back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Rca pentru masina in leasing

cristy63

3 mesaje
Postat pe: 7 August 2009, ora 11:33

Am un leasing pe persona fizica pentru un autoturism si sunt f nemultumit ca mi s-a calculat RCA pentru 2009/2010 ca pentru o persoana juridica, adica 900RON fata de 350 RON.
Ma intereseaza daca se poate sa platesc RCA pt 2010/2011 pe persoana fizica (ca utilizator al masinii) sau este obligatoriu plata pe persoana juridica (detinatorul de facto al masinii)
Astept parerile voastre.
Multumesc
Cristi

Raporteaza abuz de limbaj
mabzii

2 mesaje
Postat pe: 20 August 2009, ora 01:15

daca masina e trecuta deocamdata pe numele firmei de leasing e normal ca treb sa platesti asigurare pe persoana juridica!!! daca masina e trecuta pe numele tau atunci e o mare problema pe care o poti rezolva foarte usor cu firma asiguratoare!

francisc_cubitchi

19 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 09:18

Daca masina a iesit din garantie, ex: 100000 km sau 3 ani, depinde de contractul de leasing, poti plati RCA la orice alta firma (diferita de cea de CASCO), pe numele tau ca utilizator. Si eu am procedat asa.

COCO_sotto

3 mesaje
Postat pe: 19 Ianuarie 2010, ora 15:58

In aceeasi situatie ma aflu si eu in acest moment.
Nu stiu ce pot face pentru a nu plati aceasta suma exorbitanta.
ASTEPT RASPUNS URGENT!!!!!!!!!

COCO_sotto

3 mesaje
Postat pe: 19 Ianuarie 2010, ora 16:25

De la: cristy63, la data 2009-08-07 11:33:10Am un leasing pe persona fizica pentru un autoturism si sunt f nemultumit ca mi s-a calculat RCA pentru 2009/2010 ca pentru o persoana juridica, adica 900RON fata de 350 RON.
Ma intereseaza daca se poate sa platesc RCA pt 2010/2011 pe persoana fizica (ca utilizator al masinii) sau este obligatoriu plata pe persoana juridica (detinatorul de facto al masinii)
Astept parerile voastre.
Multumesc
Cristi

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Ianuarie 2010, ora 07:50

daca pe talon la rubrica observatii e trecut numele tau si adresa ca si utilizator, atunci poti plati fara nici o problema rca la tarif de persoana juridica.

cristy63

3 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2010, ora 19:56

deci in urma unor "sapaturi adanci" am gasit ca este posibila platirea RCA de utilizatorul autovehicului...
vezi Norme privind asigurarea obligatorie de raspundere civila... publicate in M.O.No 812/2009 adica Art 15 - Alin(1): Se considera ca un autovehicul este asigurat daca PROPRIETARUL sau UTILIZATORUL acestuia are incheiat un contract de asigurare obligatorie pentru raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule,.... si Art 18 Alin(1): Documentul de asigurare civila RCA eliberat de un asigurator RCA in schimbul primei platite de PROPRIETARUL sau UTILIZATORUL unui vehicul garanteaza, pentru perioada de valabilitate inscrisa, despagubirea prejudiciilor provocate de accidente de vehicule......)
"Quad erat demonstratum"
Si ca sa va faceti idee de economiile care se pot face
tarif RCA pt PJ este 1044 Ron pe perioada aprilie 2010 - aprilei 2011 iar pt PF este 552 Ron pe aceeasi perioada - in cazul OMNIASIG care este una dintre cele mai scumpe societati pt politele RCA

PS: Arhire cred ca ai vrut sa specifici persoana fizica.

udrearaduhoria

1 mesaj
Postat pe: 22 Februarie 2010, ora 09:04

Rca-ul poti sa il inchei la orice societate de asigurari pe care o alegi(diferit de casco unde firma de leasing are anumite societati agreate cu care are protocoale de colaborare incheiate lucru normal avand in vedere ca bunul protejat prin casco este in proprietatea societatii de leasing). Prin rca sunt acoperite pegubele pe care le produci tu ca si asigurat tertilor, iar in acest moment in functie de societatea de asigurari pe care o alegi preturile pe care aceste societati le practica conform normelor pot sa fie de persoana juridica sau de persoana fizica numai in cazul in care utilizatorul este persoana fizica caz in care se tine cont de mai mai multi factori - varsta, domiciliu,rata daunalitatii raportata de baza de date cedam pe baza cnp sau serie sasiu, stare civila etc. Este foarte important ca in cazul in care inchei rca-ul personal sa avizezi acest lucru si societatii de leasing sa nu fi pus in situatia in care aceasta emite un alt rca si sa iti emita factura cu pretul acestuia care poate sa contina pe deasupra si tva. Daca te informezi atent la societatile de asigurari poti sa inchei rca-ul la o diferenta de pret destul de mare in favoarea ta.

| Varianta pentru tiparire a topicului RCA pentru masina in leasing
Mergi la: