca (din experienta mea)cu o Vectra de 125 CP n-am prins mai mult de 193 de Km/h,iar cu o Skoda de 101 CP s-a atins 215-217 Km/h !!!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 54 mesaje Membru din: 14/07/2009 |
Postat pe: 1 Ianuarie 2010, ora 15:16
Salut! Din cate stiu eu nu exista un raport cai putere-viteza. Daca ar exista, atunci cat de tare ar trebui sa mearga un camion de 600 de cai putere?
Totul tine de cum se alege transmisia in functie de posibilitatile motorului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 132 mesaje Membru din: 4/09/2009 |
Postat pe: 1 Ianuarie 2010, ora 18:55
De la: sotto077388, la data 2010-01-01 11:56:56Imi puteti explica si mie,care este raportul "caii putere" cu ...viteza ?...ptr ca (din experienta mea)cu o Vectra de 125 CP n-am prins mai mult de 193 de Km/h,iar cu o Skoda de 101 CP s-a atins 215-217 Km/h !!! e clara treaba!!!acum hai sa te bag in ceata mai mult:un motor mare(de pe un camion obisnuit),are cuplu maxim in jurul plajei de turatii 1800-2500 aprox,,,,,daca ar putea urca pana in 6000rpm ar zbura?intrebarea ta e funny,totul depinde de mai multi factori:rapoarte transmisie,greutatea masinii,benzina/diesel etc.sa nu te mire faptul ca unu cu un renault5 te face varza si tu ai bmw seria3.multi isi modificau cutiile de oltcit(intra pe un forum pt masina asta si afli cum,sau da search pe net ca e mult de explicat)si reuseau performante de invidiat(am dat ex cu oltcit ca e mai simpla cutia vit,poti invata multe sincroane,craboti,nr dinti etc doar cauta).numai bine...SAL
|
mariuseugen 28 mesaje Membru din: 14/11/2007 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 19:17
Da .. te-au lamurit bustean . In primul rand iti spun ca nu poti obtine viteze mari nici cu aceeasi masina , pe acelasi sector de drum mereu si asta din cauza conditiilor de vant , ploaie , calitatea combustibilului , greutate , chiar si umflarea anvelopelor .
Nu ai specificat daca Vectra ta de 125 CP este diesel , dar la Octavia este clar ca la un tractoras te-ai referit si eu as fi convins ca acela de 101 CP DACA a ajuns la 217 km/h , cu siguranta avea si cip-tuning facut, altfel cu o Octavia stock de 101 CP , NU ajungi la mai mult de 200 FIX pe kilometraj . Problema la tine este si faptul ca masita ta depaseste 1,5 tone , dupa cate stiu eu si la aceste kg daca mai adaugi si soferul , poate vre-o 2 pasageri si ceva greutate in portbagaj , deja vrei ca 1,7 - 1,8 Tone sa fie impinse de 125 CP si sa mai ai si performante cu acea masina ... Deci daca vrei sa te duci si tu la acea viteza , faci si tu un cip-tuning , bagi toate comsumabilele noi , umfli bine cauciucurile , bagi combustibil de calitate si eventual un aditiv de curatare sistem alimentare si ii dai blana . Parerea mea este ca , sa fii sigur de 220 km/h la o masina de ceva greutate iti trebuie intre 150 - 170 CP . Da mai multe detalii despre motorizarea ta , anul de fabricatie ... si mai vb . Un alt sfat ... daca vrei rezolvari ale problemelor , intra pe forumul marcii care o detii si acolo vei intalni mii de oameni care au multe rezolvari la problemele tale si chiar stiu cu ce sa te ajute mai mult decat la cate o intrebare aruncata pe un forum ... la gramada , deci www.clubopel.com/ este forumul pt tine ! Bafta ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Far_Cry 305 mesaje Membru din: 1/01/2010 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 15:05
Multumesc mult D-le mariuseugen ! Cred ca sunt edificat acum !
|
Fosta membra 9am.ro 132 mesaje Membru din: 4/09/2009 |
Postat pe: 7 Ianuarie 2010, ora 19:49
De la: mariuseugen, la data 2010-01-05 19:17:20Da .. te-au lamurit bustean . In primul rand iti spun ca nu poti obtine viteze mari nici cu aceeasi masina , pe acelasi sector de drum mereu si asta din cauza conditiilor de vant , ploaie , calitatea combustibilului , greutate , chiar si umflarea anvelopelor . DA DA SI IAR DA!!eu am luat un pic in bascalie treaba asta dar cel mai bn ar fi ca stimatul coleg sa se logheze pe un forum dedicat marcii sale de masina.....si treaba va deveni mult mai clara pe viitor...in plus ar fi bn sa mai si citeasca *literatura* de specialitate si totul va deveni si mai clar.dar intrebarea pusa de el e una fff buna si ar putea da nastere la o disc la obiect...dar vad ca lumea e prea ocupata cu topicuri de genu cine face pe cine,io te las 100m avans si tot te iau(ca am mertzan si ghiul)s.a.m.d.eu unu m-am lamurit cu nivelul discutiilor de pe sotto de aceea am si rarit vizitele pe aici.numai bine va doresc si SUCCESURI